Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Σβιντέρσκι, το Κατάρ και η δήλωση για… Μέσι!

Ο άλλοτε επιθετικός του ΠΑΟΚ μίλησε για τη συμμετοχή του στο επερχόμενο Μουντιάλ.

PAOK24

Ο Σβιντέρσκι, το Κατάρ και η δήλωση για… Μέσι!

Ο Κάρολ Σβιντέρσκι έχει ολοκληρώσει εδώ και μερικές εβδομάδες τις υποχρεώσεις του με τη Σάρλοτ στις ΗΠΑ και προκειμένου να παραμείνει στην καλύτερη δυνατή φόρμα ενόψει του Μουντιάλ στο Κατάρ, συμμετέχει στις προπονήσεις τις Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ.

Ο άλλοτε επιθετικός του ΠΑΟΚ παραχώρησε συνέντευξη σε ιστοσελίδα της πατρίδας του, μιλώντας μεταξύ άλλων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, αλλά και την συνάντηση με την Αργεντινή και τον Λιονέλ Μέσι.

Αναλυτικά ανέφερε:

Για τη συμμετοχή του στο Euro αλλά και το Μουντιάλ του Κατάρ:

«Η συμμετοχή μου στο Μουντιάλ θα είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της καριέρας μου. Ελπίζω ότι θα είμαι καλά και θα μπορέσω να προπονηθώ αυτές τις δύο εβδομάδες, για να είμαι στην τελική επιλογή του προπονητή μου. Γνωρίζω τη θέση μου στην Εθνική ομάδα, ξέρω ότι βρίσκομαι πολύ κοντά στο να κάνω αυτό το ταξίδι. Ωστόσο πρέπει να προσέχω, να αποφύγω τον παραμικρό τραυματισμό. Φυσικά θα πάω στο Κατάρ χωρίς αγωνιστικό ρυθμό γιατί η Σαρλότ έχει ολοκληρώσει ήδη τις υποχρεώσεις της στο MLS, αλλά μέσα στο 2022 έχω παίξει περίπου 70 παιχνίδια. Τον Ιανουάριο πήγα από τον ΠΑΟΚ στη Σαρλότ, και ακολούθησα και προετοιμασία. Αγωνιζόμουν τακτικά, με κάποιες απουσίες λόγω μικροτραυματισμών. Νιώθω έτοιμος για το Μουντιάλ».

Για τον ρόλο του στην Εθνική και το γεγονός ότι αγωνίζεται πίσω από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι:

«Έναν αντίστοιχο ρόλο είχα και στη Γιαγκελόνια, όπου ήμουν ακόμα ένας νεαρός ποδοσφαιριστής και δεν ήμουν πλήρως προετοιμασμένος σε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Έτσι δεν είχα αντοχές να βγάλω όλο το παιχνίδι. Τώρα αυτό έχει αλλάξει και χαίρομαι που σκοράρω, αυτό με παρακινεί να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά».

Για τις καιρικές συνθήκες που θα συναντήσει η Πολωνία στο Κατάρ, αλλά και το γεγονός ότι θα τεθεί αντιμέτωπη με Αργεντινή, Μεξικό και Σαουδική Αραβία, που θα αισθάνονται καλύτερα σε τέτοιες συνθήκες:

«Μπορεί αυτό να είναι ένα πλεονέκτημα για τους αντιπάλους μας, αλλά έχουμε κι εμείς πολλούς παίκτες που παίζουν σε χώρες με ζεστό κλίμα. Ο Κριχόβιακ παίζει στη Σαουδική Αραβία, ο Λεβαντόφσκι στη Μπαρτσελόνα, και έχουμε παιδιά που παίζουν στην Ιταλία. Εγώ έπαιξα στην Ελλάδα και τώρα στις ΗΠΑ και ξέρω από το θερμό κλίμα. Θα έχουμε λίγες ημέρες για να εγκλιματιστούμε, και πιστεύω ότι οι αγώνες μας θα είναι κυρίως βραδινές ώρες».

Για την πρεμιέρα κόντρα στο Μεξικό κι αν πιστεύει ότι θα είναι αυτό το κομβικό παιχνίδι με την πρόκριση:

«Το Μεξικό είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος και υποψήφιος για πρόκριση. Έχει πολλούς παίκτες που αγωνίζονται σε κορυφαίους συλλόγους, όπως ο Λοζάνο της Νάπολι. Στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο απέκλεισαν τη Γερμανία, όποτε είναι δύσκολος αντίπαλος. Πρέπει να είμαστε στο πνευματικά στο ανώτερο επίπεδο που μπορούμε. Γνωρίζουμε τη σημασία του αγώνα, είναι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και όλοι μας δουλέψαμε σκληρά στα προκριματικά και τα Play Off για να βρεθούμε εκεί. Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στα σπίτια μας μετά από μόλις τρεις αγώνες».

Για τη συνάντηση με τον Λιονέλ Μέσι κι αν αποτελεί είδωλο για τον ίδιο ο Αργεντινός σούπερ σταρ;

«Πάντα θαύμαζα λίγο περισσότερο τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε αυτήν την άτυπη «κόντρα». Βέβαια ο Μέσι είναι αναμφίβολα ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της ιστορίας. Αν επιλεγώ από τον προπονητή μου, σίγουρα θα ήθελα να το ζήσω αυτό. Θα είναι μια μεγάλη στιγμή για εμένα. Στην Εθνική προπονούμε με τον καλύτερο επιθετικό στον κόσμο, αλλά θα ήταν σημαντικό να αντιμετωπίσω έναν άλλο κορυφαίο ποδοσφαιριστή».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

FORZA με όλες τις ειδήσεις για ΠΑΟΚ

Αύριο και όλο το Σαββατοκύριακο στα περίπτερα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η FORZA κυκλοφορεί το Σάββατο 27 Απριλίου (και όλο το Σαββατοκύριακο) με αποκλειστικά ρεπορτάζ για τον ΠΑΟΚ, ειδήσεις και έρευνες, αθλητικό παρασκήνιο, ειδήσεις για όλα τα τμήματα του Δικεφάλου και ειδικό ένθετο για το στοίχημα με τις καλύτερες υπογραφές

Η FORZA πρωτοπορεί με σεβασμό στους αναγνώστες της και προσφορές που δεν αντιγράφονται

Η κορυφαία σε πωλήσεις και αναγνωσιμότητα εφημερίδα στη Βόρεια Ελλάδα, αλλάζει το επίπεδο της ενημέρωσης και της αντίληψης που υπάρχει για τον αθλητικό Τύπο

Η επιθυμία σας για online ανάγνωση της FORZA και της FORZA Plus, έγινε πραγματικότητα. Οι φίλοι αναγνώστες που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε σημεία πώλησης εφημερίδων, έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στην ύλη της εφημερίδας, ηλεκτρονικά μέσα από το www.forzaonline.gr

To ηλεκτρονικό κατάστημα της FORZA είναι στη διάθεση σας

Η επόμενη μέρα μετά το ΣΟΚ στη Λαμία

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ και τα… ρέστα πριν το φινάλε

Οι εξελίξεις που δρομολογήθηκαν τις τελευταίες ώρες πριν το καθοριστικό ντέρμπι με ΑΕΚ

Αρθρογραφούν στη FORZA: Κώστας Βασιλόπουλος, Γιώργος Κουβεντίδης, Σταύρος Κόλκας, Δημήτρης Τσορμπατζόγλου, Κλεάνθης Βαλαρούτσος, Σωτήρης Μήλιος, Γιάννης Λαγογιάννης, Βαγγέλης Βούλγαρης, Σταύρος Σουντουλίδης, Θόδωρος Χαστάς

Διαβάστε στην FORZA, ρεπορτάζ, παρασκήνιο και αναλύσεις για όλα τμήματα του Α.Σ. ΠΑΟΚ, αφιερώματα στις ασπρόμαυρες ακαδημίες, θέματα που θα φωτίσουν άγνωστες πτυχές του ρεπορτάζ

Η κορυφαία εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας παρουσιάζει παρασκηνιακές αποκαλύψεις, προτάσεις διασκέδασης, ρεπορτάζ για το αυτοκίνητο και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και θέματα της Super League και της ΕΠΟ με την υπογραφή του Κώστα Πλιάτσικα

Μάθετε όσα θέλετε να ξέρετε για τον χώρο των MEDIA

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μητσοτάκης, ΠΑΟΚ και… Luben (vid)

Όλα τα… τυχαία γεγονότα μαζεμένα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η γνωστή χιουμοριστική σελίδα «Luben» ετοίμασε ένα μικρό βίντεο, για όσα… συνέβησαν στον ΠΑΟΚ μετά την ατάκα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι αξίζει να πάρει το πρωτάθλημα.

Απολαύστε το…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Δ.Ε.Α.Β. καλεί τον ΠΑΟΚ!

Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του στη Λαμία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Κλήση σε ακρόαση από τη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας, δέχθηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με αφορμή την πρόσφατη παρουσία των φίλων της ομάδας στο ΔΑΚ Λαμίας. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Τετάρτη, με την ανακοίνωση της ΔΕΑΒ να αναφέρει:

«Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) ανακοινώνει:

Καλείται σε ακρόαση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τη Μ. Τετάρτη 1/5/2024, προκειμένου να εκφράσει τις απόψεις της αναφορικά με φαινόμενα βίας που σχετίζονται με τον αθλητισμό και φέρονται ότι έλαβαν χώρα από φιλάθλους της, βάσει Εκθέσεως της Αστυνομικής Αρχής, με πρόκληση σοβαρών ζημιών – καταστροφών εντός της αθλητικής εγκατάστασης του γηπέδου «ΔΑΚ ΛΑΜΙΑΣ», κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη της αθλητικής συνάντησης ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ – ΠΑΕ ΠΑΟΚ στις 24/4/2024 για τα Playoffs του πρωταθλήματος της Super League 1 2023-2024.

Εφαρμογή του άρθρου 9 του ν.5085/2024».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ