Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόλγου ξεχωρίζει εκείνους που πρέπει να μιμηθεί όλος ο ΠΑΟΚ

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος τελείωσε μαζί και το πρώτο κομμάτι αυτής της ιδιαίτερης σεζόν με την μεγάλη διακοπή. Η ομάδα του ΠΑΟΚ έχει περάσει από πολλά στην προσπάθεια να αποκτήσει σταθερότητα και σε αυτό το σημείο αξίζει να σταθούμε γι’ ακόμη μία φορά στο πιο μεγάλο της στήριγμα.

Η χρονιά ήταν φανερό εξ αρχής ότι θα είναι δύσκολη. Ο ΠΑΟΚ ήθελε να ανανεώσει το ρόστερ του, το άλλαξε σε σημαντικό ποσοστό και ήθελε να κάνει γρήγορα μία νέα μεγάλη ομάδα, που θα υπηρετήσει το νέο πλάνο, πραγματοποιώντας και μία ταυτόχρονη πορεία πρωταθλητισμού. Από μόνο του όλο αυτό το σκηνικό και όλοι μαζί οι στόχοι ήταν δύσκολο να επιτευχθούν και κάπως έτσι προέκυψαν εντάσεις. Είχαμε παρεξηγήσεις. Είχαμε απογοήτευση και τρομερή γκρίνια σε χώρους όπου υπάρχουν και εκφράζονται ΠΑΟΚτσήδες. Μία δυσπιστία, μία φοβερή εσωστρέφεια και πολλά-πάρα πολλά μηνύματα αποδοκιμασίας για όλους όσους ήταν και είναι εντός ομάδας. Ας μην τα ξαναθυμίζουμε γιατί θα «χαλαστούμε» αφού ακόμη και τώρα που η ομάδα του Λουτσέσκου φαίνεται να βρίσκει ένα καλό διάστημα απόδοσης, πολλοί χώροι (κυρίως στο διαδίκτυο) κατακλύζονται από ανθρώπους που αρνούνται να αντιμετωπίσουν με καλή η θετική διάθεση την προσπάθεια και τα αποτελέσματα, επιμένοντας πάντα να αναζητούν το αρνητικό.

Όλα αυτά ΔΕΝ έχουν ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ σχέση με την Τούμπα. Επιτρέψτε μου σήμερα να γίνω ακόμη πιο συγκεκριμένος στην αναφορά και να αναφερθώ στο πέταλο της Τούμπας και στο κομμάτι εκείνο των πιο φανατικών της Θύρας 4 που αποτελούν και τον βασικό πυρήνα των πιο εκδηλωτικών οπαδών μέσα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Είμαι πεπεισμένος ότι σε αυτούς τους πρώτους 3-4 μήνες της πολύ δύσκολης σεζόν, το πιο υγιές, το πιο δυναμικό το πιο αγνό και ταυτόχρονα το πιο ενισχυτικό κομμάτι προς την ομάδα είναι το πέταλο της Θύρας 4 και οι νεαροί οπαδοί του ΠΑΟΚ. Οφείλουμε να το παραδεχθούμε.

Λυπάμαι που το τονίζω: Η Θύρα 4 και πολλοί που εισέρχονταν σε αυτή ΔΕΝ ήταν έτσι τα περασμένα χρόνια. Είχαν αλλού το μυαλό τους. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες που οδήγησαν και σε άλλες άσχημες καταστάσεις εντός και εκτός γηπέδων. Χαίρομαι αφάνταστα όμως (και όλοι ξέρουν ότι ποτέ δεν λαϊκίζω) που αυτά τα παιδιά έδωσαν μία υπόσχεση για το πώς θα στήριζαν τον ΠΑΟΚ και το τι ακριβώς κάνουν μέσα στο γήπεδο.

Η Θύρα 4 και ειδικά οι νεαροί οπαδοί που ως επί το πλείστον είναι και οι οργανωμένοι και οι πιο φανατικοί, πραγματοποίησαν την καλύτερη εμφάνιση στον πρώτο γύρο. Πιστεύω ότι από όλους όσους υπηρετούν τον ΠΑΟΚ, από όλους όσους συμμετέχουν στην προσπάθεια, οι οπαδοί που φωνάζουν στη Θύρα 4 ήταν εκείνοι που είχαν και την καλύτερη εικόνα. Ήταν οι καλύτεροι του πρώτου γύρου!

Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία με τον ΠΑΟΚ να μην κερδίζει συχνά, με τον ΠΑΟΚ στην τρίτη, τέταρτη θέση, με τους παίκτες του Λουτσέσκου  να μην αποδίδουν τόσο καλό ποδόσφαιρο, οι νεαροί της Θύρας 4 είναι οι πιο υποστηρικτικοί απέναντί τους! Είναι εκείνοι που πρωταγωνιστούν ώστε το γήπεδο να διώχνει όσο μπορεί τον αρνητισμό που γενικώς επικρατεί και ειδικά την ώρα του αγώνα σπρώχνουν τη νεανική ομάδα με θετική αύρα προς την επιτυχία και τη νίκη.

Ακόμη και χθες με το Βόλο η κερκίδα δεν ήταν γεμάτη αλλά ήταν πολύ… ΠΑΟΚ! Έτσι είναι και στα άλλα ματς. Αφοσιωμένη στον αγώνα. Μαζί με τους παίκτες στην προσπάθεια. Θετική στις δύσκολες στιγμές, αποθεωτική στα καλά και στις νίκες ή στο φίναλε των αγώνων. Όχι! Δεν ήταν αυτό κάτι… αυτονόητο τα περασμένα χρόνια.

Οι οργανωτές της κερκίδας φαίνεται ότι νιώθουν! Το… «ΠΑΟΚ» ακούγεται συνέχεια και πολύ πιο έντονα. Υπάρχει οργάνωση, καλή διάθεση για συμμετοχή στο ματς! Φωνή! Ένταση! Προσπάθεια να ξεσηκωθούν και οι άλλες κερκίδες! Μια φανταστική προσπάθεια που αξίζει να βρει μιμητές.

Και όλα αυτά στα δύσκολα του ΠΑΟΚ, τώρα που η ομάδα χτίζεται και δοκιμάζεται!

Μπράβο τους γιατί πραγματικά κερδίζουν την εσωστρέφεια. Επικρατούν κατά κράτος του μόνιμου αρνητισμού. Οι οπαδοί της Τούμπας στο πέταλο «απαντούν» στους μόνιμα μίζερους που ποτέ δεν μπορούν να χαρούν και μόνιμα ψάχνουν τρόπο και αιτία να τονώσουν το εγώ τους. «Τα έλεγα εγώ…» ξανά και ξανά για να νιώσουν δικαιωμένοι! Στα καλά, στα άσχημα, στα εύκολα και στα δύσκολα. Ευτυχώς οι πρωταγωνιστές της κερκίδας είναι πιο δυνατοί σε σχέση με τους όσους διακρίνονται στα… πληκτρολόγια.

Προφανώς και όλοι οι άλλοι στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να φθάσουν σε αυτά τα επίπεδα αυταπάρνησης, αφοσίωσης  και απόδοσης. Οι νεαροί στην κερκίδα είναι σε… φανταστική κατάσταση και γι αυτό -για εμένα- είναι οι πρωταγωνιστές του πρώτου γύρου. Στη συνέχεια της χρονιάς θα πρέπει και πολλοί άλλοι να φθάσουν σε τέτοια επίπεδα…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Πρώτη φορά σκοράρει φέτος με το… καλημέρα στην Τούμπα!

Το απίστευτο στατιστικό της ομάδας του Λουτσέσκου τη φετινή σεζόν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με σπουδαία εμφάνιση ο ΠΑΟΚ λύγισε πανάξια την ΑΕΚ με επική ανατροπή στο φινάλε (3-2) και μπαίνει με τα χίλια για το πρωτάθλημα βάζοντας μπουρλότο στην κορυφή!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ στην Τούμπα για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Οι «ασπρόμαυροι» μετά από εντυπωσιακή ομαδική ενέργεια έφτασαν στο γκολ μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Μπράντον πέρασε στον Μπάμπα ο οποίος έσπασε την μπάλα και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ!

Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά στη διάρκεια της φετινής σεζόν, στην οποία οι «ασπρόμαυροι» βάζουν τη μπάλα στα δίχτυα στο πρώτο 15λεπτο σε εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου σε 15 παιχνίδια που έδωσε στην Τούμπα για τον θεσμό του πρωταθλήματος δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο τέρμα στο πρώτο τέταρτο, με το παρθενικό να επιτυγχάνεται στο χθεσινό αγώνα απέναντι στην ομάδα του Αλμέιδα, εκεί όπου ο Κωνσταντέλιας έβαλε με το... καλημέρα τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η τρίτη φορά του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ!

«Χτυπούν» στην εκπνοή των παιχνιδιών οι «ασπρόμαυροι!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-2 της ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα και με τρεις νίκες στις εναπομείνασες αγωνιστικές στο φινάλε του πρωταθλήματος (και αν δεν κερδίσει η Ένωση στο Καραϊσκάκη), μπορεί να κατακτήσει τον φετινό τίτλο. Ο «Δικέφαλος» έγινε ξανά διεκδικητής του τίτλου, πετυχαίνοντας μία σημαντική νίκη στην έδρα του επί της Ένωσης.

Μάλιστα, μπορεί με τον Ματίας Αλμέιδα στην άκρη του πάγκου της, η ΑΕΚ να έχει πάρει τον αέρα του ΠΑΟΚ, ωστόσο πλέον οι «ασπρόμαυροι» έχουν «χτίσει» ένα σερί τριών παιχνιδιών χωρίς ήττα από τους κιτρινόμαυρους σε Θεσσαλονίκη και Νέα Φιλαδέλφεια μ γκολ στις καθυστερήσεις των αναμετρήσεων. Η αρχή έγινε στις 11 Φεβρουαρίου με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες χάρη σε τέρμα του Τόμας Κεντζιόρα στο 89ο λεπτό, ο οποίος έφερε το παιχνίδι στα ίσια, με την ΑΕΚ να έχει μπει μπροστά στο σκορ από το 47' με τέρμα του Ελίασον.

Στον πρώτο γύρο των play off η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς με γκολ των Γκατσίνοβιτς (30') και Άμπραμπατ (49') η ΑΕΚ πήρε ισχυρό προβάδισμα νίκης για ένα ακόμη παιχνίδι. Ωστόσο ο... ξεγραμμένος ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με τέρματα των Μπάμπα (62') και Οζντόεφ (89') έφυγε για πρώτη φορά με τον βαθμό της ισοπαλίας από την OPAP Arena.

Το... γλυκό έδεσε στο χθεσινό παιχνίδι (28.04) με τον ΠΑΟΚ να πετυχαίνει μία σπουδαία ανατροπή και να παίρνει μία πολύτιμη νίκη στο κυνήγι που κάνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κανένα από τα παραπάνω αποτελέσματα δεν ήταν τυχαία, καθώς οι «ασπρόμαυροι» έχουν αλλάξει άρδην την εικόνα τους απέναντι στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα και με πολλά τρεξίματα, πίεση και κατάθεση ψυχής στο χορτάρι έχουν καταφέρει σε πολλές στιγμές να βάλουν στα «σχοινιά» την πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κανένα φάουλ, πιθανό οφσάιντ, καμία γραμμή!

Η φάση του δεύτερου γκολ της ΑΕΚ και τα ερωτηματικά.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Από ένα ανύπαρκτο φάουλ που καταλόγισε ο Σρέντερ σε βάρος του Κουλιεράκη και ξεσήκωσε τις αντιδράσεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ προήλθε το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ στην Τούμπα.

Οι φιλοξενούμενοι εκτέλεσαν το φάουλ με τον Σβαμπ στην προσπάθεια του να απομακρύνει να στέλνει τη μπάλα προς την εστία του ΠΑΟΚ, με τον Κοτάρσκι να απομακρύνει, αλλά στη συνέχεια της φάσης τον Βίντα να σκοράρει από κοντά για το 1-2 στο 75′. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR, αλλά το γκολ μέτρησε κανονικά.

Μάλιστα, στο γκολ των «κιτρινόμαυρων» οι τηλεθεατές δεν είδαν ποτέ να μπαίνουν γραμμές προκειμένου να διαπιστωθεί 100% αν υπάρχει περίπτωση οφσάιντ, καθώς αν κρίνουμε από τα πλάνα που έχουμε στα χέρια μας η φάση είναι αρκετά οριακή και σίγουρα θα έπρεπε να έχουν μπει γραμμές προκειμένου να διαπιστωθεί απόλυτα εάν το γκολ που έβαλε προσωρινά την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ είναι έγκυρο ή άκυρο.

Ο ΠΑΟΚ έφερε Τούμπα το παιχνίδι και η συγκεκριμένη φάση πέρασε σε δεύτερη μοίρα, όμως θα μπορούσε να κρίνει ένα ολόκληρο πρωτάθλημα και σίγουρα θα έπρεπε να έχουν μπει γραμμές για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ