Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λύρατζης: Δουλειά, εξέλιξη, επιβράβευση

Η στιγμή του Λύρατζη

Αγάπη Γαβριηλίδου

Λύρατζης: Δουλειά, εξέλιξη, επιβράβευση

Είναι το απόλυτο παράδειγμα της υπομονής και της επιμονής. Δούλεψε σκληρά, περιμένοντας την ευκαιρία του κι όταν αυτή ήρθε, την άρπαξε από τα… μαλλιά και κατάφερε να εξελιχθεί σε βασικό γρανάζι του ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Λευτέρης Λύρατζης έδωσε τα χέρια με τους ανθρώπους του “Δικεφάλου” και βρέθηκε χθες στην Τούμπα, προκειμένου να υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του. Οι συζητήσεις ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι κι οι δύο πλευρές έφτασαν στη συμφωνία, με τον Έλληνα μπακ να παραμένει κάτοικος Τούμπας μέχρι το 2026, έχοντας πλέον αυξημένες απολαβές.

Ο Λύρατζης παίρνει αυτό που του αξίζει, δουλεύοντας σκληρά όλο αυτό το διάστημα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του και μαζί, μία θέση στον βασικό κορμό της ομάδας, μετρώντας τώρα αντίστροφα για το δικό του comeback μετά τον τραυματισμό του.

Η υπομονή κι η ευκαιρία

Η περσινή σεζόν ξεκίνησε με πολλές δυσκολίες. Ήταν από τους κορυφαίους της προετοιμασίας, όμως, αρχικά έμεινε στο περιθώριο. Δεν ήταν στις βασικές επιλογές του Ρουμάνου τεχνικού, ωστόσο, είχε πολλά τετ α τετ μαζί του, με τον Λουτσέσκου να του επαναλαμβάνει πολλές φορές πως τον πιστεύει και πως είναι ευχαριστημένος με τη δουλειά του.

Έτσι, όταν έφτασε η στιγμή να φωνάξει “παρών” το έκανε. Από τις αρχές του Δεκέμβρη και μετά έπαιζε χωρίς… ανάσα, ανεβάζοντας σημαντικά την απόδοσή του παιχνίδι με το παιχνίδι, για να εξελιχθεί σε βασικό στέλεχος του ΠΑΟΚ, με τον Λουτσέσκου από τη μεριά του να στέκεται πολλές φορές και δημόσια στην εικόνα του. “Τι να σας πω για τον Τσιγγάρα και τον Λύρατζη; Είμαι πολύ ευχαριστημένος! Βοήθησαν πολύ την ομάδα και τους εαυτούς τους. Όταν χρειάστηκε παρουσιάστηκαν σοβαροί. Μας υποστηρίζουν, μπαίνουν στο γήπεδο και κάνουν τα σωστά πράγματα. Είναι κομμάτι του κέρδους μας, όπως προανέφερα με το απαιτητικό πρόγραμμα“, ανέφερε ο Ρουμάνος.

Σε κάθε ευκαιρία, ο Λουτσέσκου τόνιζε πως ο Λύρατζης δούλεψε σκληρά στη διάρκεια της σεζόν και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι βελτιώθηκε σε τομείς που υστερούσε, δίνοντας βοήθειες κι επιθετικά. Και φέτος όμως τα πράγματα ήταν δύσκολα στο ξεκίνημα. Βρέθηκε στην Ολλανδία για την προετοιμασία της ομάδας κι εκεί, ήταν που ξεκίνησαν τα προβλήματα, καθώς οι ενοχλήσεις στον αστράγαλο τον δυσκόλεψαν αρκετά.

Ένιωσε ενοχλήσεις πριν την πρώτη αναμέτρηση με τη Λέφσκι και τέθηκε νοκ άουτ, χτύπησε άλλες δύο φορές στο ίδιο σημείο και για αρκετό καιρό το πόδι του δεν ήταν στο 100%. Ακόμη και σε αυτό το διάστημα δεν το έβαλε κάτω, ωστόσο, στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης ήρθε μία δύσκολη στιγμή, όταν αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια από το γήπεδο, έχοντας υποστεί θλάση δεύτερου βαθμού στους προσαγωγούς που θα τον κρατήσει εκτός για μερικές ακόμη ημέρες.

Ο Λύρατζης πέρασε πολλά, αλλά δικαιώθηκε, με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και τον Λουτσέσκου να ποντάρουν πολλά σε αυτόν και τον ίδιο να συνεχίζει τη δουλειά και να ετοιμάζεται τώρα για το μεγάλο comeback…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ