Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι «ασπρόμαυρες» κλήσεις και το πρόγραμμα!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα παιχνίδια των διεθνών του Δικεφάλου!

Βασίλης Μανδράου

Οι «ασπρόμαυρες» κλήσεις και το πρόγραμμα!

Είναι σαφώς πρωτόγνωρο να παρακολουθούμε Μουντιάλ με το χριστουγεννιάτικο δέντρο στολισμένο, ας το αντιμετωπίσουμε ωστόσο, ως μια εμπειρία και ειδικά σε ό,τι αφορά τον ΠΑΟΚ ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για αποφόρτιση και ανασυγκρότηση.

Στο πρωτάθλημα επιστρέφουμε στις 21.12. Έως τότε μπορούμε να ασχοληθούμε με το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ (21.11-18.12) και δικαιούμαστε, φυσικά, να «καμαρώνουμε» για την συμμετοχή του Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η Εθνική Σερβίας, λοιπόν, με τον Zile στην αποστολή της θα συγκεντρωθεί στο αθλητικό κέντρο Stara Pazova και από εκεί αναχωρεί για το Μπαχρέιν, για ένα mini training camp και ένα φιλικό παιχνίδι με το Μπαχρέιν (18.11). Την επόμενη στις 19.11 οι Σέρβοι πετούν για Ντόχα. Η Σερβία ανήκει στο γκρουπ G και το πρόγραμμά της στη φάση των ομίλων έχει ως εξής: 24.11 Βραζιλία – Σερβία, 28.11 Καμερούν-Σερβία, 02.12 Ελβετία-Σερβία.

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης συμπεριλαμβάνεται για δεύτερη φορά στις κλήσεις του Γκουστάβο Πογέτ για τους φιλικούς αγώνες της Εθνικής Ελλάδας με την Μάλτα (Βαλέτα, 17 Νοεμβρίου) και την Ουγγαρία (Βουδαπέστη, 20 Νοεμβρίου).

Έπειτα από περίπου δύο χρόνια ο Ίνγκι Ίνγκασον επιστρέφει στην Εθνική Ισλανδίας, η οποία αγωνίζεται στο Baltic Cup (13-16.11), που διεξάγεται στην Λετονία και στην Λιθουανία. Αρχικά για τον ημιτελικό με την Λιθουανία στις 16.11. Ακολουθεί ο τελικός, ενώ η διοργάνωση περιλαμβάνει και μικρό τελικό. Ο άλλος ημιτελικός είναι υπόθεση μεταξύ της Λετονίας και της Εσθονίας.

Σταθερός στις κλήσεις της Εθνικής Σλοβενίας παραμένει ο Γιάσμιν Κούρτιτς. Κλήθηκε στην αποστολή για τα δύο διεθνή φιλικά παιχνίδια με τη Ρουμανία στις 17.11 (θα διεξαχθεί στη Ρουμανία) και με το Μαυροβούνιο στις 20.11 στη Λουμπλιάνα. Στην πατρίδα του θα βρεθεί και ο Τιάγκο Ντάντας , βασικό στέλεχος της Εθνικής Πορτογαλίας Κ21, από τις 14 έως τις 22 Νοεμβρίου για τα φιλικά παιχνίδια με την Τσεχία (18.11) και την Ιαπωνία (22.11).

O Ισμαϊλα Ουεντραόγκο δε, καλείται εκ νέου στην Εθνική Μπουρκίνα Φάσο από τις 14 έως τις 20.11, για τα διεθνή φιλικά παιχνίδια με την Ακτή Ελεφαντοστού, που θα διεξαχθούν στο Μαρόκο.

Σχετικά με τους «μικρούς» διεθνείς μας, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων Νίκος Παπαδόπουλος κάλεσε τους Κωνσταντίνο Μπαλωμένο, Παναγιώτη Παναγιώτου, Γιάννη Κωνσταντέλια και Τίτο Κουτεντάκη για να συμμετάσχουν σε προπονήσεις από τις 14 έως τις 19 Νοεμβρίου.

Στην Εθνική προ-Παίδων, εξάλλου, κλήθηκαν επτά παίκτες του ΠΑΟΚ για το UEFA Development Tournament, που θα πραγματοποιηθεί στη Σερβία (17-22.11) με αντιπάλους την Φινλανδία, την Σερβία και το Μαυροβούνιο. Πρόκειται για τους Αλέξανδρο Μεγγίδη, Τραϊανό Μόκρη, Γρηγόρη Μηνασίδη, Κωνσταντίνο Τουρσουνίδη, Γεώργιο Κρομμύδα, Αναστάσιο Σιδηρόπουλο και Δημήτρη Μπέρδο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Πιθανές αλλαγές ενόψει ΠΑΟΚ

Οι σκέψεις του Ματίας Αλμέιδα για την Τούμπα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΑΕΚ ουσιαστικά ξεκινάει από σήμερα την προετοιμασία της για το ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της, είναι πιθανό να γίνουν κάποιες αλλαγές από το κέντρο και μπροστά, μετά το 3-0 επί του Παναθηναϊκού.

Η τετράδα στην άμυνα απ’ ό,τι φαίνεται δε θα αλλάξει, ενώ ο Πινέδα αναμένεται να μείνει επίσης στο αρχικό σχήμα κι ένας εκ των Γιόνσον-Σιμάνσκι να μείνει εκτός για να επιστρέψει ο Γκατσίνοβιτς.

Παρά την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ελίασον, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ξεκινήσει από τον πάγκο και να είναι στην ενδεκάδα ο Άμραμπατ, ενώ επίσης σε σχέση με τον Παναθηναϊκό, είναι πιθανό να ξεκινήσει ο Τσούμπερ, αντί του Αραούχο.

Σε κάθε περίπτωση, στη σημερινή και αυριανή προπόνηση της ΑΕΚ, αναμένονται τελικές αποφάσεις από τον Ματίας Αλμέιδα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΟ: Αποφασίστηκε η Γ.Σ., πότε θα είναι οι εκλογές

Οι ημερομηνίες και η επόμενη μέρα της Ομοσπονδίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Κατά την συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ το πρωί της Παρασκευής (26/4), αποφασίστηκαν και ορίστηκαν σημαντικά ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την ετήσια Γενική Συνέλευση και τις εκλογές.

Η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου, εκεί όπου δεν θα γίνει ανάδειξη προέδρου και μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Οι εκλογές θα γίνουν τον προσεχή Ιούλιο και τότε θα προκύψει ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η κίνηση της ομάδας πριν την ΑΕΚ

Η απόφαση εντός του ΠΑΟΚ για τη συσπείρωση και την αντίδραση ενόψει ντέρμπι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προπονείται σήμερα το απόγευμα (26/4, 17:00) στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με την ΑΕΚ, για την 8η αγωνιστική των Play-Off στην Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» ψάχνουν αντίδραση για τις τέσσερις τελευταίες εμφανίσεις, οι οποίες και ήταν κακές κόντρα σε Κλαμπ Μπριζ, Ολυμπιακό και Λαμία. Γι' αυτό το λόγο, όλοι στην ομάδα και ο προπονητής, Ράζβαν Λουτσέσκου, αποφάσισαν για ένα δείπνο, μετά την προπόνηση της Παρασκευής.

Στον ΠΑΟΚ ψάχνουν να αντιστρέψουν το κλίμα, προκειμένου να ανέβει η ψυχολογία των παικτών, μιας και αυτή τη στιγμή η ομάδα κινδυνεύει να γκρεμίσει -σε λίγες μόλις μέρες- ό,τι έχτιζε για μήνες από το ξεκίνημα της σεζόν.

Θυμίζουμε πως κάτι ανάλογο υπήρξε και πριν τον επαναληπτικό με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για τους ¨16¨ του Europa Conference League, με τον αρχηγό του Δικεφάλου, Αντρέ Βιεϊρίνια, να βγάζει τους συμπαίκτες του για φαγητό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ