Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρώτος με Μπράντονιτς!

Διπλό κορυφής για τον ΠΑΟΚ Β!

Βασίλης Μανδράου

Πρώτος με Μπράντονιτς!

Την δεύτερη διαδοχική του νίκη σε τρεις αγωνιστικές πέτυχε ο ΠΑΟΚ Β, που πέρασε νικηφόρα από το Πολύκαστρο, επικρατώντας με 1-2 του, τυπικά γηπεδούχου, Απόλλωνα Πόντου, φτάνοντας στους επτά βαθμούς, όντας πλέον μόνος πρώτος στον Βόρειο όμιλο της Super League 2.

Οι δυο ομάδες έδειξαν διάθεση να ψάξουν το γκολ, με το παιχνίδι να έχει φρενήρη ρυθμό στα πρώτα λεπτά και τις μεγαλύτερες στιγμές να ανήκουν στους γηπεδούχους, όμως τον Δικέφαλο να έχει σε εξαιρετική μέρα τον Χρήστο Ταλιχμανίδη.

Η πρώτη στιγμή της αναμέτρησης ανήκε στους «ασπρόμαυρους», με τον Χατζηστραβό να «αδειάζει» δύο προσωπικούς του αντιπάλους και από το ύψος της μεγάλης περιοχής να πασάρει αριστερά στον Σπυράκο, ο οποίος αν και ανενόχλητος έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Πίτκα. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε δύο λεπτά αργότερα, με τον Φράγκο να εξαπολύει δυνατό σουτ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, όμως τον Ταλιχμανίδη να έχει σωστή θέση και να αποκρούει σε κόρνερ.

Oι γηπεδούχοι έδειχναν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 9ο λεπτό έχασαν τεράστια ευκαιρία για να μπουν μπροστά στο σκορ, με τον Καλαϊτζίδη να σεντράρει από τα αριστερά, τον Εσούμα να πιάνει καρφωτή κεφαλιά, όμως ο Ταλιχμανίδης έβαλε «STOP» στον Αφρικανό μεσοεπιθετικό, με την μπάλα να χτυπάει και στο δοκάρι και τον Μιχαηλίδη να απομακρύνει σε πλάγιο άουτ.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά με τους γηπεδούχους να στέκονται καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, όμως να μην μετουσιώνουν την ανωτερότητα τους σε ευκαιρίες.

Έπρεπε το χρονόμετρο να δείξει το 36ο λεπτό για να σημειωθεί κάποια αξιόλογη στιγμή, η οποία ανήκε στους παίκτες του Καλαϊτζίδη. Πιο συγκεκριμένα, ο Αμπουντού μπήκε από την δεξιά πλευρά στην περιοχή, πάσαρε στον Κωστίκα, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής νικήθηκε από τον Ταλιχμανίδη που πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση με τα πόδια διώχνωντας σε κόρνερ.

Στην επόμενη φάση ο ΠΑΟΚ μπήκε μπροστά στο σκορ. Ο Μπράντονιτς έκανε σπουδαίο σόλο από τα αριστερά περνώντας τρεις προσωπικούς του και πλασάροντας ιδανικά στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι γωνία του Πίτκα, «ανοίγοντας» το σκορ για τον Δικέφαλο!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με διπλή αλλαγή για τον Δικέφαλο, με τους Χατζηστραβό και Σπυράκο δίνουν τη θέση τους σε Μελετίδη και Σμυρλή αντίστοιχα. Οι γηπεδούχοι έιχαν την κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να φέρουν στα ίσια το παιχνίδι, όμως ο Δικέφαλος έδειχνα πολύ καλά στημένος στο γήπεδο, δίχως να απειλείται ιδιαίτερα.
Στο 55ο λεπτό ο ΠΑΟΚ Β έβαλε γερές βάσεις νίκης, με τον Μπράντονιτς να διπλασιάζει τόσο τα προσωπικά του τέρματα όσο και της ομάδας του. Ειδικότερα, έπειτα από ασίστ του Πανίδη, ο Βόσνιος μεσοεπιθετικός πλάσαρε ιδανικά από το ύψος της μικρής περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία του Πίτκα για το 0-2.

Μετά το 0-2 ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τον Πάμπλο Γκαρσία να διαχειρίζεται το παιχνίδι. Ο Γιάννης Μιχαηλίδης αύξησε τον χρόνο συμμετοχής του συγκριτικά με το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΛ (63′), πριν περάσει στη θέση του ο Γιαξής.

Στο 72′ ήρθε η μεγάλη στιγμή για τον Στέφανο Τζίμα. Ο 16χρονος επιθετικός πήρε το βάπτισμα του πυρός στη Super League 2, αντικαθιστώντας τον MVP του παιχνιδιού, Βλάντιμιρ Μπράντονιτς.

Ο Απόλλων Πόντου κατάφερε να μειώσει στο σκορ στο 87′, με τον Καλογέρη να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ του Δικεφάλου.

Παρά τη μείωση του σκορ, οι «ασπρόμαυροι» κράτησαν το υπέρ τους προβάδισμα και έφτασαν στη δεύτερη διαδοχική τους νίκη, που τους ανεβάζει στη κορυφή της βαθμολογίας του Βορείου ομίλου της Superleague 2 , με επτά βαθμούς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Απόλλων Πόντου (Καλαϊτζίδης): Πίτκας, Πάθι, Μουμίν, Φράγκος (62′ Σαμπανίδης), Καλαϊτζίδης (46′ Λαμπίρης), Αμπουντού, Κωστίκας, Καλογέρης, Αμαραντίδης (76′ λ.τ Δαλιανόπουλος), Εσάλο (39′ Αραβίδης), Εσούμα.

ΠΑΟΚ Β (Γκαρσία): Ταλιχμανίδης, Μορικέλι, Μιχαηλίδης (63′ Γιαξής), Κιτσάκης, Τσοπούρογλου, Δαρέλας, Γρόσδης (63′ Νινούα), Μπράντονιτς (72′ Τζίμας), Σπυράκος (46′ Σμυρλής), Χατζηστραβός (46′ λ.τ Μελετίδης), Πανίδης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρώτη απώλεια κι η πιο οδυνηρή

Ο ΠΑΟΚ διατηρούσε το απόλυτο κόντρα στην Λαμία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ισοπαλία σαν...ήττα για τον ΠΑΟΚ στο ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος», με τον Δικέφαλο του Βορρά να πετά δυο βαθμούς που πιθανότατα τον θέτουν εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Ο ΠΑΟΚ διατηρούσε το απόλυτο των βαθμών στο πρωτάθλημα κόντρα στη Λαμία, έχοντας επικρατήσει και στα 15 παιχνίδια κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας. Όλα αυτά μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης (24/4), με την Λαμία να αποσπά τον πρώτο της βαθμό κόντρα στους «ασπρόμαυρους».

Ακόμη πιο εντυπωσιακό το γεγονός πως στις προηγούμενες δεκαπέντε αναμετρήσεις, ο ΠΑΟΚ είχε δεχθεί μόνο 2 τέρματα και είχε σκοράρει 36!

Όλες οι αναμετρήσεις κόντρα στη Λαμία:

ΠΑΟΚ - Λαμία 4-0
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1
ΠΑΟΚ - Λαμία 3-0
ΠΑΟΚ - Λαμία 3-0
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2
ΠΑΟΚ - Λαμία 4-0
ΠΑΟΚ - Λαμία 2-1
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2
ΠΑΟΚ - Λαμία 1-0
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-3
ΠΑΟΚ - Λαμία 3-0
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2
ΠΑΟΚ - Λαμία 3-1
Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απογευματινό ραντεβού στη Νέα Μεσημβρία

Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ με φόντο το ντέρμπι της Κυριακής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για το ντέρμπι της Κυριακής (28/4, 19:30) στην Τούμπα, εκεί όπου υποδέχεται την ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική των Play-Off στην Stoiximan Super League.

Όπως έγραψε και ο Δικέφαλος του Βορρά, «δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις, αλλά για έργα», με την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου να πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει την εικόνα της ενόψει της συνέχειας.

Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να υπολογίζει μόνο στον Εκόνγκ, που δύσκολα θα αγωνιστεί ξανά κατά την εφετινή περίοδο. Κατά τ' άλλα, όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι στην διάθεση του προπονητή, κάτι το οποίο συμβαίνει και στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν. H προπόνηση της Παρασκευής (26/4) έχει οριστεί για τις 17:00, στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει τον τρόπο που θα του εξασφαλίσει την αποφυγή της τέταρτης θέσης στο πρωτάθλημα, κάτι δυσανάλογο με το ποδόσφαιρο που έχει παρουσιάσει συνολικά, την πορεία που έχει πραγματοποιήσει, το θέαμα και τα πολλά γκολ. Μπροστά του παρουσιάζεται μια ευκαιρία να βγάλει αντίδραση, με την ΑΕΚ, και στη συνέχεια μια διακοπή που θα βοηθήσει πολύ σε πνευματικό και σωματικό επίπεδο, τους ποδοσφαιριστές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ ο Λίνο (pics)

Η ανάρτηση του Βραζιλιάνου άλλοτε μπακ του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ένας από τους καλύτερους αριστερού μπακ που έχουν φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ο Μασιέλ Λίνο, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπως ο ίδιος γνωστοποίησε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνική δικτύωσης.

Ο 46χρονος Βραζιλιάνος, ανέβασε μια φωτογραφία από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» ενώ παράλληλα σχολίασε σε μια ανάρτηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενημερώνοντας πως θα βρίσκεται στην Τούμπα, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. «Θα είμαι στην Τούμπα ενάντια στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό» έγραψε χαρακτηριστικά, γεγονός που δείχνει ότι θα βρίσκεται αρκετές μέρες στην πόλη μας.

Ο Λίνο κατέγραψε 220 συμμετοχές με 16 γκολ και 41 ασίστ στον ΠΑΟΚ, στην πενταετία που αγωνίστηκε από το 2009 έως το 2014.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ