Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Το όραμα του Σαββίδη και οι θλάσεις της ομάδας»

Ο Περικλής Παπαδόπουλος μπαίνει στο ΔΣ του ΠΑΟΚ και μιλάει για όλα!

PAOK24

«Το όραμα του Σαββίδη και οι θλάσεις της ομάδας»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό “City of Primo 106,1” και στον Δημήτρη Tσορμπατζόγλου μίλησε ο επικεφαλής γιατρός του “ασπρόμαυρου” ιατρικού τιμ Δικεφάλου, Περικλής Παπαδόπουλος (στο κέντρο της φωτογραφίας) που εδώ και λίγες ημέρες αποτελεί και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής ορθοπαιδικής, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Ιβάν Σαββίδη για την τιμή που του έκανε, όπως χαρακτηριστικά είπε, να τον συμπεριλάβει στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ, τόνισε:

Για το αν ήταν εύκολο να αποδεχθεί την πρόσκληση του Ιβάν Σαββίδη: “Αποδείχθηκε εύκολο και απλό, αλλά παράλληλα και τιμητικό για εμένα. Και προσωπικά και σαν μέλος του ιατρικού επιτελείου. Δεν μπορώ να σας πω πολλά ακόμα για το νέο Δ.Σ., ακόμα δεν έχω ακόμα γνωρίσει όλα τα μέλη, ούτε έχουμε συνεδριάσει ακόμα. Προφανώς ο κ. Σαββίδης είδε πως το ιατρικό τιμ δούλεψε και δουλεύει σε πολύ επαγγελματικά επίπεδα και θεώρησε θα πρέπει να έχω και γνώμη και φωνή στο διοικητικό συμβούλιο, γύρω από τις ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρουμε στην ομάδα και στις ακαδημίες”.

Για τις σχέσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη και το βάρος που δίνει ο μεγαλομέτοχος στα ιατρικά θέματα: “Γνωριζόμαστε εδώ και τρία χρόνια, από το 2019. Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές μέσω zoom και skype. Δίνει μεγάλη βαρύτητα και μεγάλο ενδιαφέρον ο πρόεδρος και σε αυτό το κομμάτι. Δείχνει ενδιαφέρον για όλα τα θέματα της ομάδας φυσικά, μου κάνει ωστόσο μεγάλη εντύπωση που δίνει μεγάλη βαρύτητα και στο δικό μας τομέα, το θεωρεί βασικό κομμάτι για τη λειτουργία της ομάδας.

Γι΄ αυτό, χαίρομαι πάρα πολύ. Δεν είναι ένας απλός επιχειρηματίας, είναι ένας άνθρωπος πολύ μορφωμένος και καλλιεργημένος. Εμείς σαν ιατρικό τιμ, έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία μεταξύ μας αλλά και με τους προπονητές, ειδικά με τον Γιώργο Τσονάκα”.

Για τη σχέση του με τον ΠΑΟΚ: Την παρακολουθώ την ομάδα πολλά χρόνια. Από τα παιδικά μου χρόνια, από τα χρόνια του γυμνασίου, θεωρώ πως πάντα ήμουν μέλος της, παρότι δεν ήμουν οργανωμένος κάπου. Πάντα είχα εισιτήριο διαρκείας και πάντα παρακολουθούσα την ομάδα”.

Για τις θλάσεις στην ομάδα: “Καταρχήν δεν έχουμε περισσότερες θλάσεις συγκριτικά με τις άλλες ομάδες που πρωταγωνιστούν. Δεύτερον, υπάρχει μία ιδιαιτερότητα, που δυσκολεύει πολύ τη δουλειά των γυμναστών. Είχαμε τον covid, το πρωτάθλημα διακόπηκε, ξεκίνησε μετά από μία μεγάλη αποχή και αμέσως ξεκίνησε το επόμενο. Δεν πρόλαβαν οι αθλητές να ξεκουραστούν. Φανταστείτε πως τώρα έχουμε διακοπή ενός μήνα. Όταν επιστρέψουν οι αθλητές, είναι πιθανόν να υπάρξουν και άλλες θλάσεις, δεν το ξέρουμε αυτό. Αυτό που ξέρουμε πως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ποδοσφαιριστές, έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάθουν θλάση.

Επίσης, τι γίνεται με αυτούς που νόσησαν από covid; Επηρέασε o covid το μυϊκό τους σύστημα, Δεν το ξέρουμε, περιμένουμε τις νέες μελέτες. Επιπλέον, παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα. Τι γίνεται με το γήπεδο και τον αγωνιστικό χώρο; είναι πολύ σκληρός; Είναι πολύ μαλακός;  Αλλάξαμε χλοοτάπητα στη Νέα Μεσημβρία, πλέον είναι πιο μαλακός, για να ελαχιστοποιήσουμε τις θλάσεις. Παίζουν πολλά ρόλο, δεν είναι απλό το θέμα”.

Για τις θλάσεις γενικώς και την πρόληψη: “Είναι θέμα περισσότερο των γυμναστών παρά δικό μας. Το δικό μας θέμα είναι μετά τη θλάση, να διαπιστώσουμε τον βαθμό της και πότε θα επιστρέψει ο αθλητής στο γήπεδο. Αυτή είναι η βασική μας αρμοδιότητα. Ο κάθε ποδοσφαιριστής είναι ξεχωριστός, όπως ξεχωριστό είναι και το πρόγραμμα του κάθε ποδοσφαιριστή. Για παράδειγμα, ο Ομάρ (σ.σ. Ελ Καντουρί) πήγε στην Ιταλία και εξετάστηκε στα μεγαλύτερα κέντρα, μελέτησαν το μυϊκό του σύστημα. Όλα τα μελετάμε και όλα τα παρακολουθούμε.

Βλέπετε επίσης πως είναι το σημερινό ποδόσφαιρο. Η ταχύτητά του, η δύναμή, η διάρκειά του. Οι γυμναστές προσπαθούν να φτάσουν τους παίκτες στα όριά τους. Αν δεν τους φτάσουν στα όριά τους, δεν θα μπορούσαν να αντέξουν τόσα πολλά παιχνίδια, παίζοντας 90 λεπτά. Είναι σημαντικό να φτάσει στα όριά του ένας ποδοσφαιριστής, χωρίς να τα ξεπεράσει και αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Βλέπουμε στα πρώτα ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές να παθαίνουν θλάσεις”.

Για τι συζήτησαν στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο παρουσία του Ιβάν Σαββίδη: “Συζητήθηκαν πολλά θέματα, όχι μόνο αυτό των τραυματισμών στην ομάδα. Τον ενημερώσαμε για την προσπάθεια που κάνουμε και το πως αντιμετωπίζονται όλα τα ζητήματα. Δεν είναι εφικτό σε μία ομάδα να είναι πάντα όλοι οι αθλητές σε πλήρη ετοιμότητα. Επιπλέον, το ποδόσφαιρο είναι άθλημα επαφής. Στην επαφή πάνω, μπορεί να συμβεί ένας τραυματισμός, ανά πάσα στιγμή.

Για την επιστροφή των παικτών από σοβαρές επεμβάσεις, όπως αυτή του Νέλσον Ολιβέιρα και αν είναι λογικό να υπάρχει φόβος από την πλευρά του αθλητή: “Πάντα υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο, δεν θέλω να μιλήσω ξεχωριστά για κάποιον ποδοσφαιριστή. Άλλωστε, ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Ξέρετε τι σημαίνει να μείνει ένας αθλητής έναν χρόνο έξω από το γήπεδο; Υπάρχουν γιατροί στις ΗΠΑ που υποστηρίζουν πως ένας αθλητής, μετά από μία πολύ σοβαρή επέμβαση, πρέπει να μείνει εκτός για δύο χρόνια. Δεν γίνεται να συμβεί αυτό. Φυσικά, ένας τραυματισμός, επηρεάζει και την ψυχολογία του αθλητή. Σκέφτεται και ανησυχεί για το πότε θα επιστρέψει, το αν θα επιστρέψει και σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται όταν επιστρέψει”.

Για τη νέα Τούμπα και το νέο αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ: “Θα εκφράσω την προσωπική μου άποψη. δεν έχω κάνει συζητήσεις πάνω σε αυτό το θέμα ούτε είναι η δουλειά μου. Σαν ΠΑΟΚτσής, πιστεύω πως το νέο γήπεδο θα δώσει μεγάλο όραμα στην ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό για κάθε ομάδα να διαθέτει καινούργιο γήπεδο και πολύ καλές εγκαταστάσεις. Παράλληλα, θα δώσει ώθηση και σε άλλους τομείς της ομάδας, για παράδειγμα τον εμπορικό. Σε κάθε περίπτωση, ένα νέο γήπεδο δίνει τεράστια ώθηση σε μία ομάδα, το έχουμε δει και στη χώρα μας και στο εξωτερικό”.

Για την έως τώρα πορεία της ομάδας: “Η ομάδα θα βελτιώνεται αγώνα με αγώνα. Ξέραμε και βλέπαμε πως τον Νοέμβριο θα είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Είμαι πολύ αισιόδοξος πως μόνο καλύτερα μπορεί να πάει. Είχαμε τις ανησυχίες μας, μιλάω σαν φίλαθλος, για τις μεταγραφές, για τους νέους παίκτες, αλλά ξέραμε πως από τις αρχές Νοεμβρίου και μετά, η ομάδα θα γίνεται από αγώνα σε αγώνα ολοένα και καλύτερη. Πιστεύω πως στη συνέχεια της σεζόν, η ομάδα θα παρουσιάσει ακόμα καλύτερο πρόσωπο, σε σχέση με αυτό που βλέπουμε τώρα”.

Για τον Ιβάν Σαββίδη και αν νιώθει πως είναι το ίδιο αποφασισμένος: “Εγώ αυτό καταλαβαίνω.. Δείχνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την ομάδα. Εγώ στις συσκέψεις φοράω κοστούμι και γραβάτα και ο πρόεδρος μία φανέλα του ΠΑΟΚ. Πάντα ανησυχεί για την ομάδα, δεν έχει σταματήσει να έχει όραμα γι΄ αυτήν. Αυτή την εντύπωση που δίνει ο πρόεδρος τις λίγες φορές που βρεθήκαμε μαζί διαδικτυακά, ενώ τον είδα σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Και το λέω αυτό γιατί κυκλοφορούν διάφορα για την υγεία του, εγώ τον είδα σε καλή κατάσταση”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Μήνυμα… διπλού από τον ΑΣ

Οικογένεια με όλη τη σημασία της λέξης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ μετράει αντίστροφα για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες κι ο ΑΣ, έστειλε το δικό του μήνυμα με φόντο τη σέντρα:

Για την πέμπτη αγωνιστική της Stoiximan Super League, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στα Γιάννενα, προκειμένου να αντιμετωπίσει την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30, τον τοπικό ΠΑΣ.

Ο Δικέφαλος μετά το εξαιρετικό «διπλό» στη Φινλανδία επί της Ελσίνκι με 2-3, επιστρέφει στις εγχώριες διοργανώσεις, θέλοντας τους τρεις βαθμούς οι οποίοι θα του δώσουν τόσο βαθμολογική, όσο και ψυχολογική, άνοδο.

Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί μέσω του Novasports Prime.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: Η διαχείριση, το σκεπτικό και το non stop πρόγραμμα

Απαιτητικό διάστημα, σημαντικές επιλογές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχει μπει σε μία σειρά αγώνων με πολλά, διαδοχικά παιχνίδια σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη και σε μία περίοδο, που απαιτείται σωστή διαχείριση από τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Η ομάδα παίζει... non stop χωρίς ουσιαστικά κανονικές προπονήσεις υψηλής έντασης, κάτι που συνέβη και τώρα, πριν από το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι "ασπρόμαυροι" έφτασαν στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Παρασκευής, ακολούθησαν ένα πολύ χαλαρό πρόγραμμα την ίδια μέρα, προπονήθηκαν και χθες και σήμερα, αναχώρησαν για τα Ιωάννινα. Είναι ξεκάθαρο πως πλέον η σωστή διαχείριση είναι το "κλειδί", με τον Λουτσέσκου να θέλει αφενός να βάλει στην εξίσωση τα νέα πρόσωπα κι αφενός, να δώσει ανάσες και σε πιο επιβαρυμένους παίκτες, μοιράζοντας το χρόνο.

Έτσι, αυτή τη φορά έμειναν εκτός ποδοσφαιριστές όπως ο Τσιγγάρας και ο Εκόνγκ κι επιστρέφει ο Σάστρε -για παράδειγμα- που δεν παίζει στην Ευρώπη, ενώ αναμένονται αλλαγές και στο βασικό σχήμα.

Μετά τον ΠΑΣ, ο "Δικέφαλος" θα έχει μπροστά του ένα ακόμη μεσοβδόμαδο ματς, αυτή τη φορά στην Stoiximan Super League, με το non stop πρόγραμμα να συνεχίζεται μέχρι και τη νέα διακοπή.

Αναλυτικά τα παιχνίδια που ακολουθούν:

24 Σεπτεμβρίου, 20:30 ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ (5η αγωνιστική Stoiximan Super League)

27 Σεπτεμβρίου, 20:30 ΠΑΟΚ – Βόλος (6η αγωνιστική Stoiximan Super League)

1 Οκτωβρίου, 19:30 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (7η αγωνιστική Stoiximan Super League)

5 Οκτωβρίου, 22:00 ΠΑΟΚ- Άιντραχτ Φρανκφούρτης (2η αγωνιστική Europa Conference League)

"Γι' αυτόν τον λόγο έχουμε ένα γκρουπ 20 παικτών, για αυτόν τον λόγο υπάρχει το ροτέϊσον. Ο Μεϊτέ χρειάζεται το να αγωνιστεί, αλλά θα πρέπει να γίνει με έναν έξυπνο τρόπο, θα πρέπει να βρει την χημεία με τον Οζντόεφ, τον Σβαμπ και τον Τσιγγάρα, το ίδιο ισχύει και για τον Ντεσπόντοφ, θα πρέπει να γίνει με έξυπνο τρόπο η διαχείριση. Ο Σαμάτα άρχισε να μπαίνει σιγά σιγά στην ομάδα, έχει ξεκινήσει σε δύο παιχνίδια βασικό, χρειάζεται διαφορετικού είδους χρόνο.

Ο χρόνος μετράει περισσότερο για εμένα, για εσάς μετράει το αποτέλεσμα. Θα πρέπει να βρούμε τρόπους με την ατομική ποιότητα να προσπαθήσουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θα μας δώσουν τον ενθουσιασμό για να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε", ανέφερε πριν από το παιχνίδι με την Ελσίνκι ο Λουτσέσκου, αναφορικά με τη διαχείριση των νέων προσώπων κι αυτό ακριβώς, είναι το σκεπτικό του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ Β’: Νέα σελίδα, νέα εποχή

Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν από την πρώτη “μάχη” στην Super League 2

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ Β' μετράει πλέον αντίστροφα για την πρεμιέρα του στην Super League 2 και το paokfc.gr κάνει focus στην ομάδα του Αλέξανδρου Αλεξιάδη, λίγο πριν την πρώτη "μάχη" με τον Απόλλωνα Πόντου.

Αναλυτικά:

Νωρίτερα από ποτέ, το πρωτάθλημα της Super League 2 για την σεζόν 2023-24 ξεκινά στις 23-24-25 Σεπτεμβρίου. Με δύο ομίλους των 12 και 13 ομάδων, αντίστοιχα, με ημερομηνία ολοκλήρωσης την 22η Μαΐου του 2024 και με την απόφαση να βιντεοσκοπούνται όλοι οι αγώνες για λογαριασμό της διοργανώτριας αρχής. Ο ΠΑΟΚ Β κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 25.09 στις 16:00, στο γήπεδο του Μακεδονικού απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου, καθώς έγινε αποδεκτό το αίτημα του Απόλλωνα για αλλαγή έδρας. Και αυτή την αγωνιστική περίοδο, ο ΠΑΟΚ Β θα χρησιμοποιεί ως έδρα του το γήπεδο του Μακεδονικού στην Ευκαρπία.

Σύμφωνα με τις αρχικές αποφάσεις της διοργανώτριας αρχής, στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2, θα προβιβαστούν στη Super League 1 δύο ομάδες και θα υποβιβαστούν στη Γ’ Εθνική εννιά ομάδες, έτσι ώστε την αγωνιστική περίοδο 2024-25 το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με τη συμμετοχή 20 ομάδων.

Μεταξύ των ομάδων που δύνανται να υποβιβαστούν, είναι και οι Β’ ομάδες του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Μετά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, θα υποβιβαστούν απευθείας οι ομάδες που θα καταλάβουν την 12η και 13η στον Α’ όμιλο και η 12η του Β’ ομίλου.

Σχετικά με την άνοδο, οι πέντε πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα δώσουν διπλούς αγώνες (δέκα επιπλέον αγωνιστικές) και στη συνέχεια ο πρώτος κάθε ομίλου θα ανέβει στη Super League 1.

Στα play out θα πάρουν μέρος οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 6-11 σε κάθε όμιλο. Έπειτα από μίνι πρωτάθλημα 12 αγωνιστικών σε κάθε όμιλο θα υποβιβαστούν και όσοι καταλάβουν τις θέσεις 9-11.

Tα play off και τα play out θα διεξάγονται σε δύο γύρους των πέντε αγωνιστικών. Oι ομάδες θα συμμετάσχουν με τους μισούς βαθμούς από αυτούς που θα συγκεντρώσουν στην κανονική περίοδο και σε περίπτωση, μονού αριθμού, για παράδειγμα 39 πόντοι, οι βαθμοί στρογγυλοποιούνται προς τα πάνω (20).

Οι όμιλοι έχουν καταρτιστεί ως εξής:

Βορράς – Α’ όμιλος:

ΑΕΛ, ΠΟΤ Ηρακλής, ΠΑΟΚ Β, ΑΕΚ Β, Μακεδονικός, Λεβαδειακός, Αιολικός, Κοζάνη, Νίκη Βόλου, Αναγέννηση Καρδίτσας, Απόλλων Πόντου, Καμπανιακός, Αλμωπός Αριδαίας*

Νότος – Β’ όμιλος:

Παναθηναϊκός Β, Ολυμπιακός Β, Γιούχτας, Τηλυκράτης, Ηλιούπολη, Αιγάλεω, Χανιά, Διαγόρας, Ιωνικός, Παναχαϊκή, Athens Kallithea, Καλαμάτα

  • Ο Αλμωπός Αριδαίας συμμετείχε στην κλήρωση, η διοργανώτρια στην συνέχεια τoν απέβαλε από το πρωτάθλημα, στην πορεία δικαιώθηκε από την Επιτροπή Εφέσων και αναμένουμε…
  • Οι ομάδες του Β’ ομίλου είναι 12, λόγω του ότι ο ΟΦ Ιεράπετρας αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα, λίγο πριν τη διεξαγωγή της κλήρωσης του πρωταθλήματος, καθώς δήλωσε αδυναμία συμμετοχής.

Όσο για το πρόγραμμα της κανονικής περιόδου για τον ΠΑΟΚ Β έχει ως εξής:

1ος Γύρος

 ΠΑΟΚ Β– Απόλλων Πόντου

 ΠΑΟΚ Β-Καμπανιακός

 ΠΑΟΚ Β-ΑΕΚ Β

 ΠΟΤ Ηρακλής-ΠΑΟΚ Β

 ΠΑΟΚ Β-Αιολικός

 Μακεδονικός–ΠΑΟΚ Β

 ΠΑΟΚ Β-Αναγέννηση Καρδίτσας

 ΑΕΛ-ΠΑΟΚ Β

 Κοζάνη-ΠΑΟΚ Β

10η ΠΑΟΚ Β-Αλμωπός Αριδαίας*

11η Ρεπό

12η ΠΑΟΚ Β-Λεβαδειακός

13η Νίκη Βόλου-ΠΑΟΚ Β

2oς Γύρος

14η Απόλλων Πόντου-ΠΑΟΚ Β

15η Καμπανιακός-ΠΑΟΚ Β

16η ΑΕΚ Β-ΠΑΟΚ Β

17η ΠΑΟΚ Β-ΠΟΤ Ηρακλής

18η Αιολικός-ΠΑΟΚ Β

19η ΠΑΟΚ Β-Μακεδονικός

20η Αναγέννηση Καρδίτσας-ΠΑΟΚ Β

21η ΠΑΟΚ Β-ΑΕΛ

22η ΠΑΟΚ Β-Κοζάνη

23η Αλμωπός Αριδαίας-ΠΑΟΚ Β*

24η Ρεπό

25η Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ Β

26η ΠΑΟΚ Β-Νίκη Βόλου

Ο νέος ΠΑΟΚ Β

Ο ΠΑΟΚ Β αποτελεί μια ιδιαίτερη συνθήκη. Ένα στοίχημα, «η βιτρίνα της ακαδημίας», όπως δήλωσε και ο προπονητής Αλέξανδρος Αλεξιάδης ή αν θέλετε, το μεταβατικό στάδιο από το αναπτυξιακό προς το ανδρικό ποδόσφαιρο. Επομένως, πέρα από το σταθερό ρόστερ, τα παιδιά δηλαδή που ακολούθησαν από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας, είναι αυτονόητο ότι θα υπάρχουν σε κάποιο βαθμό ήξεις και αφίξεις κατά την διάρκεια της σεζόν. Κάποιοι «μικροί» θα παίρνουν παιχνίδια στην Κ19, όπως ήδη γίνεται, άλλοι θα έρχονται από την πρώτη ομάδα, ενδεχομένως στην πορεία να ανέβουν κι ακόμα πιο μικροί. Ο στόχος είναι διαχρονικός και αέναος. Η εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο ΠΑΟΚ Β ξεκίνησε τη σεζόν στις 7 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής, στη συνέχεια μετέβη στον Βώλακα της Δράμας (εκεί έδωσε και το πρώτο του φιλικό με τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης, τον οποίο κέρδισε 5-1) και επιστρέφοντας στη βάση έπαιξε άλλα τέσσερα φιλικά παιχνίδια. Πήγε στην Καβάλα (1-1) – όπου δυστυχώς τραυματίστηκε ο Κωνσταντίνος Μπαλωμένος – κέρδισε 3-0 τον Εθνικό Κεραμιδίου, 1-0 την Επανομή και τέλος ηττήθηκε 4-2 από τον Καμπανιακό.

Σχετικά με τα καινούρια πρόσωπα, στον ΠΑΟΚ επέστρεψε ο Φώτης Παντεκίδης (ένα παιδί  που μεγάλωσε στο PAOK Αcademy), μετά την προετοιμασία με την Α’ ομάδα, στον ΠΑΟΚ Β ήρθε και ο Χισάμ Κανίς, ο Γιάννης Μανωλιούδης επέστρεψε από τον δανεισμό του στη Βέροια, ενώ οι Μάριος ΣινανάιΘεόδωρος ΚαλόγηροςΆγγελος ΖίλοΖήσης ΤσίκοςΒίκτωρ Ρούμιαντσεβ (2004), που είχαν και πέρυσι κάποια επαφή με τον ΠΑΟΚ Β, είναι εδώ τώρα. Όσο για τους μικρότερους του ρόστερ, έχουμε τον γεννημένο το 2005 Κωνσταντίνο Γκούμα, ενώ να θυμίσουμε ότι της ίδιας γενιάς είναι και οι Δημήτρης Κωττάς και Μηνάς Βασιλειάδης (ήδη από πέρυσι στον ΠΑΟΚ Β). Μικρότερος όλος, ο γεννημένος το 2006, Μαξιμίλιαν Σνάουτσνερ.

Tον ΠΑΟΚ Β της σεζόν 2023-24, λοιπόν, αποτελούν οι:

ΤερματοφύλακεςΚωνσταντίνος Μπαλωμένος , Δημήτρης ΜοναστηρλήςΑλέξανδρος ΤσιόπτσηςΑλέξανδρος Λυπηρίδης

ΑμυντικοίΠαναγιώτης ΠαναγιώτουΦώτης ΠαντεκίδηςΛευτέρης ΤασιούραςΔημήτρης ΚωττάςΒασίλης ΚιτσάκηςΕρμής ΣελιμάιΜάριος ΣινανάιΆγγελος ΖίλοΓιάννης Μανωλιούδης

ΜέσοιΒασίλης ΓρόσδηςΚυριάκος Γιαξής , Νίκα ΝινούαΔημήτρης ΤσοπούρογλουΑργύρης ΔαρέλαςΒίκτωρ ΡούμιαντσεβΖήσης ΤσίκοςΘεόδωρος ΚαλόγηροςΚωνσταντίνος ΓκούμαςΜαξιμίλιαν Σνάουτσνερ

ΕπιθετικοίΔημήτρης ΠανίδηςΒασίλης ΓκορντεζιάνιΛάμπρος ΣμυρλήςΧισάμ ΚανίςΝικόλαος ΣπυράκοςΓιώργος ΚουλούρηςΜηνάς Βασιλειάδης

Το τεχνικό team:

ΠροπονητήςΑλέξανδρος Αλεξιάδης

Βοηθός προπονητήΑθανάσιος Τερζής

ΓυμναστήςΜερτ Ισμπιλίρ

Προπονητής τερματοφυλάκωνΔημήτρης Κρυωνάς

Γυμναστής αποκατάστασηςΔημήτρης Πετράκης

Αναλυτής videoΚωνσταντίνος Καβάκης

Γενικός ΑρχηγόςΚωνσταντίνος Ιωσηφίδης

Λειτουργικός υπεύθυνοςΔημήτρης Σαραϊδάρης

ΓιατρόςΑργύρης Καραβέλης

ΦυσικοθεραπευτέςΣταύρος ΤερζανίδηςΒαγγέλης Βασιλειάδης

Φροντιστής: Βασίλης Παπαδόπουλος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Trending