Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χαραλάμπους: «Φαίνεται το πλάνο Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ»

Ο Ηλίας Χαραλάμπους μίλησε στον City of Primo για την προετοιμασία στην Κύπρο

PAOK24

Χαραλάμπους: «Φαίνεται το πλάνο Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ»

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Ηλίας Χαραλάμπους, είναι κοντά στην ομάδα αυτές τις ημέρες, κάνοντας τα πρώτα του βήματα στην προπονητική και μιλώντας στον «City of Primo 106.1» εξέφρασε την ικανοποίησή του για όσα βλέπει, καθώς και την αισιοδοξία του για το μέλλον.

Αναλυτικά, όσα είπε…

Για τις εντυπώσεις που έχει αποκομίσει από την ομάδα, όντας κοντά αυτές τις μέρες: «Από την πρώτη στιγμή βλέπω την προετοιμασία. Είναι μία ευκαιρία να δω την ομάδα και παλιούς φίλους και λόγω της προπονητικής που κάνω τώρα, να δω πως λειτουργεί η ομάδα. Έχω να πω τα καλύτερα σε όλα τα επίπεδα. Στον τρόπο λειτουργίας, στην ατμόσφαιρα που υπάρχει στην ομάδα. Έχω εμπειρίες και μπορώ να αντιληφθώ το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Προσφέρεται ο καιρός και οι εγκαταστάσεις εδώ, για να γίνει μία εξαιρετική προετοιμασία, που είμαι βέβαιος ότι θα βοηθήσει την ομάδα για τη συνέχεια της χρονιάς».

Για το γιο του που είναι φίλος του ΠΑΟΚ: «Έχω αγωνιστεί τρία χρόνια στον ΠΑΟΚ. Η μεγάλη μου η κόρη έχει ζήσει στη Θεσσαλονίκη, ο μεσαίος μου ο γιος έχει γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη και αναγκαστικά, έκαναν και τον μικρό τρελαμένο με τον ΠΑΟΚ. Είναι μία ευκαιρία και για τα δικά μας παιδιά, να δουν την ομάδα από κοντά».

Για τη δουλειά που γίνεται από τον Λουτσέσκου: «Το πρώτο πράγμα που μπορεί να αντιληφθεί κάποιος είναι το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, γενικά. Οι ποδοσφαιριστές, το επιτελείο, υπάρχει μία πολύ θετική αύρα και αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι για να γίνεις ομάδα, πρέπει να λειτουργούν όλα στην εντέλεια. Χωρίς να είμαι υπερβολικός, αυτό φαίνεται. Αισθάνομαι ότι όλα κυλούν πολύ σωστά στον ΠΑΟΚ. Είναι ευκαιρία για τον προπονητή, να διορθώσει αυτά που θέλει με ηρεμία. Το γήπεδο εδώ είναι σε πολύ καλή κατάσταση και νομίζω ότι γίνεται μία εξαιρετική προετοιμασία».

Γι’ αυτά που είδε από την ομάδα από τα φιλικά στην Κύπρο: «Το πιο σημαντικό είναι ότι μέσω αυτών των φιλικών, μπορεί να κρατηθεί σε ένα καλό επίπεδο. Χρειάζονται αυτά τα παιχνίδια για να κρατηθεί σε εγρήγορση. Βλέποντας τις προπονήσεις και τα παιχνίδια, ο κ. Λουτσέσκου προσπαθεί να περάσει τη φιλοσοφία την οποία γνωρίζουν οι ποδοσφαιριστές και να διορθώσει αυτά που θέλει καθημερινά. Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα, είναι ο τρόπος που μεταδίδει αυτά που θέλει. Είναι ξεκάθαρος, απλός και στοχευμένος σε αυτά που θέλει. Αυτά που είδα στις προπονήσεις, τα βλέπω πολύ ξεκάθαρα στα δύο φιλικά. Φαίνεται το πλάνο που θέλει να περάσει στους ποδοσφαιριστές».

Για τη συνέχεια του ΠΑΟΚ στη σεζόν: «Γνωρίζω τη νοοτροπία στην Ελλάδα και μοιάζει πολύ και εδώ. Στη αρχή της χρονιάς, όταν μπήκαν νεαροί ποδοσφαιριστές στην ομάδα, θέλει υπομονή και ξέρουμε ότι δεν έχουμε υπομονή στη νοοτροπία μας. Σιγά-σιγά η ομάδα βελτιώνεται και όταν θέλεις να επενδύσεις σε νεαρά παιδιά, χρειάζεται πάντα υπομονή. Αν δεν ήταν ο κ. Λουτσέσκου, που ήταν γνώριμος από την πρώτη του θητεία, ίσως υπήρχε και αλλαγή στην ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό ότι γνώριζαν όλοι ποιος είναι και ευτυχώς του έδωσαν χρόνο να δουλέψει και να βάλει αυτά τα παιδιά στο πετσί της ομάδας. Βλέπω μεγάλη βελτίωση από την αρχή της χρονιάς ως τώρα. Από τη στιγμή που εμπιστεύεσαι κάποιον, πρέπει να του δώσεις χρόνο και η διοίκηση, έκανε πολύ καλά που έδωσε χρόνο στον κ. Λουτσέσκου να δουλέψει. Είμαι βέβαιος ότι στο μέλλον θα δούμε μια καλύτερη ομάδα. Βλέπουμε και στα φιλικά, ότι η ομάδα σκοράρει. Βλέπουμε καθημερινά βελτίωση και στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, θα δούμε έναν καλύτερο ΠΑΟΚ».

Για τον ΠΑΟΚ αυτής της εποχής σε σχέση με την περίοδο που ήταν αυτός στην ομάδα: «Τα δεδομένα όταν αγωνιζόμουν στον ΠΑΟΚ, ήταν εντελώς διαφορετικά. Η ομάδα έχει μεγαλώσει με τον ερχομό του κ. Σαββίδη, γενικά. Έχει επενδύσει πολλά χρήματα και από ό,τι αντιλαμβάνομαι θα επενδύσει ακόμα περισσότερα, φτιάχνοντας και τη Νέα Τούμπα. Δεν έχει καμία σχέση με τον καιρό που ήμουν εγώ. Εμείς ήμασταν σε διαφορετική εποχή, είχαμε διάφορα… Ο ΠΑΟΚ τώρα έχει αλλάξει επίπεδο και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον κόσμο και την ιστορία του. Δεν είναι τυχαίο που κατέκτησε και το πρωτάθλημα».

Για τους νεαρούς παίκτες από την Ακαδημία που παίζουν στην πρώτη ομάδα: «Τα παιδιά αυτά, για να έρθουν σε αυτό το επίπεδο, δεν ήρθαν από τη μία μέσα στην άλλη. Είμαι σίγουρος ότι γίνεται μία εξαιρετική δουλειά στις ακαδημίες και έχουν επενδύσει εκεί, γιατί αν δεν επενδύσεις δε μπορείς να βγάλεις ταλέντα. Βλέπουμε τον Λύρατζη, τον Κουλιεράκη, τον Κωνσταντέλια, τον Τσαούση… Εκπαιδεύτηκαν στην ακαδημία και γι’αυτό είναι σε αυτό το επίπεδο. Πιστεύω ότι όσους ξένους και να φέρεις, αν δεν έχεις τα δικά σου παιδιά, που να γνωρίζουν την ιστορία της ομάδας, δε μπορείς να κάνεις πολλά».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απογευματινό ραντεβού στη Νέα Μεσημβρία

Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ με φόντο το ντέρμπι της Κυριακής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για το ντέρμπι της Κυριακής (28/4, 19:30) στην Τούμπα, εκεί όπου υποδέχεται την ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική των Play-Off στην Stoiximan Super League.

Όπως έγραψε και ο Δικέφαλος του Βορρά, «δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις, αλλά για έργα», με την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου να πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει την εικόνα της ενόψει της συνέχειας.

Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να υπολογίζει μόνο στον Εκόνγκ, που δύσκολα θα αγωνιστεί ξανά κατά την εφετινή περίοδο. Κατά τ' άλλα, όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι στην διάθεση του προπονητή, κάτι το οποίο συμβαίνει και στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν. H προπόνηση της Παρασκευής (26/4) έχει οριστεί για τις 17:00, στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει τον τρόπο που θα του εξασφαλίσει την αποφυγή της τέταρτης θέσης στο πρωτάθλημα, κάτι δυσανάλογο με το ποδόσφαιρο που έχει παρουσιάσει συνολικά, την πορεία που έχει πραγματοποιήσει, το θέαμα και τα πολλά γκολ. Μπροστά του παρουσιάζεται μια ευκαιρία να βγάλει αντίδραση, με την ΑΕΚ, και στη συνέχεια μια διακοπή που θα βοηθήσει πολύ σε πνευματικό και σωματικό επίπεδο, τους ποδοσφαιριστές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ ο Λίνο (pics)

Η ανάρτηση του Βραζιλιάνου άλλοτε μπακ του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ένας από τους καλύτερους αριστερού μπακ που έχουν φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ο Μασιέλ Λίνο, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπως ο ίδιος γνωστοποίησε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνική δικτύωσης.

Ο 46χρονος Βραζιλιάνος, ανέβασε μια φωτογραφία από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» ενώ παράλληλα σχολίασε σε μια ανάρτηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενημερώνοντας πως θα βρίσκεται στην Τούμπα, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. «Θα είμαι στην Τούμπα ενάντια στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό» έγραψε χαρακτηριστικά, γεγονός που δείχνει ότι θα βρίσκεται αρκετές μέρες στην πόλη μας.

Ο Λίνο κατέγραψε 220 συμμετοχές με 16 γκολ και 41 ασίστ στον ΠΑΟΚ, στην πενταετία που αγωνίστηκε από το 2009 έως το 2014.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τελική ευθεία ενόψει ΑΕΚ

Πως προετοιμάζονται οι «ασπρόμαυροι» για το ντέρμπι της Τούμπας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής των Play-Off στην Stoiximan Super League, με την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου να θέλει να βγάλει αντίδραση μετά τις πολύ κακές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το θετικό για τον Ρουμάνο τεχνικό του ΠΑΟΚ, είναι το γεγονός πως δεν βλέπει κανένα από τα ονόματα των παικτών του στο απουσιολόγιο, εκτός -φυσικά- από του Γουίλιαμ-Τρόοστ Εκόνγκ που είναι εκτός με βαριά θλάση.

Ο Δικέφαλος του Βορρά παίζει το τελευταίο του χαρτί στο πρωτάθλημα, χωρίς ωστόσο να έχει πολλές πιθανότητες έχοντας χάσει βαθμούς στη Λαμία. Με την τελική κατάταξη να είναι εξίσου σημαντική με την κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο, δεν μπορεί να έχει την εικόνα που παρουσίασε σε «Γ. Καραϊσκάκης» και «Αθανάσιος Διάκος».

Θυμίζουμε πως η τέταρτη θέση, σε συνδυασμό και με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος από τον Άρη, αφήνει την -όποια- ομάδα εκτός Ευρώπης από την επόμενη σεζόν. Γεγονός που σε κάθε περίπτωση δεν θέλει ο ΠΑΟΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ