Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καλαμάτα – ΠΑΟΚ, πράξη 9η!

Η προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στη “Μαύρη Θύελλα”

Στέργιος Αναστασιάδης

Καλαμάτα – ΠΑΟΚ, πράξη 9η!

Η σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Καλαμάτα στο Δημοτικό γήπεδο Παραλίας, θα είναι η 9η μεταξύ των δύο ομάδων με φιλοξενούμενο τον Δικέφαλο. Σχετικά με την προϊστορία των δύο ομάδων, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέφερε πριν από λίγο:

“Μόλις για δεύτερη φορά θα βρεθούν αντιμέτωποι ο ΠΑΟΚ και η Καλαμάτα στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας. Η μοναδική τους μέχρι τώρα συνάντηση είχε γίνει την σεζόν 1990-91, όταν αναμετρήθηκαν για την 3η αγωνιστική των ομίλων του θεσμού στην Μεσσηνία.

Ο ΠΑΟΚ είχε φύγει με τη νίκη από το γήπεδο της Καλαμάτας, με τον Γιώργο Σκαρτάδο να σημειώνει τα δύο γκολ για τον Δικέφαλο στο 8ο και 21ο λεπτό. Για τους γηπεδούχους είχε σκοράρει ο Δέδες στο 31ο λεπτό.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για τελευταία φορά στις 28 Ιανουαρίου 2001, όταν ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 7-1 στην Τούμπα και με αυτό το σκορ ισοφάρισε την ευρύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής που είχε σημειώσει και το 1974-75 με αντίπαλο την Καστοριά στην Τούμπα.

Η ευρύτερη νίκη της ιστορίας του ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις έχει σημειωθεί σε αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας και είναι το 9-1 με αντίπαλο την Λαμία.

Αυτή είναι συνολικά η 9η φορά που θα αγωνιστεί ως φιλοξενούμενος με την Καλαμάτα για όλες τις διοργανώσεις και η τελευταία του νίκη εκεί είναι αυτή για το Κύπελλο Ελλάδας το 1990-91. Στη συνέχεια έδωσε πέντε αγώνες πρωταθλήματος ως φιλοξενούμενος της ομάδας της Μεσσηνίας και έμεινε στην ισοπαλία.

Στις επισκέψεις του για το πρωτάθλημα ξεκίνησε με νίκη 3-0 στις 31 Δεκεμβρίου 1982 και από εκεί και πέρα έχει έξι αγώνες πρωταθλήματος που τελειώσαν όλοι ισόπαλοι”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο διαιτητής του Λαμία – ΠΑΟΚ

Ποιος ορίστηκε στον αγώνα της Τετάρτης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης της ΕΠΣ Ηπείρου, αποτελεί την επιλογή της ΚΕΔ για την αναμέτρηση της προσεχούς Τετάρτης στο «Αθ. Διάκος», ανάμεσα στη Λαμία και τον ΠΑΟΚ.

Στο VAR θα βρίσκεται θα είναι ο Ζαμπαλάς (Ηπείρου) και ο Μεϊντάνας (Αχαΐας) AVAR, ενώ βοηθοί ορίστηκαν οι Φωτόπουλος (Αθήνας) και Στάικος (Λάρισας).

Όσον αφορά το 39χρονο διαιτητή, ορίστηκε στο πρόσφατο 3-1 του ΠΑΟΚ επί της Λαμίας στον πρώτο γύρο των πλέι οφ, ενώ νωρίτερα είχε σφυρίξει ξανά, στη νίκη του «Δικέφαλου του Βορρά» με 5-0 επί του Πανσερραϊκού για το πρωτάθλημα.

Στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, ορίστηκε ο Γάλλος, Ντελαζό, με το συμπατριώτη του Κάστρο στο VAR, ενώ στο Άρης – Ολυμπιακός, μπήκε ο Σλοβενος, Ομπρένοβιτς με τον επίσης Σλοβένο, Γιουγκ στο VAR με το αίτημα των «κίτρινων» για Έλληνες διαιτητές στα παιχνίδια τους, να μη γίνεται δεκτός όπως αποδείχθηκε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ηγετικά στελέχη της Θύρας 7 στους συλληφθέντες» (vid)

Τι αναφέρθηκε σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ανάμεσα στους 57 συλληφθέντες για τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, βρίσκονται τρία ηγετικά στελέχη της Θύρας 7, όπως ανέφερε η δημοσιογράφος, Μίνα Καραμήτρου, στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βρούτσης: «Υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί…»

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στις συλλήψεις για τη δολοφονία Λυγγερίδη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιάννης Βρούτσης, μίλησε εκδήλωση για την οπαδική βία και για τις 57 συλλήψεις και προσαγωγές οπαδών του Ολυμπιακού, για τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη στις 7 Δεκεμβρίου.

«Λέμε ποτέ να μην υπάρξει ένα νέο παιδί ακόμα στον βωμό της βίας, ή της οπαδικής βίας. Δυστυχώς με τον Γιώργο συνέβη αυτό, ένα ακόμα παιδί που χάνεται από τη δολοφονική ενέργεια ενός χούλιγκαν. Υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί, με χαροποιούν σήμερα αυτά τα οποία ακούμε στο ραδιόφωνο και τα μέσα ενημέρωσης από την ελληνική αστυνομία».

«Γιώργο θα είσαι κάθε μέρα μαζί μας, για να μας θυμίζεις πόσο πολύτιμη είναι η ανθρώπινη ζωή, για να μας θυμίζεις πόση είναι η αγάπη που είχαν οι γονείς σου σε σένα, αλλά και οι συνάδελφοί σου και για να μας θυμίζεις ταυτόχρονα και να θυμόμαστε όλοι μαζί πόσο απεχθής και δολοφονική και καταστροφική τελικά για κάθε κοινωνία είναι η βία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην ίδια εκδήλωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ