Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με κυνισμό στους “8”!

Δεν εντυπωσίασε, αλλά ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε από το πρώτο ματς με την Καλαμάτα

Αγάπη Γαβριηλίδου

Με κυνισμό στους “8”!

Ο ΠΑΟΚ έκανε το πρώτο, πολύ σημαντικό, βήμα με φόντο την πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας, κερδίζοντας εκτός έδρας με 2-0 την Καλαμάτα. Ο Νέλσον Ολιβέιρα και ο Μπράντον Τόμας τα γκολ των “ασπρόμαυρων”.

Ο “Δικέφαλος” έκανε έτσι πολύ πιο εύκολη τη ζωή του, ενόψει του δεύτερου αγώνα, που ακολουθεί μέσα σε έναν Γενάρη γεμάτο κι ένα διάστημα με διαδοχικά, σημαντικά παιχνίδια, κάτι που σίγουρα έχει τη σημασία του, ενώ περιμένει να μάθει και το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Βόλο, καθώς από αυτό το ζευγάρι θα προκύψει ο επόμενος αντίπαλος, εφόσον προφανώς πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης.

Το παιχνίδι είχε δύο πρόσωπα για τον ΠΑΟΚ, καθώς στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους πατούσε καλύτερα κι ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο του αγώνα, κόντρα σε μία Καλαμάτα που έπαιζε πολύ κλειστά. Το πέναλτι που κέρδισε ο Κωνσταντέλιας κι εκτέλεσε άψογα ο Ολιβέιρα στο 26′ έδειχνε αρκετό για να αλλάξει την εικόνα του αγώνα, ωστόσο, τελικά οι οικοδεσπότες ήταν αυτοί που ανέβηκαν κι ισορρόπισαν σταδιακά, έχοντας καλές στιγμές και την τεράστια φάση του Μπακαγιόκο, όταν ο Κοτάρσκι του είπε “όχι” στην επέμβαση -ίσως- της χρονιάς!

Η εικόνα δεν άλλαξε σημαντικά και στο δεύτερο μέρος, με τον “Δικέφαλο” να μην πατάει με σιγουριά στο γήπεδο και το παιχνίδι να μην έχει φάσεις. Η Καλαμάτα έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της κι ο Λουτσέσκου έκανε τις αλλαγές του, που εκ του αποτελέσματος βοήθησαν για να αλλάξει η ιστορία του αγώνα. Στο 78′ δύο παίκτες που μπήκαν λίγο νωρίτερα στο γήπεδο, ο Μουργκ κι ο Μπράντον συνεργάστηκαν κι ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-0, διευκολύνοντας σημαντικά το έργο του. Ο Αυστριακός έκανε τη σωστή τελική πάσα κι ο Ισπανός με πλασέ, αιφνιδίασε τον γκολκίπερ της Καλαμάτας, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να παίρνει τη νίκη στο πρώτο από τα τρία τελευταία παιχνίδια για το 2022, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα, στη “μάχη” της πρόκρισης.

Οι έντεκα του Λουτσέσκου

Το παιχνίδι ξεκίνησε για τον ΠΑΟΚ με τον Κοτάρσκι στο τέρμα και τους Ράφα Σοάρες, Νάσμπεργκ, Κάργα και Σάστρε στην άμυνα.

Στη μεσαία γραμμή ήταν ο Αουγκούστο με τον Φιλίπε Σοάρες, με τον Μπίσεσβαρ να κινείται πιο μπροστά τους και στην επίθεση οι Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας και Ολιβέιρα.

ΠΑΟΚ με δύο πρόσωπα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να πατάει καλύτερα και να ψάχνει διαδρόμους, απέναντι σε μία ομάδα που έπαιζε σκληρά και με συγκεκριμένο στιλ. Στο 13′ ο “Δικέφαλος” απείλησε όταν ο Σάστρε έκανε κίνηση δεύτερου επιθετικούς και πάτησε περιοχή, για να σουτάρει και να στείλει την μπάλα άουτ, ενώ ένα λεπτό μετά, ο Νάρεϊ σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά ο Μέντες είχε απάντηση.

Δεν πέρασαν αρκετά λεπτά κι ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά, κυκλοφορώντας την μπάλα γρήγορα έξω από την περιοχή, με τον Σάστρε να σεντράρει και τον Κωνσταντέλια να κάνει την κεφαλιά, για να στείλει την μπάλα άουτ. Η Καλαμάτα απείλησε στο 22′, όταν ο Μαβινγκά σούταρε κι ο Κοτάρσκι αντέδρασε σωστά και στο 26′ ο “Δικέφαλος” βρήκε το πολυπόθητο γκολ. Ο Ασίγκμπα έκανε ένα απρόσεκτο πέναλτι κι ανέτρεψε τον Κωνσταντέλια, με τον ρέφερι του αγώνα να το βλέπει και να δίνει την παράβαση. Ο Ολιβέιρα με δυνατή εκτέλεση άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ, χωρίς να αφήσει περιθώριο αντίδρασης στον Μέντες.


Εκεί όπου φαινόταν πιο εύκολο το έργο του ΠΑΟΚ, η Καλαμάτα πήρε μέτρα στο γήπεδο κι ισορρόπισε, με την εικόνα του αγώνα να αλλάζει. Ο “Δικέφαλος” ήταν κακός μετά το γκολ κι οι γηπεδούχοι είχαν τις στιγμές τους, με αποκορύφωμα τη φάση του 42′. Μετά από λάθος του Μπίσεσβαρ λίγο έξω από την περιοχή της Καλαμάτας, οι γηπεδούχοι βγήκαν γρήγορα στην κόντρα κι οι “ασπρόμαυροι” είχαν κάκιστη αντίδραση, με τον Μπακαγιόκο να σουτάρει μέσα από τη μικρή περιοχή και τον Κοτάρσκι να κάνει -ίσως- την επέμβαση της χρονιάς και να κρατάει το μηδέν!


Στο ίδιο έργο θεατές

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες κι η εικόνα του αγώνα παρέμεινε ίδια, με τον ΠΑΟΚ να εμφανίζει και κάποιον εκνευρισμό από τα πολλά φάουλ που είδε ο διαιτητής σήμερα. Στο 58′, ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε τον Ιβάν Νάσμπεργκ να μην μπορεί να συνεχίσει, μετά από σύγκρουση με τον Κοτάρσκι και τον Μπακαγιόκο της Καλαμάτας και στη θέση του μπήκε ο Κουλιεράκης, ενώ στην πορεία μπήκαν και οι Μουργκ και Σβαμπ.

Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις και για τις δύο ομάδες, με την Καλαμάτα να δυσκολεύει τον ΠΑΟΚ, που δεν πατούσε με σιγουριά στο γήπεδο. Ο Λουτσέσκου έβαλε στο ματς και τους Βιεϊρίνια και Μπράντον και λίγο μετά, η ομάδα του βρήκε και δεύτερο γκολ κι ουσιαστικά, έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα με φόντο την πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου.

Οι αλλαγές έδωσαν τη λύση

Λίγο μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο Μπράντον έκανε το 2-0, όταν ο Μουργκ τον βρήκε πανέξυπνα κι ο Ισπανός έκανε ιδανικό πλασέ, χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μέντες στο 78ο λεπτό, από το… πουθενά, σε ένα ημίχρονο χωρίς πολλά-πολλά.


Ο Ισπανός απείλησε και στο φινάλε, όταν προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά μετά από δυνατή σέντρα του Σβαμπ και κάπως έτσι, το 2-0 ήταν το τελικό σκορ του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα, με φόντο το δεύτερο παιχνίδι και φυσικά, την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Καλαμάτα: Μέντες, Μαβινγκά (Άλβες), Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Ασίγκμπα, Παπατόλιος (Μπενίτες), Καραγκούνης, Μόζερ (Τάτος), Ρόβας (Τριανταφυλλάκος), Αρναρέλλης (Βασιλόγιαννης)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Νάσμπεργκ (Κουλιεράκης), Κάργας, Σάστρε (Βιεϊρίνια), Φ. Σοάρες (Σβαμπ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (Μουργκ), Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ, Ολιβέιρα (Μπράντον)

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το καρέ του σίγησε

Δεν βρίσκει γκολ ο ΠΑΟΚ από εκείνους που τον κουβαλούν επιθετικά στη σεζόν στο πρωτάθλημα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με τον Αλί Σαμάτα να μην έχει βρει δίχτυα μέσα το 2024, αλλά και τον Μπράντον Τόμας να μην έχει σκοράρει στα τρία τελευταία παιχνίδια που έπαιξε, ο ΠΑΟΚ αναζητά τις απαραίτητες λύσεις στην εξίσωση «γκολ», όμως το τελευταίο διάστημα δεν τις βρίσκει ούτε από εκείνους που τον έχουν κουβαλήσει επιθετικά έως τώρα στη σεζόν.

Το καρέ των αρχισκόρερς του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα αποτελείται από τους Κιρίλ Ντεσπόντοφ, Τόμας Μουργκ, Γιάννη Κωνσταντέλια και Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Όμως και οι τέσσερις έχουν χάσει το τελευταίο διάστημα την επαφή τους με τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο Ντεσπόντοφ σκόραρε για τελευταία φορά στις 31 Μαρτίου στην εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού.

Ο Μουργκ έχει να σκοράρει από το ματς με τον Βόλο στις 21 Ιανουαρίου.

Ο Κωνσταντέλιας βρήκε τελευταία φορά δίχτυα στο εκτός έδρας ματς με τον Πανσερραϊκό στις 28 Φεβρουαρίου.

Ο Ζίβκοβιτς, τέλος, έχει να σκοράρει από τις 25 Φεβρουαρίου και την εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναιτωλικού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους παραπάνω τέσσερις ποδοσφαιριστές μόνο ο Ντεσπόντοφ έχει σκοράρει μέχρι στιγμής στη διαδικασία των playoffs.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απάντηση Άρη σε Μπέο: «Ας μας πει ο Μπερτόγλιο τι του είπε ο Καρυπίδης…»

Συνέχεια στην κόντρα που άνοιξε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με διαρροή της η ΠΑΕ Άρης απαντά στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος, πετώντας το γάντι στον Αχιλλέα Μπέο και ζητώντας να βγει στη φόρα το περιεχόμενο της συνομιλίας.

Αναλυτικά:

“Ο Μπέος κατά την προσφιλή του τακτική προσπαθεί για μια ακόμη φορά να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Ας μας πει ο Μπερτόγλιο τι του είπε ο Καρυπίδης… Αλλά ποιος έχασε τη ντροπή για να τη βρει ο Μπέος;”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αχιλλέας Μπέος εναντίον Θόδωρου Καρυπίδη με βαριές εκφράσεις!

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος και που εμπλέκεται ο Μπερτόγλιο με τον μεγαλομέτοχο του Άρη!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Aνακοίνωση με την οποία καταφέρεται κατά του Θόδωρου Καρυπίδη, εξέδωσε η ΠΑΕ Βόλος.

Σε αυτή, ο μεγαλομέτοχος του Άρη χαρακτηρίζεται θρασύδειλος και... σιχαμένος, με την θεσσαλική ΠΑΕ να ισχυρίζεται πως ο Θόδωρος Καρυπίδης επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα το μεσημέρι με τον Φακούντο Μπερτόγλιο, χωρίς να αποκαλύπτει το περιεχόμενο της συνομιλίας!

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος αναφέρει:

"Γνωρίζουμε τι συμβαίνει στο Επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αλλά δεν πιστεύαμε ποτέ ότι αυτοί οι τύποι θα είναι εκτός από όλα τα άλλα και θρασύδειλοι.

Σήμερα το μεσημέρι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του ιδιοκτήτη του Αρη, Θοδωρή Καρυπίδη με τον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Φακούντο Μπερτόγλιο.

Το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους. Όχι μόνο σε εμάς αλλά και σε όλη την φίλαθλη Ελλάδα.

Εμείς πάντως έχουμε λάβει τα μέτρα μας, έχοντας ενημερώσει τόσο τη Σούπερ Λίγκα και την ΕΠΟ όσο και τις αρμόδιες Αρχές.

Η Δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο.

Απλά για μία ακόμη φορά αποδείξατε το πόσο σιχαμένοι είστε.

Σε όλους εσάς, πάντως, που το τελευταίο διάστημα δείχνετε ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα της ομάδα μας και την πορεία της στα πλέι άουτ, θα σας πούμε το εξής:

Υπάρχει και Θεός.

Ολοι σας και μόνοι μας…

Τhis is Voloς

Υ.Γ.: Πολλά συγχαρητήρια και μπράβο στον ποδοσφαιριστή μας Φακούντο Μπερτόγλιο, ο οποίος ενημέρωσε άμεσα τη διοίκηση της ομάδας μας για το τηλεφώνημα που έλαβε".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ