Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός – Βόλος 3-0: Μισή πρόκριση με τους Σλοβένους – Φωνάζει ο Βόλος (vid)

Αντώνης Τσακαλέας

Παναθηναϊκός – Βόλος 3-0: Μισή πρόκριση με τους Σλοβένους – Φωνάζει ο Βόλος (vid)

Σε… περίπατο μετέτρεψε ο Παναθηναϊκός τον πρώτο αγώνα του με το Βόλο για τους «16» του Κυπέλλου, επικρατώντας εύκολα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με 3-0 κι εξασφαλίζοντας σε μεγάλο βαθμό την πρόκρισή του στα προημιτελικά του θεσμού, όπου θα τον περιμένει τον Ιανουάριο (όπως όλα δείχνουν) ο ΠΑΟΚ. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους περσινούς Κυπελλούχους Ελλάδας, οι τρεις διεθνείς Σλοβένοι άσοι του Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς, που «υπέγραψαν» στο 45’+3, στο 54’ και στο 59’ τα τρία τέρματα της «πράσινης» νίκης.

Ο Παναθηναϊκός θέλησε να χτυπήσει από τα πρώτα λεπτά την άμυνα του Βόλου και στο 8ο λεπτό είχε την πρώτη τελική του στο ματς, όταν από κάθετη πάσα του Κώτσιρα, ο Βέρμπιτς πάτησε την μπάλα προς τον Σπόραρ που πέρασε τον αντίπαλό του και πάσαρε, αλλά ο Κότνικ έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 16’ από καταπληκτικές εναλλαγές ανάμεσα στους παίκτες του Παναθηναϊκού, η μπάλα κατέληξε στον Παλάσιος που γύρισες το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Άλχο πρόλαβε κι έδιωξε την μπάλα προ του Χουάνκαρ που ερχόταν από την πίσω ζώνη με φόρα.

Πέντε λεπτά αργότερα (21’) ο Κώτσιρας έκανε μία τρομερή κούρσα, άλλαξε πολύ ωραία την μπάλα με τον Παλάσιος και πλάσαρε από πλάγια θέση, αλλά ο Κότνικ απέκρουσε ξανά στη γωνία του. Το ίδιο έπραξε ο γκολκίπερ της θεσσαλικής ομάδας στο 26’ στο σουτ του Βερμπιτς.

Ο Βόλος είχε τη δική του «μεγάλη» στιγμή στον αγώνα, όταν στο 33’ ο Μεθκίδα εκτέλεσε πολύ γρήγορα ένα φάουλ προς τον Άλχο, ο πάτησε στην περιοχή και σούταρε δυνατά λίγο άουτ απ’ τα γκολπόστ του Λοντίγκιν, ενώ στο 39’ ο Μπερνάρ εκτέλεσε απευθείας φάουλ πάνω απ’ τα δοκάρια του Κότνικ.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να επιτίθενται κατά κύματα και στο 42’ μετά από νέα ωραία συνεργασία του Μπερνάρ με τον Παλάσιος, ο Αργεντινός βρέθηκε σε θέση βολής και σούταρε με τη μία, αλλά ο Κότνικ έδιωξε ξανά εντυπωσιακά.

Η επιμονή του Παναθηναϊκού ανταμείφθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, όταν από σέντρα του Μπερνάρ και πρώτη κεφαλιά του Βέρμπιτς, ο Σπόραρ με πλασέ από κοντά έκανε το 1-0 για τους «πράσινους». Ένα γκολ που χρειάστηκε να περάσουν περίπου τρία λεπτά μέχρι να κατακυρωθεί και… τυπικά, έπειτα από ενδελεχή έλεγχο του VAR Μανούχου με τη βοήθεια της γραμμής του οφσάιντ.

Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπήκαν με το πόδι πατημένο στο… γκάζι και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 54’ οι «πράσινοι» άλλαξαν πολύ γρήγορα την μπάλα, ο Χουάνκαρ έδωσε στον Κώτσιρα, κι αυτός «έστρωσε» προς τον Τσέριν που με ένα εξαιρετικό, φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι», κάνοντας το 2-0 για τον Παναθηναϊκό.

Μετά από πέντε λεπτά (59’) ήρθε η σειρά και του τρίτου διεθνούς Σλοβένου των «πράσινων», του Μπένιαμιν Βέρμπιτς να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Από κακό διώξιμο της άμυνας του Βόλου, ο 29χρονος εξτρέμ έπιασε με τη μία τρομερό σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής και «σημάδεψε» τη γωνία του Κότνικ, κάνοντας το 3-0 για τον Παναθηναϊκό.

Στο 83’ ο Ιωαννίδης έπαιξε πολύ ωραία το ένα-δύο με τον Μπερνάρ και πάτησε στην περιοχή από πλάγια δεξιά, όμως το σουτ που επιχείρησε αποκρούστηκε απ’ τον Κότνικ με τα πόδια στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Κίτρινες: Βέρμπιτς, Τσέριν – Ντέλετιτς, Μπαριέντος, Τάχατος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (84’ Σάντσες), Ρουμπέν (65’ Κουρμπέλης), Τσέριν, Παλάσιος (84’ Κυριόπουλος), Μπερνάρ, Βέρμπιτς (69’ Σαβιέρ), Σπόραρ (65’ Ιωαννίδης).

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Άλχο, Σιέλης, Εσκοβάλ, Ουές (73’ Τάχατος), Μεθκίδα (66’ Ματίγια), Μπαριέντος (73’ Μεταξάς), Πίρινεν, Νοκέρ (66’ Φερναντέζ), Ντέλετιτς, Οζέγκοβιτς (79’ Κούτσιας).

Η ανακοίνωση του Βόλου

Ο Βόλος εξέδωσε ανακοίνωση στη διάρκεια της αναμέτρησης για φάση στην οποία ο VAR φώναξε τον Διαμαντόπουλο να ελέγξει φάση που κατέληξε σε φάουλ υπέρ του Βόλου από τον Μάγκνουσον, το οποίο ο διαιτητής ανακάλεσε διότι είδε φάουλ νωρίτερα, κάτι που βάσει πρωτοκόλλου δεν έχει δικαίωμα να κάνει. Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το σημερινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Βόλο έχει τη… σφραγίδα του Μανούχου και του Διαμαντόπουλου, οι οποίοι εφηύραν νέους κανονισμούς.

Κι αυτό διότι αποφάσισαν με το έτσι θέλω και ενεργώντας κατά το δοκούν να υποδείξουν μέσω VAR ένα απλό φάουλ στο κέντρου γηπέδου γυρίζοντας τη φάση πίσω, κάτι που δεν υφίσταται καθώς το VAR δύναται να παρέμβει μόνο σε πέναλτι, οφσάιντ και κόκκινη κάρτα.

Συγχαρητήρια για μία ακόμη φορά στην Ελληνική διαιτησία που έχει φτάσει στο σημείο να έρχονται στη χώρα μας διαιτητές από το Αζερμπαϊτζάν και το Τσιμπουτί».

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ