Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΟΚ και τα… «δεκάρια» του

Η πλέον πολύπαθη θέση στο ρόστερ, στον βασικό κορμό και στις ενδεκάδες του ΠΑΟΚ!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Ο ΠΑΟΚ και τα… «δεκάρια» του

Οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν στην πιο πολυσυζητημένη θέση από τον Λουτσέσκου μέχρι τώρα και η πολύ μικρή συνεισφορά τους, που αναδεικνύει ακόμη περισσότερη την πιο μεγάλη ανάγκη.

Η πλέον πολύπαθη θέση στο ρόστερ, στον βασικό κορμό και στις ενδεκάδες του ΠΑΟΚ όπως παρατάσσεται η ομάδα του Λουτσέσκου σε κάθε αναμέτρηση. Το περιβόητο 10, ο παίκτης πίσω από τον φορ που όλο ψάχνει ο ΠΑΟΚ και… όλο δεν έχει. Έχει ή δεν έχει; Και αν έχει τι προσφέρουν όσοι φέτος κάλυψαν τη θέση.

Για να δούμε και να καταλήξουμε σε συμπεράσματα.

Ο ΝΤΑΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Ξεκινώντας το χτίσιμο της νέας ομάδας πέρσι το καλοκαίρι όταν και είχαν έρθει πολλά νέα πρόσωπα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου πόνταρε αρχικά σε τρεις παίκτες. Ο Ελ Καντουρί ήταν ο ένας και ο στάνταρ, αφού μεταξύ άλλων εκεί έπρεπε να παίζει και για λόγους ειδικής μεταχείρισης και τρεξιμάτων με σκοπό να αποφεύγεται η μεγάλη καταπόνησή του! Και όμως έγινε κι αυτό!

Από εκεί και πέρα στο πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας μαζί του δοκιμάστηκε έντονα ο Φιλίπε Σοάρες που είχε παίξει στη θέση και πέρσι. Μία εβδομάδα ο Φιλίπε και τη δεύτερη (σε προπονήσεις και φιλικά) ο Ντάντας. Στα επίσημα ματς με τους Βούλγαρους ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Ντάντας ψηλά στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν η πρώτη δοκιμή εκεί. Ο Ντάντας έπαιξε ως 10 σε δύο παιχνίδια και σημείωσε ένα γκολ.

Η ΛΥΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΟΥ ΝΤΟΟΥΓΚΛΑΣ

Από τον Αύγουστο και μετά είναι γνωστό ότι ο ΠΑΟΚ έπρεπε να ξαναχτιστεί, αφού όμως ξεπερνούσε το σοκ του αποκλεισμού που καταρράκωσε ψυχολογικά όλη την ομάδα. Σε αυτή τη συνθήκη όπου ο προπονητής επεδίωξε να εξασφαλίσει μία μεγαλύτερη ασφάλεια μέσα στο γήπεδο, έπαιξε με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο μπροστά από τους Κούρτιτς και Ντάντας, αν και σε φάση χτισίματος επίθεσης, οι δύο από τους τρεις ήταν σε ρόλο οκταριού.

Ο Βραζιλιάνος προσπάθησε να ανταπεξέλθει σε έναν πολύ σύνθετο ρόλο. Ήταν δεύτερος επιθετικός στο 4-4-2 με το οποίο ο ΠΑΟΚ αμύνονταν. Ήταν οκτάρι στο ξεκίνημα του build up και πιο καθαρό δέκα όταν η ομάδα έφθανε κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με αυτό το σχηματισμό στους αγώνες με: Παναιτωλικό, Ατρόμητο, Άρη, ΟΦΗ, Λαμία, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Αστέρα. Ήταν η πλειοψηφία της χρονιάς μέχρι τώρα.

Ο ίδιος ο Ντόουγκλας που πρόσφατα δήλωσε ότι… δεν τον ενόχλησε και δεν είχε πρόβλημα με αυτή την παρουσία πιο μπροστά, σε όλα αυτά τα ματς είχε μόνο μία ασίστ, την εξαιρετική τελική πάσα στο 1-0 επί του Παναθηναϊκού.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ

Όπως αναφέραμε εξ αρχής, το βασικό σχέδιο του ΠΑΟΚ για την κάλυψη της θέσης το εκπληρώνει ο Ομάρ Ελ Καντουρί. Όποτε μπορεί… Όλοι ξέρουν το πρόβλημα του με τις παρουσίες που δεν είναι μόνιμες. Υπήρξαν αρκετοί αγώνες όπου ξεκίνησε και αριστερά με τον Ντόουγκλας στο 10, ενώ σε μόλις τρία ματς ξεκίνησε και τελείωσε στην πολύπαθη θέση. Ήταν τα τελευταία κόντρα σε Βόλο και ΠΑΣ, αλλά και η αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό. Τι έκπληξη; Και σε αυτά τα ματς, αλλά και όλα όσα έπαιξε φέτος (11 συνολικά) ο Μαροκινός έχει μηδέν γκολ και μηδέν ασίστ!!

ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ ΚΑΙ ΦΙΛΙΠΕ

Λύσεις έκτακτης ανάγκης αποτελούν άλλοι δύο παίκτες. Ο Φιλίπε Σοάρες που είναι σαν το… υποκατάστατο του Ντόουγκλας και φυσικά ο Μπίσεσβαρ. Ο Πορτογάλος έπαιξε αρκετή ώρα εκεί στον αγώνα με τον Ιωνικό, ενώ έχει και αρκετές άλλες συμμετοχές στα τελειώματα αγώνων. Όπως οι περισσότεροι θυμούνται έχει ένα γκολ, αυτό της Νίκαιας.

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έρχεται να κλείσει τρύπες. Συνήθως παίζει αριστερά, ακόμη και ως 10 στα αριστερά συγκλίνει, ξεκίνησε έτσι στην Καλαμάτα, αλλά κι αυτός φέτος μετράει μόλις δύο ασίστ!

Η ΑΝΑΓΚΗ «ΦΩΝΑΖΕΙ»

Μετά από όλα αυτά, με τον ΠΑΟΚ να μην σκοράρει εύκολα, με την ομάδα να ψάχνει και να κάνει αλχημείες για να καλύψει τις ανάγκες, με όλες τις επιλογές να έχουν φανερά μειονεκτήματα, ποιος δεν συμφωνεί ότι αν γίνει μία μεταγραφή, τότε αυτή θα πρέπει να καλύψει τις ανάγκες της συγκεκριμένης θέσης πίσω από τον φορ. Ο Λουτσέσκου και ο Μπότο δεν μιλάνε για «δεκάρι». Δεν βαφτίζουν τη θέση έτσι, αλλά ψάχνουν χαρακτηριστικά. Μιλάνε για αποφασιστικότητα, ατομική ενέργεια και πάνω απ’ όλα για γκολ… Για να δούμε ο δεύτερος γύρος και τα πλέι οφ πώς θα βρουν τον ΠΑΟΚ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ