Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντέλιας-Ντόουγκλας και… τελειώματα

Η απόδοση των νικητών στο Αγρίνιο και η αδυναμία

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Ντέλιας-Ντόουγκλας και… τελειώματα

Ο ΠΑΟΚ πήρε έναν ακόμη αγώνα  στη SuperLeague με το καθαρό 2-0, έστω και αν τα γκολ μπήκαν στα τελειώματα των ημιχρόνων. Η ομάδα του Λουτσέσκου είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο μέρος, έχασε σε μερικά διαστήματα τη σιγουριά της στην επανάληψη και σε γενικές γραμμές αν στο ματς υπήρχαν πιο ποιοτικά τελειώματα από τους ασπρόμαυρους, τότε όλα θα ήταν πιο εύκολα.

Στον αγώνα η κατοχή έφθασε στο 48-52, οι τελικές 6-15, τα κόρνερ 3-3 ενώ σημειώνουμε και τα φάουλ που έφθασαν στα 13-21.

Πάμε στην ατομική απόδοση των παικτών:

Κοτάρσκι: Τις μία-δύο φορές που χρειάστηκε, κατάφερε και πάλι να κρύψει την εστία του. Δεν είχε πολλή δουλειά, αλλά και πάλι τη… δουλειά του την έκανε. Καλός και με τα πόδια και σε εξόδους. Πολύ χρήσιμος γενικά…

Σάστρε: Καλύτερος σε φάση άμυνας με αρκετές σωστές επεμβάσεις και κλεψίματα χωρίς να απομακρύνει όπου κι όπου. Προσεκτικός στις μεταβιβάσεις και συντηρητικός στα ανεβάσματά του. Είχε 0/4 γεμίσματα.

Σοάρες: Παράξενο παιχνίδι για τον Πορτογάλο. Είχε πολλά ανεβάσματα, όχι όμως καλές συνεργασίες και τελικές πάσες. Ίσως έπρεπε να ελέγξει καλύτερα τα τρεξίματά του και τις δυνάμεις του, γιατί υπήρξαν φάσεις που εκτέθηκε πίσω.

Ίνγκασον: Ηγέτης και αρχηγός σε κάθε φάση που χρειάστηκε. Ανίκητος όσες φορές σηκώθηκε η μπάλα, αποτελεσματικός και χαμηλά. Έχει μεγάλη συνεισφορά στο μηδέν του ΠΑΟΚ εδώ και τόσα ματς. Καταγράφηκαν τρία κλεψίματα.

Κουλιεράκης: Ο νεαρός ήταν παντού σε πολλές περιπτώσεις που χρειάστηκε να επέμβει. Καλή και δυναμική προσπάθεια σε πολλές περιπτώσεις όπου διεκδίκησε την μπάλα.

Ντόουγκλας: Γεμάτο παιχνίδι από τον Βραζιλιάνο. Πάρα πολλές οι καλές στιγμές του, λίγες οι… νευρικές. Γέμισε το κέντρο, τα έκανε όλα, πρόσεξε τη δεύτερη κάρτα που λίγο επηρέασε το παιχνίδι του στην επανάληψη και στο τέλος αποφάσισε μόνος του να κρίνει το ματς με κλέψιμο, ένα-δύο και άλλο ένα γκολ.  Πολύ περισσότερες από τις πέντε οι μεγάλες σωστές πάσες του.

Σβααμπ: Δεν ξεκίνησε καλά και είχε μερικές λάθος εκτιμήσεις. Όσο περνούσε η ώρα ανέβαινε και έδωσε σιγουριά στο κέντρο. Δεν ανέβηκε πολύ, αλλά ήταν και πάλι ο σοβαρός Σβααμπ που ξέρουμε.

Νάρεϊ: Μέσα στις φάσεις παρά την αλλαγή πλευράς. Δεν είχε τόσο καλά τελειώματα με πόδι και κεφάλι. Έκανε αισθητή την παρουσία του, αλλά ήταν άστοχος και άτυχος στο οφσάιντ. Είχε τέσσερα λάθη.

Ελ Καντουρί: Δεν έπαιξε πολύ, είχε άτυχη στιγμή με τραυματισμό που δεν ήταν μυϊκός.

Κωνσταντέλιας: Εξαιρετική προσπάθεια. Πολλά τρεξίματα, μεγάλη ένταση, ωραίες επαφές με την μπάλα. Τα έκανε όλα όσο καλύτερα μπορούσε, έστω και χωρίς τελική πάσα ή εύστοχη εκτέλεση. Του αξίζουν συγχαρητήρια για όλα τα χιλιόμετρα που έκανε.  Έφθασε σε 5/8 γεμίσματα και τέσσερις τελικές. Αστείο στατιστικά ότι είχε μόνο πέντε σωστές μεγάλες πάσες. Ακόμη και τα τέσσερα φάουλ που έκανε, δείχνουν πολλά για τη διάθεσή του.

Ολιβέιρα: Μέσα στις φάσεις, έβαλε σημαντικό γκολ, αλλά έχασε αρκετά άλλα. Δεν τον… λες αρνητικό, αλλά έπρεπε να είναι πιο εύστοχος σε ελεύθερα σουτ.  Είχε τέσσερις τελικές. Καταγράφηκαν και 7 λάθη!

Ζίβκοβιτς: Έπαιξε πολύ, έπαιξε στα δεξιά και όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε την απόδοσή του. Καλή προσπάθεια, ήταν επικίνδυνος, πήρε σημαντικές αποφάσεις και στο τέλος κλείδωσε τη νίκη με την ασίστ.

Μουργκ: Έπαιξε και πάλι στον άξονα χωρίς να έχει τόσο μεγάλη παρουσία.

Βιεϊρίνια: Αγωνίστηκε στο φινάλε. Σίγουρα μπορούσε να μπει νωρίτερα για να ελέγξει η ομάδα περισσότερο τον ρυθμό.

Ντάντας: Δεν θα έμπαινε, αλλά έτσι έπρεπε στο φινάλε. Δεν μπορεί να κριθεί.

Μπράντον: Δεν είχε μεγάλη παρουσία. Ζήτημα αν έπρεπε να μπει νωρίτερα αντί του Ολιβέιρα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ