ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Βιεϊρίνια: «Δεν τελειώσαμε τις φάσεις όταν έπρεπε»
Οι δηλώσεις του αρχηγού του ΠΑΟΚ

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια παραχώρησε δηλώσεις μετά την εκτός έδρας ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.
Ο αρχηγός του Δικεφάλου παραδέχτηκε πως η ομάδα του δεν τελείωσε τις φάσεις όταν έπρεπε ώστε να κερδίσει, ενώ μίλησε τόσο για την πορεία του ΠΑΟΚ από την αρχή της σεζόν έως τώρα, όσο και για το δικό του μέλλον στον σύλλογο.
Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της NOVA:
Για το παιχνίδι στο Περιστέρι: «Δεν ήταν το αποτέλεσμα που θέλαμε. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κυριαρχήσαμε. Είχαμε ευκαιρίες. Δεν τελειώσαμε το παιχνίδι και ένα γκολ μας κόστισε δύο βαθμούς. Δείξαμε πως ήρθαμε να κερδίσουμε, δεν τελειώσαμε τις φάσεις και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα».
Για το τι σημαίνει αυτό το αποτέλεσμα: «Δεν αλλάζει κάτι. Συνεχίζουμε με την ίδια σκέψη, κοιτάμε ήδη το επόμενο παιχνίδι που είναι ντέρμπι με τον Άρη και θέλουμε να το κερδίσουμε».
Για το τι έχει αλλάξει στον ΠΑΟΚ: «Οι εμφανίσεις μας δείχνουν πως είμαστε πιο έτοιμοι και πιο ενωμένοι. Θέλουμε σε κάθε παιχνίδι να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο. Σήμερα παίξαμε καλά, αλλά δεν κερδίσαμε».
Για τη νέα χρονιά: «Δεν αρχίσαμε καλά τη σεζόν. Σιγά σιγά βελτιώσαμε τα πράγματα, με σκληρή δουλειά. Οι νέοι παίκτες έχουν καταλάβει τι είναι να φοράς τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Θέλουμε να συνεχίσουμε στο νέο έτος με νίκες».
«Η εμφάνιση σήμερα ασχέτως του αποτελέσματος ήταν καλή. Είχαμε 3-4 φάσεις να κλειδώσουμε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Σήμερα σε όλο τον αγώνα ήμασταν πολύ καλοί».
Για το τι θα άλλαζε μέσα στο 2022: «Τις δύο ισοπαλίες με τον ΟΦΗ και τον Λεβαδειακό στο τέλος του αγώνα, όπως έγινε και σήμερα. Δεν μπορώ να αλλάξω όμως κάτι. Οπότε κοιτάμε μπροστά και το επόμενο παιχνίδι είναι ο Άρης και μόνο αυτό μας ενδιαφέρει».
Για το φινάλε της σεζόν και το πως θα τον βρει σε προσωπικό επίπεδο: «Δεν ξέρω που θα με βρει το τέλος της σεζόν. Κοιτάω το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, όπως και η ομάδα. Είχα καιρό να παίξω, έγινε αυτό σήμερα. Δεν ξέρω ακόμα πως θα είμαι στο τέλος της σεζόν. Θα δω πως πάω, πως νιώθω με το σώμα μου. Είμαι καλά αυτή τη στιγμή και αυτό έχει σημασία. Θα δούμε… Εγώ θέλω να είμαι στον ΠΑΟΚ, αν είμαι ως ποδοσφαιριστής ή ως μέλος του συλλόγου σε άλλο πόστο, θα το δούμε. Εγώ θέλω να είμαι στον ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της ζωής μου»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΚΕΔ σε Μπαλτάκο: «Ζητούμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό!»
Τι αναφέρει η επιστολή των διαιτητών στον πρόεδρο της ΕΠΟ

Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων και επιστολές επί επιστολών μετά την απόφαση των διαιτητών να απέχουν τη 14η αγωνιστική, για λόγους ασφαλείας και έπειτα από όσα έγιναν στο παιχνίδι του Βόλου με τον Ολυμπιακό.
Η ΚΕΔ, σε επιστολή της προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, κάνει λόγο για έντονη ανασφάλεια και μεταξύ άλλων, ζητάει να γίνει προσπάθεια για συνάντηση ακόμα και με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη!
Η επιστολή αναφέρει:
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της ΕΠΟ,
Μετά την ανάγνωση της επιστολής των Ελλήνων διαιτητών θα θέλαμε να θέσουμε σε γνώση σας τα παρακάτω:
Το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε παραλήπτες παραπόνων απο τους διαιτητές μας καθώς και έντονης ανησυχίας για την ασφάλεια τους, όταν καλούνται να διαιτητεύσουν έναν αγώνα.
Στο σημείο αυτό να σας υπενθυμίσουμε πως μετά την επιστολή της UEFA και της επιτροπής Διαιτησίας αυτής, η διοργανώτρια του πρωταθλήματος της SL δεσμεύτηκε εγγράφως για την εγγύηση της ασφάλειας των διαιτητών σε όλους τους αγώνες ανεξαρτήτως εθνικότητας της διαιτητικής τριάδας. Δεν μπορεί λοιπόν οι συνθήκες αυτές να μην είναι εξασφαλισμένες και πάγιες για όλες τις ομάδες ανεξαρτήτου έδρας αλλά και εθνικότητας των αξιωματούχων διαιτησίας.
Να σημειώσουμε δε ότι και τα μέλη της ΚΕΔ γίνονται βορά πολύ συχνά από ανακοινώσεις αξιωματούχων ομάδων, δημοσιογράφων κοκ χωρίς να μπορούν να επιτελέσουν με στοχοπροσήλωση το έργο τους.
Υπάρχει έντονη ανασφάλεια και στα μέλη της Κ.Ε.Δ. καθώς στοχοποιούνται συχνά όπως και συναντούν περίεργες συνθήκες εργασίας.
Ως εκ τούτου θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα εξής:
1. Η ΚΕΔ/ΕΠΟ στηρίζει αμέριστα τους Έλληνες διαιτητές και θα συνεχίσει να το κάνει.
2. Θα θέλαμε να σας καλέσουμε σε μια άμεση συνάντηση για προσπάθεια επίλυσης του θέματος.
3. Θα θέλαμε να προσπαθήσετε να επιτευχθεί άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας και τους αρμόδιους φορείς για την επίλυση των προβλημάτων της διαιτησίας. Για την Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο».
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Κύπελλο: Διπλό πρόκρισης ο Πανσερραϊκός! (vids)
Πέρασε με 0-2 από την Τρίπολη – Όποιος περάσει παίζει με το νικητή του ΠΑΟΚ – Βόλος

Τρεις μέρες μετά την ήττα στο "Θ. Κολοκοτρώνης" στο πρωτάθλημα με 1-0, ο Πανσερραϊκός, πέρασε με 0-2 σήμερα από το ίδιο γήπεδο, στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Αστέρα Τρίπολης.
Το σύνολο του Πάμπλο Γκαρσία, προηγήθηκε με τον Τομάς στο 38' και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, έκανε το 0-2 με το όμορφο τέρμα του Σοφιανού.
Κάπως έτσι ο Πανσερραϊκός, πήρε μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά εκεί που εφόσον περάσει, θα τον περιμένει ένας εκ των ΠΑΟΚ, Βόλου...
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΠΑΟΚ: «Η απόφαση των διαιτητών δε λύνει το πρόβλημα»
Τους προτρέπει μέσω ανακοίνωσης να καταθέσουν στοιχεία

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την αποχή των διαιτητών τη 14η αγωνιστική, διαμαρτυρόμενοι για την ασφάλειά τους, μετά από όσα έγιναν στο Βόλος-Ολυμπιακός και τους προτρέπει μέσω αυτής, να καταθέσουν στοιχεία, ενώ αναφέρει ότι η συγκεκριμένη κίνηση, δε λύνει το πρόβλημα. Η ανακοίνωση αναφέρει:
"Είναι γεγονός πως οι Έλληνες διαιτητές έχουν πολλάκις υποστεί ανεξιχνίαστες επιθέσεις, πιέσεις προσωπικές ή και οικογενειακές, προσπάθειες επηρεασμού τους με κάθε τρόπο.
Η σημερινή τους απόφαση για αποχή δεν λύνει το πρόβλημα και μεμονωμένα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο ως μια ήπια αντίδραση που σύντομα θα ξεχαστεί, όπως η αντίστοιχη μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του κ. Τζήλου. Ωστόσο αν οι διαιτητές επιθυμούν αυτό να είναι το πρώτο βήμα ώστε η Πολιτεία κυρίως αλλά και η ΕΠΟ να ασχοληθούν σοβαρότερα με τα θέματα ασφάλειάς τους, θα το αντιμετωπίσουμε ως ένα θετικό βήμα. Οφείλουν ωστόσο να δώσουν όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα ώστε το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο, ειδάλλως θα πρόκειται για μια ακόμη χαμένη ευκαιρία.
Τους καλούμε και τους συμπαραστεκόμαστε στην ανυποχώρητη διεκδίκηση όρων ασφάλειας από το Κράτος, που δεν νοείται να έχει αφήσει ανεξιχνίαστα εγκλήματα κατά προσώπων, ή να δείχνει ανοχή σε απειλές και πιέσεις απ´όπου κι αν προέρχονται".