Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Σαρανταλήθειας βλέπει ένα τρελό 2023!

Τι βλέπει στη γυάλινη σφαίρα του για κάθε μήνα της νέας χρονιάς…

PAOK24

Ο Σαρανταλήθειας βλέπει ένα τρελό 2023!

Νέα χρονιά, νέα όνειρα, αγωνία για το άγνωστο, που έρχεται, για όλους εκτός από έναν! Ο Σαρανταλήθειας πήρε τη γυάλινη σφαίρα του, είδε το μέλλον και μας βάζει στο κλίμα μιας τρελής χρονιάς….

ΓΕΝΑΡΗΣ

Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε και ο ΠΑΟΚ μετά από σερί ανεπιτυχών αποτελεσμάτων περιμένει τον Άρη στην Τούμπα για να διαλύσει τη μίνι παράδοση των τελευταίων ετών. Στο κατάμεστο γήπεδό του ο Δικέφαλος μένει στο 0-0 με τον συμπολίτη του Άλαν Πάρντιου. Επικρατεί ένα κομφούζιο στις εξέδρες καθώς οι μισοί θέλουν να κάνουν ντου και οι άλλοι μισοί δεν θέλουν να τρομάξουν τον Στέφανο Τζίμα, που την επόμενη μέρα έχει διαγώνισμα στα Αρχαία. Επικρατούν οι ψυχραιμότεροι και τελικά γίνεται ντου, με την προϋπόθεση απλά να φτύσουν το καινούργιο Αρμάνι πουλόβερ του Λουτσέσκου και να αποχωρήσουν χωρίς άλλα παρατράγουδα. Ο Καρυπίδης ανεβάζει φωτογραφία από τα αποδυτήρια της Τούμπας πίνοντας επιδεικτικά Pelegrino, σε πείσμα της Σουρωτής, με λεζάντα «χωνέψτε το, ακόμη και χωρίς προπονητή».

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Οι μεταγραφές κλείνουν χωρίς ο ΠΑΟΚ να πάρει κάποιον, καθώς όλοι ξέρουν πια ότι στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου δεν μπορείς να βρεις παίκτες. Όσες ομάδες στην Ευρώπη κάνουν ψώνια τον χειμώνα δεν ξέρουν τι τους γίνεται, είναι χωριάτες και μπασκλασαρία. Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύεται τα στραβοπατήματα των άλλων και μπορεί να μη μειώνει τη διαφορά από την κορυφή, αλλά την αυξάνει από τους διώκτες του. Μετά το Χ της Τούμπας ο Άρης έχει 1 βαθμό σε 9 παιχνίδια και βρίσκεται στην 9η θέση. Προπονητής έχει αναλάβει ο Θωμάς Ναζλίδης, με μεταφραστή τον Γιώργο Κολτσίδα από ελληνικά σε ελληνικά. Για τους ισπανόφωνους οι οδηγίες δίνονται με βιντεοκλήση από την Μαρίνα του Ολυμπιακού, για να μην γίνονται περιττά έξοδα.

ΜΑΡΤΙΟΣ

Ο ΠΑΟΚ τελειώνει την κανονική διάρκεια στο -7 από την ΑΕΚ που πέρασε πρώτη και το -6 από τον Παναθηναϊκό που έκανε μια αναμενόμενη κοιλιά. Οι πράσινοι περιμένουν ακόμη τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να αποφασίσει για τις μεταγραφές, να απαγγείλει την Ομήρου Ιλιάδα αντί δηλώσεων μετά το ΑΕΚ-ΠΑΟ του Ιανουαρίου, ενώ και ο Γιάννης Αλαφούζος βρίσκεται στις επάλξεις της προεκλογικής περιόδου, στην μάχη της επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία. Με Μητσοτάκη πρωθυπουργό κόντεψε ο κύριος Γιάννης να ακούσει εν χορώ το όνομά του στη Λεωφόρο και μάλιστα χωρίς κοσμητικά επίθετα, πράγμα που η ταπεινότητά του δεν μπορεί να διαχειριστεί.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Στις πρώτες εκλογές της Κυριακής των Βαΐων, τα αποτελέσματα είναι αναμενόμενα. ΝΔ στο 34%, ΣΥΡΙΖΑ στο 28%, ΠΑΣΟΚ στο 10,5%. Η Θεσσαλονίκη δίνει ηχηρό χαστούκι στον Αυγενάκη και την παρέα του, με το κυβερνών κόμμα να παίρνει μόλις 71% αντί για το σύνηθες 75%… Είναι γνωστή η αντίσταση των Θεσσαλονικέων όταν κάποιος θίγει την ομάδα τους, όπως επίσης είναι γνωστό ότι η Νύμφη του Θερμαϊκού είναι λίγο πιο δημοκρατική από την Λευκορωσία. Τα πλέι οφ στο πρωτάθλημα είναι τα πιο ενδιαφέροντα των τελευταίων ετών. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός προπορεύονται, με τον ΠΑΟΚ να ακολουθεί στους 6 πόντους.

ΜΑΪΟΣ

Μετά από ένα αμφίρροπο τουρνουά πλέι οφ, η τελευταία αγωνιστική θα βγάλει πρωταθλητή. Η ΑΕΚ που είναι δυο βαθμούς πάνω από τον Παναθηναϊκό, υποδέχεται τους πράσινους στην OPAP Arena. Ο ΠΑΟΚ που είναι 3 βαθμούς κάτω, υποδέχεται τον Ολυμπιακό που είναι 4ος στο -12. Ο Τάκης Λεμονής δίνει ευκαιρία στους νέους και ο Ματιέ Βαλμπουενά ανοίγει το σκορ με πέναλτι. Ο ΠΑΟΚ γυρνάει το ματς και κερδίζει 2-1 χάρη σε δυο γκολ του 12χρονου Τζώρτζη Χουνέρη, του νέου σταρ του PAOK Academy. Στο ΑΕΚ- Παναθηναϊκός, οι γηπεδούχοι κερδίζουν με γκολ του Μάνταλου και κατακτούν και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Ωστόσο στο 24ο λεπτό των δηλώσεων του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο αετός ζαλίζεται και καρφώνεται με το ράμφος στο σύννεφο που έχει ο Σέρβος για μαλλιά. Η ΑΕΚ τιμωρείται με -3 και χάνει το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά το δεύτερο πρωτάθλημα που κατέκτησε με τον ΠΑΟΚ, δείχνει σημάδια αλαζονείας και ζητάει -άκουσον άκουσον- 3 μεταγραφές! Έναν αναπληρωματικό του Χουνέρη, που έχει κλείσει τα 13 του και ετοιμάζεται για πώληση, έναν αναπληρωματικό του Μπίσεσβαρ που ανανέωσε για άλλα 3 χρόνια και μια αποκλειστική νοσοκόμα για τον Ελ Καντουρί. Ο Ιβάν Σαββίδης χωρίς δεύτερη σκέψη τον απολύει και προσλαμβάνει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που μόλις έχει αναρρώσει από το ατύχημα με το πουλί της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο Πρόεδρος του ΠΑΟΚ δίνει τα κλειδιά των μεταγραφών στον νέο προπονητή.

ΙΟΥΛΙΟΣ

Ο Άρης κερδίζει τις εντυπώσεις στις μεταγραφές και με ναυλωμένες θέσεις της Ράιαν Ερ από Λατινική Αμερική, όπως επίσης και με το Μπλου Σταρ Φέρις από Βόρεια Αφρική, ο Καρυπίδης γεμίζει την ομάδα του με νέο αίμα. Το πρωτάθλημα Ιουλίου είναι για άλλη μια φορά καπαρωμένο και ο ισχυρός άντρας των κιτρίνων από τη Μύκονο στην οποία ξεσκάει, υπόσχεται οτι η Ελλάδα θα κιτρινίσει περισσότερο κι από την πανδημία ίκτερου το 1932. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει αρχίσει ήδη να βαριέται τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που για 5η εβδομάδα δεν έχει αποφασίσει ποιός θα καθαρίζει τα αποδυτήρια. Τελικά τον απολύει γιατί του καθυστερεί τις μεταγραφές και επαναφέρει τον Ραζβάν Λουτσέσκου που δεν ήθελε, αλλά τελικά έκατσε!

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Με τον Λουτσέσκου και πάλι στο τιμόνι ο ΠΑΟΚ αποκλείεται από τα προκριματικά του Τσάμπιονς, του Γιουρόπα και του Κόνφερενς Λιγκ. Ο Ρουμάνος δικαιολόγησε την αποτυχία, καθώς είχε πολύ λίγο χρόνο να μοντάρει μια τόσο νέα ομάδα. Εντωμεταξύ η μόνη αλλαγή σε σχέση με τον προηγούμενο Μάιο, ήταν το κούρεμα του Μπίσεσβαρ, που κλάδεψε την αφάνα γιατί είχε πιάσει μέσα τσέπρα. Πλέον ο στόχος είναι το πρωτάθλημα και στον ΠΑΟΚ τρέχουν να κλείσουν ένα δεκάρι που τους λείπει, εδώ και 4 χρόνια περίπου. Το τέλος των μεταγραφών δεν κρύβει εκπλήξεις και στον ΠΑΟΚ δηλώνουν ότι δεν βρήκαν το δεκάρι που ήθελαν και θα ξανακοιτάξουν τον Γενάρη, για να μην το βρουν ούτε και τότε.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Το πρωτάθλημα ξεκινάει και ο ΠΑΟΚ με τις τόσες αλλαγές (το κούρεμα του Μπίσεσβαρ και του προπονητή τερματοφυλάκων) προσπαθεί να μονταριστεί. Ξεκινάει σχετικά καλά, με 4 βαθμούς στους πρώτους 5 αγώνες με Λαμία, Παναιτωλικό, Γιάννενα, Βόλο και Ιωνικό, όλους στην Τούμπα.

Ο κόσμος που μαζεύεται απ΄ έξω, δεν είναι για λαϊκό δικαστήριο. Είναι κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού (το νέο υπουργείο του Αδωνι Γεωργιάδη), που ήρθε να ελέγξει πληροφορία ότι κάτω από τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας είναι θαμμένος ο Μέγας Αλεξάνδρος και αρχίζει τις ανασκαφές.

Λόγω του γεγονός ότι το Καυτανζόγλειο έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO με πρόταση της απερχόμενης κυβέρνησης, μνημείο πολιτικής κληρονομίας και απαγορεύεται κάθε εργασία, ο ΠΑΟΚ δηλώνει ως έδρα την “Αρένα Ελμπασάν”.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Ο άτεγκτος Γιώργος, ιεραπόστολος των FM, ο μοναδικός που δεν είναι σε κανένα πέι ρολ, επεκτείνει τη διάρκεια της ραδιοφωνικής του εκπομπής από τις 2 στις 8 ώρες, ώστε να υπάρχει χρόνος για όλους τους τεχνοκράτες του ποδοσφαίρου της Θεσσαλονίκης. Απόστολος Τσουρέλας, Φιλώτας Πέλλιος, Χρήστος Δημόπουλος, Αχιλλέας Μπέος, ένας ξάδερφος του Τάκη Παραφέστα, αφήνουν για λίγο τα μαθήματα στην Ανώτατη Σχολή Διοίκησης Μοντέρνου Ποδοσφαίρου της Λωζάνης και απαντούν στα καυτά ερωτήματα του δαιμόνιου παραγωγού: «Θεωρείτε ότι είναι ντροπή, προδοσία ή ληστεία η παραμονή του Λουτσέσκου στον πάγκο του ΠΑΟΚ»; Οι τεχνοκράτες μέσα από τις 3 επιλογές αναδεικνύουν την αφέλεια του Σαββίδη, ενώ ταυτόχρονα σαλιώνουν κάθε πόντο του κορμιού του ομογενή επιχειρηματία.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Έχοντας χάσει κάθε στόχο από του Αγίου Νικολάου, ο ΠΑΟΚ αρχίζει να ρολάρει και με ένα εντυπωσιακό σερί δυο νικών μπαίνει στην 6άδα και στις θέσεις της Ευρώπης. Ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού Τάκης Αγραφιώτης, που πήρε τη θέση του Λευτέρη Αυγενάκη που έγινε πια Υπουργός Δικαιοσύνης, στέλνει στην ΕΕΑ τον ΠΑΟΚ για νέα περίπτωση πολυϊδιοκτησίας. Σύμφωνα με την ανώνυμη καταγγελία, από το Λιμάνι Θεσσαλονίκης του Σαββίδη, ξεκινάει φέρι μποτ για τη Σμύρνη, την γενέτειρα του Απόλλωνα Σμύρνης. Στο καράβι μάλιστα εθεάθη ο Γιάννης Μπουτάρης, παλιός πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, στον οποίο κεράστηκαν τα εισιτήρια. ΠΑΟΚ και Απόλλων Σμύρνης και ΚΑΕ Αρης υποβιβάζονται, ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης προτείνεται για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς δεν έχει μείνει κάποιο άλλο αξίωμα.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Η χρονιά τελειώνει με την Ελλάδα κομμένη στα δυο. Ο Μάκης Γκαγκάτσης με τον Φάνη έχουν κάνει μπλόκο στα στενά των Τεμπών και καίνε ελαστικά. Ο ΠΑΟΚ αποσυντονίζεται και μένει 38 βαθμούς πίσω από τον πρώτο Ολυμπιακό, ενώ πριν την υπόθεση της ΕΕΑ ήταν μόλις 29. Το πρωτάθλημα χαρίζεται στον Πειραιά και η δεύτερη θέση στον Άρη του Γιώργου Μασούρα, του Φορτούνη, του Παπασταθόπουλου και του Πασχαλάκη. Ο Ιβάν Σαββίδης πεισμώνει και υπόσχεται στον Λουτσέσκου το καλύτερο 10άρι που έχει πατήσει ποτέ το πόδι του σε ελληνικό γήπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος του ΠΑΟΚ έχει κλείσει τον Τζιοβίνκο, που μετά από 2 χρόνια χωρίς μπάλα, πέφτει από το 1,5 που ζητούσε, στο 1,450 στα 39 του πια, ώριμος και κατασταλαγμένος. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παραιτείται συνολικά από το ποδόσφαιρο.

Και του χρόνου!

ΠΗΓΗ:FORZA

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έρχεται η δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για Αλμέιδα

Τι ισχύει για τον Αργεντίνο τεχνικό της ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας αναμένεται να ασκήσει δίωξη στον Ματίας Αλμέιδα, για όσα έγιναν μετά το τέλος του αγώνα στην Τούμπα.

Ο... κατά τα άλλα ήρεμος (!) τεχνικός της ΑΕΚ, ξέφυγε τελείως μετά το φινάλε του ντέρμπι και από εδώ και πέρα, αναμένεται να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, βάσει του video που υπάρχει.

Όλη η Ελλάδα είδε μέσα από video και φωτογραφίες, πως ο Αλμέιδα ενεπλάκη σε σοβαρό επεισόδιο, πιάνοντας έναν αστυνομικό της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης από τον λαιμό και μπορεί ο αθλητικός εισαγγελέας της Super League να μην τον κάλεσε σε απολογία, καθώς δεν υπάρχει αναφορά του συμβάντος στο φύλλο αγώνα, ωστόσο, στην έκθεση του παρατηρητή της λίγκας έχουν καταγραφεί όλα όσα έγιναν.

Εφόσον ασκηθεί -όπως πρέπει- δίωξη στον Αλμέιδα, τότε κινδυνεύει με τιμωρία και δύσκολα θα βρίσκεται κανονικά στον πάγκο της ΑΕΚ, με φόντο το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί για την ομάδα του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γράφτηκε ιστορία με πυρσούς και… τενεκέδες! (pics)

H εκπληκτική “παράσταση” των οπαδών του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο, η επιστροφή του Λόραντ και η πρόκριση εις βάρος του Άρη!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

30 Απριλίου 1980. Σαν σήμερα δηλαδή, πριν από 44 χρόνια. Με την Τούμπα "πληγωμένη" λόγω κατάρρευσης μέρους της θύρας 8, ο ΠΑΟΚ καλείται να ανατρέψει στο Καυτανζόγλειο την ήττα με 1-0 που γνώρισε από τον Άρη στο Χαριλάου, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το γεγονός πως οι φίλοι του Δικεφάλου μετέτρεψαν το Καυτανζόγλειο σε Τούμπα, ήταν απολύτως αναμενόμενο. Ωστόσο, με εμπνευστή και οργανωτή τον Μάκη Μαυρομιχάλη, ο κόσμος του ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία!

Λειτουργώντας με απόλυτη μυστικότητα και μεθοδικότητα, έχοντας στο πλευρό του την... επίλεκτη "φρουρά" του, ο "Στρατηγός" μπαίνει κρυφά στο ανατολικό πέταλο του Καυτανζογλείου το βράδυ της 29ης Απριλίου και κρύβει δεκάδες τενεκέδες γεμάτους με πέτρες αλλά και με πυρσούς θαλάσσης που είχε προμηθευτεί από μαγαζιά στο λιμάνι της πόλης.

Οι τελευταίοι, εμφανίζονται για πρώτη φορά σε ελληνικό γήπεδο, ενώ λίγο πριν το πρώτο σφύριγμα του Αντώνη Βασσάρα, αποκαλύπτονται κάτω από τα "ασπρόμαυρα" πανό οι τενεκέδες με τις πέτρες, οι οποίοι σε κάθε επίθεση του Άρη, δημιουργούν έναν εκκωφαντικό θόρυβο!

Εντός αγωνιστικού χώρου, με τον Γκιούλα Λόραντ να έχει επιστρέψει στον ΠΑΟΚ την προηγούμενη ημέρα και να παίρνει τη θέση του Πολωνού Εγκον Πίχατσεκ, ο Δικέφαλος ισοφαρίζει στο 60΄ το σκορ του πρώτου αγώνα με γκολ του Σταύρου Σαράφη, με την πρόκριση να κρίνεται εν τέλει στην παράταση από τη στιγμή που στο 85΄ ο Βασσάρας δεν καταλόγισε πέναλτι σε ανατροπή του Κούδα από τον Μηχαλίτσο.

Στο έξτρα μισάωρο, την διαφορά κάνει ο Βασίλης Βασιλάκος στο 110΄, ξεπερνώντας με καταπληκτικό τρόπο τρεις αμυντικούς του Άρη και πετυχαίνοντας το 2-0 μέσα σε πανδαιμόνιο και υπό τις ιαχές 40 χιλιάδων φίλων του ΠΑΟΚ (34.641 εισιτήρια).

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Θ. Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης, Δαμανάκης, Βασιλάκος, Σαράφης, Κωστίκος, Κούδας, Ορφανός (46' Κερμανίδης),

Αρης: Παπαφλωράτος, Μόκαλης, Πάλλας, Βένος, Φοιρός (72' Μιχαλίτσος), Κούης, Ζήνδρος, Μπαλής, Ζελελίδης (65' Βάγγης), Όλε, Σεμερτζίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Έτσι κυριάρχησε ο ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ» (vid)

Η ανάλυση του ντέρμπι από τους Ζήση Βρύζα, Γιάννη Βλάχο και η σπουδαία απόδοση του Γιάννη Κωνσταντέλια!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Εξόχως επιμορφωτική αλλά και απολαυστική ήταν η 5η εκπομπή του Football Factory, με τους Ζήση Βρύζα, Γιάννη Βλάχο, Σταύρο Κόλκα, Δημήτρη Τσορμπατζόγλου και Αλέξη Σαββόπουλο να αναλύουν τα παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Stoiximan Super League, μεταξύ αυτών φυσικά και το ντέρμπι της Τούμπας.

"Ο ΠΑΟΚ επέβαλλε τον δικό του τρόπο παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο. Με άμεση μετάβαση, παίζοντας πρακτικό ποδόσφαιρο, αποφεύγοντας λάθη προηγούμενων παιχνιδιών και δίνοντας έμφαση στη δεύτερη μπάλα. Όταν την έχανε δε, η αμυντική μετάβαση ήταν πάντα σωστή.

Αυτά ήταν τα κλειδιά κατά την άποψή μου. Όσο περνούσε η ώρα, ο ΠΑΟΚ υπερίσχυσε της ΑΕΚ με τον τρόπο παιχνιδιού του, φτάνοντας στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου  κυκλοφορώντας την μπάλα με μικρές πάσες.

Είναι ξεκάθαρο πως ο ΠΑΟΚ προσαρμόστηκε στο παιχνίδι της ΑΕΚ, η οποία παίζει πολύ πρακτικό ποδόσφαιρο. Δεν την ενδιαφέρει να έχει την κατοχή, την ενδιαφέρει η άμεση επίθεση, να σε πρεσάρει στο δεύτερο τρίτο και να βρει γήπεδο, προκειμένου να τρέξουν οι παίκτες υψηλής έντασης που διαθέτει" τόνισε μεταξύ άλλων ο Ζήσης Βρύζας, με την κουβέντα να περιστρέφεται στη συνέχεια γύρω από την σπουδαία απόδοση του Γιάννη Κωνσταντέλια.

Παρακολουθήστε τη χθεσινή εκπομπή στο παρακάτω βίντεο, η ανάλυση του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ μετά το 23:20...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ