Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τα 8+1 συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι

Oι εκκρεμότητες και το «καυτό» καλοκαίρι του 2023!

Βασίλης Μανδράου

ΠΑΟΚ: Τα 8+1 συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι

Ο Ιανουάριος πάντα είναι ένας σημαντικός μήνας, καθώς ξεκινάει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος, με τις ομάδες να κινούνται στην αγορά για την εύρεση παικτών. Στον ΠΑΟΚ υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες με συμβόλαια ποδοσφαιριστών που τελειώνουν το καλοκαίρι του 2022.

Άρα αυτό σημαίνει πως από τον Γενάρη θα μπορούν να συζητήσουν με άλλες ομάδες. Το θετικό για τoν ΠΑΟΚ είναι πως δεν υπάρχουν προς το παρόν συζητήσεις για τους ποδοσφαιριστές, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το προσεχές καλοκαίρι, ενώ τονίζεται πως τα δεδομένα διαφέρουν ανά περίπτωση.

Το PAOK24 σας παρουσιάζει τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών της ανδρικής ομάδας, που λήγουν το καλοκαίρι του 2023.

Τα συμβόλαια των τριών μεγαλύτερων ηλικιακά ποδοσφαιριστών λήγουν το προσεχές καλοκαίρι. Ο λόγος για τους Αντελίνο Βιεϊρίνια, Ντιέγο Μπίσεσβαρ και Γιασμίν Κούρτιτς. Οι δύο πρώτοι ανανέωσαν για έναν χρόνο το περασμένο καλοκαίρι και προς το παρόν παραμένει άγνωστο ποιο θα είναι το ποδοσφαιρικό τους μέλλον. Η περίπτωση του Κούρτιτς είναι αρκετά διαφορετική, καθώς ο Σλοβένος χαφ βρίσκεται στον ΠΑΟΚ με διετή δανεισμό από την Πάρμα, ο οποίος μάλιστα ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2023.

Οι οψιόν των Καντουρί και Τόμας

Διαφορετικές περιπτώσεις από τις υπόλοιπες είναι αυτές των Ομάρ Ελ Καντουρί και Μπράντον Τόμας, καθώς στα συμβόλαια και των δύο ποδοσφαιριστών υπάρχει οψιόν για την ανανέωσή τους για έναν ακόμη χρόνο. Από τη μια, ο Ισπανός συμφώνησε για 1+1 χρόνο με τον Δικέφαλο να έχει το δικαίωμα να τον διατηρήσει στο ρόστερ του, εάν και εφόσον το επιθυμεί. Δεν ισχύει το ίδιο και για τον Ομάρ Ελ Καντουρί, του οποίου το συμβόλαιο ανανεώνεται αυτόματα εάν πραγματοποιήσει έναν συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών.

Η περίπτωση του Νέλσον Ολιβέιρα

Μέσα στα συμβόλαια που λήγουν το προσεχές καλοκαίρι είναι και αυτό του Νέλσον Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος επιθετικός δείχνει να έχει ξεπεράσει την άσχημη περίοδο που διένυε στο ξεκίνημα της χρονιάς και στα πρώτα τρία επίσημα παιχνίδια μετά την διακοπή, έχει βρει δίχτυα τρεις φορές. Η περίπτωση του θα εξεταστεί από τους ανθρώπους του Δικεφάλου και σίγουρα θα παίξει ρόλο και ο τρόπος με τον οποίο θα ολοκληρώσει την φετινή σεζόν.

Ο δανεισμός του Τιάγκο Ντάντας και η… Μπενφίκα!

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο PAOK24 ο Ζοζέ Μπότο, ο Δικέφαλος εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να κρατήσει τον Τιάγκο Ντάντας στην Τούμπα και μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού του, με τον Πορτογάλο τεχνικό διευθυντή να εμφανίζεται αισιόδοξος για την έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Για να συμβεί αυτό, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να καταβάλει στην Μπενφίκα 4 εκατομμύρια ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του ή 7 εκατομμύρια για το σύνολο. Η υπόθεση του νεαρού χαφ παραμένει ανοιχτή και το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται να ξεκαθαριστεί το ζήτημα της παραμονής ή μη του Πορτογάλου στην Θεσσαλονίκη.

Οι περιπτώσεις των «μικρών»

Την ίδια ώρα στο τελευταίο κομμάτι των συμβολαίων τους βρίσκονται δύο νεαροί ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου. Ο λόγος φυσικά για τους Χρήστο Ταλιχμανίδη και Βασίλη Γκορντεζιάνι. Ο νεαρός τερματοφύλακας είναι κομμάτι του συλλόγου από τις ακαδημίες και αποτελεί ενεργό μέλος του ΠΑΟΚ Β, ενώ συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και για τον Γκορντεζιάνι, ο οποίος βέβαια έχει καταγράψει συμμετοχές με την ομάδα του Λουτσέσκου τη φετινή σεζόν. Η λειψανδρία στην θέση των «φουνταριστών», έδωσε χώρο στον 20χρονο επιθετικό, ο οποίος αγωνίστηκε σε δύο παιχνίδια. Συγκεκριμένα, πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ενώ πήρε φανέλα βασικού στην Λιβαδειά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το κακό παράγινε!

ΠΑΟΚ και clean sheet δεν έχουν… συναντηθεί το τελευταίο δίμηνο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Eπί τοις ουσίας, ειδικά από τη στιγμή που κάθε άλλο παρά καλή είναι η περίοδος που διανύει, ο ΠΑΟΚ έπρεπε χθες να κρατήσει ανέπαφη την εστία του κόντρα σε μία ομάδα που "μετρούσε" πέντε διαδοχικές ήττες και είχε απολογισμό δύο ισοπαλίες και εννέα ήττες στα τελευταία έντεκα παιχνίδια της, προκειμένου να βάλει τις βάσεις για τη νίκη.

Και όμως. Ο Δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και έκανε ακόμα δυσκολότερο το ήδη δύσκολο έργο του στο ΔΑΚ "Αθανάσιος Διάκος", με την αντίδραση να έρχεται τελικά στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά να μην είναι αρκετή!

Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ "μετράει" πλέον δέκα συνεχόμενα παιχνίδια με "παραβιασμένη" την εστία του, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν δύο ματς με τη Λαμία, δηλαδή την ομάδα που στα προηγούμενα 14 για το πρωτάθλημα, είχε βρει μόλις... μία φορά τον δρόμο προς την εστία των "ασπρόμαυρων".

Πιο συγκεκριμένα, το αρνητικό σερί του ΠΑΟΚ χωρίς clean sheet, έχει ως εξής:

7/3 Ντινάμο Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 2-0

10/3 ΠΑΟΚ - Άρης 0-1

14/3 ΠΑΟΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ 5-1

31/3 Παναθηναϊκός -ΠΑΟΚ 2-3

3/4 ΠΑΟΚ - Λαμία 3-1

7/4 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2

11/4 Κλαμπ Μπριζ - ΠΑΟΚ 0-1

18/4 ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ 0-2

21/4 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1

24/4 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Διψήφιος» και ο Σβαμπ αλλά τι να το κάνεις…

Το “διπλό” ρεκόρ του Αυστριακού χθες στη Λαμία!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Mε το γκολ που πέτυχε χθες στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων, στην 50η φετινή συμμετοχή του σε επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ο Στέφαν Σβαμπ έφτασε τα 10 τη φετινή σεζόν και έγινε ο 5ος "ασπρόμαυρος" που γίνεται "διψήφιος".

Αυτοί που προηγήθηκαν είναι οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς (16), Κίριλ Ντεσπόντοφ (13), Γιάννης Κωνσταντέλιας (12) και Μπράντον Τόμας (10), με τον Αυστριακό να καταγράφει προσωπικό ρεκόρ ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ σε ότι αφορά τα γκολ μέσα σε μία σεζόν.

Ανάλογο αριθμό τερμάτων μέσα σε μία αγωνιστική περίοδο ο Σβαμπ πέτυχε τη σεζόν 2010-2011 ως ποδοσφαιριστής της Λουστενάου, ενώ το ρεκόρ του είναι τα 13 γκολ τη σεζόν 2017-18, ως παίκτης της Ραπίντ Βιέννης.

Συνολικά, με τον Δικέφαλο στο στήθος, ο 33χρονος κεντρικός χαφ του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται σε δύο μήνες, έχει πετύχει 28 γκολ και έχει μοιράσει 21 ασίστ, σε 190 παιχνίδια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Θεωρώ τον ΠΑΟΚ οικογένειά μου, η ΑΕΚ θα πάρει τον τίτλο»

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης για την τελική έκβαση του φετινού πρωταθλήματος και την Εθνική ομάδα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ήταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης, με αφορμή την υποψηφιότητά του στις επικείμενες ευρωεκλογές.

«Τον ΠΑΟΚ τον θεωρώ οικογένειά μου. Και με την ΑΕΚ δέθηκα πολύ για τέσσερα χρόνια. Αλλά προσπαθούσα όπου και αν ήμουν, τόσο στην Μπολόνια, όσο και στη Λέστερ να κάνω την καθημερινότητά που πιο ευχάριστη. Η Premier League είναι μια κατηγορία διαφορετική από τους άλλες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος του ΠΑΟΚ, που ερωτηθείς για την κατάληξη της φετινής "μάχης" για τον τίτλο, απάντησε:

«Νομίζω πως μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, η ΑΕΚ θα πάρει το πρωτάθλημα. Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, αλλά η ΑΕΚ έχει προβάδισμα απέναντι στις άλλες ομάδες».

Σε ότι αφορά την Εθνική ομάδα; «Ακούω πολύ συχνά κόσμο να λέει πως πρέπει να πάρουμε το Euro. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται γιατί βρισκόμαστε στην Ελλάδα και έχουμε το γνώθι σ' αυτόν. Η επιτυχία για την Ελλάδα είναι να βρίσκεται σε τελικές φάσεις και το τραγικό είναι ότι τον προηγούμενο μήνα που δεν μπορέσαμε να περάσουμε στο Euro» ήταν η απάντησή του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ