Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γρόσδης: «Να παραμείνουμε στην κορυφή, περιμένω τη στιγμή μου»

Αποκλειστική συνέντευξη του νεαρού μέσου του Δικεφάλου στο PAOK24!

Βασίλης Μανδράου

Γρόσδης: «Να παραμείνουμε στην κορυφή, περιμένω τη στιγμή μου»

Η φετινή πορεία του ΠΑΟΚ Β μόνο απαρατήρητη δεν περνάει, με τους «ασπρόμαυρους» να προελαύνουν στην κορυφή του Βόρειου Ομίλου της Superleague 2 και να αναδεικνύουν διαρκώς διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Ένας από αυτούς είναι αναμφισβήτητα ο Βασίλης Γρόσδης. Ο γεννημένος στις 17 Ιανουαρίου 2002 είναι ένα δυνατό και υψηλόσωμο αμυντικό χαφ, που αγωνίζεται και ως επιθετικό χαφ. Όπως περιγράφει και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην επίσημη ιστοσελίδα της, είναι ένας αριστεροπόδαρος μέσος με δυνατό σουτ, είναι οξυδερκής και πολύ καλός στο διάβασμα του παιχνιδιού.

Νωρίς νωρίς, πήρε συμμετοχές – και σε διεθνή τουρνουά – με την Κ15, με την οποία χρίστηκε πρωταθλητής τη σεζόν 2016-17. Πρωταθλητής στη συνέχεια και με την Κ19, διεθνής με την Εθνική Ομάδα και βασικό μέλος της δεύτερης ομάδας του Δικεφάλου, η οποία τη φετινή σεζόν έχει μαγνητίσει όλα τα βλέμματα πάνω της. Επιπλέον είναι φοιτητής στο ΤΕΦΑΑ Σερρών.

Ο νεαρός μέσος μιλάει στο PAOK24 για την τρομερή πορεία του ΠΑΟΚ Β, στην μετάβαση από το ποδόσφαιρο των ακαδημιών στο επαγγελματικό, ενώ αναφέρεται μεταξύ άλλων στον προπονητή Πάμπλο Γκαρσία και στον μεγάλο του στόχο να βρεθεί κάποια στιγμή στην ανδρική ομάδα του Δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ Β έχει μαγνητίσει όλα τα βλέμματα πάνω του λόγω της εξαιρετικής του πορείας. Πώς κυλάει για εσένα η φετινή σεζόν;

«Ξεκινήσαμε για ακόμη μία φορά καθυστερημένα τους επίσημους αγώνες. Στην αρχή είχα ένα πρόβλημα με ένα οστικό οίδημα στη μέση, το οποίο με άφησε λίγο εκτός προετοιμασίας. Επέστρεψα, είμαι χαρούμενος που βοήθησα και βοηθάω την ομάδα, μέσα από τα αποτελέσματα φαίνεται και η δουλειά που κάνουμε καθημερινά. Κερδίζουμε, είμαστε ευχαριστημένοι μέχρι στιγμής και πάμε για τα επόμενα.»

 Η ομάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση, κάνει ξεκάθαρα πορεία πρωταθλητισμού παίζοντας μάλιστα εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Όλο αυτό είναι κάτι που συζητιόταν μεταξύ σας στο ξεκίνημα της σεζόν ή προέκυψε στην πορεία;

«Σίγουρα ορισμένοι παίκτες έχουμε παίξει άλλη μία χρονιά στην Superleague 2, είχαμε αποκτήσει μία σχετική εμπειρία από την περσινή σεζόν και προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε και τα υπόλοιπα παιδιά που ενταχθούν σε αυτό. Να σου πω την αλήθεια στην αρχή της προετοιμασίας δεν λέγαμε ότι θα πάμε για την πρώτη θέση, όμως παιχνίδι με το παιχνίδι βλέπαμε ότι μπορούμε, το πιστέψαμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε στην κορυφή.»

«Να δείξουμε ότι αξίζουμε να είμαστε στην κορυφή»

Ποιοί είναι οι φετινοί στόχοι του ΠΑΟΚ Β;

«Θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας. Να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και να δείξουμε ότι το αξίζουμε να είμαστε εκεί.»

Γίνεται μεγάλη κουβέντα για τις διαφορές ανάμεσα στο ποδόσφαιρο των ακαδημιών και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πόσο μεγάλες είναι οι διαφορές και αν εντόπισες δυσκολίες στο αγωνιστικό κατά την μετάβαση σου από την Κ19 στην δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ;

«Σίγουρα έχει μεγάλη διαφορά. Πλέον παίζουμε αντίπαλοι με άνδρες, που αυτό σημαίνει πως υπάρχουν πολύ σκληρές μονομαχίες στο γήπεδο. Και τα γήπεδα είναι διαφορετικά, δεν σε βοηθούν πολλές φορές να δείξεις κάποια πράγματα που θέλεις στον αγωνιστικό χώρο. Eπίσης οι χώροι είναι πολύ πιο κλειστοί, γενικά είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα η superleague 2, καθώς αγωνίζονται αρκετά έμπειροι ποδοσφαιριστές.»

«Θα ήθελα να βρεθώ στην ανδρική ομάδα»

Οι ομάδες της κατηγορίας βλέπουν τα παιχνίδια με τις Β ομάδες ως μία ευκαιρία για να πάρουν βαθμούς, καθώς σε αυτές αγωνίζονται παιδιά αρκετά χαμηλών ηλικιών. Νιώθεις μία έξτρα ανταγωνιστικότητα από τις αντίπαλες ομάδες στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ Β;

«Αυτό ισχύει 100%. Το έχουμε παρατηρήσει κι εμείς σχεδόν σε κάθε παιχνίδι με όποια ομάδα παίζει μαζί μας, ότι δηλαδή είναι περισσότερο ανταγωνιστική από κάθε άλλο παιχνίδι που παίζει, όμως αυτό δίνει και σε εμάς ένα επιπλέον κίνητρο.»

Πώς θα ήθελες να κλείσει για εσένα αυτή η σεζόν;

«Σίγουρα θα ήθελα να βρεθώ στην ανδρική ομάδα, να πάρω συμμετοχές εκεί, δουλεύω καθημερινά και από ‘κει και πέρα είναι ένας τομέας που θα ασχοληθούν άλλοι γι΄ αυτό, για το αν θα ανέβω δηλαδή ή όχι.»

Ποιά θεωρείς ότι είναι τα δυνατά σου στοιχεία ως ποδοσφαιριστής και ποιά είναι εκείνα που χρήζουν περισσότερη βελτίωση;

«Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι ότι θέλω να γίνω περισσότερο aggressive όταν αμύνομαι και να αρχίσω να χρησιμοποιώ στο παιχνίδι μου περισσότερο το δεξί πόδι. Από την άλλη θεωρώ πως τα καλά μου στοιχεία είναι όταν έχω την μπάλα και ειδικά με το αριστερό και ότι παίζω αρκετά κάθετο ποδόσφαιρο.»

Πότε ξεκίνησες το ποδόσφαιρο και πως έφτασες να παίζεις στον ΠΑΟΚ;

«Ξεκίνησα σε μια ομάδα κοντά στο σπίτι μου, στον Νικολούδη συγκεκριμένα, στη συνέχεια πήγα για τέσσερα χρόνια στον Άρη και έπειτα με προοσέγγισαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, στον οποίο πήγα το 2014.»

Στην σύντομη έως τώρα καριέρα σου αν σου ζητούσα να διαλέξεις τις τρεις πιο δυνατές στιγμές, είτε θετικές είτε αρνητικές, ποιές θα ήταν αυτές;

«Δύσκολη ερώτηση. Σίγουρα η μία είναι όταν κληθήκαμε στην Εθνική Ελλάδος και είχαμε πάει στο Euro με την Κ17 τότε. Μία που ξεχωρίζω ήταν όταν ήμουν στην Κ14 και είχα πάει με την μεγαλύτερη ομάδα της Κ15 σ’ ένα τουρνουά με τον ΠΑΟΚ στην Ιταλία. Εκεί είχαμε κερδίσει Ίντερ, Αταλάντα και Γιουβέντους και είχαμε στον τελικό, όπου παίξαμε με την Ατλέτικο Μαδρίτης με διαιτητή μάλιστα τον Ριτσόλι. Μπορεί να χάσαμε αλλά ήταν μία απίστευτη εμπειρία για όλους μας. Ως τρίτη ίσως σου έλεγα το πρώτο μου γκολ κόντρα στα Τρίκαλα με τον ΠΑΟΚ Β.»

Ποιά είναι η εμπειρία σου έως τώρα με την ανδρική ομάδα;

«Είχα κληθεί για περίπου ενάμιση μήνα το διάστημα που ήταν ο Αμπέλ Φερέιρα στην ομάδα. Είχα κληθεί τότε ως αριστερός μπακ»

Η φυσική σου θέση όμως είναι μέσος. Σωστά;

«Να σου πω την αλήθεια πιο παλιά ήμουν κάτι σαν πολυεργαλείο (γέλια). Στον τελικό της Σούπερ Λιγκ με την Κ15 και στο τουρνουά στην Ιταλία έπαιζα ως αριστερός μπακ. Μετά στην Κ16 έπαιζα περισσότερο στα χαφ αλλά και εξτρέμ, όμως έχω παίξει και «ψευτοεννιάρι». Στην πρώτη χρονιά της Κ19 έπαιξα αριστερό μπακ και την δεύτερη έπαιξα στα χαφ.»

Που σου αρέσει περισσότερο να αγωνίζεσαι;

«Στα κέντρο περισσότερο.»

«Ο Ελ Καντουρί και ο… Χατζηστραβός»

Πώς είναι σαν προπονητής ο Πάμπλο Γκαρσία;

«Από την τεράστια εμπειρία που έχει, στην προπόνηση μόνο να κερδίσεις έχεις. Αυτό που μας λέει συνέχεια είναι να παίζουμε με ψυχή. Σε κάθε μπαλιά θέλει να πηγαίνουμε στο 100% και να μη φοβόμαστε. Τα στοιχεία δηλαδή που είχε σαν παίκτης προσπαθεί να τα μεταδώσει και σε εμάς. Σαν χαρακτήρας είναι πολύ δυνατός.»

Αν μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τρεις λέξεις για να τον περιγράψεις, ποιές θα ήταν αυτές;

«Αν χρησιμοποιούσα τρεις λέξεις αυτές θα ήταν: Ψυχή, καρδιά και δουλειά»

Ποιός είναι ο καλύτερος συμπαίκτης που είχες ποτέ, βάσει ποιότητας;

«Από την ανδρική ομάδα θα σου έλεγα ο Ελ Καντουρί και από εμάς ο Χατζηστραβός. Κάνουμε παρέα και εκτός γηπέδου και έχουμε και χημεία μέσα στο γήπεδο, με βοηθάει πολύ.»

Και ποιός είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος, με τον οποίο έχεις βρεθεί αντιμέτωπος;

«Θα έλεγα τον Τζέρεμι Ντόκου. Είχαμε παίξει αντίπαλοι με τις Εθνικές ομάδες. Αυτός αγωνιζόταν στην Κ17 της Εθνικής Βελγίου και έκανε πάρα πολλές τρίπλες σε όλο το παιχνίδι, δεν τον έκοβα ούτε με… βαλέ. Σε εκείνο το ματς είχα δεχθεί δύο κίτρινες κάρτες και αποβλήθηκα.»

Με ποιά άτομα από τον χώρο είσαι πιο κοντά;

«Εύκολο. Παναγιώτου, Τσαούσης, Χατζηστραβός, Τσιγγάρας και Μελετίδης. Με αυτούς είμαστε πολύ κοντά, βέβαια έχω πολύ καλές σχέσεις με άτομα που έφυγαν από τον ΠΑΟΚ, όμως συνεχίζουμε και κάνουμε πολύ παρέα.»

Tι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Μόλις ξυπνάω ετοιμάζω το πρωινό μου, συνήθως επειδή μένουμε δίπλα με τον Χατζηστραβό, έρχεται και πάμε μαζί στην προπόνηση. Εκεί είναι μεγάλο κομμάτι της μέρας, προπόνηση, γυμναστήριο, αποθεραπεία κτλ. Γυρνάω σπίτι τρώω και βγάζω τον σκύλο μου βόλτα. Το απόγευμα άλλες φορές μαζευόμαστε με τα παιδιά σε σπίτια, ενώ άλλες πάω γυμναστήριο ανάλογα με το πρόγραμμα. Το βράδυ σπίτι, φαγητό και ύπνος.»

Βλέπεις ποδόσφαιρο στον ελεύθερό σου χρόνο και γενικά τι άλλα χόμπι έχεις;

«Βλέπω αλλά δεν το προτιμώ να σου πω την αλήθεια. Συνέχεια λέμε με τα παιδιά από την ομάδα να πάμε για Padel αλλά δεν έχει τύχει ακόμη. Επίσης παίζουμε πολύ FIFA.»

«Κάθε παιδί στις ακαδημίες βλέπει ότι δίνονται ευκαιρίες και περιμένει τη δική του στιγμή»

Ο κόσμος εστιάζει συνήθως στην ωραία πλευρά της ζωής ενός επαγγελματία αθλητή και όχι στις δυσκολίες που περνάει για να φτάσει έως εκεί. Για έναν ποδοσφαιριστή της δικιάς σου ηλικίας, ο τεράστιος ανταγωνισμός που υπάρχει σου δημιουργεί πίεση αλλά και άγχος για την διάκριση;

«Αυτό ισχύει 100%. Πολλές φορές υπάρχει το αίσθημα της απόρριψης, ότι δεν παίζω βασικός ή η πικρία ενός τραυματισμού. Στο ποδόσφαιρο το πιο δύσκολο πράγμα είναι η διαχείριση των συναισθημάτων, το να διατηρείς δηλαδή μια καλή ψυχολογία και πιστεύω πως αν το καταφέρεις αυτό είσαι έτοιμος να πας στο επόμενο βήμα, ειδικά αν έχεις τα χαρακτηριστικά που απαιτεί το υψηλό επίπεδο. Χρειάζεται πολύ δουλειά και ένας δυνατός χαρακτήρας για να μην επηρεάζεσαι ψυχολογικά.»

Τα τελευταία χρόνια στην ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ ενσωματώνονται ολοένα και περισσότερα παιδιά από τις ακαδημίες. Όλο αυτό φαντάζομαι ενισχύει αρκετά την πίστη και στα υπόλοιπα παιδιά που δεν έχουν ανέβει ακόμη στην πρώτη ομάδα;

«Αυτό σίγουρα είναι ένα ευτυχές γεγονός για εμάς, γιατί με τους περισσότερους από αυτούς που ανέβηκαν ήμασταν συμπαίκτες και όντως κάθε παιδί που βρίσκεται στις ακαδημίες φαντάζεται τον εαυτό του στην πρώτη ομάδα. Βλέπει ότι δίνονται ευκαιρίες και περιμένει την δική του στιγμή.»

Πέρα από το κομμάτι του ποδοσφαίρου, είσαι και φοιτητής στο τμήμα των ΤΕΦΑΑ στις Σέρρες. Πώς είναι αυτή η εμπειρία για σένα;

«Η χρονιά των Πανελληνίων ήταν από τις δυσκολότερες χρονιές που έχω περάσει, γιατί έπρεπε να συνδυάσω και τα δύο. Το πρόγραμμα που είχα τότε δεν έχει καμία σχέση με το σημερινό. Ήμουν καθημερινά σχολείο, προπονήσεις, διάβασμα και ξανά από την αρχή. Τα κατάφερα εν τέλει, όμως τώρα λόγω των καθημερινών προπονήσεων, δεν είναι εφικτό να πηγαίνω να παρακολουθώ τα μαθήματα. Οπότε προς το παρόν το έχω αφήσει στην άκρη.»

Είχες κάποιο πρότυπο ξεκινώντας την ποδοσφαιρική σου πορεία;

«Τον Ινιέστα είχα και έχω ακόμη, όμως με αυτά που βλέπουμε να κάνει ο Μέσι στο γήπεδο δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που μπορεί να μην τον έχει πρότυπο.»

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καταστρώνει τα πλάνα του ο Λουτσέσκου

Στην τελική ευθεία με την τακτική στο επίκεντρο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία του ΠΑΟΚ ενόψει του παιχνιδιού της Κυριακής με την ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (26.04) ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια κατοχής και στο υπόλοιπο μέρος του προγράμματος έγινε δουλειά στην τακτική προσέγγιση του αγώνα.

Ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο και θεραπεία.

Οι «ασπρόμαυροι» θα προπονηθούν το απόγευμα της Κυριακής στις 17:30 στη Νέα Μεσημβρία, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να καταστρώνει τα τελικά του πλάνα και να ανακοινώνει την αποστολή για το ματς με την Ένωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ