Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χάθηκε το τόπι!

Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου έβγαλε ξανά εκπληκτικές ποδοσφαιρικές στιγμές και πήρε άλλο ένα τρίποντο

Αγάπη Γαβριηλίδου

Χάθηκε το τόπι!

Ένα ακόμη διπλό, μία ακόμη πολύ σημαντική νίκη. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0 της Λαμίας, σε ένα σημαντικό παιχνίδι για τη 17η αγωνιστική της Super League. Νέλσον Ολιβέιρα, Τιάγκο Ντάντας και Αντρίγια Ζίβκοβιτς τα γκολ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μία ατυχία για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε τον Μουργκ να αντιμετωπίζει πρόβλημα από τα πρώτα λεπτά. Ο Ρουμάνος τεχνικός πέρασε τον Νάρεϊ στη θέση του κι από εκείνο το σημείο και μετά, ο “Δικέφαλος” έγινε πιο επιθετικός, ενώ βρήκε και το γκολ, σε μία φάση όπου ο Νάρεϊ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο τακουνάκι του Ολιβέιρα και κατέληξε στα δίχτυα, για το 1-0. Ο ΠΑΟΚ βρήκε και δεύτερο γκολ στο 28′, όταν μετά από ωραία κόντρα επίθεση, ο Μπεχαράνο έδιωξε μετά το γύρισμα του Νάρεϊ, αλλά ο Ντάντας που ακολουθούσε σημάδεψε τη γωνία του Γκαραβέλη, για το 2-0.

Στη συνέχεια, η Λαμία ανέβασε στροφές, πήρε αρκετές μονομαχίες κι είχε και δοκάρι με τον Μπεχαράνο, ενώ από τη δική του μεριά, ο ΠΑΟΚ είχε μία τεράστια ευκαιρία στην κόντρα, όταν ο Νάρεϊ σούταρε άουτ από τα 5-6 μέτρα. Ο “Δικέφαλος” ήταν συνολικά ανώτερος, είχε λίγες, αλλά σημαντικές φάσεις και το πρώτο ημίχρονο, ολοκληρώθηκε με ένα σημαντικό προβάδισμα για τους “ασπρόμαυρους”.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε ιδιαίτερες ευκαιρίες στο ξεκίνημά του και ο ΠΑΟΚ βρήκε και τρίτο γκολ, σε μία πραγματικά εντυπωσιακή φάση. Η αριστερή πλευρά λειτούργησε άψογα και μετά από ωραία ομαδική ενέργεια, ο Λύρατζης έκανε την τελική πάσα κι ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς το ιδανικό τελείωμα, για να επιστρέψει στα γκολ και να ανεβάσει το δείκτη του σκορ ακόμη περισσότερο. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε τον Λύρατζη να εμφανίζει θέμα και τον έκανε αναγκαστική αλλαγή και το παιχνίδι δεν κύλησε με πολλές, άλλες συγκινήσεις. Ο “Δικέφαλος” είχε τον έλεγχο, είχε αρκετά καλά διαστήματα και δείχνοντας ξανά θετικά δείγματα, πήρε ένα ακόμη διπλό, συνεχίζοντας το non stop πρόγραμμά του.

Ο ΠΑΟΚ πάει στους 35 βαθμούς και πιάνει την ΑΕΚ, που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, καθώς αύριο θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, ενώ την Τρίτη το βράδυ (21:00) ακολουθεί η ρεβάνς του Κυπέλλου με την Καλαμάτα στην Τούμπα.

Επιστροφές και αλλαγές

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε δείξει μέσα από τις δοκιμές του, ότι θα έκανε αλλαγές απόψε στη Λαμία κι αυτό έγινε τελικά. Στο τέρμα ξεκίνησε ο Κοτάρσκι και στην άμυνα ήταν οι Λύρατζης, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ και Ράφα Σοάρες.

Στη μεσαία γραμμή, ο Ντάντας έκανε το μεγάλο comeback δίπλα στον Ντόουγκλας και μεσοεπιθετικά ήταν οι Α.Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Κωνσταντέλια και Ολιβέιρα.

Με το… καλημέρα αλλαγή πλάνου

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Μουργκ βασικό και τους Α. Ζίβκοβιτς και Κωνσταντέλια στις πλευρές, ωστόσο, από το ξεκίνημα κιόλας ο Αυστριακός είχε ενοχλήσεις στον προσαγωγό κι ουσιαστικά, ο ΠΑΟΚ έπαιζε για περίπου ένα δεκάλεπτο με παίκτη λιγότερο. Ο Λουτσέσκου πέρασε τον Νάρεϊ στη θέση του Μουργκ κι εκεί, η εικόνα άλλαξε, με τον “Δικέφαλο” να ανεβάζει στροφές.

Στο 11′ ο Ζίβκοβιτς έκανε ένα σουτ, η μπάλα βρήκε στον Μπεχαράνο κι ο Γκαραβέλης μπλόκαρε και δύο λεπτά μετά, ο Ντάντας εκτέλεσε ένα φάουλ που κέρδισε ο ΠΑΟΚ, ο Νάρεϊ έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε και στο τακουνάκι του Ολιβέιρα και κάπως έτσι, κατέληξε στα δίχτυα, με το γκολ να δίνεται στον Πορτογάλο. Στο 15′ ο έμπειρος επιθετικός βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά έκανε κακό τελείωμα, ενώ το ίδιο συνέβη και στο 18ο λεπτό, όταν ο Ντάντας σούταρε άουτ, μετά από πάσα του Νάρεϊ.


Παιχνίδι με άγρια ομορφιά

Στο 19′, η Λαμία απείλησε με τον Ρόμανιτς, που σούταρε άουτ και στο 27ο λεπτό, ήρθε και το δεύτερο γκολ για τον ΠΑΟΚ. Οι “ασπρόμαυροι” βγήκαν ωραία στην κόντρα επίθεση με τον Νάρεϊ, με τον Μπεχαράνο να διώχνει μετά το γύρισμα του Γερμανού, αλλά τον Ντάντας να ακολουθεί και να σημαδεύει τη γωνία του Γκαραβέλη, για το 2-0.


Το παιχνίδι απέκτησε πιο γρήγορο ρυθμό και στο 29ο λεπτό, η Λαμία λίγο έλειψε να μειώσει, όταν μετά από κόρνερ, ο Μπεχαράνο πήρε την κεφαλιά κι είδε την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι, ενώ αμέσως μετά, ο Νάρεϊ βρέθηκε μόνος του απέναντι από το τέρμα και σούταρε άουτ! Μετά τον ΠΑΟΚ, αναγκαστική αλλαγή είχε κι η Λαμία, με τον Γκαραβέλη να εμφανίζει πρόβλημα και τον Σαράνοφ να μπαίνει στη θέση του. Στο 43′ ο Ολιβέιρα έκανε ωραίο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ, ενώ και στις καθυστερήσεις ο Πορτογάλος έκανε ένα κακό τελείωμα και οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια, με τον “Δικέφαλο” να προηγείται με 2-0.

Ωραία συνεργασία, comeback Αντρίγια!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερες ευκαιρίες και στο 59′ ο ΠΑΟΚ ανέβασε ακόμη περισσότερο το δείκτη του σκορ, όταν μετά από ΜΑΓΙΚΟ συνδυασμό στα αριστερά, Κωνσταντέλιας, Αουγκούστο και Νάρεϊ έπαιξαν άψογα κι ο Λύρατζης έκανε την τελική πάσα, με τον Ζίβκοβιτς να ξεμαρκάρεται και να κάνει το ιδανικό τελείωμα, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, επιστρέφοντας στα γκολ.


Το παιχνίδι κύλησε χωρίς πολλές, άλλες, ευκαιρίες, με τον ΠΑΟΚ να “σβήνει” ουσιαστικά το παιχνίδι, έχοντας ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα και να το διαχειρίζεται σωστά, για να κάνει και ο Ραζβάν Λουτσέσκου τις αλλαγές του. Το τελευταίο σφύριγμα του Κουμπαράκη, βρήκε τους “ασπρόμαυρους” να πανηγυρίζουν ένα σημαντικό διπλό, ενώ την Τρίτη ακολουθεί παιχνίδι στο Κύπελλο με την Καλαμάτα και το επόμενο Σάββατο, το εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Λαμία (Παντελίδης): Γκαραβέλης (Σαράνοφ), Σιμόν (Γκοράνοφ), Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Ρόμανιτς, Νούνιες, Ντε Βινσέντι, Βέργος

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (Σάστρε), Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Ντάντας (Φιλίπε Σοάρες), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (Μπίσεσβαρ), Μουργκ (Νάρεϊ), Ολιβέιρα (Μπράντον)

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ Β: Η αρχική 11άδα με Αιολικό

Για την αναμέτρηση των πλέι άουτ της Super League 2

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ Β αντιμετωπίζει τον Αιολικό σε αναμέτρηση που ξεκινά στις 16:00 και ήδη έγινε γνωστή η αρχική 11άδα. Σε αυτή βρίσκονται οι:

Μοναστιρλής, Μανιωλιούδης, Τασιούρας, Κοττάς, Παντεκίδης, Γιαξής,, Γρόσδης. Σπυράκος, Τσοπούρογλου,Μπράντονιτς, Κανίς.

 

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1784915854905196916

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όλοι αποθεώνουν τον Κωνσταντέλια!

Ολοκληρωτική εμφάνιση από το παιδί-θαύμα του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γιάννης Κωνσταντέλιας στην επικράτηση του ΠΑΟΚ με 3-2 επί της ΑΕΚ με τα δύο γκολ που πέτυχε.

Aρχικά στο 3ο λεπτό ο Μπράντον πέρασε στον Μπάμπα, ο οποίος έσπασε την μπάλα και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ, ενώ στο  81′ έπειτα από «αναμπουμπούλα» στην άμυνα της Ένωσης μετά από λάθος του Κάλενς με τον Σαμάτα να μην παρατάει τη φάση να μπαίνει σε αυτήν και να κάνει κεφαλιά προς τον Κωνσταντέλια, ο οποίος σημείωσε το δεύτερο του τέρμα στο ματς με δυνατό σουτ μέσα από τον περιοχή!

«Είναι το καλύτερο παιχνίδι του Κωνσταντέλια σήμερα με την ΑΕΚ. Ενέργεια, πειθαρχία τακτικά και εκτέλεση. Πρέπει όμως να συνεχίσει έτσι, στον ίδιο ρυθμό» ήταν το σχόλιο του Ράζβαν Λουτσέσκου στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου μετά τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ, ενώ τα καλύτερα λόγια μίλησε και ο Ματίας Αλμέιδα για το παιδί-θαύμα του «Δικεφάλου του Βορρά» σημειώνοντας τα εξής: «Είναι ένας παίκτης που κάνει τη διαφορά, έχει απίστευτη τεχνική κατάρτιση και την χρησιμοποιεί με σωστό τρόπο στο παιχνίδι του. Εκμεταλλεύεται επίσης άψογα το σύστημα της ομάδας του, ενώ σήμερα έκανε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι απέναντι σε εμάς».

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ πέρασε μία περίοδο ντεφορμαρίσματος μέσα στον Απρίλη, στην διάρκεια του οποίου ταλαιπωρήθηκε αρκετά και από ίωση, η οποία τον ταλαιπώρησε πολύ και τον κράτησε εκτός προπονήσεων αλλά και από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Με την χθεσινή του εμφάνιση έδειξε πως είναι και πάλι εδώ, νιώθει καλά, απολαμβάνει το παιχνίδι και είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα στα τρία τελευταία παιχνίδια που απομένουν για το τέλος του πρωταθλήματος.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα

Παρά τη συμπεριφορά του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι κλήσεις σε απολογία για την 8η αγωνιστική έγιναν γνωστές και το όνομα του Ματίας Αλμέιδα, του αρνητικού πρωταγωνιστή του σκηνικού που εκτυλίχθηκε μετά το τέλος του αγώνα, έμεινε εκτός κλήσεων από την Super League. Το περιστατικό, με τον Αλμέιδα να πιάνει από το λαιμό αξιωματούχο της ΔΕΑΒ δεν γράφτηκε στο φύλλο αγώνα από τον Γερμανό διαιτητή. Η μόνη περίπτωση να υπάρξουν επιπτώσεις στον Αλμέιδα είναι να κληθεί από τον αθλητικό εισαγγελέα βάσει του οτπικοακουστικού υλικού. Αναλυτικά οι κλήσεις:

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία, τη Μ. Τετάρτη, 1-5-2024 και ώρα 10:30, τις παρακάτω ομάδες:

1/ ΠΑΕ Παναιτωλικός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 27/4/2024 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 27/4/2024 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα» στον αγώνα ΠΑΕ Παναιτωλικός-ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, 15 παρ. 1 περ. γ’, του Π.Κ. της ΕΠΟ.

2/ ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 28/4/2024 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 28/4/2024 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα» στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Άρης.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, γ’, 15 παρ. 1 περ. γ’, 3 περ. Ι α’, ε’, του Π.Κ. της ΕΠΟ

3/ ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 28/4/2024 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 28/4/2024 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα» στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ ΑΕΚ.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, 15 παρ. 1 περ. β’, γ’, 3 περ. Ι α’, ε’, του Π.Κ. της ΕΠΟ.

4/ ΠΑΣ Γιάννινα Κ15, Γ. Ιωάννου (Γεν. Δ/ντής): «Βάσει των αναφερομένων στο από 27/4/2024 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.)» στον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα Κ15-Πανσερραϊκός Κ15.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 2 περ. ε, 3 παρ. 4 περ. γ’, 5 επ., 10 παρ. 1 περ. δ’ Ι, 11 παρ. 1, 2, 4, 6, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α’ του Π.Κ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ