Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Φάκελος χειμερινή μεταγραφική περίοδος

Όταν ο ΠΑΟΚ «ψωνίζει» τον Ιανουάριο

Βασίλης Μανδράου

ΠΑΟΚ: Φάκελος χειμερινή μεταγραφική περίοδος

Η μεταγραφική περίοδος του χειμώνα ξεκίνησε και ο ΠΑΟΚ κάνει την δική του προσπάθειά να ενισχυθεί.

Με αυτή την ευκαιρία ας θυμηθούμε τι συνέβη στις πιο πρόσφατες χειμερινές μεταγραφικές περιόδους αναφορικά με τους παίκτες που πήρε ο Δικέφαλος του Βορρά.

Το PAOK24 θυμάται όλες τις μεταγραφικές κινήσεις που έκανε ο Δικέφαλος από τη στιγμή του ερχομού του Ιβάν Σαββίδη στην ομάδα έως σήμερα.

Ιανουάριος 2013
Κώστας Κατσουράνης
Ζβόνιμιρ Μπούκιτς
Τσαρλς Ιτάνζ
Σέκου Ολίσε
Αμπντούλ Καμαρά
Γκόρντον Σίντελφελντ

Την πρώτη μεταγραφική περίοδο της εποχής του Ιβάν Σαββίδη στον πάγκο των «ασπρόμαυρων» βρισκόταν ο Γιώργος Δώνης, τεχνικός διευθυντής ήταν ο Γιώργος Γεωργιάδης, ενώ χρέη προέδρου εκτελούσε ο Ζήσης Βρύζας.

Ιανουάριος 2014
Μπίμπρας Νάτχο
Χουάν Ινσαουράλδε
Μάαρτεν Μάρτενς
Χέντβινγκες Μαντούρο
Μίκαελ Γκσμπούρνινγκ
Ντάνι Χούσεν

Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο πολύπειρος Γερμανός προπονητής Χουμπ Στέφενς, ενώ τις αποφάσεις για τις μεταγραφές τις παίρνουν οι Τσιτσιακόφ και Ζήσης Βρύζας.

Ιανουάριος 2015
Κρίστιαν Νομπόα
Ρικάρντο Κώστα
Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος

Στο τιμόνι της ομάδας βρισκόταν ο Άγγελος Αναστασιάδης ενώ χρέη τεχνικού διευθυντή εκτελούσε ο Ζήσης Βρύζας. Εκείνη η μεταγραφική περίοδος ο Δικέφαλος προχώρησε σε πολύ λίγες μεταγραφικές κινήσεις, τις λιγότερες επί εποχής Σαββίδη.

Ιανουάριος 2016
Μάρκος Βελλίδης
Δημήτρης Χατζηισαϊας

Τεχνικός διευθυντής της ομάδας αναλαμβάνει ο Φράνκ Άρνεσεν, ο οποίος δίνει ψήφο εμπιστοσύνης για τον πάγκο της ομάδας στον Ιγκόρ Τούντορ. Ο Δανός δεν κατάφερε να μακροημερεύσει στην Τούμπα, καθώς μετά από εννιά μήνες είχε και επίσημα παρελθόν.

Ιανουάριος 2017
Αμρ Ουάρντα
Πέδρο Ενρίκε
Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς
Λάζαρος Λάμπρου

Στα τέλη της προηγούμενης σεζόν τη θέση του Ίγκορ Τούντορ πήρε ο -μέχρι τότε- προπονητής της Κ19 του Δικεφάλου, Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος κατάφερε να αντιμετωπίσει την ομάδα στην κατάληψη της δεύτερης θέσης, με τη διοίκηση να του δίνει την ευκαιρία να παραμείνει. στην ομάδα και τη νέα σεζόν. Για το πόστο του τεχνικού διευθυντή προσελήφθη ο παλαίμαχος διαιτητής Λούμπος Μίχελς.

Ιανουάριος 2018
Αζεβέδο
Τιμπό Μουλέν
Μιχόγιεβιτς

Mε τον Ραζβάν Λουτσέσκου στο τιμόνι της ομάδας και τον Λούμπος Μίχελς στο πόστο του τεχνικού διευθυντή ο ΠΑΟΚ προέβη σε τρεις μεταγραφικές κινήσεις, όμως καμία από τις τρεις δεν «έπιασε», καθώς κανένας από τους τρεις δεν κατάφερε να κερδίσει φανέλα βασικού.

Ιανουάριος 2019
Ίνγκι Ίνγκασον
Κάρολ Σβιντέρσκι
Σέρτζιο Ολιβέιρα
Γιόσιπ Μίσιτς

Τον Σεπτέμβριο του 2018 ο Λούμπος Μίχελς δίνει τη σκυτάλη στον Μάριο Μπράνκο, ο οποίος παρέμεινε στην ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2020. Απόλυτα επιτυχημένη η χειμερινή μεταγραφική περίοδος, καθώς αποκτήθηκαν τέσσερις ποδοσφαιριστές οι οποίοι προσέφεραν τα μέγιστα στον Δικέφαλο.

Ιανουάριος 2021

Καγκάβα

Κρμέντσικ

Μπάμπα Ραχμάν

Κατά την χειμερινή μεταγρική περίοδο ο ΠΑΟΚ με τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο του και τον Όλαφ Ρέμπε στο πόσοτο του τεχνικού διευθυντή προχωράει σε τρεις μεταγραφικές κινήσεις. Όλα τα φώτα συγκέντρωσε η μεταγραφή του Ιάπωνα σούπερ σταρ, Σίντζι Καγκάβα, ωστόσο πιο ουσιαστικές ήταν οι περιπτώσεις των Κρμέντσικ και Μπάμπα Ραχμάν, οι οποίοι συνέβαλλαν σημαντικά και στην κατάκτηση του κυπέλλου στο τέλος της σεζόν.

Iανουάριος 2022

Φελίπε Σοάρες

Τζοάν Σάστρε

Στις 26 Μαΐου η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ ανακοίνωσε και επίσημα την επιστροφή του Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο της ομάδας, με τον Ρουμάνο τεχνικό να υπογράφει τριετές συμβόλαιο με τον Δικέφαλο. Τον Ιανουάριο ο Ζοσέ Μπότο, που είχε αναλάβει λίγο νωρίτερα τα ηνία του αγωνιστικού τμήματος, ο ΠΑΟΚ προχώρησε μόλις σε δύο μεταγραφές, με τους Φ. Σοάρες και Τζοάν Σάστρε να ενσωματώνονται στην ομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ