Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ – ΠΑΟ: Η πρώτη… σφαλιάρα!

Τους “καθάρισε” ο ΠΑΟΚ, ονειρικό ντεμπούτο Τάισον!

Αγάπη Γαβριηλίδου

ΠΑΟΚ – ΠΑΟ: Η πρώτη… σφαλιάρα!

Ήθελε να κάνει το πρώτο βήμα, ήθελε να στείλει κι ένα ηχηρό μήνυμα και τα κατάφερε! Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-0 τον Παναθηναϊκό μία “καυτή” Τούμπα κι έκανε ένα σημαντικό βήμα, με φόντο τους “4” του Κυπέλλου. Μπράντον Τόμας και ιδανικό ντεμπούτο Τάισον με γκολ.

Οι “ασπρόμαυροι” ήταν συνολικά ανώτεροι στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα και αν έπαιρνε πιο καλές αποφάσεις στο πρώτο μέρος, θα μπορούσε να είχε βρει πολύ νωρίτερα το γκολ και να κάνει το έργο του πολύ πιο εύκολο. Οι παίκτες του Λουτσέσκου είχαν καλές στιγμές με τον Ζίβκοβιτς και τον Κωνσταντέλια, ενώ οι “πράσινοι” είχαν ένα δοκάρι με τον Τσέριν.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ μπήκε με αποφασιστικότητα στον αγωνιστικό χώρο και με το… καλημέρα, φάνηκε πως ήταν αποφασισμένος να πετύχει τον στόχο του. Μετά από αρκετή πίεση κι ένα κακό γύρισμα του Βαγιαννίδη προς τα πίσω, ο Μπράντον βγήκε απέναντι από τον Λοντίγκιν και πλάσαρε άψογα, για να ανοίξει το σκορ στην Τούμπα.

Ο Λουτσέσκου είδε την ομάδα του να κάνει ένα σημαντικό βήμα κι έκανε και τις αλλαγές του, περνώντας στο παιχνίδι τους Ολιβέιρα, Σβαμπ και Τάισον. Ο Βραζιλιάνος μπήκε στο ματς στο 69′ και στο 71ο λεπτό, εκμεταλλεύτηκε την ωραία πάσα του Νέλσον Ολιβέιρα, για να πλασάρει ιδανικά από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή και να βάλει… φωτιά στην Τούμπα. Οι “πράσινοι” προσπάθησαν να αντιδράσουν και να γίνουν επικίνδυνοι με τον Τσέριν, χωρίς επιτυχία και στο φινάλε, ο “Δικέφαλος” ήταν αυτός που έφτασε μία… ανάσα από το γκολ. Ο Λοντίγκιν -αρχικά- είπε “όχι” στον Τάισον και του στέρησε ένα δεύτερο -για τον ίδιο- γκολ, ενώ στη συνέχεια ο Αντρίγια σούταρε άουτ.

Ο Βίντσιτς σφύριξε λίγο αργότερα για τελευταία φορά στην Τούμπα, με τους παίκτες του Λουτσέσκου να πανηγυρίζουν αυτή τη σημαντική νίκη μαζί με τον κόσμο, που από τη μεριά του ζήτησε δύο διπλά στη Λεωφόρο, στα ντέρμπι που ακολουθούν.

Ενδεκάδα με Μπράντον

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε απόψε στην Τούμπα τον Μπράντον Τόμας στην κορυφή, στο πλαίσιο της διαχείρισης, δεδομένου πως η ομάδα του θα δώσει τρία ντέρμπι σε διάστημα μίας εβδομάδας με τους πράσινους. Από εκεί και πέρα, στο τέρμα ήταν ο Κοτάρσκι και στην άμυνα οι Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης και Ράφα Σοάρες.

Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησε το δίδυμο Ντόουγκλας-Ντάντας και μεσοεπιθετικά ήταν οι Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ και Μπράντον.

Ανώτερος, αλλά…

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με ορμή στον αγωνιστικό χώρο και στο 5′ ο Ντάντας έκανε ένα σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στα σώματα, ενώ τρία λεπτά μετά, ο Ζίβκοβιτς έκανε ένα διαγώνιο σουτ από το όριο της περιοχής, για να δει την μπάλα να περνάει άουτ. Ο Βίντσιτς προκάλεσε την… έκρηξη των “ασπρόμαυρων” όταν στο 13′ έβγαλε κίτρινη στον Αουγκούστο, για φάουλ που δεν έκανε ποτέ στον Μπερνάρ, με το σύνολο του Λουτσέσκου να ψάχνει το γκολ και τους διαδρόμους.

Στο 21′, ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να “παγώσει” την Τούμπα, με τον Τσέριν να σουτάρει και την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κοτάρσκι. Ο ΠΑΟΚ για μία ακόμη φορά δεν μπορούσε να βρει τις σωστές επιλογές στις τελικές του μπαλιές και σπατάλησε αρκετές στιγμές του στο παιχνίδι και στο 44′ ο Αντρίγια έβγαλε μία σέντρα από τα αριστερά, ο Κωνσταντέλιας έκανε την επαφή, αλλά ξανά ο Λοντίγκιν μπλόκαρε εύκολα.

Βρήκε την ουσία

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δύο αλλαγές για τους “πράσινους”, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πατούσε καλύτερα κι έδειξε ότι θέλει το γκολ. Στο 47′ Κωνσταντέλιας και Ζίβκοβιτς συνεργάστηκαν άψογα, αλλά ο Σέρβος έκανε κακό τελείωμα και μπλόκαρε ο Λοντίγκιν. Ό,τι δεν έγινε σε αυτή τη φάση, έγινε στο 52′. Ο “Δικέφαλος” πίεσε, ο Βαγιαννίδης έκανε το λάθος κι ο Μπράντον βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του “τριφυλλιού”, για να πλασάρει ιδανικά και να βάλει… φωτιά στην Τούμπα!


Ο ΠΑΟΚ πέτυχε αυτό που ήθελε, βγάζοντας ένταση στο δεύτερο μέρος κι ο Λουτσέσκου έριξε στη “μάχη” τους Σβαμπ, Ολιβέιρα και Τάισον, με τον Βραζιλιάνο να κάνει ιδανικό ντεμπούτο με τα “ασπρόμαυρα”. Στη δεύτερη -ουσιαστικά- επαφή του με την μπάλα, ο Βραζιλιάνος έκανε το 2-0, όταν μετά από ωραία πάσα του Ολιβέιρα, πλάσαρε ολόσωστα από πλάγια θέση στην περιοχή, για να ξεσπάσει σε έξαλλους πανηγυρισμούς.


Η Τούμπα ζητούσε κι άλλο γκολ, ο ΠΑΟΚ ήξερε ότι είχε κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα, με φόντο τον στόχο του στο παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να αντιδράσει από τη δική του μεριά. Στο 86′ οι “πράσινοι” είχαν σημαντική ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Καμπετσής βγήκε από τα δεξιά κι έδωσε στον Πούχατς, για να βρει αυτός τον Τσέριν, που έκανε κακό τελείωμα, ενώ στο φινάλε ο “Δικέφαλος” έφτασε μία… ανάσα από το 3-0, όταν ο Λοντίγκιν έδιωξε πάνω στη γραμμή την μπάλα μετά από τελείωμα του Τάισον, ενώ στη συνέχεια ο Αντρίγια σούταρε άουτ.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (78′ Βιεϊρίνια), Ντάντας, Αουγκούστο (68′ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (84′ Μπίσεσβαρ), Νάρεϊ (69′ Τάισον), Τόμας (69′ Ολιβέιρα).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (82′ Καμπετσής), Ρούμπεν, Κουρμπέλης (46′ Τσόκαϊ), Τσέριν, Παλάσιος (82’Κώτσιρας), Ιωαννίδης, Μπερνάρ (46′ Βέρμπιτς).

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η βαθμολογία της Stoiximan Super League μετά την 7η αγωνιστική

Μετά την γκέλα του ΠΑΟΚ στη Λαμία και τη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έμεινε 3ος αν και έχασε 2 βαθμούς (1-1) στη Λαμία, ωστόσο η διαφορά από την κορυφή αυξήθηκε στους επτά βαθμούς. Ο Ολυμπιακός έμεινε στην τέταρτη θέση αφού δεν κέρδισε (1-1) στη Θεσσαλονίκη τον Άρη, ενώ απομένουν 3 αγωνιστικές για το φινάλε αλλά ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός έχουν 4 αγώνες αφού θα παίξουν στην Τούμπα στις 12/5.Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια της 7ης αγωνιστικής των playoffs της Super League 1.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κέρδισε 3-0 τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και έκανε σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Παρέμεινε πρώτη και αύξησε τη διαφορά της από τον δεύτερο Παναθηναϊκό στους 4!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (7η αγωνιστική)

1. ΑΕΚ 75
2. Παναθηναϊκός 71
3. ΠΑΟΚ 68
4. Ολυμπιακός 67
5. Άρης 49
6. Λαμία 35

*Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν αγώνα λιγότερο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (8η, 28/4)

17:00 Ολυμπιακός - Λαμία
19:30 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
20:30 Παναθηναϊκός - Άρης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Άδειος από ενέργεια και ιδέες»

Όσα γράφει η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ στην επίσημη ιστοσελίδα της.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχολίασε την γκέλα στο «Αθανάσιος Διάκος» μέσα από το καθιερωμένο match report, υπογραμμίζοντας πως ο Δικέφαλος «πέταξε δύο βαθμούς» στη μάχη του τίτλου. Ο Δικέφαλος βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 90+9′, ωστόσο δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να κάνει την μεγάλη ανατροπή στο ΔΑΚ Λαμίας και να φύγει με τους τρεις βαθμούς.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ:

«Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε άδειος από ενέργεια και ιδέες στη Λαμία και το πλήρωσε, καθώς πέταξε δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του τίτλου και πριν τα τρία ντέρμπι στην Τούμπα, που θα κρίνουν τα πάντα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Μπλόκο» στο Χαριλάου για τον Ολυμπιακό!

Μοιράστηκαν από έναν βαθμό στο «Βικελίδης»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Άρης έστησε μπλόκο στον Ολυμπιακό! Με τον Κουέστα να κατεβάζει ρολά, οι «κίτρινοι» κατάφεραν να κρατήσουν στο 1-1 τους «ερυθρόλευκους» που ήταν ανώτεροι αλλά σπατάλησαν τις ευκαιρίες τους! Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Λορέν Μορόν (48’) για να «απαντήσει» άμεσα ο Ζέλσον Μαρτίνς (53’), αλλά να μην μπορούν να βρουν το γκολ της νίκης που θα τους έφερνε, τουλάχιστον, πάνω από τον τρίτο ΠΑΟΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν πρώτοι, με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί να αναγκάζει σε επέμβαση τον Χουλιάν Κουέστα στο 5ο λεπτό. Τρία λεπτά αργότερα ο Στέφαν Γιόβετιτς νίκησε τον Ισπανό τερματοφύλακα, ωστόσο στο ξεκίνημα της αντεπίθεσης των φιλοξενούμενων υπήρξε φάουλ του Μάρτινς στον Κίκε Σαβέριο. Ο Ράντε Ομπρένοβιτς, μετά από παρέμβαση του VAR (Ματέι Γιουγκ και Θανάσης Κόλλιας) έκανε on field review, ακυρώνοντας το γκολ και δίνοντας κίτρινη κάρτα στον Πορτογάλο εξτρέμ του Ολυμπιακού.

Προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την αναταραχή, ο Άρης πλησίασε στο γκολ, με τους Νταβίντ Κάρμο και Βιθέντε Ιμπόρα να ορθώνουν τοίχος στις προσπάθειες των Μορόν και Σαβέριο, αντίστοιχα. Ακολούθησε ένα πεντάλεπτο πίεσης από τους Πειραιώτες, με τον Κουέστα να σταματάει το σουτ του Σαντιάγκο Έσε (21’) και την κεφαλιά του Γιόβετιτς (24’) ενώ το δοκάρι σταμάτησε τη δυνατή κεφαλιά του Ιμπόρα (25’).

Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς, χωρίς να δημιουργήσουν ή να χάσουν κάποια σπουδαία ευκαιρία, πλην ενός σουτ του Γιάννη Φετφατζίδη, ωστόσο εξίσου εύκολα κρατούσαν μακριά από την περιοχή του Κουέστα τους αντιπάλους τους. Μέχρι τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν κι έγινε μια περίεργη φάση: ο Μόουζες Οντουμπάτζο προσπάθησε να διώξει, η μπάλα χτύπησε στον Ελ Κααμπί και μετά στο δοκάρι, χωρίς όμως να περάσει τη γραμμή του τέρματος.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ - και μάλιστα δύο. Αρχικά σκόραραν οι «κιτρινόμαυροι», με τον Μορόν να εκμεταλλεύεται το λάθος του Ανδρέα-Ριχάρδου Ντόη και να πλασάρει τον Κωνσταντίνο Τζολάκη για το 1-0. Η χαρά των γηπεδούχων, όμως, κράτησε μόλις πέντε λεπτά. Ο Κώστας Φορτούνης έκανε την ενέργεια και την πάσα στον Μαρτίνς, με τον Πορτογάλο να ισοφαρίζει σε 1-1.

Μάλιστα, ο σκόρερ του Ολυμπιακού θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο 58’, ωστόσο νικήθηκε αυτή τη φορά από τον Κουέστα. Κάπου εκεί, άρχισαν οι δυο προπονητές τις παρεμβάσεις τους, χάλασε όμως και ο ρυθμός του αγώνα. Η επόμενη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 74’ κι ήταν το σουτ του Ελ Κααμπί που πέρασε πάνω από τα δοκάρια, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να κάνει όσο μπορεί πιο επιθετική την ομάδα του.

Αυτό είχε συνέπεια να υπάρχουν κενά πίσω, με τον Μορόν, όμως, στο ξεκίνημα των καθυστερήσεων να μη βλέπει δίπλα τους αμαρκάριστους συμπαίκτες του και να τελειώνει άψυχα την προσπάθειά του. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στους 67 βαθμούς, πέντε κάτω από την ΑΕΚ, τέσσερις από τον Παναθηναϊκό κι έναν από τον ΠΑΟΚ. Ο Άρης, από την άλλη, έβαλε φρένο στο αρνητικό σερί των τεσσάρων ηττών.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Εμβοντό, Νταρίντα (90’+3’ Ρόουζ), Σουλεϊμάνοφ, Φετφατζίδης (60’ Μάνου Γκαρθία), Σαβέριο (60’ Ζαμόρα), Μορόν.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Φορτούνης, Ιμπόρα, Ελ Κααμπί (87’ Ελ Αραμπί), Μάρτινς (79’ Ναβάρο), Κάρμο, Γιόβετιτς (68’ Ποντένσε), Ροντινέι, Έσε (68’ Τσικίνιο), Ντόη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ