Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δείχνει ενδεκάδα ο Λουτσέσκου!

Οι “σίγουροι” και οι… εναλλακτικές για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό!

Στέργιος Αναστασιάδης

Δείχνει ενδεκάδα ο Λουτσέσκου!

Στο γήπεδο της Τούμπας βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και όλοι όσοι στελεχώνουν το “ασπρόμαυρο” αγωνιστικό τμήμα, καθώς στις 10:30 είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει η τελευταία προπόνηση πριν την αναχώρηση του Δικεφάλου για την Αθήνα, για το αυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (19:30).

Γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως δεν μπορεί να υπολογίζει τις υπηρεσίες των Ομάρ Ελ Καντουρί, Φιλίπε Σοάρες, Λευτέρη Λύρατζη, Μάριου Τσαούση, Γιάσμιν Κούρτιτς, Τόμας Μουρκ και Νίκολας Κουαλιάτα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου – έχοντας στο μυαλό του και τον αγώνα – ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο την ερχόμενη Πέμπτηθα εξωτερικεύσει τις τελικές σκέψεις για την ενδεκάδα που θα παρατάξει κόντρα στους “πράσινους”, ενώ μετά το τέλος της προπόνησης θα γνωστοποιήσει τα ονόματα αυτών που θα ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα!

Σε κάθε περίπτωση, οι Ντομινίκ Κοτάρσκι, Ίνγκι Ίνγκασον, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Γιάννης Κωνταντέλιας, Κάλεντ Ναρεϊ και Αντρίγια Ζίβκοβιτς μοιάζουν σίγουροι για το αρχικό σχήμα του “Απόστολος Νικολαϊδης”, ενώ παρουσιάζει ενδιαφέρον τόσο το ποιοι δύο εκ των Ντόουγκλας Αουγκούστο, Στέφαν Σβαμπ, Τιάγκο Ντάντας θα συνθέσουν το δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, όσο και το ποιος εκ των Νέλσον Ολιβέιρα, Μπράντον Τόμας θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης.

Από εκεί και πέρα, για το αρχικό σχήμα “παίζει” και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια στη θέση του Γιοάν Σάστρε, με τον Ταϊσον να προορίζεται – όπως και στην Τούμπα την περασμένη Τετάρτη – να έρθει από τον πάγκο!

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιακουμάκης: “Δέχτηκα άπειρες… ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεσή μου”

Πήρε θέση για τα μηνύματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Γιακουμάκης επέστρεψε στην Αμερική και προσπαθεί να αφήσει πίσω του τις δύσκολες ημέρες που προηγήθηκαν, μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής.

Ο Έλληνας επιθετικός, βρίσκεται στο επίκεντρο και μέσα από τα social media του πήρε θέση για τις... ευχές που έχει δεχθεί από διάφορες πλευρές, στέλνοντας το δικό του μήνυμα.

Αναλυτικά:

"Ταξιδεύοντας πάνω από 20 ώρες για να επιστρέψω στο σπίτι μου δεν σταμάτησα στιγμή να σκέφτομαι ότι δεν κράτησα την υπόσχεση που έδωσα στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου. Ότι δηλαδή θα γυρίσω πίσω νικητής! Μία υπόσχεση που είχα δώσει εδώ και 4 μήνες! Αυτός είναι και ο λόγος που με καταρράκωσε περισσότερο.

Δέχτηκα άπειρες ευχές το τελευταίο 24ωρο και δεν έχω παρά να ευχηθώ κι εγώ ο ίδιος στους ίδιους αυτούς ανθρώπους κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον να βρουν το νόημα της ζωής όπως έχω εγώ και να πάρουν τέτοιες αγκαλιές και αγάπη όπως πήρα εγώ σήμερα, διότι προφανώς δεν πήραν ποτέ μέχρι τώρα στη ζωή τους από την οικογένειά τους.

Υγ: Πολλοί από χθες έγιναν από γνωστοί, φίλοι μου.

Σας ευχαριστώ για τα μηνύματα στήριξης! Σας εκτιμώ απεριόριστα. #ελλαδαραγιαπαντα".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τακτική και αποφάσεις

Σε πρώτο πλάνο ξανά τα πλέι οφ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η δουλειά συνεχίζεται για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους ποδοσφαιριστές του, με φόντο την επιστροφή στη δράση.

Η διακοπή για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων φτάνει στο τέλος της κι από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, η προσοχή όλων στρέφεται ξανά στα πλέι οφ, με τον ΠΑΟΚ να έχει μπροστά του ένα σημαντικό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Πλέον, στη διάθεση του Λουτσέσκου θα είναι και οι διεθνείς που επιστρέφουν, με την τακτική να είναι σε πρώτο πλάνο και τον Ρουμάνο τεχνικό να παίρνει τις οριστικές του αποφάσεις με φόντο το παιχνίδι της Κυριακής (18:00) και την ενδεκάδα που θα παρατάξει.

Την ίδια ώρα, ο Μπάμπα συνεχίζει να κάνει ατομικό στο γήπεδο και μένει να φανεί αν θα μπορέσει να μπει στο κανονικό πρόγραμμα, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ κάνει θεραπεία.

Σήμερα, η ομάδα έχει προγραμματισμένο "ραντεβού" στις 17:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η πρωτιά του ΠΑΟΚ στη «στρατολόγηση» νεαρών παικτών

Τι δείχνουν τα στοιχεία του CIES για τις επιλογές των «ασπρόμαυρων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

O ΠΑΟΚ είναι ο σύλλογος της Super League με το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας απόκτησης παικτών τις τελευταίες δέκα μεταγραφικές περιόδους (Ιούλιος 2019 έως σήμερα).

Αυτό αναφέρεται στην τελευταία έκθεση του CIES Football Observatory (Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ), που κατατάσσει σχεδόν 800 συλλόγους από 48 πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με τη μέση ηλικία απόκτησης των παικτών της πρώτης ομάδας από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο Δικέφαλος έχει την πρωτιά στην εγχώρια λίστα με το μ.ο όρος ηλικίας απόκτησης παικτών από το 2019 έως σήμερα να κυμαίνεται στα 26,12 έτη.

Η κατάταξη από το 2019 έως σήμερα:

1. ΠΑΟΚ 26.12 μέσος όρος ηλικίας απόκτησης παικτών

2. ΠΑΣ Γιάννινα 26.26

3. Πανσεραϊκός 26.31

4. Αστέρας Τρίπολης 26.46

5. ΑΕΚ 26.52

6. Ολυμπιακός 26.52

7. ΟΦΗ 26.66

8. Βόλος 26.69

9. Παναιτωλικός 27.48

10. Άρης 27.51

11. Ατρόμητος 27.58

12. Παναθηναϊκός 27.59

13. Λαμία 28.62

14. Κηφισιά -

https://twitter.com/CIES_Football/status/1773002045101904201?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1773002045101904201%7Ctwgr%5Eac1aa3c98b6bb9c57b8f8ed7754b1f71e8da1eb4%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.amna.gr%2Fsport%2Farticle%2F807346%2FCIES-PAOK---i-omada-tis-Super-League-pou-stratologei-tous-pio-neous-paiktes-ps

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ