Connect with us
Banner Image Banner Image

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Για το… repeat στη Λεωφόρο!

Απαιτητική αποστολή για τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο!

PAOK24

Για το… repeat στη Λεωφόρο!

Με “προίκα” την εμφατική αλλά και πειστική νίκη του εις βάρος του Παναθηναϊκού στην Τούμπα την περασμένη Τετάρτη, ο ΠΑΟΚ καλείται σήμερα να κάνει το… repeat εις βάρος των “πράσινων”, στο ντέρμπι της Λεωφόρου που ξεκινάει στις 19:30.

Σχετικά με την προϊστορία των δύο ομάδων, στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League αναφέρεται:

“Αυτή είναι η 74η συνάντηση των δύο ομάδων στην έδρα του Παναθηναϊκού, από το 1959-60, όταν και καθιερώθηκε το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής/Super League.

Η πρώτη αναμέτρηση της ιστορίας τους έγινε στις 7 Φεβρουαρίου 1960 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Βαγγέλη Πανάκη.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με ένα σερί με επτά νίκες στην έδρα του, το οποίο έσπασε από τον ΠΑΟΚ με την λευκή ισοπαλία των δύο ομάδων στις 16 Απριλίου 1967.

Στις 18 Μαρτίου 1973 ο ΠΑΟΚ πήρε τους βαθμούς της νίκης με το 2-0 άνευ αγώνα, αφού ο Παναθηναϊκός είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό της ομάδας από το πρωτάθλημα για δύο αγωνιστικές για όσα είχαν συμβεί στο επεισοδιακό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Υπάρχει μια νίκη του Παναθηναϊκου με 3-0 α.α. το 1990-91 και μια του ΠΑΟΚ στα Playoff του 2016-17, σε αναμετρήσεις που ξεκίνησαν κανονικά, αλλά δεν ολοκληρώθηκαν.

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε το αήττητο σερί του μέχρι και το 1984-85, όταν ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο χάρη στο γκολ του Πάπριτσα στην σεζόν που κατέκτησε το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Οι Πράσινοι σε συνολικά 73 αναμετρήσεις έχουν 47 νίκες και ο ΠΑΟΚ 9, ενώ 17 αγώνες με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλοι.

Από αυτά τα 73 ματς, μόλις τα οκτώ δεν είχαν τέρμα και ολοκληρώθηκαν με 0-0, ενώ οι πιο παραγωγικές ημέρες τους είναι με 7 γκολ, στο 5-2 της σεζόν 2000-01 και το 4-3 του 2014-15. Η ευρύτερη νίκη του ΠΑΟΚ σε εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι το 3-1 του 2021-22.

Ο Κριστόφ Βαζέχα είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει τις περισσότερες φορές σε αναμετρήσεις Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ και ακολουθεί ο Δημήτρης Σαραβάκος με 8. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης βρίσκεται στην 3η θεση με πέντε γκολ, όπου τα τρία είναι με τα χρώματα του Παναθηναϊκού και τα άλλα δύο ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ.

73 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

47 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΘΗΝΑΪΚΟΣ

17 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

9 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

ΓΚΟΛ: 129-51”.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μηδένα προ του… Μάτος μακάριζε!

Δέκα ακριβώς χρόνια από το… buzzer beater του Βραζιλιάνου εις βάρος της ΑΕΚ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

30 Οκτωβρίου 2016. Σαν σήμερα δηλαδή, πριν από 10 ακριβώς χρόνια.

Σε μία σχεδόν κατάμεστη Τούμπα, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ στην Τούμπα και το 0-0 δεν έχει αλλάξει μετά από 94 λεπτά ποδοσφαίρου.

Ωστόσο, δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, μετά από σέντρα του Περέιρα και κεφαλιά του Μαλεζά, ο Λέο Μάτος δεν αστοχεί από κοντά και χαρίζει στους "ασπρόμαυρους" τους τρεις βαθμούς, βάζοντας... φωτιά στις κερκίδες!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Μάτος, Κάνιας, Σακχόφ (63' Μπίσεσβαρ), Τσίμιροτ, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (87' Περέιρα), Κάμπος (76' Μυστακίδης).

ΑΕΚ: Ανέστης, Βίγια, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Γιόχανσον, Σιμόες (84' Γαλανόπουλος), Πατίτο (69' Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας, Μάνταλος, Αλμέιδα (90' Αραβίδης).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρωινό ραντεβού στη Νέα Μεσημβρία!

Ξεκινάει η μίνι προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πρωινό είναι το σημερινό ραντεβού των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ με τον Αλέσιο Λίσι και τους συνεργάτες του, στο αθλητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας.

Οι "ασπρόμαυροι" θα προπονηθούν για πρώτη φορά μαζί μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ για το Κύπελλο και ουσιαστικά θα ξεκινήσουν την μίνι προετοιμασία τους για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, καθώς όλοι όσοι αγωνίστηκαν βασικοί την Τετάρτη ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας και αποκατάστασης.

Φυσικά, ο Αλέσιο Λίσι δεν υπολογίζει στον Γιάννη Μιχαηλίδη που υπέστη θλάση πρώτου προς δεύτερου βαθμού όπως διαπιστώθηκε χθες, αλλά και στους Δημήτρη Πέλκα, Κίριλ Ντεσπόντοφ, Γίρι Παβλένκα, Τάχα Άλι, Σουαλιό Μεϊτέ, Φεντόρ Τσάλοφ και Γιάννη Σαρρή, με τον Δικέφαλο να έχει μία και μόνο αποστολή: Να ρίξει στο καναβάτσο τους Αρκάδες και να φτάσει στους 18 βαθμούς, μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπάνζα: «Ευχαριστώ για την υποστήριξη»

Το… ασπρόμαυρο χτύπημα στα social media

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Σιμόν Μπάνζα πέτυχε το τρίτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι κυπέλλου με την ΑΕΚ το βράδυ της Τετάρτης.

Ο επιθετικός των ασπρόμαυρων με ανάρτησή του στα social media ευχαρίστησε τον κόσμο για την υποστήριξη προς το πρόσωπό του και έδωσε... το σύνθημα γράφοντας «Πάμε ΠΑΟΚΑΡΑ».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simon Banza 🇨🇩 (@simbnz)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ