Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τους πάτησε! Τους γλέντησε! Τους έσκισε!

Μεγάλο παιχνίδι από τον Κωνσταντέλια, μεγάλο διπλό του ΠΑΟΚ!

Αγάπη Γαβριηλίδου

Τους πάτησε! Τους γλέντησε! Τους έσκισε!

Μεγάλος ΠΑΟΚ, μεγάλο διπλό, μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση! Ο “Δικέφαλος” έκανε μαγική εμφάνιση στη Λεωφόρο και κέρδισε με το εμφατικό 3-0 τον Παναθηναϊκό για τη 19η αγωνιστική της Super League. Ρούμπεν Πέρεθ -αυτογκόλ-, Ζίβκοβιτς και Κωνσταντέλιας τα γκολ.

Έπαιξε σε μία γεμάτη Λεωφόρο, βρήκε απέναντί του έναν Κουλμπάκοφ με τις απίστευτες αποφάσεις του, αλλά έπαιξε το ποδόσφαιρό του και πήρε ένα εμφατικό διπλό. Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος, δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο αμφισβήτησης, είχε και δύο δοκάρια και θα μπορούσε να βάλει κι άλλα γκολ, παρά το γεγονός ότι στο πρώτο μέρος δεν εκμεταλλεύτηκε τις καλές του στιγμές.

Οι “ασπρόμαυροι” είχαν αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Ολιβέιρα, ενώ ο Παναθηναϊκός είδε τον Κοτάρσκι στο 9′ να αντιδρά άψογα και να φωνάζει “παρών” όταν χρειάστηκε. Στο 44′ ο Κωνσταντέλιας έκανε το σουτ, ο Μπρινιόλι έδιωξε, η μπάλα βρήκε στο στήθος του Ρούμπεν Πέρεθ και κάπως έτσι, κατέληξε στα δίχτυα, σε ένα ιδανικό χρονικό σημείο για τον “Δικέφαλο”.

Το δεύτερο μέρος, ξεκίνησε ακόμη πιο ιδανικά για τον ΠΑΟΚ, με τους παίκτες του Λουτσέσκου να αλλάζουν άψογα και γρήγορα την μπάλα, για να φτάσει αυτή στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που έκανε το πλασέ κι “έγραψε” το 2-0, με τον Μπρινιόλι να είναι ανήμπορος να αντιδράσει, σε μία Λεωφόρο που ήταν… “παγωμένη”. Στο 52′ ο “Δικέφαλος” βρήκε και τρίτο γκολ, σε μία φάση όπου ο Κωνσταντέλιας έκανε ένα δυνατό σουτ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας το… κερασάκι σε ένα -ακόμη- μεγάλο βράδυ για τον ίδιο.

Ο ΠΑΟΚ είχε και δεύτερο δοκάρι, με τον Ολιβέιρα να μην μπορεί να πανηγυρίσει το δικό του γκολ και το 4-0, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να αντιδράσει και κάπως έτσι, ο -καταιγιστικός- “Δικέφαλος” πέρασε από τη Λεωφόρο και μετά το 2-0 της Τούμπας, “πάτησε” ξανά τους “πράσινους”, ενώ την Πέμπτη ακολουθεί η ρεβάνς του Κυπέλλου. Απίστευτα πράγματα από τον Κουλμπάκοφ, για τον οποίο ειπώθηκαν πολλά από την πλευρά του “τριφυλλιού” πριν από το παιχνίδι, που έβγαζε κάρτες για το… τίποτα στους παίκτες του Λουτσέσκου κι έδωσε δεύτερη κάρτα στον Σένκεφελντ στο φινάλε, ενώ θα έπρεπε να έχει βγει πολύ νωρίτερα στο παιχνίδι.

Ο “Δικέφαλος” μείωσε την απόσταση από την κορυφή στους 6 βαθμούς κι έφτασε τους 39 πόντους, με τον Παναθηναϊκό να έχει πλέον 45 και την ΑΕΚ 44 βαθμούς.

Eνδεκάδα με επιστροφές

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε όλα τα… βαριά χαρτιά του σήμερα στη Λεωφόρο, με τους Ολιβέιρα και Σβαμπ να κάνουν το comeback στην αρχική ενδεκάδα.

Στο τέρμα ήταν ο Κοτάρσκι και στην άμυνα οι Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης και Ράφα Σοάρες. Στη μεσαία γραμμή, δίπλα στον Σβαμπ ήταν ο Αουγκούστο και μεσοεπιθετικά, ξεκίνησαν οι Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας, Α. Ζίβκοβιτς και Ολιβέιρα.

Πίεση, αλλά…

Με το… καλημέρα, το παιχνίδι απέκτησε γρήγορο ρυθμό, με τον ΠΑΟΚ να μοιάζει πιο πιεστικός και να ψάχνει το λάθος των γηπεδούχων, που δεν είχαν καλές αντιδράσεις. Στο 4′ οι “πράσινοι” προσπάθησαν να γίνουν επικίνδυνοι, με τον Παλάσιος να φεύγει στην πλάτη της άμυνας μετά από βολέ του Μπρινιόλι, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ και πέντε λεπτά μετά, ο Κωνσταντέλιας βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το τελείωμα.

Στο 9′ ο Κοτάρσκι είπε καθοριστικό “όχι” στον Τσέριν, που έκανε την προβολή μετά από γύρισμα από τα δεξιά του Παλάσιος και στο 15′ ο Ολιβέιρα έκανε ένα κακό σουτ, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω στον Μπρινιόλι. Τρία λεπτά μετά, ήταν η σειρά του Α. Ζίβκοβιτς να απειλήσει, με τον Σέρβο να πιάνει ένα σουτ έξω από την περιοχή και την μπάλα να περνάει δίπλα από το κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια, ο Χουάνκαρ σούταρε από τα αριστερά, χωρίς να ανησυχήσει ο Κοτάρσκι.

Στο 22ο λεπτό, ο Κωνσταντέλιας έκανε… μυθική προσπάθεια, “χορεύοντας” την άμυνα του “τριφυλλιού”, αλλά το τελείωμά του ήταν -ξανά- κακό, με την μπάλα να σταματάει πάνω στον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού και δύο λεπτά μετά, ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι. Ο Ολιβέιρα σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στο χέρι του Σένκεφελντ και κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Μπρινιόλι, με τον Κουλμπάκοφ να κρίνει ότι ήταν σε φυσική θέση.

Πήρε αυτό που άξιζε

Στο 40ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να γίνει απειλητικός, με τον Μπερνάρ να μην μπορεί να κάνει το κοντρόλ και τον Κοτάρσκι να κόβει πανέξυπνα και λίγο πριν το φινάλε, ο ΠΑΟΚ βρήκε το πολυπόθητο γκολ. Το άξιζε και το βρήκε από τον… Ρούμπεν Πέρεθ. Ο Κωνσταντέλιας σούταρε από πλάγια θέση κι ο Μπρινιόλι τον σταμάτησε, όμως η μπάλα βρήκε στο στήθος του Ισπανού, για να καταλήξει στα δίχτυα.


“Ασπρόμαυρο” πάρτι!

Το πρώτο μέρος έκλεισε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ κι εξίσου ιδανικά ξεκίνησε και το δεύτερο! Δευτερόλεπτα μετά το σφύριγμα του Κουλμπάκοφ, ο Ζίβκοβιτς έκανε το 2-0 για τον “Δικέφαλο” με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή. Ο Ολιβέιρα βρήκε με τακουνάκι τον Κωνσταντέλια, αυτός έκανε την πάσα με τη μία στον αμαρκάριστο Ζίβκοβιτς κι ο Σέρβος, με ένα πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον Μπρινιόλι να μένει… όρθιος στο τέρμα. Φάση PlayStation για τον ΠΑΟΚ!


Το ξεκίνημα ήταν μαγικό για τον ΠΑΟΚ και με τη Λεωφόρο να εκφράζει τη δυσαρέσκειά της, τα πράγματα έγιναν δύσκολα για τους “πράσινους” κι ο “Δικέφαλος” το εκμεταλλεύτηκε αυτό. Στο 52′ βρήκε και τρίτο γκολ, σε μία φάση όπου ο Κωνσταντέλιας έκανε ένα δυνατό σουτ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το 3-0 με τους “ασπρόμαυρους” να ξεσπούν σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Σα να μην έφτανε αυτό, δύο λεπτά μετά, λίγο έλειψε να γίνει και το 4-0, αλλά ο Ολιβέιρα είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι μετά το σουτ που έκανε.


Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του κι οι “πράσινοι” πήραν μέτρα στο γήπεδο, όπως ήταν φυσικό, με τον ΠΑΟΚ να έχει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα. Ο Λουτσέσκου από τη μεριά του, πέρασε στο παιχνίδι αρχικά τους Τάισον και Ντάντας και στη συνέχεια τον Κάργα, στο πλαίσιο και της απαραίτητης διαχείρισης, καθώς ακολουθεί κι η ρεβάνς της Πέμπτης.

Ο ΠΑΟΚ “έσβησε” το παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να αντιδράσει και ο Κουλμπάκοφ στο τέλος, αφού δεν το έκανε νωρίτερα, έβγαλε δεύτερη κίτρινη στον Σένκεφελντ, που έπρεπε να αποβληθεί πιο πριν και θα χάσει τη ρεβάνς της Πέμπτης. Το τελευταίο σφύριγμα του Λευκορώσου τεχνικού βρήκε τους “ασπρόμαυρους” να πανηγυρίζουν μία πολύ-πολύ σημαντική νίκη, ενώ ακολουθεί η ρεβάνς του Κυπέλλου την Πέμπτη.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Παναθηναϊκός (Ι. Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (Πούχατς), Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρ (Σπόραρ), Παλάσιος, Βέρμπιτς, Ιωαννίδης (Σάντσες)

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης (Κάργας), Ρ. Σοάρες, Σβαμπ, Αουγκούστο (Ντάντας), Νάρεϊ (Τάισον), Κωνσταντέλιας (Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (Μπράντον)

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δέσμευση Μητσοτάκη: «Θα τιμωρηθούν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί»

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα τελειώσουμε το καρκίνωμα της οπαδικής βίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για την οπαδική βία και την υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη με την σύλληψη δεκάδων οπαδών του Ολυμπιακού για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το κλειστό του Ρέντη.

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί όπου και αν βρίσκονται αυτοί.

Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα βάλει τέλος στο «καρκίνωμα της οπαδικής βίας και στα παρακλάδια της».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε:

«Δυσκολεύομαι να σχολιάσω μια ανοιχτή έρευνα που δρομολογείται ακόμα και σε δικαστικό επίπεδο.

Έχουμε κάνει πολλά πράγματα. Εννοούμε αυτά που λέμε. Κάποιες φορές υπάρχουν σταγόνες που ξεχειλίζουν το ποτήρι. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τέτοια φαινόμενα.

Διεξήχθη μια εμπεριστατωμένη έρευνα με απόλυτη εχεμύθεια, πράγμα ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα.

Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ότι θα τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί όπου και αν βρίσκονται αυτοί, δεν είναι δουλειά μου αυτό.

Δείξαμε ότι διαθέτουμε την πολιτική βούληση και με το παραπάνω. Θυμάστε την κριτική που δεχτήκαμε για τα κλειστά γήπεδα.

Η κατάσταση στα ελληνικά γήπεδα δεν έχει καμία σχέση με πέρσι και πρόπερσι.

Όμως, το αυγό του φιδιού καραδοκεί, αλλά με αποφασιστικότητα θα τιμωρήσουμε όποιον πρέπει.

Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα τελειώσουμε το καρκίνωμα της οπαδικής βίας και τα παρακλάδια της».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ