Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νικητής παρά το στήσιμο!

Πρόκριση κόντρα σε όλους και σε όλα!

Αγάπη Γαβριηλίδου

Νικητής παρά το στήσιμο!

Βρήκε απέναντί του έναν άπειρο διαιτητή από τη Φινλανδία. Βρήκε απέναντί του έναν Παναθηναϊκό που προσπάθησε να παίξει το… “παιχνίδι” του, αλλά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε. Το 1-1 του έδωσε το εισιτήριο για τους “4” του Κυπέλλου, με τους “πράσινους” να μένουν εκτός.

Από τη στιγμή που η ΚΕΔ επέλεξε έναν 35χρονο Φινλανδό ρέφερι από τη δεύτερη κατηγορία της UEFA, που δεν είχε σφυρίξει ποτέ ξανά στο παρελθόν σε αγώνα ελληνικής ομάδας και δεν αποτελεί έναν διαιτητή με μεγάλη εμπειρία, δημιουργήθηκαν πολλά ερωτηματικά.

Η εικόνα του Βιλγιάνεν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κι η στάση του, ήρθαν απλά να επιβεβαιώσουν όλα τα παραπάνω. Ο Φινλανδός επέτρεψε στους παίκτες του “τριφυλλιού” να παίξουν πολύ σκληρά, χαρίστηκε πολλές φορές ειδικά στον Κουρμπέλη κι ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε -ουσιαστικά- την απειρία του, για να παίξει το δικό του παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ είχε τις καλές του στιγμές στο πρώτο μέρος με τους Ζίβκοβιτς και Ολιβέιρα, χωρίς να βρει το γκολ, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν στο 18′, σε μία φάση όπου ο Τσέριν βρήκε χώρο και σούταρε έξω από την περιοχή, για να στείλει την μπάλα στη γωνία του Κοτάρσκι. Οι “πράσινοι” πήγαν το παιχνίδι στη δύναμη και στα σκληρά μαρκαρίσματα και λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, ο Ντόουγκλας έχασε σημαντική ευκαιρία για να ισοφαρίσει.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγές για τους γηπεδούχους και γκολ για τον ΠΑΟΚ, που δε μέτρησε καθώς υπήρχε οφσάιντ, με τον Παναθηναϊκό να πιέζει και τον “Δικέφαλο” να αντέχει και κυρίως μετά τις αλλαγές του Γιοβάνοβιτς, να παίρνει μέτρα και να κερδίζει ένα καθαρό πέναλτι, σε χέρι του Τσέριν, αφού ελέγχθηκε από το VAR.

O Oλιβέιρα ανέλαβε την εκτέλεση και με μεγάλη ψυχραιμία -παρά τα όσα έγιναν από πλευράς Παναθηναϊκού- έκανε το 1-1, που ουσιαστικά τελείωσε την πρόκριση. Ο φοβερός, Φινλανδός ρέφερι, που ήρθε στην Ελλάδα για να σφυρίξει σε αυτό το ντέρμπι, απέβαλε τον Μπράντον Τόμας στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων κι ο ΠΑΟΚ τελείωσε το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο, έχοντας δεχθεί απίστευτο… ξύλο, με τους “ασπρόμαυρους” να παίρνουν το εισιτήριο και να πανηγυρίζουν στο φινάλε την πρόκριση, αφήνοντας εκτός τον Παναθηναϊκό. Επόμενος αντίπαλος η Λαμία, με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό να “κοντράρονται” για το δεύτερο εισιτήριο, με φόντο τον τελικό.

Ενδεκάδα με Ντάντας

Όπως αναμενόταν, ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέμεινε στην ίδια “συνταγή” και σήμερα και μοναδικό, νέο, πρόσωπο σε σχέση με το ντέρμπι της περασμένης Κυριακής, ήταν ο Ντάντας, ο οποίος ξεκίνησε δίπλα στον Αουγκούστο.

Στο τέρμα ήταν ο Κοτάρσκι κι απόψε και στην άμυνα οι Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης και Ράφα Σοάρες. Στη μεσαία γραμμή, ήταν οι Ντάντας και Αουγκούστο, με τους Νάρεϊ και Α. Ζίβκοβιτς στις πλευρές και τον Κωνσταντέλια πίσω από τον Ολιβέιρα.

Παιχνίδι για… γερά νεύρα

Από το πρώτο κιόλας λεπτό στη Λεωφόρο, ήταν ξεκάθαρο πως οι γηπεδούχοι μπήκαν στο παιχνίδι με ξεκάθαρη στόχευση, προκαλώντας μεγάλη εκνευρισμό στους “ασπρόμαυρους” με τα σκληρά μαρκαρίσματά τους. Στο 5′ ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Κοτάρσκι, όταν ο Τσόκαϊ έκανε ένα σουτ, αλλά ο Κροάτης είχε καλή τοποθέτηση και μπλόκαρε. Τρία λεπτά μετά, ο ΠΑΟΚ “απάντησε” στις ευκαιρίες, με τον Ολιβέιρα να κάνει μία γυριστή κεφαλιά, μετά από στημένη μπάλα, αλλά να μη βρίσκει εστία.

Ο “Δικέφαλος” έχασε σημαντική ευκαιρία στο 17ο λεπτό, όταν ο Κωνσταντέλιας βρήκε χώρο και σούταρε, αλλά είδε την μπάλα να κοντράρει, με τον Ζίβκοβιτς να παίρνει το… ριμπάουντ και να κάνει κι αυτός ένα σουτ. Η μπάλα πέρασε μόλις άουτ κι ο Σέρβος τα έβαλε με την τύχη του. Ένα λεπτό μετά, οι “πράσινοι” βρήκαν το γκολ, σε μία φάση όπου ο Ντάντας, αλλά και τα στόπερ του ΠΑΟΚ είχαν κακή τοποθέτηση, με τον Τσέριν να σουτάρει έξω από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κοτάρισκι που δεν μπορούσε να αντιδράσει.


Από το γκολ του Παναθηναϊκού και μετά, το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερες φάσεις και ρυθμό, καθώς επικράτησαν τα νεύρα και η ένταση, μετά τα πολλά, σκληρά μαρκαρίσματα των γηπεδούχων, που σε πολλές περιπτώσεις προκάλεσαν την “έκρηξη” των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, με τον Φινλανδό ρέφερι να τους αφήνει αρχικά και στη συνέχεια να βγάζει κάρτες. Ο Κουρμπέλης έκανε το δικό του… show, υπό την ανοχή του Φινλανδού και στο 38′, ο “Δικέφαλος” απείλησε με τον Ολιβέιρα, όταν πήρε μία κεφαλιά, αλλά δε βρήκε καλά την μπάλα. Στις καθυστερήσεις, ο Κωνσταντέλιας έκανε τρομερή ντρίπλα, ο Νάρεϊ “πάτησε” για τον Αουγκούστο, αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου κόντραρε.

Στο ίδιο έργο θεατές

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς να παίζουν σκληρά και τον Βιλγιάνεν να μην τους τιμωρεί. Ο ΠΑΟΚ σκόραρε με το… καλημέρα με τον Νάρεϊ, αλλά δόθηκε οφσάιντ, ενώ στο 54′ οι “πράσινοι” απείλησαν με τον Μαντσίνι, που μπήκε στο παιχνίδι στο ημίχρονο, με την κεφαλιά του να περνάει μόλις άουτ, ενώ στο 60′ ο Σάρλια έκανε μία κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα άουτ. Οι γηπεδούχοι πίεσαν με κάθε τρόπο τον “Δικέφαλο” και στο 64′ ο Τσέριν σούταρε κι η μπάλα κόντραρε για να καταλήξει στην αγκαλιά του Κοτάρσκι.

Οι δύο προπονητές ξεκίνησαν τις αλλαγές τους και μετά από ένα διάστημα που δεν απείλησε, ο “Δικέφαλος” βρήκε το γκολ που ουσιαστικά “τελείωσε” τον Παναθηναϊκό. Στο 75′ μετά από πολιορκία στα καρέ του “τριφυλλιού”, ο Σβαμπ πήρε την κεφαλιά κι η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τσέριν, για να εξετάσει τη φάση το VAR και να δοθεί το πέναλτι. Ο Ολιβέιρα ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Λοντίγκιν, για να πανηγυρίσει με το γνωστό “calma”. Oι παίκτες του Γιοβάνοβιτς συνέχισαν να κάνουν αυτό που έκαναν από το ξεκίνημα του αγωνα, με τον Φινλανδό ρέφερι να γεμίζει με κάρτες τον ΠΑΟΚ και στο τέλος να βγάζει κόκκινη -μέσω VAR- στον Μπράντον, με τον “Δικέφαλο” πάντως να παίρνει το εισιτήριο και να βρίσκει πλέον μπροστά του στα ημιτελικά τη Λαμία.


Οι συνθέσεις του αγώνα:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σάρλια, Κουρμπέλης (66′ Σάντσες), Πούχατς (80′ Χουάνκαρ), Ρούμπεν, Tσόκαϊ (46′ Μαντσίνι), Τσέριν, Παλάσιος (80′ Κλεϊνχέισλερ), Σπόραρ, Μπερνάρ (66′ Ιωαννίδης)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες (85′ Βιεϊρίνια), Ντάντας, Αουγκούστο (46′ Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (88′ Μπίσεσβαρ), Νάρεϊ (79′ Τάισον), Ολιβέιρα (87′ Τόμας)

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ