Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου για αλλαγή φιλοσοφίας και συμβόλαιο

Οι ατάκες στην πατρίδα του για το αγωνιστικό και όχι μόνο

PAOK24

Λουτσέσκου για αλλαγή φιλοσοφίας και συμβόλαιο

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, έδωσε μεγάλη συνέντευξη στη Ρουμανία και στην ιστοσελίδα «Fanatik.ro» και αφού αναφέρθηκε στη σχέση του με τον Ιβάν Σαββίδη, μίλησε και για τη νέα προσπάθεια που γίνεται από το καλοκαίρι, για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα αλλά και για το συμβόλαιο του, που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2024..

«Είναι μία μεταβατική σεζόν για μας. Πολλοί παίκτες άλλαξαν το καλοκαίρι. Η στρατηγική του συλλόγου ήταν να ανανεώσει την ομάδα, να φέρει πολλούς νέους και να φτιάξει μια δυνατή ομάδα για την επόμενη χρονιά. Δε θα έλεγα πως κάναμε κακή αρχή, αλλά κάναμε δύο ήττες με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και φέραμε δύο ισοπαλίες. Υπήρχε έλλειψη ομοιογένειας κι εμπιστοσύνης. Είναι φυσιολογικό, όταν ξεκινάς μια σεζόν και η ομάδα δουλεύει καθημερινά, να δημιουργείς σταδιακά το σύνολο και οι νέοι παίκτες να θέλουν το χρόνο τους για να καταλάβουν τη φιλοσοφία του προπονητή. Και εμείς σιγά σιγά μαθαίναμε τους παίκτες και με υπομονή και ηρεμία, τα πράγματα σιγά σιγά άρχισαν να φτιάχνουν.

Από τον Οκτώβριο, αρχίσαμε να βγάζουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση στο γήπεδο. Δε χάσαμε στα τέσσερα ντέρμπι. Δείξαμε πως είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Ήμουν πάντα τυχερός με τον Παναθηναϊκό, και όταν ήμουν στην Ξάνθη, και στην πρώτη μου περίοδο στον ΠΑΟΚ.

Βέβαια, ήμουν λιγότερο τυχερός στον περσινό τελικό Κυπέλλου, όταν ουσιαστικά οι διαιτητές αποφάσισαν τα πάντα. Και ανύπαρκτο πέναλτι, και μη τιμωρία των παικτών του Παναθηναϊκού με κόκκινη, και καθαρό πέναλτι στον Μιτρίτσα, αλλά έτσι έγινε. Ήταν επιτακτική ανάγκη να πάρει το Κύπελλο ο Παναθηναϊκός μετά από αρκετά χρόνια χωρίς τρόπαιο. Είναι, όμως, μια ιστορική, τεράστια ομάδα για την Ελλάδα» είπε ο Λουτσέσκου και στη συνέχεια, μίλησε για την εξέλιξη της ομάδας μέσα στη σεζόν.

«Είμαστε σε καλό δρόμο. Είμαστε στα ημιτελικά του Κυπέλλου, έχουμε ενθουσιασμό, αυτοπεποίθηση. Στην ενδεκάδα, στο τελευταίο είχαμε έναν 22χρονο τερματοφύλακα (Κοτάρσκι), στη μεσαία γραμμή έναν 22χρονο παίκτη (Ντάντας), έναν 18χρονο κεντρικό αμυντικό (Κουλιεράκη) και έναν επιτελικό, 19 χρονών (Κωνσταντέλιας). Οι δύο είναι από την ακαδημία του ΠΑΟΚ και είναι πραγματικά, πολύ ταλαντούχοι.

Δεν περίμενα ότι θα μπορούσαν να παίξουν τόσο γρήγορα ως βασικοί, αλλά έδειξαν στις προπονήσεις ότι υπάρχει μεγάλη επιθυμία και αποφασιστικότητα. Είναι σοβαροί, ταλαντούχοι και τώρα είναι βασικοί παίκτες. Δεν είναι ότι ήταν κάτι δύσκολο, ήταν κάτι φυσιολογικό να φτάσουμε σε αυτό το σημείο με τέτοια εικόνα που έχουν.

Έχουμε κι άλλους νεαρούς παίκτες στην ομάδα. Είναι αλήθεια ότι έχουμε και παίκτες με μεγάλη εμπειρία. Νομίζω πως είναι απαραίτητοι για να βοηθήσουν τους νέους να εξελιχθούν, να μάθουν, να εμπιστευτούν τον εαυτό τους. Σε στιγμές μεγάλης δυσκολίας, στα αποδυτήρια, η φωνή του έμπειρου παίκτη είναι πολύ σημαντική.

Έχουμε αρκετούς αρχηγούς, αλλά αρχηγός είναι ο Βιεϊρίνια, ο οποίος είναι 37 ετών. Δεν παίζει βασικός, αλλά είναι πάντα έτοιμος να μπει 20-25 λεπτά και το κάνει πολύ καλά. Υπάρχει ο Ίνγκασον, ένας δυνατός και ταυτόχρονα πνευματικός ηγέτης, υπάρχει και ο Ομάρ Ελ Καντουρί, αλλά είναι περισσότερο ηγέτης από απόψη τεχνικής κατάρτισης» ανέφερε ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

Όσο για τη διαιτητική αντιμετώπιση του ΠΑΟΚ, σε σχέση με τις ομάδες της Αθήνας, δε μάσησε τα λόγια του, για μία ακόμα φορά… «Οι ομάδες στην Αθήνα έχουν διαιτησίες που τους βοηθούν, τους προστατεύουν, ενώ σε εμάς συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Κάθε φορά που τους δίνεται η ευκαιρία, μας χτυπούν.

Απέναντι στον Λεβαδειακό, στο τελευταίο παιχνίδι, πετύχαμε ένα γρήγορο γκολ και μετά από ένα λεπτό, από λάθος της άμυνάς μας, ο επιθετικός έφυγε μόνος του και βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα. Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, το VAR τον κάλεσε να αναθεωρήσει την απόφασή του, ωστόσο εκείνος επέμεινε, καταλογίζοντας πέναλτι και κίτρινη κάρτα, που θέτει τον τερματοφύλακά μας εκτός λόγω συμπλήρωσης καρτών».

Τέλος σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να ανανεώσει το τρέχον συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ, το οποίο έχει ισχύ ως το καλοκαίρι του 2024, απάντησε… «Έχω ακόμη ενάμιση χρόνο στο συμβόλαιό μου. Είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμε κάποια ανανέωση».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«98 χρόνια αξιοπρέπειας, ανεξαρτησίας, τιμής και περηφάνιας»

Το μήνυμα του Θόδωρου Ζαγοράκη…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το δικό του μήνυμα θέλησε να στείλει ο Θόδωρος Ζαγοράκης, για τα σημερινά 98α γενέθλια του ΠΑΟΚ!

«Ο καθένας μας έγινε ΠΑΟΚ για έναν διαφορετικό λόγο, από ένα διαφορετικό ερέθισμα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο προσόν του Συλλόγου. Ο, τι ενώνει διαφορετικά όνειρα κι ελπίδες, αντικρουόμενες αντιλήψεις, κοινωνικές τάξεις… Και το κάνει με τρόπο εμφατικό.

Ο δικός μας ΠΑΟΚ κάποιες στιγμές έχασε χρόνο, πνιγμένος στον κακό του εαυτό. Σώθηκε και ξεπέρασε τον μόνο αντίπαλο που μπορεί να τον κερδίσει: την εσωστρέφεια. 98 χρόνια αξιοπρέπειας, ανεξαρτησίας, τιμής και περηφάνιας! Χρόνια Πολλά, ΠΑΟΚ!» έγραψε χαρακτηριστικά ο πρώην αρχηγός και πρόεδρος του Δικεφάλου, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διπλή «μάχη» για τους «μικρούς» του ΠΑΟΚ!

Αγωνιστικές υποχρεώσεις για την Κ15 και την Κ19 των «ασπρόμαυρων».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με δύο παιχνίδια συνεχίζεται σήμερα η αγωνιστική δράση για τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, οι οποίες συνεχίζουν την προσπάθειά του στα πρωταθλήματα υποδομών της Super League.

Πρώτη στο γήπεδο ρίχνεται η Κ15, η οποία φιλοξενείται από τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 14:00 στις εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Ηπείρου στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Β’ Φάσης του πέμπτου ομίλου του πρωταθλήματος της Super League. Οι «ασπρόμαυροι» παραμένουν στο... ρετιρέ του ομίλου, χωρίς να έχουν ουσιαστικά αντίπαλο, αφού απέχουν 26 βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΣ Γιάννινα που μετράει 25 βαθμούς.

Αγωνιστική υποχρέωση έχει σήμερα και η Κ19,η οποία παραμένει στο -1  από τον Ολυμπιακό, ο οποίος κατέχει για την ώρα την πρωτιά στον βαθμολογικό πίνακα. Η ομάδα του Πέτρου Τσιαπακίδη υποδέχεται τον ΟΦΗ στις 16:30 στο αθλητικό κέντρο Λώλας για την εξ αναβολής 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Πέντε αγωνιστικές απομένουν μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος της Κ19, με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό να είναι οι διεκδικητές του τίτλου και να έχουν μάλιστα να δώσουν ένα ακόμη παιχνίδι μεταξύ τους στην Θεσσαλονίκη, το οποίο μπορεί να καθορίσει ποια ομάδα θα σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο youtuber-οπαδός της Αϊντραχτ ήρθε για τρίτη φορά στην Τούμπα! (vid)

Όσα κατέγραψε από την «καυτή» Τούμπα αλλά και η αρνητική εμπειρία του από το Βέλγιο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο βίντεο που δημιούργησε για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Αϊντραχτ στη Φρανκφούρτη στις 30 Νοεμβρίου, Γερμανός youtuber έδωσε την υπόσχεση πως εάν αυτό συγκέντρωνε έναν συγκεκριμένο αριθμό “like”, τότε θα έκανε το ταξίδι Φρανκφούρτη – Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει από κοντά το ντέρμπι του Δικεφάλου με τον Ολυμπιακό!

Ο στόχος επετεύχθη, ο οπαδός της Αϊντραχτ τήρησε την υπόσχεσή του και βρέθηκε στην Τούμπα, όπου και παρακολούθησε από τη Θύρα 6 το ντέρμπι, καταγράφοντας με την κάμερά του τα γκολ της αναμέτρησης, την “ασπρόμαυρη” κερκίδα και της αντιδράσεις της, αλλά και κάνοντας τα δικά του σχόλια πριν, κατά την εξέλιξη του παιχνιδιού και μετά το τέλος του. Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εκεί, καθώς ο Φρέντστερ, όπως είναι το όνομά του, ταξίδεψε εκ νέου στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά το παιχνίδι απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ.

Μάλιστα, εξομολογήθηκε στην κάμερα πως είχε αγοράσει κανονικά εισιτήριο για το πρώτο παιχνίδι στο Βέλγιο, ταξιδεύοντας οδικώς από τη Γερμανία, ωστόσο δεν κατάφερε να μπει στο γήπεδο καθώς το εισιτήριό του ήταν πλαστό (!)

https://www.youtube.com/watch?v=k33Xu6gmntg

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ