Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Η αστοχία του ΠΑΟΚ, η διαχείριση του Πασχαλάκη στον ηττοπαθή Ολυμπιακό και το κάρμα για ΑΕΚ

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Ο ΠΑΟΚ με τους παίκτες που έχει και τους 6-7 μόνιμους απόντες του, κατέβηκε με διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο, απέναντι σε ένα σύνολο καλών παικτών που ΔΕΝ είναι ομάδα και έψαχνε την αφορμή για να μην παίξει! Στο τέλος της αναμέτρησης η ομάδα του ΠΑΟΚ, δεν κέρδισε τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! Γίνονται και αυτά στο ποδόσφαιρο…

Στο 5΄ του αγώνα ο ΠΑΟΚ είχε τρεις μεγάλες ευκαιρίες! Στην πορεία, οι παίκτες του (δύο φορές ο Κουλιεράκης, άλλες δύο ο Ντόουγκλας και άλλες δύο ο Ολιβέιρα, μαζί με τα δύο τελειώματα του Κωνσταντέλια) δεν «έβλεπαν» δίχτυα. Δεν ήξεραν να βάλουν το γκολ! Πολλές φορές ήταν σα να σημάδευαν τον Πασχαλάκη! Μέχρι εκεί, τα έκαναν (σχεδόν) όλα καλά. Αμύνθηκαν σωστά, οι αντίπαλοι δεν «πάτησαν» περιοχή, κέρδισαν μονομαχίες, οργάνωσαν πολλές και καλές επιθέσεις, είχαν διάθεση, επέμειναν μέχρι το τέλος, αλλά τους έλειψε το σημαντικότερο πράγμα στο ποδόσφαιρο.

Ο ΠΑΟΚ με αυτούς τους παίκτες που έχει και με έξι σημαντικούς απόντες, έφθασε στις 17 τελικές σε ένα τέτοιο ματς! Πάτησε πάνω από  25 φορές στην αντίπαλη περιοχή και δημιούργησε τόσες πολλές προϋποθέσεις! Στο τέλος δεν έβαλε γκολ στον Πασχαλάκη που έφυγε με οκτώ αποκρούσεις!

Τον Πασχαλάκη που οι ΠΑΟΚτσήδες έπρεπε να ξέρουν ότι όταν τον βρίζεις, τότε αντιδρά και συγκεντρώνεται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Πάντα ο Πασχαλάκης στα εκτός έδρας και εκεί που του φέρονται εχθρικά, πάντα έκανε μεγάλες εμφανίσεις. Έτσι και σε αυτή τη βραδιά…  ;Ένας τερματοφύλακας που όταν παραμείνει χαλαρός, εκεί είναι ικανός για το χειρότερο.

Στο τέλος του αγώνα οι Ολυμπιακοί πανηγύριζαν για τον βαθμό με τον Πασχαλάκη και οι παίκτες του ΠΑΟΚ χειροκροτούνταν από τον κόσμο τους για την προσπάθεια. Κόσμος που καταλαβαίνει την προσπάθεια για υπέρβαση που με αυτό το ρόστερ και αυτούς τους απόντες είναι πάρα πολύ δύσκολη!

Ο Λουτσέσκου όμως ήταν τρελαμένος! Μίλησε για εγωϊσμό, για έλλειψη ωριμότητας στην τελική ενέργεια. Ήταν ξεκάθαρα υπερβολικός, γιατί οι παίκτες του ενήργησαν εγωϊστικά σε 1-2 το πολύ περιπτώσεις. Από εκεί και πέρα, τόσα «ξέρουν» και τόσα μπορούν στα τελειώματα! Τόσα ξέρουν, τόσα κάνουν! Ο εκνευρισμός για τους παίκτες του (ειδικά τους πιο νεαρούς) ήταν πρωτοφανής, αλλά εκείνος ξέρει το κομμάτι της διαχείρισης και θα φανεί τι θα πετύχει!

* Στον Ολυμπιακό οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι δεν έχουν ομάδα! Όλοι αυτοί συμμετέχουν στον επικοινωνιακό μηχανισμό που όλες τις ημέρες μέχρι και την ώρα του αγώνα έψαχνε τρόπο για να αποδράσει χωρίς να παίξει!  Όλοι όσοι έπαιξαν το επικοινωνιακό παιχνίδι του Ολυμπιακού τις τελευταίες ημέρες θα πρέπει να ντρέπονται. Ο Ολυμπιακός ξεφτιλίστηκε γιατί δεν έχει ομάδα και έψαχνε τον τρόπο να μην παίξει. Είπαν και έγραψαν απίστευτα ψέματα! Αλήθεια είναι ότι προετοίμασαν το έδαφος για την ήττα… αλλά ο Πασχαλάκης είχε άλλη άποψη. Οκ! Θα τα «ξαναπούν» οι δύο ομάδες.

* Η ΑΕΚ πήγε να παίξει σε ένα γήπεδο όπου αρχικά το δοκάρι ήταν πέντε πόντους πιο κοντό! Ο Ατρόμητος που έχει την ευθύνη, κόντυνε το δοκάρι χθες ή έπαιζε όλη τη σεζόν κάτω από αυτές τις συνθήκες; Όποιο δίκιο και αν είχαν οι της ΑΕΚ το έχασαν, όταν σε δεύτερο χρόνο και στη διάρκεια των εργασιών, έδειξαν πώς παίζουν με τους πόντους και τις μεζούρες για να ΜΗΝ παίξουν και να πάρουν άλλο ένα ματς στα χαρτιά! Όταν σε εκπροσωπούν τύπου όπως αυτοί που εμφανίστηκαν στη φισούνα και μιλούσαν επιθετικά στον Μανούχο, δείχνεις και τις προθέσεις σου. Η ΑΕΚ θα πάρει τρεις πόντους στα χαρτιά, αλλά θα χάσει όλη την κοινή γνώμη, θα γίνει μισητή μια και ο χαρακτηρισμός «χάρτινη» θα τη συνοδεύσει για πολλά-πολλά χρόνια ακόμη. Και το κάρμα (ξέρουν αυτοί) είναι άτιμο πράγμα. Αυτό που έκαναν απόψε θα το πληρώσουν πολύ ακριβά!

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τούμπα και Ευρώπη: Τι κάνει φέτος ο ΠΑΟΚ;

Μεγάλες βραδιές, μεγάλα αποτελέσματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά την επική ανατροπή και το 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει το ταξίδι του για φέτος στο Europa Conference League και τώρα, μπροστά του υπάρχει η Κλαμπ Μπριζ.

Ο "Δικέφαλος" θα βρει απέναντί του τους Βέλγους, στις 11 και στις 18 του Απρίλη, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στην έδρα της Μπριζ και τη ρεβάνς, να ακολουθεί στην Τούμπα.

Τι κάνουν φέτος οι "ασπρόμαυροι", όταν παίζουν μπροστά στον κόσμο τους; Μπορεί στο πρωτάθλημα, στα ντέρμπι, να έχουν απώλειες, ωστόσο, για την ώρα στην Ευρώπη το πρόσημο είναι -αν μη τι άλλο- θετικό, με τον ΠΑΟΚ να έχει να επιδείξει 5 νίκες και 2 ισοπαλίες σε συνολικά 7 αγώνες, από τα προκριματικά μέχρι τώρα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα φέτος στην Τούμπα:

ΠΑΟΚ - Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ 0-0

ΠΑΟΚ - Χάιντουκ Σπλιτ 3-0

ΠΑΟΚ - Χαρτς 4-0

ΠΑΟΚ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1

ΠΑΟΚ - Αμπερντίν 2-2

ΠΑΟΚ - Ελσίνκι 4-2

ΠΑΟΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπόχα και δυσωδία! (vid)

Φέρτε πίσω τις Κυριακές που έκαναν πάρτι οι… Βαλλιάνοι!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

19 Μαρτίου 2000. Σαν σήμερα, πριν από 24 χρόνια. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην κατάμεστη Τούμπα (25.550 τα "κομμένα" εισιτήρια), στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και γνωρίζει την ήττα με σκορ 2-0!

Καλύτερος ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών; Ο Αθηναίος διαιτητής Κώστας Βαλλιάνος, ο οποίος στο 39ο λεπτό απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Γιώργο Γεωργιάδη για υποτιθέμενο χτύπημα εκτός φάσης στον... οσκαρικό εκείνα τα χρόνια Ανδρέα Νινιάδη, φάση που δεν είδε ούτε ο ίδιος, ούτε οι φίλοι του ΠΑΟΚ στο γήπεδο, ούτε όλοι παρακολουθούσαν το ντέρμπι από την τηλεόραση, παρά μόνο ο βοηθός του!

Αντίθετα, αυτό που είδαν όλοι ήταν πως ο Γιώργος Ανατολάκης έπρεπε νωρίτερα να αντικρίσει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Ζήση Βρύζα, όμως στα χρόνια της "Παράγκας", ήταν πιο πιθανό να διακοπεί ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού από εισβολή... εξωγήινων παρά να αποβληθεί κάποιος ποδοσφαιριστής των "ερυθρόλευκων".

Με τον ΠΑΟΚ να αγωνίζεται με δέκα ποδοσφαιριστές, ο Ολυμπιακός πέτυχε στο δεύτερο μέρος δύο γκολ με τον Λάμπρο Χούτο (49΄, 57΄) και πήρε ένα ακόμα... περήφανο διπλό, στον δρόμο για ένα ακόμα... περήφανο πρωτάθλημα!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαμοτούλσκι, Μπορμπόκης, Χασιώτης, Κατσαμπής (63' Καφές), Τετράτζε, Βενετίδης (68' Καραδήμος), Νάγκμπε (55' Αμπονσά), Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης, Ναλιτζής, Βρύζας.

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Αμανατίδης (77' Τζιωρτζόπουλος), Ανατολάκης, Κωστούλας, Πασσαλής, Πουρσανίδης, Ζάχοβιτς, Τζόρτζεβιτς, Νινιάδης (77' Γιαννακόπουλος), Χούτος (88' Αλεξανδρής).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Περήφανοι για εσένα»

Η υπόσχεση του Κίριλ Ντεσπόντοφ και τα “μπράβο” από ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Μπάμπα Ράχμαν!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Καλύτερος ποδοσφαιριστής της Βουλγαρίας για τρίτη διαδοχική χρονιά και τέταρτη συνολικά, αναδείχθηκε χθες ο Κίριλ Ντεσπόντοφ.

"Αυτό το βραβείο είναι ένα κίνητρο για μένα να είμαι καλύτερος από χθες και να κερδίζω τον εαυτό μου κάθε μέρα. Σας ευχαριστώ για την αναγνώριση, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Σημαίνει πολλά!" έγραψε ο Βούλγαρος επιθετικός στον λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram, με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να σχολιάζει από την πλευρά της: "Είμαστε περήφανοι για σένα".

Σχόλιο όμως στην ίδια ανάρτηση έκανε και ο Μπάμπα Ράχμαν, με τον Γκανέζο μπακ να γράφει:  "Συγχαρητήρια φίλε μου. Σου αξίζει".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ