Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάτος: «Η νέα γεννιά του ΠΑΟΚ να πετύχει περισσότερα από εμάς»

Ο «El Loco» μίλησε στο PAOK24!

Αγάπη Γαβριηλίδου

Μάτος: «Η νέα γεννιά του ΠΑΟΚ να πετύχει περισσότερα από εμάς»

Ένας… φίλος από τα παλιά βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο της Τούμπας, με τον κόσμο του ΠΑΟΚ να τον αποθεώνει και να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του.

Ο λόγος φυσικά για τον Λέο Μάτος, ο οποίος βραβεύτηκε από τον Δικέφαλο για την προσφορά του στο σύλλογο με αφορμή την απόφαση του να «κρεμάσει τα παπούτσια του». Η Τούμπα σηκώθηκε στο πόδι για τον ποδοσφαιριστή που συνέδεσε το όνομά του με τις μεγάλες επιτυχίες των «ασπρόμαυρων» τα τελευταία χρόνια.

Μετά την λήξη του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό ο Βραζιλιάνος μίλησε στο PAOK24 σχετικά με την επιστροφή του στην Τούμπα, τα συναισθήματα που του δημιούργησε η αποθέωση από την Τούμπα, ενώ αναφέρθηκε και στην απόφαση του να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την επιστροφή του στην Τούμπα και την αποθέωση που γνώρισε από τον κόσμο:

«Ήταν μία υπέροχη αίσθηση για μένα. Χάρηκα πολύ που επέστρεψα στην Τούμπα, που πάτησα το χορτάρι του γηπέδου. Σε αυτό το χορτάρι γράψαμε ιστορία με την ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος λοιπόν που γύρισα και που με κάλεσε η ομάδα για να παραλάβω αυτό το βραβείο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους εδώ πέρα για την τεράστια υποστήριξη που έδειχναν πάντα προς το πρόσωπό μου. Πέρασε πολύς καιρός, όμως οι στιγμές που έζησα εδώ θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό μου. Δεν μετανιώνω για τίποτα, ήταν τέσσερα υπέροχα χρόνια, σας ευχαριστώ για όλα. Ήρθα το Σάββατο, ήμουν στο ξενοδοχείο και μίλησα με τους ανθρώπους της ομάδας, με κάποιους παίκτες, ενώ σήμερα μίλησα και με τον Ραζβάν. Μιλήσαμε γενικά για την ομάδα, για τη ζωή μου, γιατί έχω και μία ακόμη κόρη, μεγάλωσε η οικογένειά μου. Μίλησα με ανθρώπους από το προσωπικό της ομάδας, ανθρώπους που μου είχαν λείψει πολύ…»

Για τις πιθανότητες που δίνει στον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του τίτλου:

«Πιστεύω ότι έχει αρκετές πιθανότητες. Μπορεί να μην βρισκόμαστε στην πρώτη θέση, αλλά παλεύουμε για αυτό και πιστεύω ότι στο τέλος μπορούμε να πάρουμε το τρόπαιο».

Για την νέα γεννιά που έχει ενσωματωθεί στην ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ:

«Η νέα γενιά έπαιξε πολύ καλά, άξιζε να κερδίσει το παιχνίδι. Στο πρωτο ημίχρονο δημιουργήσαμε -μιλάω σε πρώτο πληθυντικό γιατί- πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Είμαι περήφανος, γιατί η ομάδα έπαιξε καλά με τη μπάλα στα πόδια, είχε καλές ιδέες, ο Ραζβάν είναι φανταστικός προπονητής, όλοι το ξέρουν αυτό. Ελπίζω αυτή η νέα γενιά του ΠΑΟΚ να πετύχει τα ίδια ή και περισσότερα απ’ ότι εμείς».

Για τη ζωή μετά το ποδόσφαιρο:

«Δουλεύω στην Βάσκο ντα Γκάμα, σταμάτησα το ποδόσφαιρο πριν από δύο μήνες όταν έλαβα την πρόσκληση από τη διοίκηση για να αρχίσω σε αυτό το πόστο, δεν περίμενα να σταματήσω γιατί ήμουν σε καλή κατάσταση, μπορούσα να αγωνιστώ ακόμη 1-2 χρόνια. Αλλά υπάρχει ένα πρότζεκτ στην ομάδα, είναι πολύ μεγάλο, υπάρχει μία εταιρία από την Αμερική και θέλουν να επενδύσουν πολλά, έχουμε πολλούς καλούς παίκτες στην Ακαδημία. Είναι ακόμη η αρχή του πρότζεκτ, αλλά πιστεύω στο μέλλον θα είναι πολύ ωραίο».

Σχετικά με το αν θα μπορούσε να υπάρξει κάποια συνεργασία μεταξύ ΠΑΟΚ και Βάσκο, ανέφερε:

«Αν υπάρχουν παίκτες της Βάσκο που ενδιαφέρουν τον ΠΑΟΚ ή το αντίστροφο, μπορεί να προκύψει κάποια συνεργασία. Προς το παρόν, η σχέση είναι αυτή που έχω εγώ προσωπικά με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ και τους ανθρώπους της ομάδας. Δεν υπάρχει κάποια επαφή μεταξύ των δύο συλλόγων».

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ