Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι ημιτελικοί του πάνε πολύ!

Σχεδόν το απόλυτο μετράει ο ΠΑΟΚ σε προκρίσεις τα τελευταία χρόνια

Βαγγέλης Πάνος

Οι ημιτελικοί του πάνε πολύ!

Ο θεσμός του κυπέλλου Ελλάδος για τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια τείνει να εξελιχθεί σε μία διοργάνωση που φέρει τη σφραγίδα του συλλόγου, με τις συνεχόμενες επιτυχίες σε αυτόν.

Ο Δικέφαλος του Βορρά, αύριο το απόγευμα στη Λαμία θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την παρουσία του σε έναν ακόμα τελικό της διοργάνωσης. Οι «ασπρόμαυροι» έχουν «χτίσει» ία εκπληκτική παράδοση στους ημιτελικούς, με μοναδική εξαίρεση στη σεζόν 2019/20.

Η αρχή με τις προκρίσεις σε ημιτελικούς του κυπέλλου τα τελευταία χρόνια έγινε κόντρα στον Παναθηναϊκό την αγωνιστική περίοδο 2016/17, με τον ΠΑΟΚ να επιστρέφει στη συνέχεια στους τίτλους, νικώντας την ΑΕΚ στον τελικό του Βόλου.

Την επόμενη χρονιά με τον Ράζβαν Λουτσέσκου στον πάγκο, ο Δικέφαλος ξεπερνά το εμπόδιο του Πανιωνίου για να βρεθεί ξανά στον τελικό, κατακτώντας και πάλι το τρόπαιο και πάλι απέναντι στην ΑΕΚ.

Τη χρονιά του αήττητου πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε συνεπής και στο κύπελλο, παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, για να ακολουθήσει ακόμα μία κατάκτηση ξανά κόντρα στην ΑΕΚ, πανηγυρίζοντας το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του συλλόγου.

Μοναδική εξαίρεση σε αυτό το σερί στους ημιτελικούς, είναι η σεζόν 2019/20. Μία χρονιά που στιγματίστηκε από την εμφάνιση της πανδημίας, η οποία επηρέασε και το χώρο του αθλητισμού με τη διακοπή των αγώνων. Ο ΠΑΟΚ στον πρώτο αγώνα για τα ημιτελικά παίρνει τη νίκη με ανατροπή απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά στον επαναληπτικό που πραγματοποιήθηκε μετά από μήνες γνώρισε την ήττα αποκλεισμό από το θεσμό.

Στις επιτυχίες σε ημιτελικούς ο Δικέφαλος επανήλθε άμεσα, ξεπερνώντας το 2021 το εμπόδιο της ΑΕΚ, κατακτώντας στη συνέχεια ξανά τον τίτλο, ενώ πέρυσι η ομάδα του Λουτσέσκου πήρε την πρόκριση για τον τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό, μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

LIVE: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Ζωντανή ενημέρωση μέσα από το PAOK24

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι που ενδέχεται να καθορίσει την υπόθεση "τίτλος".

Το PAOK24 σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη του ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Stoximan Super League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απάντησε ο Πινέδα για το 1-1 (vid)

Με ατομική ενέργεια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Γρήγορη απάντηση της ΑΕΚ στο προβάδισμα του ΠΑΟΚ με τον Κωνσταντέλια.

Ο Πινέδα με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή των «ασπρόμαυρων» που δεν μπόρεσαν να τον σταματήσουν.

Με σουτ που έκανε κέρδισε τον Κοτάρσκι με τη μπάλα πρώτα να πηγαίνει στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα για το 1-1 στο 9ο λεπτό.

Δείτε και τα δύο γκολ που έχουν μπει έως τώρα στην Τούμπα...

[video width="960" height="540" mp4="https://www.paok24.com/wp-content/uploads/2024/04/paok1.mp4"][/video]

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκρυψε τη μπάλα ο ΠΑΟΚ και 1-0! (vid)

Τους «κάρφωσε» ο Κωνσταντέλιας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ιδανικό ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ στην Τούμπα για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά από εντυπωσιακή ομαδική ενέργεια έφτασαν στο γκολ μόλις στο 3ο λεπτό.

Ο Μπράντον πέρασε στον Μπάμπα ο οποίος έσπασε την μπάλα και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ!

https://twitter.com/ClaroSports/status/1784625321536520556

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ