Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

VARάνε τον ΠΑΟΚ αλύπητα!

Η διαφορετική αντιμετώπιση που βιώνει ο Δικέφαλος εδώ και καιρό

PAOK24

VARάνε τον ΠΑΟΚ αλύπητα!

Έδωσε έναν ολόκληρο αγώνα κόντρα σε αρρωστημένες νοοτροπίες ετών για να μπορέσει ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο να φύγει από την εποχή του… Μεσαίωνα.

Πρωτοστάτησε με μεγάλο κόστος σε όλα τα επίπεδα στην μάχη για να δημιουργηθούν συνθήκες ισονομίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δίχως τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη το VAR ενδεχομένως να αποτελούσε ακόμα μακρινό όνειρο για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αυτό ακριβώς το όργανο που χρησιμοποιείται παντού για να απονέμει ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, στην Ελλάδα τείνει να εργαλειοποιηθεί, με τον ΠΑΟΚ να δέχεται τους τελευταίους μήνες ουκ ολίγα VARβαρα χτυπήματα.

ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ

Η ιστορία ξεκινά από πέρσι και την αποκάλυψε πρόσφατα ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Στον εκτός έδρας αγώνα των περσινών πλέι-οφ (3 Απριλίου 2022) απέναντι στον Παναθηναϊκό, η ΚΕΔ ορίζει στο VAR έναν Ισπανό διαιτητή, που δηλώνεται με το όνομα Ντε Ρικάρντο.

Εκείνος, αναιρεί πέναλτι που δίνει ο διαιτητής Πελίτο σε χέρι του Βέλεθ μετά από σουτ του Λέο Ζαμπά στο 9ο λεπτό, με τον ΠΑΟΚ να χάνει την δυνατότητα να ανοίξει το σκορ και να ηττάται τελικά με 2-1.

Ο ίδιος άνθρωπος ορίζεται στο VAR και στον περσινό τελικό Κυπέλλου του ΟΑΚΑ, μόνο που εκεί δηλώνεται με το πραγματικό του όνομα: Ρικάρντο ντε Μπούργκος Μπενγκοετσέα. Γιατί άραγε;

Ο Ισπανός από το VAR, μαζί με τον Ματέου Λαόθ δίνουν ένα πραγματικό ρεσιτάλ. Αποφασίζουν ότι είναι πέναλτι το μαρκάρισμα του Βιεϊρίνια στον Γκατσίνοβιτς, κλείνουν τα μάτια στην χειρονομία του Αϊτόρ προς το ασπρόμαυρο πέταλο και στην τελευταία φάση του τελικού κλείνουν τα μάτια σε εμφανές πέναλτι του Χουάνκαρ στον Μιτρίτσα. Όλες οι αποφάσεις του τελικού που χρειάστηκαν εξέταση από το VAR, είχαν -συμπτωματικά- απόλυτη μονομέρεια.

VAR…ΒΑΤΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Από τότε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ κούνησε μαντίλι, αλλά η κατάσταση δεν έχει αλλάξει και πολύ. Αν ψάχνει κάποιος για το ποιο σκανδαλώδες σφύριγμα, την πιο ανεξήγητη διαιτητική απόφαση της φετινής Super League, είναι αυτή στον αγώνα του πρώτου γύρου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Ο Νέλσον Ολιβέιρα γίνεται… σάντουιτς από Τζολάκη και Μπα εντός περιοχής, ένα πέναλτι που θα το έδινε ακόμα και ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

O διαιτητής Τρεϊμάνις καταλογίζει την εσχάτη των ποινών, όμως ο VARίστας Ζοάο Πινέιρο (εκ Πορτογαλίας) του ζητά να ξαναδεί την φάση. Ο Λετονός βλέπει το βίντεο και για κάποιο ακατανόητο λόγο παίρνει το πέναλτι πίσω, σε μία απόφαση βγαλμένη από τα σκληρά χρόνια της «παράγκας».

Λίγες ημέρες πριν το νέο αντάμωμα των δύο ομάδων, ήρθε ένας Έλληνας ρέφερι (Διαμαντόπουλος) να γράψει στα παλιότερα των υποδημάτων του το VAR, σε μία ακόμα ακατανόητη απόφαση -και πάλι- εναντίον του ΠΑΟΚ. Ο Λούα-Λούα βγαίνει φάτσα με την εστία του Δικεφάλου για να κάνει το 1-1, ο Κοτάρσκι απλώνει το πόδι του και ο Κονγκολέζος με μία περίτεχνη βουτιά ξεγελά τον Διαμαντόπουλο, που καταλογίζει πέναλτι.

Ο Φωτιάς στο VAR αντιλαμβάνεται με την χρήση των ριπλέι ότι δεν υπάρχει καμία παράβαση και καλεί τον Διαμαντόπουλο να δει ξανά το βίντεο και να διορθώσει το λάθος του. Κι όμως, προς γενική έκπληξη, εκείνος διατηρεί την αρχική του απόφαση, δίνοντας ένα πέναλτι που με δυσκολία δεν θα έπαιρνε πίσω ακόμα και ο Γιάννης Κομπότης, προκαλώντας έκρηξη οργής στην Τούμπα και στους παίκτες του ΠΑΟΚ.

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ, ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ

Κι όμως, σε μία πολύ πιο οριακή φάση στο ντέρμπι του πρώτου γύρου απέναντι στον Παναθηναϊκό, η απόφαση άλλαξε μετά την χρήση του VAR και πάλι… εις βάρος του ΠΑΟΚ. Με το σκορ στο 1-2 υπέρ του τριφυλλιού και το ρολόι να δείχνει το 90ό λεπτό ο Κωνσταντέλιας τσιμπάει την μπάλα προ του Μάγκνουσον, ο οποίος είχε ήδη ξεκινήσει την κίνηση να κλωτσήσει την μπάλα.

Ο νεαρός παίκτης του Δικεφάλου πέφτει στο έδαφος και ο Αυστριακός Βάινμπεργκερ δείχνει την λευκή βούλα. Από το VAR όμως του λένε να ξαναδεί την φάση και τελικά αλλάζει απόφαση, κάτι που είχε γίνει και στην φάση του νικητήριου πέναλτι του Παναθηναϊκού, στην οποία δεν είχε καταλογίζει παράβαση στην κανονική ροή της αναμέτρησης.

Είναι αυτό που λέμε… δύο μέτρα και δύο σταθμά.

ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ;

Αν κάποιος θελήσει να «ψειρίσει» λιγάκι τις διαιτησίες, από τότε που ο ΠΑΟΚ άρχισε να γίνεται ξανά «απειλή» χάρη στο εκπληκτικό αγωνιστικό του ντεμαράζ θα βρει κι άλλα. Αλήθεια, πως δικαιολογεί η ΚΕΔ τον ορισμό του Elite διαιτητή Βίντσιτς στον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό (ο Σλοβένος έδωσε ρεσιτάλ) και τον ορισμό του άπειρου και unfit Βιλγιάνεν στην ρεβάνς; Ο Φινλανδός έχασε τα αυγά και τα καλάθια στον πειθαρχικό έλεγχο, επέτρεψε στο ματς να γίνει ροντέο (κάτι που ευνόησε τους πράσινους) και έκλεισε τα μάτια σε μία οφθαλμοφανή αποβολή του Κουρμπέλη στο 59ο λεπτό, διατηρώντας τους πράσινους στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Μερικές ημέρες νωρίτερα, ακόμα και στο πεντακάθαρο 0-3 της Λεωφόρου απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ και πάλι δεν είχε καλή διαιτησία, παρότι τα πράσινα Μέσα είχαν εκτοξεύσει λάσπη πριν την σέντρα για τον διαιτητή Κουλμπάκοφ. Ο τρακαρισμένος Λευκορώσος έπαιξε εμφανώς έδρα και ανέχτηκε τα απανωτά αντιαθλητικά μαρκαρίσματα του Σένκεφελντ, ο οποίος στο τέλος πήγε να κόψει πρόωρα το ποδόσφαιρο στον Μπίσεσβαρ, φεύγοντας από μόνος του προς τα αποδυτήρια, σε φάση που σήκωνε απευθείας κόκκινη και όχι δεύτερη κίτρινη.

Συμπτώσεις; Δύσκολο…

ΠΗΓΗ: FORZA

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ