Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΣ Γιάννινα-Ιωνικός: «Πλήρωσαν» τις χαμένες ευκαιρίες οι Γιαννιώτες

Δοκάρι στην τελευταία φάση από τον Τζίμα

PAOK24

ΠΑΣ Γιάννινα-Ιωνικός: «Πλήρωσαν» τις χαμένες ευκαιρίες οι Γιαννιώτες

Ακόμα ένα πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για τη σωτηρία πήρε ο Ιωνικός στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα, με το τελικό 0-0 να μην αφήνει σε καμία περίπτωση ικανοποιημένους τους γηπεδούχους.

Ο ΠΑΣ είχε από το ξεκίνημα του αγώνα τον έλεγχο της αναμέτρησης, χάνοντας λίγο πριν τη συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών μία σπουδαία ευκαιρία για να προηγηθεί, όταν ο Μπάλαν είδε το πλασέ που επιχείρησε να σταματάει στο δοκάρι του Χουτετσιώτη.

Στην επανάληψη η ομάδα της Νίκαιας μπήκε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με τη μεγάλη ευκαιρία έως εκείνο το σημείο να χάνεται από τη μεριά του ΠΑΣ, όταν στο 59΄ο Μπάλαν με προβολή δεν κατάφερε σχεδόν εξ επαφής να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια ο Ιωνικός έμεινε με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Ρομάο με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει στις καθυστερήσεις και δεύτερο δοκάρι με τον Τζίμα, χάνοντας την ευκαιρία να χαρίσει τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γράφτηκε ιστορία με πυρσούς και… τενεκέδες! (pics)

H εκπληκτική “παράσταση” των οπαδών του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο, η επιστροφή του Λόραντ και η πρόκριση εις βάρος του Άρη!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

30 Απριλίου 1980. Σαν σήμερα δηλαδή, πριν από 44 χρόνια. Με την Τούμπα "πληγωμένη" λόγω κατάρρευσης μέρους της θύρας 8, ο ΠΑΟΚ καλείται να ανατρέψει στο Καυτανζόγλειο την ήττα με 1-0 που γνώρισε από τον Άρη στο Χαριλάου, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το γεγονός πως οι φίλοι του Δικεφάλου μετέτρεψαν το Καυτανζόγλειο σε Τούμπα, ήταν απολύτως αναμενόμενο. Ωστόσο, με εμπνευστή και οργανωτή τον Μάκη Μαυρομιχάλη, ο κόσμος του ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία!

Λειτουργώντας με απόλυτη μυστικότητα και μεθοδικότητα, έχοντας στο πλευρό του την... επίλεκτη "φρουρά" του, ο "Στρατηγός" μπαίνει κρυφά στο ανατολικό πέταλο του Καυτανζογλείου το βράδυ της 29ης Απριλίου και κρύβει δεκάδες τενεκέδες γεμάτους με πέτρες αλλά και με πυρσούς θαλάσσης που είχε προμηθευτεί από μαγαζιά στο λιμάνι της πόλης.

Οι τελευταίοι, εμφανίζονται για πρώτη φορά σε ελληνικό γήπεδο, ενώ λίγο πριν το πρώτο σφύριγμα του Αντώνη Βασσάρα, αποκαλύπτονται κάτω από τα "ασπρόμαυρα" πανό οι τενεκέδες με τις πέτρες, οι οποίοι σε κάθε επίθεση του Άρη, δημιουργούν έναν εκκωφαντικό θόρυβο!

Εντός αγωνιστικού χώρου, με τον Γκιούλα Λόραντ να έχει επιστρέψει στον ΠΑΟΚ την προηγούμενη ημέρα και να παίρνει τη θέση του Πολωνού Εγκον Πίχατσεκ, ο Δικέφαλος ισοφαρίζει στο 60΄ το σκορ του πρώτου αγώνα με γκολ του Σταύρου Σαράφη, με την πρόκριση να κρίνεται εν τέλει στην παράταση από τη στιγμή που στο 85΄ ο Βασσάρας δεν καταλόγισε πέναλτι σε ανατροπή του Κούδα από τον Μηχαλίτσο.

Στο έξτρα μισάωρο, την διαφορά κάνει ο Βασίλης Βασιλάκος στο 110΄, ξεπερνώντας με καταπληκτικό τρόπο τρεις αμυντικούς του Άρη και πετυχαίνοντας το 2-0 μέσα σε πανδαιμόνιο και υπό τις ιαχές 40 χιλιάδων φίλων του ΠΑΟΚ (34.641 εισιτήρια).

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Θ. Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης, Δαμανάκης, Βασιλάκος, Σαράφης, Κωστίκος, Κούδας, Ορφανός (46' Κερμανίδης),

Αρης: Παπαφλωράτος, Μόκαλης, Πάλλας, Βένος, Φοιρός (72' Μιχαλίτσος), Κούης, Ζήνδρος, Μπαλής, Ζελελίδης (65' Βάγγης), Όλε, Σεμερτζίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Έτσι κυριάρχησε ο ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ» (vid)

Η ανάλυση του ντέρμπι από τους Ζήση Βρύζα, Γιάννη Βλάχο και η σπουδαία απόδοση του Γιάννη Κωνσταντέλια!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Εξόχως επιμορφωτική αλλά και απολαυστική ήταν η 5η εκπομπή του Football Factory, με τους Ζήση Βρύζα, Γιάννη Βλάχο, Σταύρο Κόλκα, Δημήτρη Τσορμπατζόγλου και Αλέξη Σαββόπουλο να αναλύουν τα παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Stoiximan Super League, μεταξύ αυτών φυσικά και το ντέρμπι της Τούμπας.

"Ο ΠΑΟΚ επέβαλλε τον δικό του τρόπο παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο. Με άμεση μετάβαση, παίζοντας πρακτικό ποδόσφαιρο, αποφεύγοντας λάθη προηγούμενων παιχνιδιών και δίνοντας έμφαση στη δεύτερη μπάλα. Όταν την έχανε δε, η αμυντική μετάβαση ήταν πάντα σωστή.

Αυτά ήταν τα κλειδιά κατά την άποψή μου. Όσο περνούσε η ώρα, ο ΠΑΟΚ υπερίσχυσε της ΑΕΚ με τον τρόπο παιχνιδιού του, φτάνοντας στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου  κυκλοφορώντας την μπάλα με μικρές πάσες.

Είναι ξεκάθαρο πως ο ΠΑΟΚ προσαρμόστηκε στο παιχνίδι της ΑΕΚ, η οποία παίζει πολύ πρακτικό ποδόσφαιρο. Δεν την ενδιαφέρει να έχει την κατοχή, την ενδιαφέρει η άμεση επίθεση, να σε πρεσάρει στο δεύτερο τρίτο και να βρει γήπεδο, προκειμένου να τρέξουν οι παίκτες υψηλής έντασης που διαθέτει" τόνισε μεταξύ άλλων ο Ζήσης Βρύζας, με την κουβέντα να περιστρέφεται στη συνέχεια γύρω από την σπουδαία απόδοση του Γιάννη Κωνσταντέλια.

Παρακολουθήστε τη χθεσινή εκπομπή στο παρακάτω βίντεο, η ανάλυση του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ μετά το 23:20...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Aποφόρτιση και… φόρτιση!

Δεύτερη και τελευταία ημέρα ξεκούρασης για τους “ασπρόμαυρους”!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δεύτερη ημέρα ξεκούρασης η σημερινή για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο του διήμερου ρεπό που τους έδωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου μετά τη σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ στην Τούμπα.

Οι "ασπρόμαυροι" θα επιστρέψουν αύριο στις προπονήσεις προκειμένου να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 12 Μαΐου, με το γεγονός πως μεσολαβούν ακόμα δύο εβδομάδες για τον "τελικό" με τους Πειραιώτες, να δίνει τη δυνατότητα στο τεχνικό τιμ να δώσει "ανάσες" στους ποδοσφαιριστές - θα υπάρχει διήμερο ρεπό και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο - αλλά και να εκπονήσει ένα πλάνο με πρωταρχικό στόχο τη σωματική αλλά και πνευματική "φόρτιση" τους.

Το ευχάριστο για τον Ρουμάνο προπονητή είναι φυσικά πως εκτός του Γουίλιαμ Τρόοστ - Έκονγκ, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες του "ασπρόμαυρου" ρόστερ βρίσκονται στη διάθεσή του!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ