Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αστέρας vs ΠΑΟΚ: Οι δυσκολίες στην Τρίπολη και τα γκολ

Σημαντικό παιχνίδι για τον “Δικέφαλο”

PAOK24

Αστέρας vs ΠΑΟΚ: Οι δυσκολίες στην Τρίπολη και τα γκολ

Ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα, θέλοντας να πανηγυρίσει ένα σημαντικό διπλό στην Stoiximan Super League κι από εκεί και πέρα, να στρέψει την προσοχή του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Οι “ασπρόμαυροι”, βρίσκονται από χθες στην Τρίπολη, με τον Λουτσέσκου να καλείται να διαχειριστεί ξανά σημαντικές απουσίες, ενώ νοκ άουτ τέθηκε και ο Ντομινίκ Κοτάρσκι, που ταλαιπωρείται από ίωση.

Όπως πριν από κάθε παιχνίδι, έτσι και σήμερα το paokfc.gr παρουσιάζει στοιχεία με ξεχωριστό ενδιαφέρον γύρω από τη σημερινή αναμέτρηση.

Αναλυτικά:

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 22ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League 2022-23 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Αρκάδες.

  • ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες στην τελευταία του επίσκεψη στην Τρίπολη, έπειτα από τρία ματς που δεν είχε καταφέρει να πάρει το απόλυτο απέναντι στον Αστέρα. Ο Βιεϊρίνια με πέναλτι που είχε κερδίσει ο Μπίσεσβαρ είχε σημείωσε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.
  • Ο ΠΑΟΚ είχε δημιουργήσει ένα αήττητο σερί με επτά ματς (έξι νίκες και μία ισοπαλία) σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας ανεξάρτητα έδρας, αλλά αυτό έσπασε από την ομάδα της Αρκαδίας στις 27 Φεβρουαρίου 2021, η οποία σε μια τριάδα διαδοχικών αγώνων σημείωσε δύο νίκες και ένα ματς τελείωσε ισόπαλο.
  • Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήταν η επικράτηση και στα δύο παιχνίδια της περσινής σεζόν, με το 1-0 στην Τρίπολη και το 3-2 στην Τούμπα, ενώ στην αναμέτρηση του α’ γύρου υπήρξε ισοπαλία 2-2 στην Τούμπα ανάμεσα στις δύο ομάδες.
  • Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει αποδειχθεί «κακός δαίμονας» του ΠΑΟΚ ο Αστέρας Τρίπολης, αφού υπάρχει ένα σερί με οκτώ αγώνες ανεξάρτητα έδρας από τις 16 Φεβρουαρίου 2014 μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2016 με πέντε νίκες της ομάδας της Αρκαδίας και τρεις ισοπαλίες.
  • Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 19 φορές για το πρωτάθλημα με γηπεδούχο τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος έχει επικρατήσει στις δέκα, υπάρχουν τρεις ισοπαλίες και έξι νίκες του ΠΑΟΚ.
  • Ο ΠΑΟΚ έχει σημειώσει 19 τέρματα στην Τρίπολη, με τον Κουλούρη να είναι ο μόνος που έχει σκοράρει δύο φορές στον ίδιο αγώνα, ενώ ο Αθανασιάδης βρήκε δίχτυα σε δύο διαφορετικά ματς. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έχει σημειώσει ήδη δύο γκολ σε πέντε ματς απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, ένα στην Τούμπα και ένα στην Αρκαδία.
  • Οι τρεις από τις πέντε νίκες του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη είναι με 2-1, ενώ οι άλλες δύο είναι με 2-0 και 3-0, ενώ μόλις πέρσι κατάφερε να κάνει την πρώτη του νίκη με 1-0 εκεί. Μόνο μια αναμέτρηση υπάρχει χωρίς γκολ, αφού μια παρουσία έχει το 0-0, ενώ δύο ισοπαλίες τους είναι με 1-1. Ο Αστέρας Τρίπολης από την πλευρά του έχει τέσσερις νίκες με 1-0.
ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ