Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καμία λογική!

Τι να περιγράψεις για τον τρόπο που ο ΠΑΟΚ μετά το 88΄ έχασε άλλους δύο δικούς του βαθμούς;

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Καμία λογική!

Δεν υπάρχουν λέξεις και εκφράσεις να εξηγήσουν κι αυτό το πράγμα που έπαθε ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, αυτό που η ίδια ομάδα έκανε στον εαυτό της! Έχει χάσει και έχει χάσει βαθμούς φέτος ο Δικέφαλος του Βορρά, σαν αυτούς που χάθηκαν στην Τρίπολη, ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!

Όποιος επιχειρήσει να εξηγήσει με ποδοσφαιρική λογική το σοκαριστικό 2-2 και τον τρόπο που διαμορφώθηκε, θα εκτεθεί, αφού αυτά που έγιναν στην Τρίπολη ξεπερνούν κάθε ανάλυση που μπορεί να γίνει. Το θέμα για τον ΠΑΟΚ είναι ότι φέτος έχει παραχωρήσει πολλές τέτοιες τσάμπα ισοπαλίες. Μετά από όλα όσα έγιναν σε Ηράκλειο, Λιβαδειά, με τον Ατρόμητο και άλλα, έρχεται και αυτό να συνθλίψει τη ψυχολογία της ομάδας, των παικτών και όλου του κόσμου που δύσκολα αντέχει τέτοια δοκιμασία.

Σε ένα ματς με 9-15 τελικές (ο ΠΑΟΚ είχε δύο γκολ, ένα δοκάρι και άλλα 2-3 χαμένα τετ α τετ) με κόρνερ 2-9 και κατοχή 47-53. Και όμως κατάφερε να μην κερδίσει με μία ποδοσφαιρική αυτοκτονία που δεν έχει προηγούμενο στα τελευταία δραματικά λεπτά.

Ο ΠΑΟΚ επί 85-88 λεπτά είχε τον απόλυτο έλεγχο. Στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν καταιγιστικός, έβαλε ένα γκολ και έχασε άλλα δύο με τετ α τετ του Νάρει και την κεφαλιά του Ίνγκασον. Έστω και έτσι, πέρασαν οι δύο μοναδικές καλές στιγμές του Αστέρα, μετά το 30΄ χάθηκαν και πάλι τα άχαστα από Νάρει και Κωνσταντέλια με την αστοχία μπροστά να συνεχίζει να ταλαιπωρεί την ομάδα.

Ακολούθησε ένα σβηστό δεύτερο μέρος. Η ομάδα του Λουτσέσκου δεν έχασε τον έλεγχο σε κανένα σημείο, δεν απειλήθηκε και ήταν η μόνη που παρήγαγε επιθέσεις. Μέχρι και το 0-2 του Τόμας που φάνηκε ότι θα κλείδωνε την επικράτηση. Και όμως μετά έγιναν τα απίστευτα!

Εκεί που όλα μα όλα ήταν υπό έλεγχο, εκεί όπου δεν υπήρχε υποψία αμφισβήτησης της ανωτερότητας και του ρυθμού που είχε επιβάλει ο Δικέφαλος, εκεί άρχισαν τα απίστευτα:

– Μετά το 0-2 και τη σέντρα οι του Αστέρα βγαίνουν μόνοι και χάνουν την πρώτη σημαντική ευκαιρία με τον Προύντζο.

– Λίγο πριν τα 90  ο Κετζιόρα δεν μπορεί να βάλει το πιο εύκολο γκολ σπρώχνοντας την μπάλα σε άδεια εστία. Το οφσάιντ που έδωσε ο βοηθός ήταν λανθασμένο και το ματς μετά το VAR θα πήγαινε στο 0-3!

– Αμέσως μετά ο αλάνθαστος μέχρι τότε Ζίβκοβιτς κάνει το πρώτο λάθος και παραχωρεί το πλάγιο

– Από εκείνη τη φάση δύο του Αστέρα στην περιοχή βάζουν το πρώτο γκολ αφού δεν υπήρχε μαρκάρισμα

– Μετά το 1-2 οι του ΠΑΟΚ τα έχουν χαμένα, δεν κρατάνε μπάλα καθόλου, την κυνηγάνε 5-6 χωρίς συνοχή και πλάνο από τους γηπεδούχους που ανενόχλητοι ισοφαρίζουν!

Σε όλα αυτά δεν υπάρχει λογική! Πώς μία ομάδα που επί 85 λεπτά έχει τον απόλυτο έλεγχο και αντί για 1-4 προηγείται με 0-2, καταφέρνει να «πουλήσει» με τόσο αυτοκτονικό τρόπο άλλους δύο βαθμούς.

Σε πολλές τέτοιες περιπτώσεις λέγεται ότι… το «πάθημα» γίνεται μάθημα, αλλά μετά από τόσα ματς στα οποία ο ΠΑΟΚ δεν κερδίζει ενώ είναι τόσο ανώτερος, φθάνει και ένα τέτοιο σοκ, που πραγματικά είναι δύσκολο να σηκώσεις κεφάλι.

Σε ατομικό επίπεδο ο Σάστρε έκανε εξαιρετικό ματς και όπως αποδείχθηκε στο τέλος, δεν έπρεπε να αντικατασταθεί από τον ασταθέστατο Κετζιόρα. Αλλά και ποιος να το περιμένει όταν οι αλλαγές Κετζιόρα και Φιλίπε έγιναν στο 88΄, δύο αλλαγές που εκ των υστέρων, αποδείχθηκαν μοιραίες!  Γιατί ο ΠΑΟΚ επί 88 λεπτά είχε απο καλή έως εξαιρετική εικόνα. Και μετά, στα τελευταία πέντε ήταν ένα σύνολο που έδειχνε σαν εκείνες τις ομάδες που τρέμουν μήπως και χάσουν την κατηγορία! Αλλά και τι να γινόταν;  Να τους κρατήσει όλους για 90΄  φοβισμένος στο 0-2; Τα ίδια και ο Ντόουγκλας. Καλός αλλά άστοχος ο Νάρει, ενώ τα δύο στόπερ ήταν εξαιρετικά μέχρι το τέλος και τις φάσεις που τρεις φορές εκτέθηκαν! Μαζί και ο Ζίβκοβιτς που στο τέλος δεν μπορούσε να μπλοκάρει την μπάλα!

Ο ΠΑΟΚ των δοκαριών (11) ο ΠΑΟΚ των πολύ μεγάλων χαμένων ευκαιριών, ο ΠΑΟΚ που «πουλάει» συνεχώς τους βαθμούς στο τέλος και συνεχώς ενώ είναι καλύτερος του αντιπάλου καταφέρνει και δεν παίρνει αυτό που του αξίζει. Η εικόνα του μάλιστα μετά το 1-2 σε αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα, εικόνα ομάδας που έτρεμε και δεν μπορούσε να κάνει τα βασικά έχοντας στο γήπεδο τόσους έμπειρους παίκτες, ήταν τραγική. Και κάπως έτσι -για άλλη μία φορά 3-4-5 λεπτά, χαλάνε τα υπόλοιπα 85-88!

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αυτά τα σχόλια δεν μπορούν να περιγράψουν το σοκ του αποτελέσματος που θα χωνευτεί μετά από μεγάλο διάστημα!

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιστροφή στη δράση με μεγάλο ντέρμπι για την Κλαμπ Μπριζ

Απαιτητική έξοδος για την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για την επανέναρξη των πλέι οφ της Super League 1 με τους «ασπρόμαυρους» να ταξιδεύουν στην Αθήνα για να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Μεγάλο ντέρμπι ωστόσο ετοιμάζεται να δώσει και η αντίπαλος του «Δικεφάλου» για τα προημιτελικά του Europa Conference League, Κλαμπ Μπριζ, η οποία επιστρέφει κι αυτή στην δράση μετά την δεκαπενθήμερη διακοπή.

Στο Βέλγιο ξεκινούν το προσεχές Σαββατοκύριακο τα πλέι οφ ανόδου με την προσεχή αντίπαλο των «ασπρόμαυρων» στην Ευρώπη να έχει μπροστά της το επόμενο διάστημα δέκα παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων. Το μίνι πρωτάθλημα ξεκινάει με τοπικό ντέρμπι, καθώς η Κλαμπ Μπριζ φιλοξενείται την Πρωταπριλιά (01.04/ 14:30) στην έδρα της «αιώνιας» αντιπάλου της, Σερκλ Μπριζ. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορά τεσσάρων βαθμών με την ομάδα του Νίκι Χάγιεν να βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ενώ την Σερκλ στην πέμπτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο διαιτητής του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ τα έκανε «μαντάρα» στην Κύπρο!

Η ΑΕΚ Λάρνακας εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον του.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΕΠΟ έκανε γνωστούς τους ορισμούς της ΚΕΔ, για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ και των πλέι άουτ της Stoiximan Super League και στο ντέρμπι της Κυριακής στη Λεωφόρο, ορίστηκε ο 31χρονος Δανός, Μικέλ Ρίντερ. Ο 30χρονος διαιτητής δεν έχει παραστάσεις από ματς που «καίνε» εκτός της πατρίδας του με τον ορισμό του αν μη τι άλλο να «σηκώνει» μεγάλη συζήτηση.

Εάν κοιτάξει κανείς το βιογραφικό του θα καταλάβει πολύ γρήγορα πως είναι αρκετά άπειρος για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι σαν αυτό που καλείται να διευθύνει την Κυριακή (31/3, 18:00). Άλλωστε, πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 4 Μαρτίου, η Κυπριακή Ομοσπονδία τον όρισε να διευθύνει το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ Λάρνακας και τον Άρη Λεμεσού, το οποίοι έληξε 1-1 για το Κυπριακό πρωτάθλημα.

Ο Δανός έκανε το παιχνίδι... μπάχαλο με τους γηπεδούχους να βγάζουν μάλιστα ανακοίνωση εναντίον του μετά τη λήξη του αγώνα.

«Κύριε Ρέντερ δεν σε ξεχάσαμε, έχεις και εσύ τις ευθύνες σου…»

Μετά τη λήξη του πρώτου 45λέπτου αποχώρησε για τα αποδυτήρια με τους οπαδούς των γηπεδούχων να τον αποδοκιμάζουν έντονα για τις αποφάσεις του στον πειθαρχικό έλεγχο. Πιο συγκεκριμένα εξέφραζαν τα παράπονα τους για το γεγονός ότι δεν έδειξε ποτέ δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μουσούντα για φάουλ σε βάρος ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. 

Μάλιστα, μετά το σφύριγμα της λήξης οι γηπεδούχοι εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία ανέφεραν τα εξής: «Κύριε Mikkel Redder μην νομίζεις ότι σε ξεχάσαμε. Έχεις και εσύ τις ευθύνες σου. Ο Μεσσίνα σε έφερε από τη Δανία για να δείχνεις αυτά που γίνονται και όχι ότι θέλεις εσύ. Την 2η κίτρινη του Μουσούντα την αγνόησες, ενώ είχες άψογη οπτική επαφή της φάσης. Πως γίνεται να δίνεις το φάουλ και η κάρτα να μην βγαίνει; Μας κοροϊδεύεις; Γιατί σε φέρνουν τότε στην Κύπρο; Έχεις και εσύ ευθύνες και κάποιος πρέπει να σου τις υποδείξει. Διαιτητές δεν είμαστε αλλά δεν θέλεις και πτυχίο για τους βασικούς κανονισμούς (βλ. υποσχόμενη επίθεση). Και καλή επιστροφή στη Δανία».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του τελικού στην OPAP Arena»

Όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο σύμβουλος media της UEFA

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ακόμη μία διάψευση για το ενδεχόμενο να αλλάξει η έδρα του τελικού του Conference League από τον σύμβουλο media της UEFA, Ανδρέα Δημάτο. Ο Ανδρέας Δημάτος μίλησε στην «Καθημερινή» για το νέο format των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και όταν η κουβέντα πήγε στο ενδεχόμενο αλλαγής έδρας του τελικού και στο αν υπάρχει plan b σε περίπτωση που Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκριθούν σ' αυτόν, ήταν ξεκάθαρος.

«Από πλευράς UEFA δεν υπάρχει θέμα, κάποιο πρόβλημα που να προκύπτει από την παρουσία του ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού στον τελικό της "OPAP Arena". Κατά το παρελθόν, μπορεί να είχαν υπάρξει τέτοιες δυσκολίες σε τελικούς, αλλά αλλαγή έδρας δεν θυμάμαι να έχει γίνει», ήταν η απάντηση του Ανδρέα Δημάτου σε ερώτηση για το «αν υπάρχει Plan Β από την UEFA για ένα τέτοιο… εκρηκτικό ενδεχόμενο: δύο ελληνικές ομάδες στην έδρα μιας τρίτης;».

Ταυτόχρονα, ο Δημάτος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις Ζάετς, ο οποίος είχε πει πως «αν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πήγαινε στον τελικό, αυτός θα γινόταν στην Τσεχία».

«Αυτό δεν ισχύει. Ο κ. Ζάετς το είπε από μόνος του», είπε και πρόσθεσε: «Για την UEFA, θέμα αλλαγής του τελικού του Conference League στην Opap Arena δεν υπάρχει και πιστεύω ότι και για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι πάρα πολύ άσχημο να δημιουργηθεί το οποιοδήποτε ζήτημα και να μη φιλοξενηθεί ο τελικός στην Ελλάδα, ακριβώς επειδή θα συμμετάσχει ελληνική ομάδα –και μακάρι να συμμετάσχει– σε γήπεδο άλλης ελληνικής ομάδας. Ας σκεφτούμε πόσοι τελικοί έχουν γίνει αντίστοιχα σε έδρα άλλης ομάδας από την ίδια χώρα και πανηγυρίζει Κύπελλο ομάδα που δεν είναι δικό της το γήπεδο. Γιατί να μην μπορούμε στην Ελλάδα να διοργανώσουμε μια τέτοια γιορτή; Όπως και να ‘χει, για την UEFA δεν υπάρχει θέμα αλλαγής έδρας του τελικού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ