Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σβαμπ: «Θέλουμε το Κύπελλο, θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα»

Εφ όλης της ύλης συνέντευξη του Στέφαν Σβαμπ στο γερμανικό Kicker!

PAOK24

Σβαμπ: «Θέλουμε το Κύπελλο, θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα»

Συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό “Kicker” παραχώρησε ο Στέφαν Σβαμπ, μιλώντας μεταξύ άλλων για τους λόγους που επέλεξε τον ΠΑΟΚ, τη “μάχη” του τίτλου, το μεθαυριανό ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα αλλά και το γιατί δεν έπαιξε στην Bundesliga.

Αναλυτικά, ο Αυστριακός μέσος του Δικεφάλου τόνισε:

Για το πως διαχειρίζεται την τρέλα των οπαδών του ΠΑΟΚ: «Είναι ωραίο, σε αναγνωρίζουν σε κάθε γωνιά της πόλης και μπορείς αμέσως να νιώσεις πόσο σημαντικός είναι ο ΠΑΟΚ για όλους αυτούς τους ανθρώπους. Οι Έλληνες οπαδοί θεωρούνται πολύ παθιασμένοι, κάτι που το γνωρίζω και από την παρουσία μου στη Ραπίντ. Είτε μιλάμε για ένα φιλικό στο Βέλγιο ή στην Ολλανδία είτε για την προετοιμασία μας στην Κύπρο το διάστημα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ συρρέουν παντού κοντά μας. Μόνο θετικά πράγματα μπορώ να πω».

Για τη “μάχη” του πρωταθλήματος και το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος από τον περασμένο Οκτώβριο: «Μας κόστισαν κάποιες ισοπαλίες και έτσι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε επτά βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό. Οι προσδοκίες στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν χαμηλότερες σε σχέση με το συνηθισμένο. Η ομάδα έχει ανανεωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά έχει μεγάλη ποιότητα. Είμαστε στα ημιτελικά του Κυπέλλου και θέλουμε να φτάσουμε ξανά στον τελικό. Μπορεί να είμαστε το αουτσάιντερ στο πρωτάθλημα, αλλά έχουμε ακόμα πιθανότητες να κατακτήσουμε τον τίτλο. Το καλοκαίρι, λίγοι ήταν αυτοί που πίστευαν πως θα είμαστε ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου. Είναι επίσης αρκετά ασυνήθιστο το ότι τέσσερις ομάδες ανταγωνίζονται για τον τίτλο.

Για το κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι μπροστά μας και χρειαζόμαστε οπωσδήποτε τη νίκη. Η ΑΕΚ έχει αλλάξει πολύ τη φετινή σεζόν, είναι πιο επιθετική, ο νέος προπονητής της και οι παίκτες έχουν πολύ καλή απόδοση και έχουν ένα επιπλέον μεγάλο όπλο: το νέο τους γήπεδο όπου έχουν κερδίσει και τα 13 παιχνίδια μέχρι στιγμής. Μόνο την ΑΕΚ δεν έχουμε κερδίσει από τους θεωρητικά μεγάλους τη φετινή σεζόν. Όμως, μπροστά στους φιλάθλους μας, θέλουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να μειώσουμε τη διαφορά».

Για το ότι δεν έχει αγωνιστεί στην Bundesliga: «Ήμουν κοντά στη Μάιντς το 2015 όταν ο Μάρτιν Σμιτ ήταν προπονητής της ομάδας και ο Ρούβεν Σρέντερ αθλητικός διευθυντής. Τελικά, επέλεξαν τον Φαμπιάν Φράι από την Ελβετία. Στη συνέχεια, ανανέωσα το συμβόλαιό μου με τη Ραπίντ και έγινα αρχηγός της. Το καλοκαίρι του 2020, όταν με έφερε στον ΠΑΟΚ ο Όλαφ Ρέμπε, η Φορτούνα Ντίσελντορφ ενδιαφέρθηκε για μένα. Προτίμησα όμως να πάω στον ΠΑΟΚ και να παίξω για τους τίτλους».

Για το αν νιώθει πως πήρε τη σωστή απόφαση: «Οπωσδήποτε, στην πρώτη μου χρονιά, κατακτήσαμε το Κύπελλο απέναντι στον Ολυμπιακό, ενώ πέρσι βρεθήκαμε στα προημιτελικά του Conference League αλλά χάσαμε το Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό. Φέτος, θέλουμε να παίξουμε και για τους δύο τίτλους».

Για τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη: «Δεν με ενδιαφέρει πραγματικά το ότι όλοι βγαίνουν για φαγητό τόσο αργά το βράδυ. Επίσης, παρατηρώ πόσο πολύ ο κόσμος εδώ στέκεται δίπλα στην αγαπημένη του ομάδα. Στην Αυστρία, οι φανέλες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Μπάγερν Μονάχου κρέμονται παντού. Εδώ μπορείς να δεις μόνο ασπρόμαυρες φανέλες παντού στην πόλη και κάποιες λίγες του Άρη. Μόνο πιο πίσω στα καταστήματα μπορείς να βρεις φανέλες κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ