Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάτος: «Ο Λουτσέσκου έφερε στον ΠΑΟΚ την νοοτροπία του νικητή»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης από τον Βραζιλιάνο

Ανέστης Παπιόπουλος

Μάτος: «Ο Λουτσέσκου έφερε στον ΠΑΟΚ την νοοτροπία του νικητή»

Ο Λέο Μάτος παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή «OPEN Sports» του OPEN. Ο Βραζιλιάνος θρύλος του ΠΑΟΚ μίλησε για το δέσιμο που έχει με την πόλη και την ομάδα, για τον φετινό ΠΑΟΚ και το ποδοσφαιρικό μοντέλο που υπηρετεί, τον Ράζβαν Λουτσέσκου, την οικογένεια Σαββίδη, ενώ παράλληλα έδωσε και το back story από τις…μπύρες στην φιέστα του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα είπε: 

«Ο ΠΑΟΚ ήταν πάντοτε μεγάλος, αλλά σίγουρα η γενιά μου βοήθησε την ομάδα να μεγαλώσει κι άλλο. Πιστεύω 100% ότι αυτή τη σεζόν ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει τον έναν ή τον άλλο τίτλο για να συνεχίσει να επενδύσει σε αυτό το νέο ποδοσφαιρικό μοντέλο, το οποίο για εμένα είναι πολύ ενδιαφέρον.»

«Είναι δύσκολο να περιγράψω τα συναισθήματα μου. Εδώ είναι το δεύτερο μου σπίτι και νιώθω πολύ χαρούμενος επειδή αγαπάω την πόλη και τους οπαδούς και νιώθω όλα τα συναισθήματα που έχει για εμένα η πόλη, ο κόσμος και η ομάδα» αναφερόμενος στα όσα έζησε στην Θεσσαλονίκη ενώ για την πρόσφατη παρουσία του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είπε:

«Ένιωσα υπερηφάνεια για όσα είδα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο, βγάζει ωραίους συνδυασμούς, είναι επιθετική και σε αυτό το νέο ποδοσφαιρικό μοντέλο θα πρέπει να δοθεί χρόνος στους ποδοσφαιριστές να αναπτυχθούν και να δείξουν τις δυνατότητες τους. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει τίτλους στηριζόμενος σε αυτό το ποδοσφαιρικό μοντέλο.

Αυτή η νέα γενιά παικτών είναι πολύ νέοι, αν αυτή τη σεζόν κατακτήσουν κάποιο τίτλο σίγουρα αυτό θα τους βοηθήσει να… μεγαλώσουν για την επόμενη χρονιά, θα αποκτήσουν αυτή την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να γίνονται καλύτεροι κάθε ημέρα. Μπορούν να γράψουν ιστορία και να πετύχουν το καλύτερο για τον σύλλογο κατακτώντας τίτλους».

Αναφέρθηκε φυσικά και στον Ράζβαν Λουτσέσκου: «Ο Λουτσέσκου είναι ο άνθρωπος που άλλαξε εντελώς τη νοοτροπία, μεταφέροντας στην ομάδα τη νοοτροπία νικητή. Οπότε έχει κερδίσει μία ξεχωριστή θέση στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Είναι ο καλύτερος προπονητής που είχα ποτέ μου γιατί αντιλήφθηκε πολύ καλά τον τρόπο που μου αρέσει να αγωνίζομαι. Μου έδωσε την ελευθερία να δημιουργήσω κάτι ξεχωριστό (επιθετικά)

Ήμουν… επιθετικός γιατί πιστεύω πως όταν βλέπεις τη φλόγα στο μάτι του αντιπάλου αυτό σε προβληματίζει, σε επηρεάζει και έτσι αποκτούσα πλεονέκτημα στο ψυχολογικό κομμάτι γιατί καταλάβαινα ότι μπορώ να επηρεάσω άμεσα τον αντίπαλό μου» ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την εκτίμηση του και στην οικογένεια Σαββίδη:

«Ο κύριος Σαββίδης γνωρίζει ότι τον αγαπάω, όπως και τους γιους του, τον Γιώργο και τον Νίκο. Τους νοιάζομαι και τους σέβομαι πάρα πολύ γιατί μου έδωσαν την ευκαιρία να φορέσω τη φανέλα του ΠΑΟΚ, να αγωνιστώ σε ένα σύλλογο που ζει κάθε μέρα για το ποδόσφαιρο, με οπαδούς τρελούς για την ομάδα. Αυτό μου έδωσε πίσω τη… φλόγα που είχα χάσει όσο αγωνιζόμουν στην Ουκρανία».

Για την εμφάνιση του κρατώντας μπύρες στην φιέστα και την αποθέωση του κόσμου: «Κοιτάξτε, η σχέση μου με την μπύρα κυριολεκτικά δεν υπάρχει. Δεν πίνω ποτέ μπύρα. Στη φιέστα ήθελα να μεθύσω γιατί ήμουν πολύ χαρούμενος που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Μέσα στα αποδυτήρια είχε μόνο μπύρες για να πιώ. Ξεκίνησα να πίνω λίγο εγώ και ο Πέδρο (Ενρίκε) και όταν φώναξαν το όνομά μου ήμουν ήδη λίγο… μεθυσμένος.

Ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι βρισκόμουν μπροστά στον κόσμο με τις μπύρες στα χέρια μου και έτσι όπως συνέβη ήταν πολύ ωραίο γιατί οι οπαδοί ήθελαν να με δουν έτσι, τον πραγματικό μου εαυτό που μάχεται, που μπορεί να κάνει κάποια λάθη, αλλά και σωστά πράγματα και πίνει μπύρα»

Τέλος, απευθυνόμενος προς τους οπαδούς του Δικεφάλου, είπε: «Φίλοι του ΠΑΟΚ σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την υποστήριξή σας, ένιωθα και όταν αγωνιζόμουν, αλλά και τώρα ότι με αγαπάτε. Να ξέρετε ότι έδωσα για την ομάδα όλη μου την ενέργεια, τη συγκέντρωση και τον χρόνο για να είμαι ο καλύτερος κάθε ημέρα, βοηθώντας την ομάδα να κατακτά τίτλους και σας αγαπώ».

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ