ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Το σχόλιο της ημέρας
Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το νέο θρίαμβο του ΠΑΟΚ σε ντέρμπι

Μέσα σε λίγες εβδομάδες ο ΠΑΟΚ πάτησε τρεις φορές τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, σάρωσε τον Ολυμπιακό αλλά δεν κατάφερε να του βάλει γκολ και επικράτησε με το καθαρό 2-0 της ΑΕΚ. Το κανονικό ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ, κάνει πάρτι απέναντι σε όλους αυτούς που θεωρούνται φαβορί για το πρωτάθλημα, το οποίο πρωτίστως διεκδικούν στο παρασκήνιο και ακολούθως μέσα στις τέσσερις γραμμές.
Ο ΠΑΟΚ των πιτσιρικάδων (τέσσερις και σήμερα στην ενδεκάδα) προέρχονταν από το σοκ και την κλοπή της Τρίπολης και ήταν με την πλάτη στον τοίχο, παίζοντας απέναντι σε μία δυνατή ομάδα της οποίας το παιχνίδι εξαρτάται πάρα πολύ από τα μαρκαρίσματα και τις αποφάσεις του διαιτητή. (Για τον Αραούχο τα γράψαμε από πριν και όλοι είδαν πώς έσβησε από το γήπεδο όταν τιμωρήθηκε..).
Έγινε μεγάλη μάχη, υπήρχαν στιγμές όπου κάθε φάση ήταν και μία τεράστια μονομαχία, ο ΠΑΟΚ έβαλε δυο γκολ σε λίγες ολοκληρωμένες τελικές προσπάθειες, κράτησε πολύ καλά πίσω στην πίεση που άσκησαν οι αντίπαλοι και πανηγύρισε άλλο ένα τρίποντο σε ντέρμπι.
Το ποδόσφαιρο επέστρεψε σήμερα κάποιους βαθμούς στον ΠΑΟΚ που σε τόσα και τόσα ματς ήταν ανώτερος από αντιπάλους αλλά και σαφώς πιο άστοχος. Σήμερα ήταν εύστοχος! Θα γινόταν και αυτό κάποια στιγμή. Και έγινε με γκολ στα οποία πρωταγωνίστησαν ο 20χρονος Κωνσταντέλιας και ο 19χρονος Κουλιεράκης! Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ. Ομάδα που ποντάρει στο κανονικό ποδόσφαιρο που πρεσβεύουν οι νεαροί του και όλοι οι άλλοι που τον κρατάνε πολύ ψηλά παρά τις τρικλοποδιές και τις αναποδιές.
Στον αγώνα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου στην όχι γεμάτη Τούμπα, αλλά και οπουδήποτε το παρακολουθούσαν οι Έλληνες φίλαθλοι, κρίθηκε στην αποτελεσματικότητα των ασπρόμαυρων, στο δυναμισμό που έβγαλαν οι γηπεδούχοι και στην πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία τους. Απέναντι σε μία ΑΕΚ που από νωρίς έπρεπε να αντιδράσει και να επιτεθεί, ο ΠΑΟΚ κινδύνευσε από το 80΄ και μετά, εκεί όπου έπρεπε να φανεί και ο Κοτάρσκι. Και φάνηκε, γιατί και αυτός στον ΠΑΟΚ ανήκει! Μέχρι τότε η τετράδα της άμυνας έκανε εξαιρετική δουλειά και ήταν σίγουρα οι κορυφαίοι του ΠΑΟΚ, σε έναν αγώνα γεμάτο μονομαχίες. Εκεί δηλαδή που θεωρητικά η ΑΕΚ υπερτερούσε! Τα κατάφερε η ομάδα του Λουτσέσκου που έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο και τον θυμό της Τρίπολης τον έκανε αγωνιστική προσπάθεια και προσήλωση στην τακτική του προπονητή.
Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε ζωντανός στην διεκδίκηση των πρώτων θέσεων, εκεί που επιχειρεί με βάση το κανονικό ποδόσφαιρο το οποίο έχει να παρουσιάσει απέναντι σε διάφορα λαμόγια που ακόμη θέλουν να κρατάνε το σπορ στις εποχές της παράγκας και της εγκληματικής οργάνωσης.
Δεν είμαι σίγουρος αν το ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ μπορεί να τους κερδίσει στο τέλος! Το μόνο σίγουρο είναι ο ΠΑΟΚτσής μπορεί να είναι υπερήφανος για την ομάδα του Λουτσέσκου που μπορεί με τον Κωνσταντέλια να κάνει πάρτι απέναντι στις ομάδες των Γιαννάκηδων και όλων των άλλων που ακόμη βρίσκουν χώρο να επιβιώνουν…
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ένας κόσμος, δυο όψεις! (vid)
Που και πότε θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε με δωρεάν είσοδο την εκπληκτική ταινία της Παρασκευής Σαλαβγιά σε παραγωγή PAOK Action!

Τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ταινία "Ένας κόσμος, δύο όψεις" της Παρασκευής Σαλαβγιά, με χορηγό την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και παραγωγό το PAOK Action, θα έχουν αύριο 2 Απριλίου στις 13:30 όσοι το επιθυμούν, στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, με την είσοδο να είναι ελεύθερη!
Σχετικά, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέφερε:
"Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παρουσίαση της ταινίας «Ένας κόσμος, δύο όψεις» της Παρασκευής Σαλαβγιά με χορηγό την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και παραγωγό το PAOK Action, στη πρώτη επίσημη προβολή της στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που διακρίθηκε στην κατηγορία NextGen, όπου η πρώτη προβολή συνοδεύτηκε από δεύτερη λόγω της πληθώρας κόσμου στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης του Λιμανιού.
Την Κυριακή 2 Απριλίου 13:30 μ.μ. στο Βασιλικό Θέατρο θα παρουσιαστεί υπό την αιγίδα του ΚΘΒΕ σε συνεργασία με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ το αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ ευαισθητοποίησης «Ένας κόσμος, δύο όψεις» της Παρασκευής Σαλαβγιά. Είσοδος ελεύθερη!
Λίγα λόγια για την ταινία
Η παραγωγή της ταινίας υποστηρίζεται από το PAOK Action, που έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια πραγματικά από την αρχή. Το «Ένας κόσμος, δύο όψεις» κινείται στα όρια του κοινωνικού ντοκιμαντέρ και της αυτοβιογραφίας, με στοιχεία από inspirational and self-improvement movies (self help documentary).Κυρίως, όμως, η ταινία είναι όνειρο και έμπνευση της πρωταγωνίστριας, Παρασκευής Σαλαβγιά. Γεννημένη πρόωρα με εγκεφαλική παράλυση, αριστερή ημιπληγία λόγω πρόωρου τοκετού, η Παρασκευή έδωσε το δικό της αγώνα μακριά από τα δικά μας μάτια, «τυλιγμένη» από την αγάπη της οικογένειάς της. Τον έδωσε για χρόνια τόσο επιτυχημένα, που η αναπηρία της σχεδόν πέρασε στην περιοχή του αόρατου, στον κόσμο της «αόρατης» αναπηρίας. Η ίδια δεν ήθελε να μείνει εκεί.
Όνειρο της είναι να μιλήσει σε όλους τους ανθρώπους με δυσκολίες και στις οικογένειες τους. Να τους προτρέψει να αναζητήσουν επιλογές, να βρουν τρόπους ενδυνάμωσης και να χαρούν τη ζωή. Στην ταινία καταθέτει τη δική της διαδρομή, την εμπειρία των επιλογών που εκείνη αξιοποίησε, προσυπογράφοντας με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία ένα εκκωφαντικό «τολμήστε».
Η Παρασκευή μέσα από την ταινία απευθύνεται όμως και σε όλους τους υπόλοιπους, ήδη από τον τίτλο. Απευθύνεται σε μάτια που ξεγελιούνται , που ξεχνάνε ότι κάθε άνθρωπος κουβαλά ένα ολόκληρο κόσμο εκεί …στην άλλη όψη του νομίσματος που συχνά προσπερνάμε. Βασικός άξονας της ταινίας πέρα από τις επιλογές -προτάσεις της Παρασκευής είναι λοιπόν και η ευαισθητοποίηση στο κομμάτι της λεγόμενης «αόρατης» αναπηρίας. Ένα μήνυμα ενσυναίσθησης , μια προτροπή για μια σκέψη παραπάνω σχετικά με το τι μπορεί να παλεύει ο Άλλος άνθρωπος απέναντί μας, με ή χωρίς αναπηρία.
Μια ευχή προς όλους μας, να αγαπήσουμε αυτό τον ένα κόσμο που μοιραζόμαστε, σε κάθε του εκδοχή".
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ελίασον: «Με θετική ενέργεια στην Τούμπα»
Ο Σουηδός εξτρέμ για την κατάσταση της ΑΕΚ και το αυριανό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ!

Στην κάμερα της Nova μίλησε ο Νίκλας Ελίασον, σχολιάζοντας τόσο τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα της ΑΕΚ και το κλίμα στην ομάδα, όσο και το αυριανό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
"Είχαμε την ευκαιρία να προπονηθούμε καλά, να ανακτήσουμε δυνάμεις, ακολουθούν πολλά ματς, η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι πολύ καλή" τόνισε αρχικά ο Σουηδός εξτρέμ της ΑΕΚ που έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, συνεχίζοντας:
"Βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση, κάνουμε ένα καλό πρωτάθλημα. Γνωρίζαμε πως σε κάποια ματς δεν θα πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Πρέπει όμως να δείξουμε ότι μπορούμε να επιστρέψουμε μετά τα δύο άσχημα αποτελέσματα. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι πνευματικά και σωματικά και να μην χάσουμε άλλους βαθμούς".
Σε ότι αφορά το αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ; "Ξέρουμε πως θα είναι δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να είμαστε απόλυτα έτοιμοι, αύριο (σ.σ. σήμερα) θα κάνουμε μία καλή προπόνηση και θα πάμε στη Θεσσαλονίκη για τη νίκη.
Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Κερδίσαμε στο σπίτι μας, χάσαμε στην Τούμπα, εμείς θα πάμε να παίξουμε το δικό μας στυλ ποδοσφαίρου και με θετική ενέργεια να επιδιώξουμε ό,τι καλύτερο".
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Aποκάλυψη: Ξανά στον Ολυμπιακό ο Καμαρά!
Το ραντεβού Μαρινάκη – Καρυπίδη στον Πειραιά και οι λεπτομέρειες του deal!

Ταξίδι - αστραπή στον Πειραιά πραγματοποίησε χθες το βράδυ ο ισχυρός άντρας του Άρη, Θεόδωρος Καρυπίδης, έχοντας επιστρέψει μεσοβδόμαδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες!
Σκοπός του, μία συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, παρουσία του Κώστα Καραπαπά, κάτω από απόλυτη μυστικότητα, στα γραφεία του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Θέμα συζήτησης των δύο ανδρών; Το μέλλον του Αμπουμπακάρ Καμαρά!
Σύμφωνα με πληροφορίες και αφού δεν βρέθηκε φόρμουλα να αγωνιστεί αύριο ο Μαυριτανός ένα ημίχρονο με τον Άρη και ένα με τον Ολυμπιακό, από τη στιγμή που τα νομικά επιτελεία των δύο συλλόγων εξέφρασαν την αντίθεσή τους για το κατά πόσο μία τέτοια ενέργεια θα ήταν σύννομη βάσει τις ισχύουσας νομοθεσίας των FIFA και UEFA, Μαρινάκης και Καρυπίδης κατέληξαν στο να "κατηφορίσει" εκ νέου το καλοκαίρι στον Πειραιά ο Καμαρά, καθώς ο ικανός επιθετικός αποτελεί ξανά διακαή πόθο του Μίτσελ!
Πιο συγκεκριμένα, η ΠΑΕ Άρης θα καταβάλλει στο τέλος της σεζόν στον Ολυμπιακό την υποχρεωτική ρήτρα των 2,5 εκ. ευρώ και στη συνέχεια οι "ερυθρόλευκοι" θα τον αγοράσουν με 5 εκ. ευρώ, ενώ στο όλο deal θα υπάρχει όρος για αγορά του ποδοσφαιριστή από τον Άρη τον ερχόμενο Δεκέμβριο, εφόσον οι "κιτρινόμαυροι" καταβάλλουν στον Ολυμπιακό 7,5 εκ. ευρώ!
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ14-04-2021, 12:38
Άφησε τον ΠΑΟΚ για τη Φέγενορντ
-
ΔΙΑΦΟΡΑ20-07-2021, 23:05
Τώρα ο Σαββίδης έγινε καλός…
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ08-06-2021, 16:00
Η ανάρτηση του… σιωπηλού Γκαρσία (pic)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ23-03-2021, 16:08
Με την ουρά στα σκέλια η Μαρούπα
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ13-10-2021, 11:09
Γίνεται “Σβαρόφσκι” πολλών καρατίων (vids)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ02-09-2021, 14:42
«Μην κάνετε υποδείξεις τον Σαββίδη»
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ14-07-2021, 15:00
Οι απαντήσεις του Βιεϊρίνια για Ουάρντα, Γκαρσία!
-
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ25-07-2021, 01:07
Οι Άραβες αποχαιρετούν τον Τζιοβίνκο!