Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έχασε χρόνο, έχασε βαθμούς…

Οι επιλογές ενδεκάδας ήταν κακές και όταν ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έπρεπε, έπεσε πάνω στον Τσιντώτα

Αγάπη Γαβριηλίδου

Έχασε χρόνο, έχασε βαθμούς…

Έχασε ένα ημίχρονο, στο δεύτερο πάλεψε, έχασε πολύ σημαντικές ευκαιρίες και είχε και δοκάρι. Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος με 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Το πλάνο του Ραζβάν Λουτσέσκου δε λειτούργησε σωστά στο πρώτο μέρος κι ο ΠΑΟΚ -ουσιαστικά- έχασε πολύτιμο χρόνο και πέταξε ένα ημίχρονο στους Ζωσιμάδες, βρίσκοντας απέναντί του έναν καλά στημένο ΠΑΣ. Το μόνο που μπορεί να κρατήσει κανείς από αυτό το κομμάτι, είναι η τεράστια ευκαιρία που έχασε ο Μπράντον στο 20′, όταν ο Τάισον έβγαλε μία έξυπνη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας στον Σάστρε, για να κάνει ο Ισπανός το γύρισμα στον Μπράντον κι αυτός, να στείλει την μπάλα άουτ με προβολή.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Εραμούσπε, σε φάση -πάντως- που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα ο Ζίβκοβιτς, με τους “ασπρόμαυρους” να διαμαρτύρονται έντονα για χέρι στην περιοχή, σε φάση όπου ούτε ο Ευαγγέλου, αλλά ούτε και το VAR δεν είδαν κάτι.

Με τον Σβαμπ να μπαίνει στο ημίχρονο, η εικόνα του β’ μέρους ήταν πολύ διαφορετική. Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 52′ με τον Μπράντον, που έκανε μία κεφαλιά, για να στείλει την μπάλα πάνω στον Τσιντώτα, ενώ στο 61′ ήταν η σειρά του Τάισον να απειλήσει με το κεφάλι, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το τέρμα. Από το 70′ και μετά, ο “Δικέφαλος” ανέβασε κι άλλο την πίεσή του και στο 86′, ο Τζίμας, στην πρώτη του επαφή μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά, αλλά είδε τον Τσιντώτα να του λέει “όχι” με εντυπωσιακό τρόπο.

Στο 88′ ο Ντόουγκλας σούταρε, η μπάλα κόντραρε και ο γκολκίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα, όντας πεσμένος, είχε ξανά απάντηση και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε, ενώ ακολούθησε και δοκάρι του Μπίσεσβαρ, με τον Σουριναμέζο να κάνει ένα πλασέ και να μην στέκεται τυχερός. Το τελευταίο σφύριγμα του Ευαγγέλου βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την ισοπαλία σαν… νίκη και τον ΠΑΟΚ να τα βάζει με τον εαυτό του, καθώς πέταξε ένα ημίχρονο και στην επανάληψη έψαξε με κάθε τρόπο το γκολ, χωρίς να το βρει, αφήνοντας δύο ακόμη σημαντικούς βαθμούς.

Οι “ασπρόμαυροι” έχουν μπροστά τους την Τετάρτη τον πρώτο ημιτελικό με τη Λαμία για το Κύπελλο, ενώ την επόμενη Κυριακή (20:30) θα υποδεχθούν τον Ιωνικό στην Τούμπα.

Ενδεκάδα με Φιλίπε και Τάισον

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές μεσοεπιθετικά, με τον Ζίβκοβιτς να είναι απόψε στο τέρμα, απόντος του τιμωρημένου Κοτάρσκι και στην άμυνα ξεκίνησαν οι Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης και Ράφα Σοάρες.

Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Αουγκούστο και Φιλίπε Σοάρες και στην επίθεση οι Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας, Τάισον και Μπράντον.

Μόνος και άστοχος ο Μπράντον

Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς καλές στιγμές για τις δύο ομάδες, με το πρώτο μέρος -συνολικά- να σημαδεύεται από πολλά λάθη κι από τις δύο ομάδες. Το πρώτο 20λεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς σημαντικές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες κι εκεί ήταν που ο ΠΑΟΚ έχασε μία πολύ-πολύ σημαντική ευκαιρία. Ο Τάισον έβγαλε πανέξυπνη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας στον Σάστρε, ο Ισπανός έκανε το γύρισμα στον Μπράντον κι αυτός, έστειλε την μπάλα άουτ με προβολή, με τον Τσιντώτα να είναι εξουδετερωμένος!

Στο 26′, ήταν η σειρά του ΠΑΣ να απειλήσει με τον Εραμούσπε να παίρνει μία κεφαλιά στην περιοχή και την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Ζίβκοβιτς, που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα, με τους γηπεδούχους λίγο αργότερα να βλέπουν τον Καραχάλιο να γίνεται αναγκαστική αλλαγή, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα. Στο 38′ ο ΠΑΟΚ έχασε νέα, σημαντική ευκαιρία, όταν ο Τάισον πάτησε περιοχή κι έκανε το γύρισμα στον Μπράντον, αλλά ο Ισπανός δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή και ο Τσιντώτας απομάκρυνε και το πρώτο μέρος, ολοκληρώθηκε με τους “ασπρόμαυρους” να διαμαρτύρονται έντονα για χέρι παίκτη του ΠΑΣ στην περιοχή. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν έντονα, αλλά ούτε ο Ευαγγέλου, ούτε και ο Τσακαλίδης που ήταν στο VAR ασχολήθηκαν με τη φάση.

Στο ίδιο έργο θεατές

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, με τον Σβαμπ να μπαίνει στη θέση του Φιλίπε Σοάρες και σταδιακά, ο “Δικέφαλος” ανέβασε την πίεσή του, με τον Μπράντον Τόμας να απειλεί στο 52′. Ο Νάρεϊ βρήκε Ράφα Σοάρες στην περιοχή, ο Πορτογάλος έκανε τη σέντρα κι ο Ισπανός πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Τσιντώτα.

Στο 61′ ο Σβαμπ βρήκε τον Τάισον στο δεύτερο δοκάρι, με τον Βραζιλιάνο να παίρνει την κεφαλιά και την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Τσιντώτα, ενώ δύο λεπτά μετά, ο Σάστρε έκανε μία σέντρα από τα δεξιά και ο Μπράντον έπιασε ένα εναέριο γυριστό, για να του πει “όχι” ο γκολκίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέρασε στο παιχνίδι και τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς στη θέση του -κακού σήμερα Νάρεϊ- κι ο ΠΑΟΚ έψαξε χώρους, απέναντι σε έναν καλά στημένο ΠΑΣ.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έβαλε και τους Τζίμα και Μπίσεσβαρ στο παιχνίδι κι από εκεί και πέρα, η “ασπρόμαυρη” πίεση αυξήθηκε ακόμη περισσότερο. Στο 86′ ο Τζίμας λίγο έλειψε να πετύχει το “χρυσό” γκολ, αλλά ο Τσιντώτας του είπε “όχι” με πολύ εντυπωσιακό τρόπο. Ο Ίνγκασον πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Τζίμας έκανε την επαφή με το κεφάλι, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΣ φώναξε “παρών”, ενώ στο 88′ ο Ντόουγκλας σούταρε, η μπάλα κόντραρε και ο Τσιντώτας, όντας πεσμένος, είχε ξανά απάντηση και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε. Σα να μην έφτανε αυτό, ο ΠΑΟΚ είχε και δοκάρι με τον Μπίσεσβαρ στο φινάλε, με τον Σουριναμέζο να κάνει ένα ωραίο πλασέ, αλλά να στέκεται άτυχος, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται και τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 0-0.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Μπακαδήμας, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος (Λιάσος), Ριένστρα, Τζίνο, Μορέιρα, Λώλης (Ροσέρο-Φοφανά), Μπάλαν

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Z. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Φιλίπε Σοάρες (Σβαμπ), Νάρεϊ (Α. Ζίβκοβιτς), Τάισον (Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας, Μπράντον (Τζίμας)

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δέσμευση Μητσοτάκη: «Θα τιμωρηθούν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί»

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα τελειώσουμε το καρκίνωμα της οπαδικής βίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για την οπαδική βία και την υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη με την σύλληψη δεκάδων οπαδών του Ολυμπιακού για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το κλειστό του Ρέντη.

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί όπου και αν βρίσκονται αυτοί.

Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα βάλει τέλος στο «καρκίνωμα της οπαδικής βίας και στα παρακλάδια της».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε:

«Δυσκολεύομαι να σχολιάσω μια ανοιχτή έρευνα που δρομολογείται ακόμα και σε δικαστικό επίπεδο.

Έχουμε κάνει πολλά πράγματα. Εννοούμε αυτά που λέμε. Κάποιες φορές υπάρχουν σταγόνες που ξεχειλίζουν το ποτήρι. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τέτοια φαινόμενα.

Διεξήχθη μια εμπεριστατωμένη έρευνα με απόλυτη εχεμύθεια, πράγμα ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα.

Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ότι θα τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί όπου και αν βρίσκονται αυτοί, δεν είναι δουλειά μου αυτό.

Δείξαμε ότι διαθέτουμε την πολιτική βούληση και με το παραπάνω. Θυμάστε την κριτική που δεχτήκαμε για τα κλειστά γήπεδα.

Η κατάσταση στα ελληνικά γήπεδα δεν έχει καμία σχέση με πέρσι και πρόπερσι.

Όμως, το αυγό του φιδιού καραδοκεί, αλλά με αποφασιστικότητα θα τιμωρήσουμε όποιον πρέπει.

Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα τελειώσουμε το καρκίνωμα της οπαδικής βίας και τα παρακλάδια της».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στην αφετηρία για Τούμπα με ένα πρόβλημα

Ξεκίνησε την προετοιμασία της και η ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως και ο ΠΑΟΚ, έτσι και η ΑΕΚ έπιασε δουλειά για τη μάχη των Δικεφάλων το βράδυ της Κυριακής στις 19:30 στο γήπεδο της Τούμπας.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες, καθώς όσοι έπαιξαν με το τριφύλλι έκαναν αποφόρτιση και οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.

Μοναδικός απών ο Αρόλντ Μουκουντί που συνέχισε με ατομικό πρόγραμμα, ο οποίος είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αργεντινός κόουτς της Ένωσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ