Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι ισοπαλίες που “πονάνε” και η… πρωτιά!

Οι βαθμοί που κοστίζουν και η… αχτίδα αισιοδοξίας!

PAOK24

Οι ισοπαλίες που “πονάνε” και η… πρωτιά!

Με τη χθεσινή ισοπαλία στους “Ζωσιμάδες”, ο ΠΑΟΚ έφτασε τις 9 στο φετινό πρωτάθλημα, τις περισσότερες μεταξύ των τεσσάρων “μεγάλων”. Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός έχει 4, η ΑΕΚ 2 και ο Ολυμπιακός 8!

Από αυτές τις 9 ισοπαλίες, οι 3 έλαβαν χώρα στην Τούμπα (κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης, Ολυμπιακό και ΟΦΗ) και οι 6 εκτός έδρας (κόντρα σε Άρη, ΟΦΗ, Λεβαδειακό, Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα), με τον Δικέφαλο να είναι καλύτερος του αντιπάλου στην πλειοψηφία των συγκεκριμένων αγώνων (εξαιρούνται τα ματς σε Βικελίδης και με Αστέρα στην Τούμπα).

Κάπως έτσι, οι “ασπρόμαυροι” υπολείπονται σημαντικά από Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και δεν έχουν πέντε ή έξι βαθμούς περισσότερους από τον Ολυμπιακό, παρά το ότι στην επιμέρους βαθμολογία των ντέρμπι μεταξύ των τεσσάρων “μεγάλων”, βρίσκονται στην πρώτη θέση!

Συγκεκριμένα και ενώ υπολείπεται το ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, ο ΠΑΟΚ έχει 10 βαθμούς, ο Παναθηναϊκός έχει 8, η ΑΕΚ 7 και οι Πειραιώτες μόλις 4, γεγονός που δίνει το δικαίωμα στον Δικέφαλο και τον κόσμο του να είναι (συγκρατημένα) αισιόδοξοι ενόψει των πλέι οφ, εφόσον φυσικά οι ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν αφήσουν βαθμούς με Ιωνικό σε Τούμπα και Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο!

Άλλωστε, δεν πρέπει να παραβλέψει κανείς πως ο ΠΑΟΚ “τρέχει” ένα αήττητο σερί 18 αγώνων σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, με την τελευταία ήττα να είναι αυτή από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 30 Οκτωβρου!

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πόσα παιχνίδια ΔΕΝ έπαιξε ο Ελ Καντουρί;

Η σύγκριση συμμετοχών και απουσιών του Μαροκινού ποδοσφαιριστή στον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Από την στιγμή που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε επίσημα την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Ομάρ Ελ Καντουρί, έχει δημιουργηθεί μεγάλη αίσθηση στον κόσμο το γεγονός πως ο Μαροκινός αγωνίστηκε μόλις 173 φορές στα έξι χρόνια παρουσίας του στην Τούμπα. Το PAOK24 συγκεντρώνει και σας παρουσιάζει τις φορές που ΔΕΝ αγωνίστηκε ο Ελ Καντουρί με τον ΠΑΟΚ, αλλά και τα λεπτά συμμετοχής του σε συνάρτηση με το συνολικό χρόνο αγώνων του Δικεφάλου.

Από το καλοκαίρι του 2017, οπότε και ανακοινώθηκε, ο ΠΑΟΚ έχει δώσει 296 επίσημα παιχνίδια για Ελλάδα και Ευρώπη. Από αυτά, ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε στα 173. Ωστόσο, γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό όταν κανείς υπολογίσει τα λεπτά συμμετοχής. Συνολικά, ο Ελ Καντουρί βρέθηκε 9.856 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο με τα χρώματα του ΠΑΟΚ, από τα 26.640' που διήρκησαν τα ματς του Δικεφάλου.

Αναλυτικά:

Σεζόν 2017/18
21 συμμετοχές / 41 παιχνίδια

Σεζόν 2018/19
32 συμμετοχές / 52 παιχνίδια

Σεζόν 2019/20
29 συμμετοχές / 46 παιχνίδια

Σεζόν 2020/21
39 συμμετοχές / 53 παιχνίδια

Σεζόν 2021/22
27 συμμετοχές / 59 παιχνίδια

Σεζόν 2022/23 
25 συμμετοχές / 45 παιχνίδια

Σύνολο: 173 συμμετοχές / 296 παιχνίδια

Χρόνος συμμετοχής: 9.856' / 26.640'

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κωνσταντέλιας: Τέταρτος σε χρηματιστηριακή αξία στη Super League

Ποιοι φτιάχνουν το Top-5 στο ελληνικό πρωτάθλημα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας αποτελεί τον παίκτη αποκάλυψη του φετινού ΠΑΟΚ, με τον νεαρό μεσοεπιθετικό να ξεκινά την σεζόν στο ροτέισον και να γίνεται αναπόσπαστο μέλος του βασικού κορμού από τα τέλη του Οκτώβρη.

Οι εμφανίσεις του με τον Δικέφαλο του Βορρά εκτόξευσαν την χρηματιστηριακή του αξία. Η εκτίμηση της, στην έναρξη της σεζόν, ήταν στις 400.000 ευρώ. Από εκεί, ανέβηκε στα 4.000.000 και πλέον κοστολογείται περίπου στα 6.000.000 ευρώ. Όλα αυτά, βάση της ιστοσελίδας «transfermarkt».

Η τελευταία αποτίμηση της αξίας του Κωνσταντέλια, έχει κάνει τον 20χρονο τον πιο ακριβό παίκτη του ΠΑΟΚ και έναν από τους πολυτιμότερους της ελληνικής Super League.Συγκεκριμένα, ο «Ντέλιας» διαθέτει την 4η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία ολόκληρου του πρωταθλήματος.

Πρώτος είναι ο Σέρτζι Κανός, ο οποίος πέρασε τη σεζόν στον Ολυμπιακό ως δανεικός από τη Μπρέντφορντ, με τον Ισπανό να κοστολογείται στα 9 εκατομμύρια. Ακολουθούν οι Ντιαντιέ Σαμασέκου και Λιβάι Γκαρσία, από Ολυμπιακό και ΑΕΚ αντίστοιχα, οι οποίοι κοστίζουν 7 εκατομμύρια. Την πεντάδα κλείνουν οι Γιάννης Κωνσταντέλιας, Γιώργος Μασούρας και Πεπ Μπίελ, με την αξία τους να υπολογίζεται στα 6 εκατομμύρια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουργκ: Το γκολ στο ντεμπούτο και οι προσδοκίες που δεν εκπληρώθηκαν

Κατώτερος των περιστάσεων και των αναγκών του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τόμας Μουργκ βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ σχεδόν τρία χρόνια, με τον Αυστριακό μεσοεπιθετικό να αποκτάται για να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από την πώληση του Πέλκα στην Φενέρμπαχτσε, τον Οκτώβριο του 2020.

Στα χρόνια που βρίσκεται στον Δικέφαλο του Βορρά δεν έχει καταφέρει ποτέ να εκπληρώσει τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν γύρω του, να αναπληρώσει το κενό του Πέλκα και να αποκτήσει κάποιον σημαντικό ρόλο στον κορμό της ομάδας. Ο Μουργκ είναι ένα από τα συμβόλαια που θα προσπαθήσει να ξεφορτωθεί ο σύλλογος, στο τρέχον καλοκαίρι. Κάτι που έχει επιχειρηθεί κι άλλες φορές ωστόσο, με την πλευρά του παίκτη να μην...καίγεται να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Όλα αυτά για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος στο ντεμπούτο του με τα ασπρόμαυρα είχε σκοράρει το γκολ που χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας, σε ντέρμπι με την ΑΕΚ. Στις 18.10.2020, ο ΠΑΟΚ φιλοξενούνταν στο ΟΑΚΑ. Ο Μουργκ πέρασε ως αλλαγή στο τελευταίο δεκάλεπτο, με την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα -τότε- να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης. Ο Αυστριακός το πέτυχε με κεφαλιά και χάρισε τον έναν βαθμό στον ΠΑΟΚ, την ώρα που δημιουργούνταν η προσδοκία για το τι μπορεί να προσφέρει.

Τελικά, ο παίκτης έμεινε στην προσδοκία, χαρίζοντας ελάχιστες καλές στιγμές στους φίλους της ομάδας. Σαφώς, ανάμεσα σε αυτές είναι το φοβερό χτύπημα φάουλ με την ίδια αντίπαλο, στο ίδιο γήπεδο, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Πέρασε ως αλλαγή στο 91' και σκόραρε στο 94', δίνοντας μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στον -μετέπειτα- Κυπελλούχο Ελλάδος.

Συνολικά με τον ΠΑΟΚ έχει αγωνιστεί σε 81 παιχνίδια, πετυχαίνοντας 9 γκολ και μοιράζοντας 6 ασίστ. Η περσινή σεζόν ήταν η πιο γεμάτη του, με τον Μουργκ να συμμετέχει σε 41 από τα 59 παιχνίδια των «ασπρόμαυρων» στη σεζόν. Φέτος, βρέθηκε στο μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς εκτός πλάνων για τον Ράζβαν Λουτσέσκου και στην μοναδική ευκαιρία που πήρε, στις αρχές του 2023, τραυματίστηκε και τέθηκε εκ νέου εκτός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Blog

Trending