Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τώρα αρχίζει το πρωτάθλημα!

Το γκολ του Μπράντον αποδείχτηκε αρκετό για τον ΠΑΟΚ

Αγάπη Γαβριηλίδου

Τώρα αρχίζει το πρωτάθλημα!

Ήθελε το τρίποντο και το πήρε, έστω κι αν στο δεύτερο μέρος δυσκόλεψε τον εαυτό του. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 1-0 τον Βόλο στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της Stoiximan Super League, με το “χρυσό” γκολ του Μπράντον Τόμας να του δίνει αυτό που έψαχνε στο Πανθεσσαλικό.

Ο “Δικέφαλος” ήταν ανώτερος στο πρώτο μέρος κι είχε σημαντικές ευκαιρίες για τον ΠΑΟΚ, με αποκορύφωμα τις δύο του Κωνσταντέλια στο 24′ και στο 25′, όταν αρχικά έπαιξε πανέμορφα το 1-2 με τον Μπράντον και πλάσαρε μόλις άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, ενώ στη συνέχεια, σούταρε ψηλά άουτ από πλεονεκτική θέση μετά από γύρισμα του Αντρίγια.

Αυτός που έδωσε τη λύση κι έκανε τη διαφορά για τον ΠΑΟΚ, ήταν ο Μπράντον Τόμας, με τον Αουγκούστο να βγάζει κάθετη στον Νάρεϊ και τον Γερμανό να βγάζει την ασίστ για τον Ισπανό, που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, πανηγυρίζοντας ένα ακόμη σημαντικό γκολ στα “ασπρόμαυρα”. Ο “Δικέφαλος” είχε τον έλεγχο, κέρδισε πολλά κόρνερ και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από τον Βόλο στο πρώτο μέρος, με εξαίρεση μία κεφαλιά του Οζέγκοβιτς στο φινάλε, που δε βρήκε εστία και δεν ανησύχησε καθόλου τον Κοτάρσκι.

Η εικόνα δεν ήταν ανάλογη στο δεύτερο μέρος, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να είναι αρκετά εκνευρισμένος σε αρκετές στιγμές, βάζοντας τις φωνές στους ποδοσφαιριστές του, ενώ στο 68′ ο Βόλος χτύπησε… καμπανάκι, “αγγίζοντας” την ισοφάριση, όταν ο Οζέγκοβιτς βγήκε σε τετ α τετ απέναντι από τον Κοτάρσκι, αλλά -ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ- έδειξε να μπερδεύεται κι ο Κουλιεράκης έδωσε τη λύση. Στο 74′, ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Αουγκούστο, που σούταρε από καλή θέση, αλλά είδε την μπάλα να βρίσκει σε αντίπαλο και να περνάει κόρνερ, χωρίς να το εκμεταλλευτούν κι αυτό οι “ασπρόμαυροι”.

Στο 85′ ο Κουλιεράκης πήρε μία κεφαλιά, χωρίς να προβληματίσει τον Κλέιμαν κι από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά έπαιξε και με το χρόνο, θέλοντας να μείνει μακριά από οποιαδήποτε δυσάρεστη έκπληξη στο φινάλε. Στις καθυστερήσεις ο Ολιβέιρα έκανε ωραία κίνηση και πάτησε περιοχή, για να σουτάρει και να δει την μπάλα να περνάει μόλις άουτ, με τον Μαλούτα να σφυρίζει για τελευταία φορά και τους “ασπρόμαυρους” να πανηγυρίζουν ένα πολύ σημαντικό τρίποντο.

Τα πλέι οφ πλέον παίρνουν… φωτιά, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει τους 54 βαθμούς και να περιμένει πλέον όλα τα τελικά αποτελέσματα, αλλά και την αυριανή κλήρωση.

Ενδεκάδα χωρίς Ίνγκασον

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε τον Ίνγκι Ίνγκασον να αισθάνεται ενοχλήσεις και προτίμησε να τον προφυλάξει, δεδομένου πως ακολουθούν τα πλέι οφ, με τον Ρουμάνο τεχνικό να ξεκινάει στον τέρμα τον Κοτάρσκι και στην άμυνα τους Σάστρε, Κουλιεράκη, Κάργα και Ράφα Σοάρες.

Στη μεσαία γραμμή, ήταν οι Σβαμπ και Αουγκούστο απόψε και μεσοεπιθετικά οι Α. Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας και Μπράντον.

Σημαντικές ευκαιρίες και ανωτερότητα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να πιέζει ψηλά και να κερδίζει διαδοχικά κόρνερ, τα οποία δεν εκμεταλλεύτηκε, ενώ στο 5′ ο Νάρεϊ λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ στο Πανθεσσαλικό, μετά από επικίνδυνο γύρισμα του Αουγκούστο, που πάτησε περιοχή από τα αριστερά.

Οι “ασπρόμαυροι” είχαν τον έλεγχο και στο 18′ ο Κωνσταντέλιας έκανε ωραία προσπάθεια και σούταρε, για να μπλοκάρουν οι αμυντικοί του Βόλου, ενώ στο 24′ έπαιξε ωραία το 1-2 με τον Μπράντον και πλάσαρε μόλις άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, σε μία τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ένα λεπτό μετά, ο νεαρός άσος άγγιξε ξανά το γκολ, όταν σούταρε ψηλά άουτ από πλεονεκτική θέση μετά από γύρισμα του Ζίβκοβιτς.


Ο Μπράντον τη λύση

Τελικά, το πολυπόθητο γκολ ήρθε στο 30ο λεπτό για τον ΠΑΟΚ. Ο Αουγκούστο έβγαλε ωραία κάθετη στον Νάρεϊ κι ο Γερμανός έδωσε μπαλιά πάρε-βάλε στον Μπράντον, για να σκοράρει από κοντά ο Ισπανός και να ξεσπάσει σε πανηγυρισμούς μαζί με τους συμπαίκτες του. Γκολ Νο4 για τον Ισπανό επιθετικό στο πρωτάθλημα και ένατο συνολικά για φέτος, καθώς έχει σκοράρει και πέντε τέρματα στο Κύπελλο.


Ο ΠΑΟΚ ήταν απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο μέρος και ο Βόλος από τη δική του μεριά, το μόνο που μπόρεσε να κάνει, ήταν να απειλήσει με τον Οζέγκοβιτς, που πήρε μία κεφαλιά μετά φάουλ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι, χωρίς να ανησυχήσει ο Κοτάρσκι, που ήταν… θεατής στο μεγαλύτερο κομμάτι του ημιχρόνου. Οι τελικές ήταν στο 0-10 και κάπως έτσι, οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια, με τον “Δικέφαλο” να έχει κάνει ένα πρώτο, σημαντικό βήμα.

Φωνές και αλλαγές

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να μην μπαίνει με την ίδια ένταση στον αγωνιστικό χώρο και τον Ραζβάν Λουτσέσκου να φωνάζει στους ποδοσφαιριστές του. Ο Ρουμάνος τεχνικός, έκανε διπλή αλλαγή, περνώντας στο παιχνίδι τους Ολιβέιρα και Τάισον και λίγο, μετά, είδε τον Βόλο να χάνει σημαντική ευκαιρία. Ο Οζέγκοβιτς βγήκε σε τετ α τετ απέναντι από τον Πασχαλάκη, αλλά έχασε τον βηματισμό του και καθυστέρησε, με τον Κουλιεράκη να δίνει τη λύση και μαζί και μία σημαντική ανάσα στην ομάδα του, την ώρα που ο Ρουμάνος τεχνικός έβαλε τις φωνές στους παίκτες του.

Στο 74′ ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Αουγκούστο, που δοκίμασε ένα σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και να περνάει εκτός, σε ένα ακόμη κόρνερ για τον “Δικέφαλο”, που δεν του έδωσε κάτι, με τον Λουτσέσκου να περνάει στη συνέχεια στο παιχνίδι και τους Καντουρί και Ντάντας. Στο 85′ ο Κουλιεράκης πήρε μία κεφαλιά,  που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Κλέιμαν, μετά από φάουλ που κέρδισαν οι “ασπρόμαυροι”, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν και με τον χρόνο στο φινάλε, θέλοντας να πάρουν ένα σημαντικό τρίποντο στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Βόλος (Mπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Σι, Τσοκάνης (Καρτάλης), Λούνα, Τσιρίνος (Τάχατος), Ντέλετιτς, Πιρές (Κάτσε), Οζέγκοβιτς

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κάργας, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (Ντάντας), Αουγκούστο, Νάρεϊ (Καντουρί), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (Τάισον), Μπράντον (Ολιβέιρα)

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ