Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε την αστοχία του

Η εμφάνιση του Βόλου που θύμισε άλλα ματς και η υπέρβαση που χρειάζεται στη συνέχεια

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε την αστοχία του

Με αυτό το τρίποντο του ΠΑΟΚ στο Βόλο για την τελευταία αγωνιστική της SuperLeague 1 ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος, σε ένα αρκετά παράξενο παιχνίδι που είχε δύο διαφορετικά ημίχρονα.  Είδαμε πολλά τέτοια ματς φέτος για τον Δικέφαλο  του Βορρά. Αλήθεια είναι ότι πολλά από αυτά χάθηκαν στο τέλος με απρόσμενες ισοπαλίες κάτι που αποφεύχθηκε στο Βόλο.

Προσέξτε ομοιότητες:

– Όπως πάντα η ομάδα του Λουτσέσκου μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι.

– Ο ΠΑΟΚ για πολλοστή φορά προηγήθηκε σε αναμέτρησή του. Τα έχει καταφέρει στην συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων του.

– Σε αυτό το καλό του διάστημα η ομάδα του Δικεφάλου έχασε πολλές και μεγάλες ευκαιρίες. Το 0-1 ήταν πολύ λίγο για ένα πρώτο μέρος με 10 τελικές, 3-4 μεγάλες φάσεις και 10 κόρνερ.

– Η αστοχία και το γεγονός ότι το σκορ έμεινε σε εύθραυστα επίπεδα έριξε την αυτοπεποίθηση των ασπρόμαυρων και ανέβασε τους αντιπάλους που αφού έμειναν μέσα στο ματς προσπάθησαν να το διεκδικήσουν.

– Η εικόνα άλλαξε  στο δεύτερο μέρος και ο ΠΑΟΚ έβγαλε ένα άγχος αφήνοντας μέτρα στους γηπεδούχους.

Σε αντίθεση με πολλά άλλα ματς το σκορ δεν άλλαξε και φυσικά δεν χάθηκαν βαθμοί όπως έγινε σε άλλες έδρες μικρομεσαίων ομάδων, όπου η εικόνα ήταν παρόμοια.

Χρειάζονταν στον ΠΑΟΚ και ένα τέτοιο… μισό-μηδέν σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος. Ο Δικέφαλος πήγε με μεγάλο αέρα στο Βόλο, είδε κατάματα το γνωστό πρόβλημα αστοχίας να τον ταλαιπωρεί στις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε σε διάστημα όπου και πάλι έπαιξε εξαιρετικά το συνδυαστικό του παιχνίδι. Έμεινε όμως στην οριακή επικράτηση επί ενός δυνατού αντιπάλου και τελικά ξεκινάει τέταρτος στα πλέι οφ, αλλά με λίγο μικρότερη διαφορά από τον πρώτο και τον δεύτερο.

Στο πρώτο ημίχρονο του Βόλου η ομάδα του Λουτσέσκου «πετούσε». Η αριστερή πλευρά ήταν και πάλι εκείνη που παρήγαγε συνεχόμενα και με εξαιρετικό τρόπο. Κάπως έτσι βγήκαν οι μεγάλες φάσεις του Ντόουγκλας, οι δύο του Κωνσταντέλια που θυμήθηκε τον κακό του εαυτό στα τελειώματα φάσεων, αλλά και η κλασσική φάση του 0-1. Με τον πλέον ΠΑΟΚτσήδικο τρόπο, αφού όταν δεν μπορεί κανείς να κάνει το απρόσμενο και το τέλειο τελείωμα, τότε η ομάδα αποφασίζει να συνδυαστεί και να μπει με την μπάλα στα δίχτυα! Ήταν ένα διάστημα 10 τελικών και δέκα κόρνερ!

Στην επανάληψη όλα άλλαξαν με το Βόλο να ανεβαίνει, να κρατάει καλύτερα την μπάλα και να αγχώνει τους ασπρόμαυρους. Μέχρι να γίνει η φάση του Οζέγκοβιτς που πέρασε και τον Κοτάρσκι αλλά κόπηκε από τον Κουλιεράκη. Μέχρι εκεί… Στην πορεία ο ΠΑΟΚ πήρε την μπάλα, οι αλλαγές τόνωσαν το κέντρο και ο έλεγχος επανήλθε μέχρι τέλους, έστω και χωρίς τις μεγάλες φάσεις. Κάπως έτσι το παιχνίδι τελείωσε με 40-60 κατοχή, 3-12 τελικές και 1-12 κόρνερ, δείγμα της διαφοράς με το πρώτο 45λεπτο.

Από το πολύ καλό πρώτο μέρος κρατάμε το παιχνίδι του Ντόουγκλας και του Ζίβκοβιτς που ανάγκασαν την ομάδα να γείρει από τα αριστερά, ενώ στην επανάληψη το άγχος απείλησε τους παίκτες που τελικά κράτησαν το τρίποντο χωρίς να κινδυνεύσουν ιδιαίτερα.

Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ είναι εφτά πόντους πίσω από την πρώτη θέση και από τον Παναθηναϊκό τον οποίο έδειξε ότι «έχει», πέντε πόντους πίσω από την ΑΕΚ που απόψε κλονίστηκε πάρα πολύ και δύο πόντους πίσω από τον Ολυμπιακό που έπαιξε στην κόντρα και πήρε το πρώτο μεγάλο ντέρμπι.

Το πρωτάθλημα τώρα αρχίζει, ο ΠΑΟΚ είναι πίσω από όλους και σαφώς χρειάζεται μία υπέρβαση για να περάσει έναν, δύο ή τρεις από αυτούς. Εύκολο δεν είναι τίποτα και όπως ισχύει το πιο σημαντικό τώρα είναι το επόμενο παιχνίδι…

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Μπριζ: Η νέα βαθμολογία και η απόσταση απ’ την κορυφή

Πως διαμορφώνεται η κατάσταση και οι κρίσιμες μάχες των Βέλγων πριν τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Europa Conference League, Κλαμπ Μπριζ, ξεκινά τώρα την διαδικασία των Play-Off στο βελγικό πρωτάθλημα.

Με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, πραγματοποιείται αναδιαμόρφωση της βαθμολογίας, με τις ομάδες να βλέπουν του βαθμούς που συνέλεξαν να διαιρούνται δια του δυο.

Έτσι, η διαφορά της Μπριζ από την πρώτη Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ «ψαλιδίστηκε» κατά 10 βαθμούς. Από τους 19 που είχαν στην κανονική διάρκεια, μπαίνουν με 9 στα Play-Off. Γεγονός που προσφέρει στην αντίπαλο του Δικεφάλου την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση.

Με τα νέα δεδομένα, η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ έχει 35 βαθμούς, η Άντερλεχτ ακολουθεί με 32 και στη συνέχεια είναι οι Άντβερπ και Κλαμπ Μπριζ με 26. Από 24 έχουν οι Σερλκ Μπριζ και Γκενκ.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ φιλοξενείται από την Σερκλ Μπριζ στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος (1/4) και στη συνέχεια υποδέχεται την Άντερλεχτ (7/4), τέσσερις μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Στο ενδιάμεσο από τα προημιτελικά παίζει και πάλι στην έδρα της με την Άντβερπ και αμέσως μετά τους «ασπρόμαυρους» πάει στην έδρα της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ.

Επομένως, είναι πολύ πιθανό μαζί με τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια να φανεί σε μεγάλο βαθμό και το κατά πόσο θα καταφέρει -ή όχι- να διεκδικήσει κάτι καλύτερο η Μπριζ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεκαθαρίζει του Ράχμαν Μπάμπα

Ο Γκανέζος αριστερός μπακ και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των Play-Off του πρωταθλήματος.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου βλέπει σε όλο το διάστημα των εθνικών ομάδων τον Ράχμαν Μπάμπα να μην προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα και ο Γκανέζος μπακ παραμένει ερωτηματικό για το παιχνίδι της Κυριακής.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής έχει συμπληρώσει 3 εβδομάδες εκτός δράσης, με την τελευταία του παρουσία να είναι στην επική πρόκριση επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για τους "16" του Europa Conference League.

Έκτοτε δεν έχει λάβει μέρος σε καμία από τις προπονήσεις με το υπόλοιπο σύνολο του Λουτσέσκου, πραγματοποιώντας όλον αυτόν τον καιρόν ατομικό πρόγραμμα. Απομένουν δυο προπονήσεις, για να ανακοινώσει ο ΠΑΟΚ την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα, και σε αυτές θα φανεί το κατά πόσο θα είναι διαθέσιμος ο Μπάμπα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Πρωινός και πλήρης στην προπόνηση

Ο Λουτσέσκου συνεχίζει την προετοιμασία για Παναθηναϊκό, έχοντας όλο το γκρουπ του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται στο «Απόστολος Νικολαΐδης» από τον Παναθηναϊκό (31/3, 18:00), στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής των Play-Off, στην Stoiximan Super League.

Παιχνίδι το οποίο, σε συνδυασμό και με το ΑΕΚ - Ολυμπιακός, μπορεί να διαμορφώσει νέες συνθήκες στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη, προκειμένου να «σβήσει» την ήττα της πρεμιέρας από τον Άρη.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου συνεχίζει την προετοιμασία της ομάδας του για το εν λόγω παιχνίδι, έχοντας πλέον τη δυνατότητα να υπολογίζει σε όλους τους διεθνείς που απουσίασαν τις προηγούμενες μέρες με τις εθνικές τους ομάδες.

Η προπόνηση της Παρασκευής θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας και είναι προγραμματισμένη για τις 11:00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ