Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όλα τα έκανε ο Ντόουγκλας εκτός από το γκολ

Σχόλια και στατιστικά για τους παίκτες του ΠΑΟΚ στο Βόλο

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Όλα τα έκανε ο Ντόουγκλας εκτός από το γκολ

Ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός και καταιγιστικός στο πρώτο μέρος του αγώνα με τον Βόλο, ενώ η απόδοσή του έπεσε στην επανάληψη. Και σε αυτό το ματς η επιθετικότητα και οι συνδυασμοί της αριστερής πλευράς είχαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πάμε να δούμε την ατομική απόδοση των παικτών που αγωνίστηκαν και έφεραν ένα ακόμη τρίποντο σε αυτή την αήττητη πορεία των τελευταίων μηνών.

Κοτάρσκι: Δεν χρειάστηκε να κάνει την μεγάλη επέμβαση. Καλός, χωρίς λάθη με τα πόδια και στις 2-3 εξόδους που χρειάστηκε να κάνει σε γεμίσματα αντιπάλων.

Σάστρε: Καμία σχέση με τον Σάστρε της Λαμίας που έπαιξε στην καλή αριστερή πλευρά της ομάδας. Προσεκτικός πίσω δεν είχε αμυντικά προβλήματα. Πήρε μία χρήσιμη κάρτα.

Ράφα Σοάρες: Συμμετοχικός με καλές προωθήσεις στο πρώτο παραγωγικό ημίχρονο όπου βγήκαν πολλές συνεργασίες στην πλευρά του. Καθοριστικός στη φάση Οζέγκοβιτς. Είχε 3 λάθη και καλή αμυντική παρουσία.

Κουλιεράκης: Μέσα σε πολλές αμυντικές προσπάθειες. Μέτρησε πέντε κλεψίματα (τα περισσότερα από όλους), είχε τρεις επεμβάσεις στην περιοχή, ενώ έκανε και πέντε φάουλ. Είχε 1-2 απρόσεκτες ενέργειες σε αυτό το κομμάτι όπου δεν έπρεπε να πάρει κίτρινη.

Κάργας: Διακρίθηκε για το έξυπνο παιχνίδι του. Είχε δύο επεμβάσεις στην περιοχή και τρία κερδισμένα φάουλ με τρόπο που διακρίνει επιθετικούς. Καλό παιχνίδι αντί του Ίνγκασον.

Ντόουγκλας Αουγκούστο: Εξαιρετικός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Ο εγκέφαλος του ΠΑΟΚ που ήταν μέσα σε όλα και απλά αστόχησε σε 1-2 καλές τελικές. Είχε 3/5 γεμίσματα, εφτά σωστές μεγάλες πάσες, 2 κλεψίματα, δύο επεμβάσεις και ΚΑΝΕΝΑ λάθος! Στα υπέρ και η πάσα κλειδί στο γκολ

Σβααμπ: Η ατάκα του στις δηλώσεις… «πρέπει να προσέχω την πλάτη του Κωνσταντέλια» δείχνει πώς και πόσο άλλαξε το παιχνίδι του. Σοβαρός και μετρημένος χωρίς όμως να πατάει στην αντίπαλη περιοχή.

Κωνσταντέλιας: Κεφάτος και παραγωγικός «πλαγιάζοντας» κυρίως προς την αριστερή πλευρά. Όταν όμως έχασε τις τέσσερις τελικές και κυρίως τις δύο αλλεπάλληλες έπεσε η ψυχολογία του.

Νάρεϊ: Ο Γερμανός πάτησε περιοχή αλλά κόπηκε αρκετές φορές ενώ είχε και  4/9 γεμίσματα κυρίως από τα πολλά στημένα του πρώτου ημιχρόνου. Έπεσε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο.

Ζίβκοβιτς: Μετά τον Ντόουγκλας ο Σέρβος ήταν ο καλύτερος του ΠΑΟΚ σε ένα ακόμη γεμάτο παιχνίδι του, έστω και αν και πάλι δεν πάτησε τόσο πολύ στην περιοχή. Είχε 6 μεγάλες πάσες, 3 λάθη, και από τρία φάουλ

Τόμας: Μαχητικός, πιεστικός, «δύσκολος» και «σκληρός» με τα κοντρόλ του, αλλά εκεί που έπρεπε για να βάλει το πολύτιμο γκολ του ΠΑΟΚ. Ανεβάζει τα νούμερά του.

Ολιβέιρα: Άργησε να μπει στο ρυθμό και στο πνεύμα του ματς, στη συνέχεια απλά κράτησε μπάλα.

Τάισον: Θετικός με την είσοδό του ανέβασε τον ΠΑΟΚ και επανέφερε τον έλεγχο στο γήπεδο.

Ντάντας: Μπήκε και βοήθησε γρήγορα με την παρουσία του.

Ελ Καντουρί: Καλή παρουσία, με την εμπειρία και την ποιότητά του βοήθησε ώστε να «σβήσει» το ματς.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ