Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια που δίνει κάθε θέση των πλέι οφ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το μίνι πρωτάθλημα και τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα!

Βασίλης Μανδράου

Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια που δίνει κάθε θέση των πλέι οφ

Η Ελλάδα θα έχει πέντε εκπροσώπους στις Ευρωπαϊκές διοργανώσης της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, ενώ σημειώνεται πως οι συνέπειες της φετινής οδυνηρής πορείας των ελληνικών ομάδων θα φανούν από τη μεθεπόμενη σεζόν.

Τα φετινά playoffs της Stoiximan Super League παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον, τόσο λόγω της μικρής διαφοράς που έχουν οι ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο, όσο και για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, στα οποία θα συμμετέχουν οι ομάδες. Η έκτη ομάδα στην τελική κατάταξη των πλέι οφ θα μείνει εκτός Ευρώπης.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά…

Ο πρωταθλητής, δηλαδή η ομάδα που θα κατακτήσει την πρωτιά στα playoffs, θα λάβει μέρος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, με τους αγώνες αυτούς να διεξάγονται 8-9 και 15 Αυγούστου. Σε περίπτωση πρόκρισης, θα παίξει στα playoffs στις 22/23 και 29/30 Αυγούστου, με έπαθλο μια θέση στους ομίλους του Champions League. Σε περίπτωση αποκλεισμού στα playoffs του Champions League, θα πάει απευθείας στους ομίλους του Europa League. Αν, δε, ο πρωταθλητής Ελλάδας αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, θα αγωνιστεί στα playoffs του Europa League, όπου θα έχει την ευκαιρία ακόμη κι αν αποκλειστεί, να συνεχίσει στους ομίλους του Conference League. Συνεπώς, ο πρωταθλητής στο χειρότερο σενάριο των δύο διαδοχικών αποκλεισμών θα έχει σίγουρα μία θέση στους ομίλους του Conference League.

Ο δεύτερος των playoffs θα κατέχει μία θέση στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, στον δρόμο των μη πρωταθλητών, με τους αγώνες να διεξάγονται 25/26 Ιουλίου και 1/2 Αυγούστου. Σε περίπτωση πρόκρισης, εξασφαλίζει, όπως και ο πρωταθλητής, το μίνιμουμ της παρουσίας στους ομίλους του Conference League, αλλά θα διεκδικήσει την συμμετοχή στους ομίλους του Champions ή έστω του Europa League.

Ο φετινός κυπελλούχος θα λάβει μία θέση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Αν πάντως, ο Κυπελλούχος είναι πρώτος ή δεύτερος στα playoffs, τη θέση στο Europa League θα πάρει ο τρίτος των playoffs. Η ομάδα αυτή θα μπει στη δράση στις 10 και 17 Αυγούστου και εφόσον προκριθεί θα παίξει στα playoffs στις 24 και 31 Αυγούστου. Εάν όμως αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό του Europa League, θα οδηγηθεί στα playoffs του Conference League που θα λάβουν χώρα στις 24 και 31 Αυγούστου. Στο σενάριο αποκλεισμού στα playoffs του Europa League, θα οδηγηθεί απευθείας στους ομίλους του Conference League.

Ο τρίτος και τέταρτος των playoffs ή ο τέταρτος και πέμπτος εφόσον ο Κυπελλούχος τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις των playoffs, θα λάβουν μέρος στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League παίζοντας στις 27 Ιουλίου και 3 Αυγούστου. Για αυτές τις δύο ομάδες, το όποιο λάθος δεν συγχωρείται, αφού εάν υπάρξει αποκλεισμός, στον δεύτερο, τον τρίτο προκριματικό ή στα playoffs του Conference League, αυτό θα σημάνει και το τέλος της ευρωπαϊκής τους πορείας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Ένας πρώην του ΠΑΟΚ στο δρόμο του Ολυμπιακού

Ο Ρόμπιν Όλσεν θα προσπαθήσει να σταματήσει τους «ερυθρόλευκους»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άστον Βίλα και Ολυμπιακός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στα ημιτελικά του Europa Conference League με το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων να διεξάγεται τη Μ. Πέμπτη στις 2/5 στην Αγγλία.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες βοήθησε την αγγλική ομάδα να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Europa Conference League κόντρα στη Λιλ, όμως ο Αργεντινός γκολκίπερ δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες, η μία στην κανονική διάρκεια και η άλλη στη διαδικασία των πέναλτι.

Μπορεί να γλίτωσε την κόκκινη κάρτα, αλλά όχι και την τιμωρία. αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το «The Athletic» και αισίως επιβεβαίωσε η UEFA, ο Μαρτίνες θα απουσιάσει από το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό, καθώς οι κάρτες ισχύουν κανονικά στο «ποινολόγιο».

Έτσι, τη θέση του κάτω από τα δοκάρια στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό θα πάρει ο άλλοτε τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Ρόμπιν Όλσεν!

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που ο Όλσεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό, αφού είχε παίξει απέναντί του δύο φορές με τη Μάλμε και μία με τον ΠΑΟΚ.

Τη φετινή σεζόν ο Σουηδός γκολκίπερ έχει καταγράψει 6 συμμετοχές, έχοντας δεχτεί 8 γκολ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Μια «γροθιά» ο ΠΑΟΚ (vid)

O «ασπρόμαυρος» οργανισμός αφήνει πίσω τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μία σειρά από δημοσιεύσεις σε όλα τα social media, είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ, προσπαθεί να βγάλει ένα κλίμα ενότητας για την επόμενη μέρα, κλίμα το οποίο έβγαλε προς τα έξω ο ίδιος ο κόσμος στην Τούμπα.

«Ενωμένοι σα γροθιά» είναι το μήνυμα της ομάδας, αυτήν τη φορά στο Twitter/X, χρησιμοποιώντας ένα βίντεο από τα χειροκροτήματα του κόσμου στην ομάδα, μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα και την ήττα-αποκλεισμό με 0-2 από την Κλαμπ Μπριζ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ