Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης: Ενδεκάδα με Σιαμπάνη

Οι “εκλεκτοί” του Τερζή

Αγάπη Γαβριηλίδου

Άρης: Ενδεκάδα με Σιαμπάνη

Λίγο μετά την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, έγιναν γνωστές και οι επιλογές του Απόστολου Τερζή για το σημερινό ντέρμπι.

Ο Έλληνας τεχνικός, ξεκινάει τον Σιαμπάνη στο τέρμα για δεύτερη συνεχή φορά μετά το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς να είναι το δίδυμο των στόπερ και τον Μαζικού να αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Οντουμπάτζο να ξεκινάει στο δεξί.

Στη μεσαία γραμμή θα βρίσκονται οι Νταρίντα και Ετέμπο, στις πτέρυγες ο Ιτούρμπε και ο Γκαρσία κι ο Πάλμα θα είναι πίσω από τον Καμαρά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τρεις σερί ήττες για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια!

Γυρνάνε το χρόνο πίσω οι «ασπρόμαυροι» και όχι για κάτι… καλό.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την τρίτη διαδοχική του ήττα, κάτι που είχε να συμβεί από τη σεζόν 2021-22.

Γυρνάνε το χρόνο πίσω οι «ασπρόμαυροι» και όχι για κάτι… καλό. Ο «Δικέφαλος» έφυγε από το Φάληρο με «άδεια» χέρια, καθώς ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό με 2-1. Αυτό ήταν το τρίτο διαδοχικό αρνητικό αποτέλεσμα για το σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου, αφού έχασε τόσο από την Κλαμπ Μπριζ τόσο στο «Γιαν Μπρέιντελ» (2-1), όσο και στη Θεσσαλονίκη με 0-2 την περασμένη Πέμπτη.

Τρεις συνεχόμενες ήττες, δεν αποτελεί βέβαια συνηθισμένο φαινόμενο για τον ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, η τελευταία φορά που έγινε κάτι παρόμοιο, ήταν ακριβώς πριν από 2 χρόνια. Πρόκειται για τη σεζόν 2021-22, στο διάστημα που και πάλι πάλευε για την πρόκριση στους «4» του Europa Conference League. Η αρχή έγινε στις 3 Απριλίου 2022, όπου φιλοξενήθηκε στη Λεωφόρο στην τρίτη αγωνιστική των Πλέι Οφ γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 από τον Παναθηναϊκό, ενώ ακολούθησαν τα δύο παιχνίδια με την Μαρσέιγ σε «Βελοντρόμ» και Τούμπα, με τους «ασπρόμαυρους» να γνωρίζουν ισάριθμες ήττες και να αποκλείονται από τη συνέχεια του θεσμού.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου αναζητά πια την άμεση αντίδραση των παικτών του και την επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα την επόμενη αγωνιστική, στην εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στην Λαμία (24/4, 17:00).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Και τώρα… Λαμία!

Μονόδρομος το τρίποντο για τον «Δικέφαλο» στην αναμέτρηση της Τετάρτης.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχασε στο Καραϊσκάκη, αλλά δεν… χάθηκε η μάχη για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την Μπριζ, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση χθες το βράδυ στο Καραϊσκάκη, όπου ηττήθηκε με 2-1 από τον Ολυμπιακό για την 6η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» βρίσκονται πλέον στην τρίτη θέση με 67 βαθμούς και στο μείον πέντε από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, ωστόσο μετράει κι ένα παιχνίδι λιγότερο (σ.σ. Με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα), ενώ περιμένει στην Τούμπα τους τρεις συνδιεκδικητές του τίτλου. Βέβαια, πρώτα έχει να δώσει ένα κρίσιμο παιχνίδι απέναντι στη Λαμία στο «Αθανάσιος Διάκος» (24.04/ 17:00), στο οποίο η νίκη είναι μονόδρομος προκειμένου να βελτιώσει τη θέση του στον βαθμολογικό πίνακα. 

Χωρίς τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ στο εκτός έδρας παιχνίδι της Τετάρτης απέναντι στη Λαμία. Στο μεταξύ στο όριο βρίσκονται άλλοι δύο παίκτες του ΠΑΟΚ. Κουλιεράκης και Μπάμπα θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στα επόμενα παιχνίδια καθώς εάν «κιτρινιστούν» ξανά, θα χάσουν το επόμενο παιχνίδι. Ερωτηματικό αποτελεί η κατάσταση του Γιάννη Κωνσταντέλια, ο οποίος δεν ακολούθησε την αποστολή στο Φάληρο εξαιτίας μίας ίωσης που τον ταλαιπωρεί τα τελευταία 24ωρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Tόμας Κεντζιόρα… non stop!

Ο Πολωνός παίζει ακατάπαυστα τους τελευταίους μήνες.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ένας ΠΑΟΚ δίχως ένταση, δίχως καθαρό μυαλό, δίχως διακριθέντες και παίκτες-πρωταγωνιστές παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και γνώρισε την ήττα με 2-1 από τον Ολυμπιακό στο “Γ. Καραϊσκάκης” για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» σε τρία παιχνίδια απέναντι σε Κλαμπ Μπριζ και Ολυμπιακό έδειξε σημάδια κόπωσης και παρουσίασε κάκιστο πρόσωπο γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες και δημιουργώντας ελάχιστες τελικές προσπάθειες στην αντίπαλη εστία. Σε αυτό σίγουρα έχει παίξει ρόλο το γεγονός ότι... τραβάνε κουπί συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι παίζουν ακατάπαυστα σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Ένας από αυτούς είναι ο Τόμας Κεντζιόρα, ο οποίος μετά τον τραυματισμό του Γουίλιαμ Έκονγκ βρίσκεται ανελλιπώς στο αρχικό σχήμα ως δεξί στόπερ. Αν θεωρήσουμε ότι οι τερματοφύλακες είναι εκτός… συναγωνισμού στην κατηγορία «συμμετοχές στο αρχικό σχήμα» τότε, ο Τόμας Κεντζιόρα είναι ο Νο1 παίκτης του ΠΑΟΚ σε μια δική του κορυφή που καταδεικνύει τα σταθερά παιχνίδια που κάνει αλλά -συνάμα- απόντος του Εκόνγκ, την αναγκαιότητα της επιλογής και των συνεχόμενων παιχνιδιών.

Ο Κοτάρσκι είναι ο παίκτης με τα περισσότερα παιχνίδια (47) με συμμετοχή στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ. Αμέσως μετά είναι ο Κεντζιόρα ο οποίος στο Φάληρο, απέναντι στον Ολυμπιακό, έκανε το 40ο παιχνίδι του ως βασικός. Από τη στιγμή που μπήκε και το 2024 έχει παίξει σε 22 παιχνίδια, όλα 90λεπτα, ενώ έπαιξε 120 λεπτά στη ρεβάνς του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και 45' στο ίδιο γήπεδο στην αναμέτρηση με τους «Πράσινους» στα πλέι οφ.

Σε όλα τα άλλα ο Κεντζιόρα είναι βασικός και παίζει συνεχώς.  Ο Πολωνός έχει 42 συμμετοχές μέχρι τώρα και τρία γκολ.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ