Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πέστε κάτω, ο ΠΑΟΚ πάει παρακάτω!

Μεγάλο και πανάξιο διπλό για τον ΠΑΟΚ στο Βικελίδης!

Αγάπη Γαβριηλίδου

Πέστε κάτω, ο ΠΑΟΚ πάει παρακάτω!

‘Ηθελε να κάνει ποδαρικό με το δεξί. Ήθελε να πανηγυρίσει ένα σημαντικό διπλό στο Κλεάνθης Βικελίδης και τα κατάφερε! Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά έκανε την ανατροπή και κέρδισε με 2-1 τον Άρη στην πρεμιέρα. Σβαμπ και Α. Ζίβκοβιτς τα γκολ.

Ο “Δικέφαλος” ήθελε τη νίκη για πολλούς λόγους. Αφενός, για να μη μεγαλώσει η διαφορά, περιμένοντας και το αποτέλεσμα του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, αλλά και για να πάει στο διάστημα της διακοπής με την ψυχολογία στα ύψη. Με τον Ίνγκασον να είναι εκτός οριστικά από το ντέρμπι, ο Ραζβάν Λουτσέσκου πήγε στην επιλογή του Κάργα και ξεκίνησε τον Κεντζιόρα στα δεξιά, κάτι που εκ του αποτελέσματος δεν του βγήκε, με τον Ρουμάνο τεχνικό να βγάζει στο ημίχρονο τους Κεντζιόρα, Νάρεϊ και Ντάντας, για να βάλει τους Σάστρε, Τάισον και Σβαμπ. Εκεί, “μίλησε” η αξία του τελευταίου -κυρίως- που έδειξε σε όλους το πώς παίζουν οι άνδρες και φυσικά, ο Άρης πλήρωσε και την στάση του κόσμου του, που με τις διακοπές, τις κροτίδες και τα αντικείμενα καθόρισαν τη συνέχεια.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο πρώτο μέρος, με τον Πάλμα να ανοίγει το σκορ στο 12′ με ωραίο σουτ, σε μία φάση πάντως που κανείς “ασπρόμαυρος” δεν τον σταμάτησε, με τον Κοτάρσκι να φωνάζει στους συμπαίκτες του, ενώ οι “κίτρινοι” είχαν και δύο δοκάρια, με τον Ιτούρμπε αρχικά, για να πει “όχι” ο Κροάτης τερματοφύλακας στον Νταρίντα στην εξέλιξη, ενώ μετά την εκτέλεση του κόρνερ, το δοκάρι σημάδεψε και ο Φαμπιάνο. Ο “Δικέφαλος” από τη δική του μεριά, απείλησε με τον Κάργα και τον Ολιβέιρα, αλλά είδε τον Σιαμπάνη να φωνάζει “παρών”, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με τον Άρη να προηγείται με 1-0, έχοντας δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον ΠΑΟΚ, κυρίως από την πλευρά του Κεντζιόρα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τρεις αλλαγές για τον “Δικέφαλο”, με τον Λουτσέσκου να εντοπίζει τα προβλήματα που υπήρχαν κι η εικόνα του αγώνα διαφοροποιήθηκε σημαντικά σε σχέση με το πρώτο. Οι γηπεδούχοι απείλησαν με ένα σουτ του Ετέμπο στο 58′, αλλά η κόντρα στον Κάργα ήταν καθοριστική, με το παιχνίδι να διακόπτεται λίγο μετά, καθώς σε εκτέλεση κόρνερ έπεσε κροτίδα κοντά στον Κωνσταντέλια, μαζί με αντικείμενα, με τον Αλ-Χακίμ να μιλάει με τον τέταρτο. Τελικά, ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 68′ από την άσπρη βούλα, καθώς ο Μπράμπετς ανέτρεψε τον Σβαμπ στην περιοχή και παρά το γεγονός ότι ο διαιτητής αρχικά δεν έδωσε κάτι, το VAR κάλεσε τον Αλ-Χακίμ να δει τη φάση κι έδωσε το πέναλτι, για να το εκτελέσει ο Αυστριακός και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, αφιερώνοντας το γκολ στο νεογέννητο παιδί του.

Η ολική ανατροπή ήρθε λίγο αργότερα και συγκεκριμένα, έξι λεπτά μετά, με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να σκοράρει και να βλέπει το γκολ του να ακυρώνεται, καθώς δόθηκε οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Από το ριπλέι -ωστόσο- φάνηκε ότι ο Ράφα Σοάρες καλυπτόταν κανονικά, με το VAR να το βλέπει και το τέρμα του να μετράει κανονικά. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Άρης το γύρισε στο… ξύλο, ο πάγκος του φώναζε και ζητούσε κάρτες για τον ΠΑΟΚ διαρκώς και μετά από μία κάρτα που δόθηκε στον Κάργα, ακολούθησε το απόλυτο… χάος! Ο Λουτσέσκου αντίκρισε κόκκινη κάρτα κι αποβλήθηκε, ο Θόδωρος Καρυπίδης θυμήθηκε να κατέβει στον αγωνιστικό χώρο, βρίζοντας τους ανθρώπους του “Δικεφάλου”, όμως, τελικά ό,τι κι αν προσπάθησαν να κάνουν, τελικά ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής από τον αγωνιστικό χώρο.

Οι “ασπρόμαυροι” πήραν ένα διπλό ουσίας και μεγάλης σημασίας και έχουν μπροστά τους δύο εβδομάδες ξεκούρασης, αλλά και δουλειάς, με φόντο τη συνέχεια, περιμένοντας πλέον και το αποτέλεσμα από το άλλο ντέρμπι της πρεμιέρας.

Ενδεκάδα με Κεντζιόρα και Κάργα

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κλήθηκε και σήμερα να διαχειριστεί μία σημαντική απουσία, αυτή του Ίνγκασον και δίπλα στον Κουλιεράκη ξεκίνησε ο Κάργας, με τον Κεντζιόρα στα δεξιά, τον Ράφα Σοάρες στα αριστερά και τον Κοτάρσκι στο τέρμα.

Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Ντάντας και Ντόουγκλας Αουγκούστο, που φορούσε και το περιβραχιόνιο και μεσοεπιθετικά οι Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας και Ολιβέιρα.

Πλήρωσε τα λάθη του

Το παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση, εξαιτίας των πολλών καπνογόνων που άναψαν οι “κίτρινοι”, με τον Άρη να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο με αρκετή διάθεση και να απειλεί στο 6′ με τον Πάλμα, που έκανε ένα σουτ, με την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κοτάρσκι. Έξι λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, με τον Πάλμα να κινείται έξυπνα στον άξονα και να σουτάρει, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, παρά το γεγονός ότι ο Κροάτης γκολκίπερ εκτινάχθηκε, για να “απαντήσει”.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 18′, όταν ο Ολιβέιρα έκανε ένα σουτ, αλλά ήταν άστοχος και βλέποντας ότι η ομάδα του αντιμετώπιζε θέμα, ο Λουτσέσκου πήγε τον Νάρεϊ στα αριστερά και τον Α. Ζίβκοβιτς στα δεξιά, με την εσωτερική αυτή αλλαγή, να έχει σε πρώτη φάση ένα αποτέλεσμα για τον “Δικέφαλο”, που προς στιγμήν ισορρόπησε. Στο 34′ ο ΠΑΟΚ έχασε καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όταν ο Νάρεϊ εκτέλεσε το κόρνερ κι ο Κάργας πήρε την κεφαλιά, για να του πει “όχι” ο Σιαμπάνης, ενώ το ίδιο έγινε και με τον Ολιβέιρα.

Τέσσερα λεπτά μετά, ο Άρης είχε δοκάρι με τον Ιτούρμπε και στην εξέλιξη ο Κοτάρσκι είπε “όχι” στον Νταρίντα, ενώ μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ήταν η σειρά του Φαμπιάνο να σημάδεψει το δοκάρι, με το κεφάλι, με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα. Οι “κίτρινοι” σκόραραν στο 42′ με τον Καμαρά, αλλά δόθηκε -σωστά- οφσάιντ, ο Ολιβέιρα πήρε μία κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα άουτ λίγο μετά και κάπως έτσι, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 1-0.

Ολική ανατροπή

Βλέποντας την ομάδα του να έχει μία προβληματική εικόνα, ο Λουτσέσκου πέρασε στο δεύτερο μέρος τους Σάστρε, Σβαμπ και Τάισον στο παιχνίδι, με τον Αυστριακό να βλέπει και κάρτα. Στο 58′ ο Ετέμπο έπιασε ένα δυνατό σουτ κι ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ, η μπάλα βρήκε στον Κάργα, καθώς είχε πορεία προς την εστία και στη συνέχεια, ο “Δικέφαλος” κέρδισε ένα κόρνερ, για να πάει ο Κωνσταντέλιας να το εκτελέσει και να δει μία κροτίδα να σκάει δίπλα του. Ο Αλ-Χακίμ έκανε συστάσεις και το ίδιο έκαναν και οι άνθρωποι του Άρη, με το παιχνίδι να συνεχίζεται μετά από μικρή διακοπή.

Το πολυπόθητο γκολ ήρθε από την άσπρη βούλα για τον ΠΑΟΚ, με τον Μπράμπετς να ανατρέπει τον Σβαμπ στην περιοχή και το VAR να καλεί τον Αλ-Χακίμ να δει τη φάση, για να δώσει αυτός το πέναλτι στον “Δικέφαλο” και να ισοφαρίσει στο 68′ ο Αυστριακός, αφιερώνοντας το γκολ στο νεογέννητο παιδί του.

Έξι λεπτά μετά, οι “ασπρόμαυροι” έκαναν την ανατροπή, με τον Αντρίγια να σκοράρει και να βλέπει το γκολ του να ακυρώνεται, καθώς δόθηκε οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Από το ριπλέι -ωστόσο- φάνηκε ότι ο Ράφα Σοάρες καλυπτόταν κανονικά, με το VAR να το βλέπει, για να κάνει ο ΠΑΟΚ το 2-1. Ο Τερζής έκανε διαδοχικές αλλαγές, βλέποντας την ομάδα του να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, ο Aλ-Χακίμ χαρίστηκε στον Καμαρά που χτύπησε εκτός φάσης τον Κάργα, έχοντας ήδη κάρτα από προηγούμενη αγκωνιά και ο χρόνος, κυλούσε πλέον υπέρ του “Δικεφάλου”.

Στις καθυστερήσεις η κατάσταση ξέφυγε εντελώς στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον Κάργα να βλέπει κάρτα για καθυστερήσεις, ενώ έπεσαν αντικείμενα στην εστία του Κοτάρσκι, με τον Αλ-Χακίμ να βγάζει κόκκινη στον Λουτσέσκου, την ώρα που κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο και ο Θόδωρος Καρυπίδης. Οι γηπεδούχοι το πήγαν στα νεύρα και στα φάουλ μετά το 2-1, ωστόσο, στο φινάλε ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που χαμογέλασε, φεύγοντας με ένα σημαντικό διπλό από τον αγωνιστικό χώρο.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Άρης (Τερζής): Σιαμπάνης, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού (Πίρσμαν), Νταρίντα, Ετέμπο (Νταμπό), Γκαρσία (Γκρέι), Ιτούρμπε (Καμάτσο), Πάλμα (Χριστοδουλόπουλος), Καμαρά

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (Σάστρε), Κάργας, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Ντάντας (Σβαμπ), Νάρεϊ (Τάισον), Ζίβκοβιτς (Ελ Καντουρί), Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα (Μπράντον)

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΣ Γιάννινα: Παρελθόν και επίσημα ο Γρηγορίου!

Η ανακοίνωση των Ηπειρωτών και ο αντικαταστάτης του Έλληνα προπονητή!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Aνακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε και επίσημα τη λύση της συνεργασίας της με τον Μιχάλη Γρηγορίου, εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

«Μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανσερραϊκό, ο τεχνικός της ομάδας μας, Μιχάλης Γρηγορίου, υπέβαλλε την παραίτηση του η οποία έγινε αποδεκτή.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 θα ήθελε να ευχαριστήσει τόσο τον ίδιο όσο και το επιτελείο του και τους εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα τους.

Για τα επόμενα δύο εναπομείνοντα παιχνίδια της σεζόν την τεχνική ηγεσία αναλαμβάνει ο Γιώργος Γεωργουλόπουλος με συνεργάτες τους Τάσο Ανθυμιάδη και Δημήτρη Χαρίση (γυμναστής), ενώ στο προπονητικό τιμ θα παραμείνει ο Κωνσταντίνος Παγανιάς ως προπονητής τερματοφυλάκων.

Παράλληλα, ήδη, ξεκίνησε η αναζήτηση του επόμενου προπονητή όπως και ο σχεδιασμός ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς» ανέφερε η ανακοίνωση των Ηπειρωτών!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Κουτσιαύτης για τις αποφάσεις στο Καραϊσκάκης! (vid)

Πως σχολίασε ο πρώην διαιτητής τις επίμαχες φάσεις στο ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Tα "σφυρίγματα" που "σήκωσαν" κουβέντα στα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan  Super League, σχολίασε ο Αριστομένης Κουτσιαύτης, στο Action 24.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως σχολίασε τις αποφάσεις του Πορτογάλου Μιγκέλ Νογκέιρα στο "Γ. Καραϊσκάκης", στο ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

To Football Factory στις οθόνες σας!

Παρακολουθήστε το 4o απολαυστικό επεισόδιο, με καλεσμένο τον Φάνη Κατεργιαννάκη!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο Football Factory δίνουμε έμφαση στην εμπεριστατωμένη ανάλυση και την ποδοσφαιρική συζήτηση, μαθαίνουμε πως παίζεται το παιχνίδι με τη βοήθεια επαγγελματιών του αθλητισμού.

Στην εκπομπή έχουμε την τιμή να έχουμε μαζί μας τον εθνικό πρωταθλητή του Euro 2004, Ζήση Βρύζα, τον έμπειρο αναλυτή Γιάννη Βλάχο και τους δημοσιογράφους  Σταύρο ΚόλκαΔημήτρη Τσορμπατζόγλου και  Αλέξη Σαββόπουλο.

Δείτε αυτό το διαφορετικό τηλεοπτικό προϊόν στο διαδίκτυο και στο κανάλι του Football Factory στο Youtube. Μπείτε ΕΔΩ και ΚΑΝΤΕ SUBSCRIBE.

ΜΑΖΙ και τηλεοπτικά στην TV 100 στις 22:00!

Σημερινός καλεσμένος, ο Πρωταθλητής Ευρώπης, Φάνης Κατεργιαννάκης, ο οποίος θυμάται με τον Ζήση Βρύζα εκπληκτικές ιστορίες από το Euro 2004 και σχολιάζει το φετινό πρωτάθλημα!

Μέσα από την εκπομπή μας, επιδιώκουμε να εκπαιδεύσουμε το αθλητικό κοινό σε τεχνικά θέματα του ποδοσφαίρου και να διαδώσουμε την αγάπη για το παιχνίδι, με έναν στόχο τη κατανόηση του αθλήματος που ελπίζουμε ότι θα οδηγήσει στην μείωση της τοξικότητας και της βίας στα γήπεδα.

Μπείτε ΕΔΩ στο κανάλι του Football Factory στο Youtube ΚΑΝΤΕ SUBSCRIBE, και παρακολουθήστε μία ξεχωριστή εκπομπή, σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου στις 22:00!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ