Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: Η κίνηση ματ που εξέπληξε και τους…συνεργάτες του!

Η απόφαση που άλλαξε τον ρου της ιστορίας με τον Άρη

Ανέστης Παπιόπουλος

Λουτσέσκου: Η κίνηση ματ που εξέπληξε και τους…συνεργάτες του!

Ήταν εμφανές κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου με τον Άρη πως ο ΠΑΟΚ είχε σε κακή βραδιά τους Κεντζιόρα και Ντάντας, για διαφορετικούς λόγους. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν οι γηπεδούχοι να δημιουργούν κινδύνους -και το γκολ του 1-0- από την δεξιά πλευρά του Δικεφάλου ενώ και στο κέντρο χάθηκαν πολλές μονομαχίες.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου φάνηκε να αντιλαμβάνεται πως επαναλαμβάνεται η ιστορία του παιχνιδιού με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Θυμίζουμε πως στην Ήπειρο ο ΠΑΟΚ είχε πετάξει ένα ημίχρονο λόγω κακών επιλογών του Ρουμάνου στην αρχική ενδεκάδα. Παρόμοια εντύπωση δημιουργήθηκε και στο τοπικό ντέρμπι.

Η αίσθηση που άφηνε η λήξη του πρώτου ημιχρόνου ήταν πως ο ΠΑΟΚ μπορούσε να έχει δεχθεί κι άλλο γκολ. Και προφανώς πως κάτι έπρεπε να αλλάξει ο προπονητής του στην ανάπαυλα, με δεδομένο πως για τους «ασπρόμαυρους» δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα πέρα από την νίκη.

Η απόφαση του Ράζβαν Λουτσέσκου να προχωρήσει σε 3 αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, αποδείχθηκε εκ των υστέρων πως ήταν η κίνηση ματ, στον αγώνα. Η συμβολή του Στέφαν Σβαμπ συνολικά και όχι μόνο με το εύστοχο πέναλτι, κερδισμένο από τον ίδιο. Ο Σάστρε που έφερε την ισορροπία στην άμυνα και απελευθέρωσε τον Κάργα από τον να έχει διαρκώς στο μυαλό του πως θα καλύπτει τον Κεντζιόρα. Ο Τάισον που μαζί με τον Κωνσταντέλια μπορούν να παίξουν αμφότεροι ως “10” και αριστερό εξτρέμ, κάτι που ο Λουτσέσκου στερείται με την ταυτόχρονη ύπαρξη ΝάρεϊΖίβκοβιτς, οι οποίοι βολεύονται κυρίως από δεξιά.

Ακόμη και οι συνεργάτες του προπονητή του ΠΑΟΚ έμειναν έκπληκτοι με τις τρεις αλλαγές πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς δεν θυμούνται άλλη περίπτωση που ο Λουτσέσκου έχει πράξει ανάλογα. Είναι γνωστό άλλωστε πως ο Ρουμάνος δεν συνηθίζει να πραγματοποιεί αλλαγές στο ημίχρονο, στα πλαίσια της διαχείρισης των προσωπικοτήτων του γκρουπ, αλλά και της δουλειάς που προηγείται την οποία και εμπιστεύεται χωρίς να αλλάζει πολλά στα 45 λεπτά. Χθες όλα άλλαξαν, δείγμα και αυτό, για το γεγονός πως δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης για τον ΠΑΟΚ. Ο προπονητής του ήξερε ότι δεν έχει χρόνο για χάσιμο, με το παιχνίδι να έχει μόνο ένα ημίχρονο και την ομάδα του να βρίσκεται πίσω στο σκορ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ