Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ποιο είναι το καλύτερο γκολ του ΠΑΟΚ;

Προς τιμήν της ημέρας, το PAOK24 σας παρουσιάζει όλα τα «ποιήματα» του Δικεφάλου

Ανέστης Παπιόπουλος

Ποιο είναι το καλύτερο γκολ του ΠΑΟΚ;

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, σήμερα Τρίτη 21 Μαρτίου, το PAOK24 συλλέγει, παρουσιάζει και σας καλεί να επιλέξετε το φετινό γκολ…ποίημα του ΠΑΟΚ! Είναι αλήθεια πως το σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου έχει πετύχει -στην τρέχουσα σεζόν- μερικά θεαματικά, τόσο ομαδικά όσο και ατομικά γκολ. Πάμε να δούμε ποια ξεχωρίζουν.

ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 2-1 – Κάλεντ Νάρεϊ (2η αγωνιστική)

Με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, έχοντας δεχτεί, από τον Ατρόμητο, γκολ ισοφάρισης στις καθυστερήσεις και ενώ οι κυανόλευκοι αγωνίζονταν με 10 ποδοσφαιριστές, ο Γερμανός μεσοεπιθετικός πέτυχε ένα χρυσό και θεαματικό γκολ νίκης. Σέντρα του Ζίβκοβιτς στο δεύτερο δοκάρι, με τον Νάρεϊ να δοκιμάζει ένα σουτ σχεδόν από την τελική γραμμή του άουτ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 1-1 – Κάλεντ Νάρεϊ (5η αγωνιστική)

Δεύτερη υποψηφιότητα για τον Γερμανό εξτρέμ. Όγδοο λεπτό της αναμέτρησης στην Κρήτη, ο Βιεϊρίνια βγάζει μια εξαιρετική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων. Εκεί κινήθηκε ο Νάρεϊ, κοντρόλαρε με το στήθος και πριν η μπάλα ακουμπήσει κάτω, σούταρε με το αριστερό στην απέναντι γωνία για το 0-1.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2 – Κάλεντ Νάρεϊ (8η αγωνιστική)

Παρόμοιο γκολ με αυτό κόντρα στον Ατρόμητο. Αυτή τη φορά, ωστόσο, σε εκτός έδρας ντέρμπι με το τέρμα του να κρίνει τον νικητή. Βαθιά μπαλιά αλλαγής παιχνιδιού από τον Κουλιεράκη στον Λύρατζη, αυτός κοντρόλ με το κεφάλι, σπάσιμο στον Νάρεϊ και ο Γερμανός ένα δυνατό τελείωμα στην απέναντι γωνία, με την μπάλα να καταλήγει στο δεξί παραθυράκι του Τζολάκη.

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-2 – Νέλσον Ολιβέιρα (9η αγωνιστική)

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επιστρέψει από το 0-2 του Αστέρα και να σώσει τον βαθμό της ισοπαλίας, στο τελευταίο 10λεπτο της αναμέτρησης στην Τούμπα. Το γκολ με το οποίο οι παίκτες του Λουτσέσκου έφεραν το ματς στα ίσα, ήταν εντυπωσιακό. Εκτέλεση κόρνερ από τον Νάρεϊ, κεφαλιά Κούρτιτς προς το δεύτερο δοκάρι και εναέριο γυριστό βολέ από τον Ολιβέιρα για το 2-2.

Ιωνικός – ΠΑΟΚ 0-3 – Ντόουγκλας Αουγκούστο (12η αγωνιστική)

Η πρώτη ολοκληρωτική παράσταση του Κωνσταντέλια με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ. Σε τέτοιο βαθμό, που στην αντικατάσταση του τον χειροκρότησε ένα ολόκληρο γήπεδο σε εκτός έδρας παιχνίδι. Ο νεαρός, στο τρίτο τέρμα του Δικεφάλου, έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ -μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ιωνικού- απέφυγε δυο αντίπαλους του σε επέλαση από τα δεξιά και όταν ήρθε να τον κλείσει τρίτος έβγαλε την κατάλληλη στιγμή πάσα για τον Ζίβκοβιτς, δημιουργώντας για την ομάδα του συνθήκες 4 εναντίον 2. Ο Σέρβος με την σειρά του έβγαλε τον Αουγκούστο τετ α τετ, με τον Βραζιλιάνο να σκοράρει.

ΠΑΟΚ – ΝΠΣ Βόλος 3-0 – Άντριγια Ζίβκοβιτς (13η αγωνιστική)

Αλήθεια πως μπορεί κανείς να περιγράψει αυτό το γκολ; Ακόμη προσπαθούμε να καταλάβουμε πως ο Σέρβος έχοντας πλάτη στο τέρμα και βρισκόμενος σε στατική κατάσταση, κατάφερε να περιστρέψει το σώμα του 180 μοίρες, σουτάροντας ταυτόχρονα μια μπάλα που παίρνει φάλτσα και καρφώνεται στο αντίπαλο τέρμα. Ένα αριστούργημα από τον Άντριγια Ζίβκοβιτς.

ΠΑΟΚ – Άρης 1-0 – Ίνγκι Ίνγκασον (16η αγωνιστική)

Πολλοί παράγοντες κάνουν ξεχωριστό το συγκεκριμένο γκολ. Καθόρισε νικητή σε τοπικό ντέρμπι. Το πέτυχε ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ παίρνοντας ασίστ από τον παρτενέρ του, Κωνσταντίνο Κουλιεράκη. Το γκολ σημειώθηκε με ψαλιδάκι.

Λαμία – ΠΑΟΚ 0-3 Άντριγια Ζίβκοβιτς (17η αγωνιστική)

Μαθήματα τριγωνομετρίας. Ο Κωνσταντέλιας στον Αουγκούστο, αυτός στον Νάρεϊ, στον Κωνσταντέλια, στον  Νάρεϊ, στον Κωνσταντέλια, στον Αουγκούστο, στον Νάρεϊ, στον Λύρατζη και στον Ζίβκοβιτς, ο Σέρβος τρίπλα ταυτόχρονα σε τρεις και γκολ. Όλα αυτά στο επιθετικό τρίτο του ΠΑΟΚ. Σε 18 δευτερόλεπτα.

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0 – Τάισον (Κύπελλο Ελλάδος)

Ο Τάισον συστήθηκε στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στην πρώτη του συμμετοχή με τα ασπρόμαυρα, χρειάστηκε 4 λεπτά για να πετύχει το παρθενικό του γκολ. Ο Βραζιλιάνος πέρασε ως αλλαγή στο 68′ και σκόραρε στο 72′. Ο Κωνσταντέλιας ανάμεσα από δυο στον Ολιβέιρα, εκείνος την κατάλληλη στιγμή την κάθετη στον Τάισον, με τον τελευταίο από πλάγια θέση εντός περιοχής να κάνει το πλέον τεχνικό πλασέ και να στέλνει την μπάλα στην απέναντι γωνία του Λοντίγκιν.

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-3 – Άντριγια Ζίβκοβιτς (19η αγωνιστική)

Μαθήματα τριγωνομετρίας, κεφάλαιο 2. Από την σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου της αναμέτρηση, η μπάλα χρειάστηκε 14 δευτερόλεπτα για να καταλήξει στα δίχτυα. Ο Σάστρε βαθιά μπαλιά στην πλάτη του Χουάνκαρ για τον Νάρεϊ, αυτός παράλληλο γύρισμα στον Ολιβέιρα, τακουνάκι του Πορτογάλου στον Κωνσταντέλια, με την μια αυτός στον ξεχασμένο Ζίβκοβιτς στα αριστερά και 0-2! Τόσο απλά.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0 – Κάλεντ Νάρεϊ (23η αγωνιστική) 

Αρκεί να πούμε πως ανήμερα της Παγκόσμιας μέρας Ποίησης, το γκολ αναδείχθηκε ως το καλύτερο του περασμένου μήνα για τον ΠΑΟΚ. Σύμπτωση; Μπορεί! Δεν παύει ωστόσο να είναι ένα πραγματικό ποδοσφαιρικό ποίημα από τον Γιάννη Κωνσταντέλια. Ο νεαρός πεσμένος στο έδαφος, κάνει τρεις επαφές με την μπάλα χρησιμοποιώντας πόδι – ώμο – πόδι, πασάρει στον Νάρεϊ και εκείνος από τα όρια της περιοχής ανοίγει το σκορ και συνάμα τον δρόμο προς την νίκη των «ασπρόμαυρων».

ΠΑΟΚ – Ιωνικός 6-0 – Άντριγια Ζίβκοβιτς/Στέφανος Τζίμας (25η αγωνιστική)

Πολλά όμορφα γκολ είχε αυτή η αναμέτρηση. Θα ξεχωρίσουμε ωστόσο δυο. Αφενός του Ζίβκοβιτς, με τον Σέρβο να δοκιμάζει, και τελικά να πετυχαίνει, μερικά μέτρα εκτός περιοχής ένα σκαφτό και να το στέλνει στο “Γ” του Χουτεσιώτη. Αφετέρου του Στέφανου Τζίμα. Πρώτο γκολ. Με εντυπωσιακή καρφωτή κεφαλιά από την τέλεια σέντρα του Ράφα Σοάρες. Σαφώς και ρεκόρ, με τον 17χρονο επιθετικό να γίνεται ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα.

Λαμία – ΠΑΟΚ 1-5 – Ντόουγκλας Αουγκούστο (Κύπελλο Ελλάδος)

Μάλλον, έχοντας ζηλέψει από το γκολ του Άντριγια Ζίβκοβιτς, ο Ντόουγκλας Αουγκούστο πέτυχε ένα φανταστικό γκολ. Ριμπάουντ στα όρια της περιοχής από λάθος απομάκρυνση της Λαμίας, σκαφτό σουτ σε στατική κατάσταση, με την μπάλα να κρεμά τον Γκαραβέλη και να καταλήγει στα δίχτυα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ