ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Με 2.95 η Ελλάδα στο Γιβραλτάρ, στο 3.80 στο Γαλλία-Ολλανδία!
Ανάλυση και προγνωστικά για την πρεμιέρα της Εθνικής αλλά και το ντέρμπι του ομίλου!

Η μάχη της προκριματικής φάσης του Euro 2024 ξεκινά για την Εθνική! Την Πέμπτη (21:45) ρίχνεται στη μάχη της προκριματικής φάσης του Euro 2024 και η Ελλάδα, που αντιμετωπίζει στο Αλγκάρβε το Γιβραλτάρ. Ζόρικη η αποστολή της εθνικής μας στο Group B, όπου συμμετέχουν και οι Γαλλία, Ολλανδία, Ιρλανδία. Ωστόσο η εξαιρετική πορεία στο Nations League προσφέρει στην Ελλάδα και ένα εναλλακτικό μονοπάτι πρόκρισης στα τελικά του Euro.
Με πέντε νίκες και μια ήττα, η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ πήρε την πρώτη θέση στο Group 2 της 3ης κατηγορίας, επομενως αν δεν τα καταφέρει στα προκριματικά του Euro θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία μέσω των playoffs του Nations League. Ο Ουρουγουανός τεχνικός έχει βάλει σε μια σειρά την εθνική ομάδα, που μοιάζει ικανή να επιστρέψει σε ανταγωνιστικό επίπεδο στις διεθνείς διοργανώσεις.
Μετά από 23 παιχνίδια δίχως νίκη και με απολογισμό έξι ισοπαλίες και 17 ήττες, το Γιβραλτάρ έκλεισε το 2022 με back to back νίκες. Έστω και σε επίπεδο φιλικών αγώνων. Επικράτησε 2-0 του Λίχτενσταϊν και 1-0 της Ανδόρας. Αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι δεν δέχτηκε γκολ στα δύο αυτά ματς, έστω κι αν πρόκειται για αντιπάλους χωρίς ιδιαίτερη δυναμική. Μάλλον προδιαγεγραμμένη η μοίρα του Γιβραλτάρ στον όμιλο του Euro, μοιάζει απίθανο να αποφύγει την τελευταία θέση.
Η διαφορά δυναμικότητας στο παιχνίδι είναι ξεκάθαρη. Η Ελλάδα είναι σε καλό μομέντουμ, έχει προσανατολισμό στο παιχνίδι της και ρόλους στο χορτάρι. Απαραίτητο το τρίποντο στην οικονομία του ομίλου, το συνδυαστικό στοίχημα Ελλάδα Over 2,5 γκολ & Ελλάδα Over 3,5 κόρνερ στο 1ο ημίχρονο σε απόδοση 2.95 στο Bet Builder της Stoiximan.
Τα φαβορί του Group B κοντράρονται στην πρεμιέρα του ομίλου στο Παρίσι. Η Γαλλία είναι ομάδα που πρωταγωνιστεί σταθερά τα τελευταία χρόνια, με πλειάδα παικτών παγκόσμιας κλάσης στο ρόστερ της. Κατέκτησε το Μουντιάλ του 2018, έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης το 2022, ωστόσο δεν κατάφερε να διατηρήσει τα κεκτημένα. Ηττήθηκε στα πέναλτι μετά από μια συγκλονιστική μάχη κόντρα στην Αργεντινή. Κακή παρένθεση η παρουσία της στο Nations League, όπου τερμάτισε πίσω από τις Κροατία και Δανία στο Group 1 της πρώτης κατηγορίας.
Η Ολλανδία έφτασε ως τα προημιτελικά του Μουντιάλ 2022. Εκεί όπου αποκλείστηκε στην διαδικασία των πέναλτι από την Αργεντινή. Έκανε περίπατο στο Group 4 του Nations League, καθώς με πέντε νίκες και μια ισοπαλία πήρε την πρώτη θέση κόντρα σε Βέλγιο, Πολωνία και Ουαλία.
Παραμένει αήττητη σε 90λεπτο από τον Σεπτέμβρη του 2021 και για 20 συνολικά ματς. Με απολογισμό σε αυτό το διάστημα 14 νίκες και έξι ισοπαλίες. Έχει εξαιρετικό ρόστερ, ωστόσο της λείπει η αποφασιστικότητα στα κρίσιμα προκειμένου να φτάσει στην διάκριση.
Ματς πολύ υψηλών προδιαγραφών, με φαβορί την Γαλλία. Όμως οι Ολλανδοί δεν αστειεύονται, είναι ικανοί να σκοράρουν στο Παρίσι και να βάλουν δύσκολα στους «τρικολόρ». Το συνδυαστικό στοίχημα Goal/Goal & Over 9,5 κόρνερ σε απόδοση 3.80 στο Bet Builder της Stoiximan.
Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Την ευκαιρία να "γράψει" ακόμα δύο συμμετοχές με τη φανέλα της χώρας του, θα έχει στα μέσα Ιουνίου ο Ίνγκι Ίνγκασον!
Συγκεκριμένα, ο 29χρονος στόπερ κλήθηκε από τον προπονητή της Εθνικής Ισλανδίας, Άγκε Χαρέιντε, για τα δύο εντός έδρας παιχνίδια με Σλοβακία (17/6) και Πορτογαλία (20/6), στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Euro 2024!
Κάπως έτσι, ο "Ιceman" προστέθηκε στους παίκτες του ΠΑΟΚ που δεν θα δώσουν το "παρών" στην πρώτη συγκέντρωση του Δικεφάλου στις 22 Ιουνίου, καθώς είναι δεδομένο πως θα πάρει κάποιες έξτρα ημέρες άδεια σε σχέση με τους υπόλοιπους, προκειμένου να είναι στην επιθυμητή κατάσταση στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Τις ημερομηνίες της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ στο Τέχελεν της Ολλανδίας ειδικότερα και το... καλεντάρι του καλοκαιριού γενικότερα, γνωστοποίησε πριν από λίγο η "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ, αναφέροντας:
"Η σεζόν 2022-23 ανήκει ήδη στο παρελθόν κι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δουλεύει ήδη πάνω στο σχεδιασμό της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.
Το αγωνιστικό τμήμα επιστρέφει στη Νέα Μεσημβρία στις 22.06 και θα μείνει στη Θεσσαλονίκη για τις πρώτες μέρες δουλειάς. Στις 03.07 θα αναχωρήσει για Ολλανδία και πιο συγκεκριμένα για το Τέχελεν όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας μέχρι τις 17 του μήνα.
Ο Δικέφαλος θα έχει το Hotel Bilderberg ως έδρα και θα δώσει τέσσερα τουλάχιστον φιλικά. Το ακριβές πρόγραμμα των φιλικών θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.
Στη συνέχεια η ομάδα θα επιστρέψει στη βάση της και θα μπει στην τελική ευθεία ενόψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων στο UEFA Europa Conference League 2023-24.
Το πρώτο παιχνίδι του 2ου προκριματικού γύρου είναι προγραμματισμένο για τις 27.07 και ο επαναληπτικός για τις 03.08. O ΠΑΟΚ θα μάθει τον αντίπαλό του στις 21.06, όταν και θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση".
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Eξπρέρ στην (κακή) επικοινωνία!
Το φημολογούμενο αν όχι σκηνοθετημένο ενδιαφέρον της Κλουζ για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και οι… ομοιότητες με πρόσφατη ιστορία!

"Για τα μάτια του κόσμου" τραγουδούσε κάποτε ο Αυγερινός, τραγούδι που έγινε σούπερ επιτυχία τη δεκαετία και θα μπορούσε κάλλιστα να "κολλήσει" στη νέα ιστορία που "παίζει" από χθες στη Ρουμανία, σχετικά με τις αναζητήσεις της Κλουζ για τον αντικαταστάτη του Νταν Πετρέσκου, σε περίπτωση που αυτός αποχωρήσει από τον πάγκο της!
Χθες το απόγευμα "έπαιξε" δυνατά το όνομα του Ραζβάν Λουτσέσκου, το βράδυ το όνομα του Λάσλο Μπόλονι ο οποίος διέψευσε πως επικοινώνησε μαζί του άνθρωπος της Κλουζ, σήμερα "παίζει" το όνομα του Μιρτσέα Λουτσέσκου!
Όλα αυτά, στην προσπάθεια του ιδιοκτήτη της Κλουζ να ηρεμήσει τους οπαδούς της ομάδας του σε περίπτωση που δεν παραμείνει ο Πετρέσκου, όπως τονίζουν και στη Ρουμανία, με την όλη ιστορία να θυμίζει το... θέατρο των σκιών που έπαιξε τον Δεκέμβριο του 2021!
Τότε, ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ρουμανίας, Ραζβάν Μπουρλεάνου, ήρθε στη Θεσσαλονίκη και συνάντησε τον Ραζβάν Λουτσέσκου, έχοντας φροντίσει όμως να... φυτέψει στο εστιατόριο ένα ζευγάρι Ρουμάνων, οι οποίοι φωτογράφησαν τους δύο άντρες προκειμένου να πείσουν την ρουμάνικη κοινή γνώμη πως ο πρώτος κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να βρει την καλύτερη δυνατή λύση για την Εθνική της χώρας του!
Και τότε όμως, έστω και με μία μικρή καθυστέρηση, ακόμα και στη Ρουμανία κατάλαβαν το... παπατζιλίκι του Μπουρλεάνου...
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ31-10-2022, 13:26
Να τον χαίρονται στο Κιλκίς (vid)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ26-05-2023, 11:53
Με Σεκού Ολίσε στην κορυφή (vid)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ21-05-2023, 09:05
«Πιθανός προορισμός του Ολιβάρες ο ΠΑΟΚ»
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ21-05-2023, 09:29
«Χρυσή αλλαγή» ο Κούτσιας: Ισοφάρισε στο 89′ και ξέσπασε (vid)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ07-05-2023, 23:28
Το απόλυτο ποδοσφαιρικό χάος και ο Πέλκας
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ14-04-2021, 12:38
Άφησε τον ΠΑΟΚ για τη Φέγενορντ
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ26-05-2023, 18:01
«Έχει σφραγιστεί η μοίρα του Τσιγγάρα»
-
ΔΙΑΦΟΡΑ20-07-2021, 23:05
Τώρα ο Σαββίδης έγινε καλός…