Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τι κάνουν όσοι έφυγαν από τον ΠΑΟΚ;

Από τον Τσόλακ μέχρι τον Κρέσπο, η πορεία όσων αποχώρησαν το περασμένο καλοκαίρι

Ανέστης Παπιόπουλος

Τι κάνουν όσοι έφυγαν από τον ΠΑΟΚ;

Το περασμένο καλοκαίρι από τον ΠΑΟΚ αποχώρησαν 9 ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας, με διάφορες μορφές. Άλλοι ως δανεικοί, άλλοι με μεταγραφή και άλλοι ως ελεύθεροι ή εφόσον ολοκληρώθηκε ο δανεισμός τους στους «ασπρόμαυρους».

Το PAOK24 συλλέγει και σας παρουσιάζει την πορεία όσων έφυγαν από τον Δικέφαλο και έψαξαν την τύχη τους αλλού.

Τσούμπα Άκπομ

Ο Άκπομ αποκτήθηκε με την μορφή δανεισμού από την Μίντλεσμπρο για την περσινή σεζόν, όταν ο ΠΑΟΚ είδε τον κίνδυνο να παρουσιάσει πρόβλημα στην επάρκεια των επιθετικών, με τον τραυματισμό του Νέλσον Ολιβέιρα, που είχε υποστεί ρήξη χιαστών. Με το τέλος του δανεισμού του επέστρεψε στην Αγγλία και φέτος πραγματοποιεί μια εκπληκτική σεζόν, όντας πρώτος σκόρερ της Championship και παράλληλα κερδίζοντας το βραβείο του καλύτερου παίκτη του πρωταθλήματος, τους τρεις τελευταίους μήνες, διαδοχικά. Σε 33 παιχνίδια για πρωτάθλημα και κύπελλα, έχει πετύχει 25 γκολ και 2 ασίστ. Παράλληλα, η ομάδα του είναι στην τρίτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου, στο -3 από την δεύτερη που οδηγεί απευθείας στην Premier League.

Αντόνιο Τσόλακ 

Αποχώρησε με μεταγραφή για τους Ρέιντζερς, κάνοντας ένα εκρηκτικό ξεκίνημα στην παρουσία του στην Σκωτία. Σημείωσε 3 γκολ στα προκριματικά του Champions League και άλλα 11 στο πρωτάθλημα πριν την διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Κάπου εκεί τραυματίστηκε για περίπου 1,5 μήνα και από όταν γύρισε δεν έχει εντυπωσιάσει, πετυχαίνοντας λίγα γκολ. Συνολικά σε 36 εμφανίσεις έχει 17 γκολ και 3 ασίστ.

Φερνάντο Βαρέλα

Μετά από μια 6ετία στον ΠΑΟΚ, με τον οποίο κατέκτησε τα πάντα -4 κύπελλα και ένα αήττητο πρωτάθλημα Ελλάδος που συνδυάστηκε με νταμπλ- ο Βαρέλα επέστρεψε στην Πορτογαλία, εκεί όπου ξεκίνησε την καριέρα του. Ενσωματώθηκε στην νεοφώτιστη Κάζα Πία, για την οποία αποτελεί βασικό στέλεχος, έχοντας 24 εμφανίσεις και 2 γκολ, τις περισσότερες ως βασικό σε σχήμα με τριάδα στόπερ. Η ομάδα του παρότι ανέβηκε πέρυσι στην μεγάλη κατηγορία, τα πάει εξαιρετικά, ούσα 6η με 38 βαθμούς.

Χοσέ Άνχελ Κρέσπο

Όμοια περίπτωση με τον Βαρέλα. Μαζί ήρθαν το καλοκαίρι του 2016, μαζί κατάκτησαν τα πάντα. ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο αποχώρησε ως ελεύθερος στην Κύπρο και το ΑΠΟΕΛ. Βασικός και αναντικατάστατος στο κέντρο της άμυνας, με 34 εμφανίσεις 2 γκολ και μια ασίστ, οδηγεί την ομάδα του προς την κατάκτηση του τίτλου, όντας στην πρώτη θέση με 59 βαθμούς και ενώ το ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε με άσχημο τρόπο την σεζόν.

Αλέξανδρος Πασχαλάκης

Ακόμη ένας παίκτης που με τον ΠΑΟΚ κατέκτησε τα πάντα, από το καλοκαίρι του 2017 που ήρθε από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το περασμένο καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος, με τον Ολυμπιακό να κινείται για την απόκτηση του και τελικά να τον παίρνει, λίγο πριν το τέλος των μεταγραφών. Σχεδόν από την αρχή ο Πασχαλάκης έγινε βασικό και με τους ερυθρόλευκους μετρά 21 εμφανίσεις με 14 clean sheets και 8 γκολ παθητικό.

Λέο Ζαμπά

Ιδιαίτερη περίπτωση παίκτη για τον οποίο ο ΠΑΟΚ δαπάνησε σημαντικό ποσό για να τον αποκτήσει το 2018 από την Άκματ Γκρόζνι, βλέποντας στο πρόσωπο του ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό πρότζεκτ. Η σχέση των δυο πλευρών πέρασε από χίλια κύματα, με τον παίκτη να τραυματίζεται σοβαρά σε φιλικό του Δικεφάλου με την Δόξα Δράμας τον Νοέμβρη του 2019 και έκτοτε να επιστρέφει άλλος άνθρωπος. Ακολούθησαν δανεισμοί, η επιστροφή του υπό τις οδηγίες του Λουτσέσκου τον Ιανουάριο του 2022, αλλά τελικά δεν κατάφερε ποτέ να επιστρέψει στην καλή του φόρμα. Αφέθηκε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ και πριν από λίγο καιρό βρήκε την επόμενη του ομάδα στις χαμηλές κατηγορίες της Βραζιλίας και την Σάο Μπερνάρντο. Με αυτήν, έχει φέτος 8 συμμετοχές 2 γκολ και 3 ασίστ.

Γιώργος Κούτσιας

Οριστικά από τον ΠΑΟΚ έφυγε στην πρόσφατη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, με πώληση στους Σικάγο Φάιρ του MLS. Ωστόσο, μετά την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Stoiximan Super League ο Κούτσιας δόθηκε δανεικός στον ΝΠΣ Βόλο. Με τους «ασπρόμαυρους» αγωνίστηκε στα προκριματικά με την Λέφσκι Σόφιας, στα πλαίσια του Conference League. Στον Βόλο μέτρησε 23 συμμετοχές με 5 γκολ και μια ασίστ. Στην νέα του ομάδα δεν έχει ακόμη αγωνιστεί.

Αλεξάντρου Μιτρίτσα

Στην παρουσία του στον ΠΑΟΚ οι περισσότεροι θα τον θυμούνται ως ένα παίκτη που ήταν μια του ύψους μια του βάθους. Ήρθε στην Θεσσαλονίκη με την μορφή δανεισμού από την Νιου Γιορκ Σίτι. Το καλοκαίρι επέστρεψε στην ομάδα του για να δοθεί εκ νέου δανεικός στην Σαουδική Αραβία και την Αλ-Ραέντ. Με αυτήν έχει 20 παιχνίδια με 5 γκολ και 1 ασίστ, στα περισσότερα ως βασικός. Η ομάδα του είναι 9η με 25 βαθμούς.

Σίντκλεϊ

Στον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε ως δανεικός από την Ντινάμο Κιέβου. Επέστρεψε το καλοκαίρι στην Ουκρανία και θα έλεγες κανείς ότι περνάει μια δύσκολη χρονιά. Αρχικά αγωνίστηκε δυο παιχνίδια με την Ντινάμο. Έπειτα δόθηκε δανεικός στην βραζιλιάνικη Κουϊάμπα για να αγωνιστεί 8 φορές και να περάσει αρκετά προβλήματα τραυματισμού πριν γυρίσει και πάλι στο Κίεβο. Νέος δανεισμός, τον περασμένο Ιανουάριο, στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας, με την οποία έχει προλάβει να αγωνιστεί 2 φορές.

Λούκας Τέιλορ

Βρίσκεται στην Σαχτάρ Ντόνετσκ ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ. Ξεκίνησε ως βασικός την χρονιά ωστόσο στην πορεία έχασε την θέση του. Το τελευταίο διάστημα άλλοτε μένει στον πάγκο, άλλοτε εκτός αποστολής και άλλοτε αγωνίζεται και ως αλλαγή και ως βασικός. Γενικά δεν είναι σταθερός. Συνολικά 16 συμμετοχές με 1 γκολ και μια ασίστ. Από αυτές, οι 5 είναι στους ομίλους του Champions League με Ρεάλ Μαδρίτης, Λειψία και Σέλτικ.

Θεοχάρης Τσιγγάρας

Ακόμη μια περίπτωση παίκτη που ο ΠΑΟΚ έχει δώσει δανεικό. Ο Τσιγγάρας έφυγε το καλοκαίρι για την Γαλλία και την Τουλούζ, ωστόσο τα πράγματα δεν έχουν εξελιχθεί ιδανικά γι’ αυτόν. Προβλήματα τραυματισμών, χειρουργείο για να αντιμετωπίσει θέμα στους κοιλιακούς, τον έχουν αφήσει εκτός για μεγάλο κομμάτι της χρονιάς. Ακόμη και τώρα που είναι διαθέσιμος, σπάνια επιλέγεται από τον προπονητή του. Συνολικά έχει 4 εμφανίσεις με την πρώτη ομάδα και 135 λεπτά συμμετοχής.

Ενέα Μιχάι

Βλέποντας ότι δεν θα έχει τον απαραίτητο χώρο και χρόνο συμμετοχής, ΠΑΟΚ και Μιχάι χώρισαν τους δρόμους τους, με τον Αλβανό αμυντικό να φεύγει για την Πορτογαλία και την Φαμαλικάο. Μέχρι σήμερα μετρά 34 συμμετοχές, στην συντριπτική πλειοψηφία τους ως βασικός, με την ομάδα του να είναι 9η με 33 βαθμούς, στο -5 από την Κάζα Πία του Βαρέλα.

Λάζαρος Λάμπρου

Μετά από χρόνια που ο Λάμπρου ήταν από δανεισμό σε δανεισμό από τον ΠΑΟΚ, τελικά πωλήθηκε το περασμένο καλοκαίρι για την Εξέλσιορ της Ολλανδίας. Γεμάτη σεζόν μέχρι τώρα με 22 εμφανίσεις 5 γκολ και 2 ασίστ, στα περισσότερα παιχνίδια ως βασικός. Έχει αποδείξει ξανά άλλωστε ότι του ταιριάζει η συγκεκριμένη χώρα με τα περάσματα του από Τβέντε και Φορτούνα Σιτάρντ. Η Εξέλσιορ είναι 15η με 23 βαθμούς.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν αλλάζει… στέγη ο Κουλιεράκης

Σημαντική στιγμή για τον νεαρό στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Διανύει μία γεμάτη σεζόν σε όλα τα επίπεδα και συνεχώς, βλέπει όλο και περισσότερα βλέμματα να στρέφονται επάνω του.

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης από τη δική του μεριά, έχει στραμμένη την προσοχή του στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και την ίδια στιγμή, έδωσε τα χέρια με το μανατζερικό γραφείο που τον εκπροσωπεί, με φόντο την ανανέωση της συνεργασίας τους.

"Με μεγάλη χαρά και βαθιά αίσθηση ευθύνης, ανακοινώνουμε την ανανέωση της συνεργασίας μας με τον Έλληνα διεθνή κεντρικό αμυντικό του @paok_fc , Κωνσταντίνο Κουλιεράκη @konstantinos_koulierakis.

Ο Κωνσταντίνος δεν ξεχωρίζει μόνο για το μοναδικό του ταλέντο, αλλά για το ήθος και την προσωπικότητά του, που τον καθιστούν πραγματικό παράδειγμα προς μίμηση.

Εμείς, στην PROSPORT, είμαστε περήφανοι που θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό του, υποστηρίζοντας κάθε του βήμα και προσφέροντας τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να χαράξουμε μαζί μια λαμπρή πορεία στο μέλλον", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Prosport Ltd. (@prosport_gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Επιστροφές ενόψει ΠΑΟΚ

Παίρνει τις αποφάσεις του ο Φατίχ Τερίμ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως ο ΠΑΟΚ, έτσι και ο Παναθηναϊκός ανεβάζει στροφές με φόντο το ντέρμπι της Κυριακής (18:00).

Πλέον, ο Φατίχ Τερίμ έχει στη διάθεσή τους και τους διεθνείς, που επέστρεψαν στην Αθήνα και ξεκίνησαν τη δουλειά.

Χθες, ακολούθησαν αποθεραπεία οι Μπακασέτας, Ιωαννίδης, Ζέκα, Ακαϊντίν, ενώ οι Μάγκνουσον και Πάλμερ – Μπράουν έκαναν το δικό τους πρόγραμμα, καθώς αμφώτεροι παραμένουν στα... pits.

Σήμερα αναμένεται να μπουν στο πρόγραμμα και οι Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς, με τον Τερίμ να καταλήγει στις τελικές του επιλογές ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Σερί υψηλών απαιτήσεων

Διαδοχικά παιχνίδια που κρίνουν πολλά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του έχουν ξεκινήσει ξανά τη δουλειά με φόντο ένα άκρως απαιτητικό διάστημα σε όλα τα επίπεδα.

Οι “ασπρόμαυροι” θα μπουν και πάλι σε λογική αγώνων, καθώς στο “κάδρο” μπαίνουν τα πλέι οφ και στην πορεία και το Europa Conference League. Αρχικά, στις 31 του Μάρτη θα ακολουθήσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και μετά, σειρά έχει ένας μήνας… “καυτός”!

Ο Απρίλιος θα είναι ένας πολύ-πολύ σημαντικός μήνας για τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του, καθώς εκτός από μεγάλες “μάχες” στα πλέι οφ, θα υπάρξουν και τα δύο παιχνίδια με την Κλαμπ Μπριζ στο UECL, ενώ ήδη έχει αναβληθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που επρόκειτο -βάσει προγράμματος- να πέσει ανάμεσα στα δύο ματς με τους Βέλγους.

Πώς διαμορφώνεται το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του Απρίλη; Δείτε τα παιχνίδια που περιλαμβάνει ο μήνας:

31/3 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

3/4 ΠΑΟΚ – Λαμία

7/4 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

11/4 Κλαμπ Μπριζ – ΠΑΟΚ (UECL)

18/4 ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ (UECL)

21/4 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

24/4 Λαμία – ΠΑΟΚ

28/4 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ