Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ποιος είναι ο καλύτερος παρτενέρ του Ντόουγκλας;

Ο εκλεκτός για το «Καραϊσκάκης» και η ανάλυση

Ανέστης Παπιόπουλος

Ποιος είναι ο καλύτερος παρτενέρ του Ντόουγκλας;

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ, στην Stoiximan Super League. Ένα από τα ερωτηματικά που αφορούν την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Ράζβαν Λουτσέσκου στον αγωνιστικό χώρο, είναι ο παρτενέρ του Ντόουγκλας Αουγκούστο.

Στο κάδρο μπαίνουν όλοι οι διαθέσιμοι χαφ του ΠΑΟΚ. Στέφαν Σβαμπ, Τιάγκο Ντάντας ή Φιλίπε Σοάρες; Το PAOK24 συλλέγει και σας παρουσιάζει όλα τα δίδυμα με τα οποία έχει παραταχθεί ο Δικέφαλος μετά το Μουντιάλ -20 παιχνίδια για πρωτάθλημα και κύπελλο- αλλά και τα αποτελέσματα.

Υπάρχει απόλυτη ισορροπία στις φορές με τις οποίες ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με Αουγκούστο – Σβαμπ και στις περιπτώσεις που ξεκίνησε με Αουγκούστο – Ντάντας. Από 8 φορές για κάθε ένα από τα δίδυμα.

Με Αουγκούστο και Σβαμπ, ο ΠΑΟΚ μετρά 4 νίκες με Παναιτωλικό, Άρη, Παναθηναϊκό και Βόλο, όλα για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Στα υπόλοιπα, είναι οι ισοπαλίες με Ατρόμητο, ΟΦΗ, Αστέρα Τρίπολης, αλλά και η πρόσφατη ήττα από την ΑΕΚ για τα πλέι-οφ, στην Τούμπα.

Στα παιχνίδια κατά τα οποία οι «ασπρόμαυροι» ξεκίνησαν με Αουγκούστο και Ντάντας στο κέντρο, ο απολογισμός είναι 6 νίκες, με Λαμία, ΑΕΚ και Ιωνικό για το πρωτάθλημα ενώ είναι και τα ματς με Παναθηναϊκό και Λαμία για το κύπελλο. Υπάρχει και η πρεμιέρα των πλέι-οφ με τον Άρη όπου, ωστόσο, ο Ντάντας αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Σβαμπ, με τον Αυστριακό να έχει καταλυτικό ρόλο στην ανατροπή. Στις δυο ισοπαλίες, βρίσκουμε τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό για το κύπελλο, εκεί που ο ΠΑΟΚ σφράγισε την πρόκριση, και με Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα στην Τούμπα.

Στα εναπομείναντα 4 παιχνίδια έχουμε δει αρκετά διαφορετικά πράγματα. Αρχικά, το δίδυμο Αουγκούστο – Φιλίπε Σοάρες, σε δυο περιπτώσεις. Τον πρώτο αγώνα της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί με 0-2 και το παιχνίδι με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, ματς που έληξε 0-0. Στο τελευταίο μάλιστα, ο Φιλίπε Σοάρες πραγματοποίησε κακή εμφάνιση, με τον Δικέφαλο να “πετά” ένα ημίχρονο και τον Ράζβαν Λουτσέσκου να φέρνει στον αγωνιστικό χώρο τον Σβαμπ, στην ανάπαυλα.

Μια φορά έχουμε δει τους Ντάντας – Σβαμπ να ξεκινούν μαζί, με τον Λεβαδειακό στην Τούμπα, λόγω τιμωρίας του Αουγκούστο. Ο Πορτογάλος χαφ ήταν εξαιρετικός και με δυο δικά του γκολ συνέβαλλε τα μέγιστα στην νίκη με 3-2.

Τέλος, στο πιο ειδικών συνθηκών παιχνίδι με την Καλαμάτα για τον επαναληπτικό Κυπέλλου, ο Λουτσέσκου επέλεξε να ξεκινήσει τους Σβαμπ, Ντάντας και Φιλίπε Σοάρες, με τον τελευταίο να παίζει στην θέση “10”. Παιχνίδι τυπικής διαδικασίας για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε σε πολύ μεγάλο βαθμό εξασφαλίσει την πρόκριση από τον πρώτο αγώνα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ