Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: “Καθαρίζει” και προχωράει

“Τσεκάρει” το εισιτήριο ο “Δικέφαλος”

Αγάπη Γαβριηλίδου

ΠΑΟΚ: “Καθαρίζει” και προχωράει

Με το 5-1 του πρώτου αγώνα να του δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα, ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει σήμερα τη Λαμία στην Τούμπα, θέλοντας να “τσεκάρει” και τυπικά το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Novibet.

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 4 HD, ενώ θα υπάρχει live ενημέρωση από το PAOK24.

O κανονισμός του εκτός έδρας γκολ δεν ισχύει, με τους “ασπρόμαυρους” να προέρχονται από την εντός έδρας επικράτηση (4-2) επί του Βόλου στα πλέι οφ και με πιο καλή ψυχολογία πλέον, να ψάχνουν ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα μαζί και με την πρόκριση, για να στρέψουν ξανά την προσοχή τους στη συνέχεια στα μεγάλα ντέρμπι που ακολουθούν.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, εκτός έμειναν οι Ίνγκασον, Αουγκούστο, Ελ Καντουρί, Σάστρε, Τζίμας και Κούρτιτς, με την αποστολή να αποτελείται από τους:

Κοτάρσκι, Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Βιεϊρίνια, Κεντζιόρα, Κάργας, Κουλιεράκης, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Φιλίπε Σοάρες, Ντάντας, Σβαμπ, Μπίσεσβαρ, Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Α.Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ, Ολιβέιρα, Μπράντον.

Από την άλλη, η Λαμία το περασμένο Σάββατο υπέστη βαριά ήττα με ανατροπή (4-1) στην έδρα του ΟΦΗ και βρίσκεται ξανά εντός ζώνης του υποβιβασμού, στο +1 από τον Λεβαδειακό και στο -2 από ΠΑΣ Γιάννινα και Ιωνικό.

Εκτός είναι οι Γκαραβέλης, Παπαδόπουλος, Κορνέζος, Νούνιες, Τόσιτς και Καραμάνος και η αποστολή αποτελείται από τους:

Τρόπουλος, Κοσέλεφ, Νικοπολίδης, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Μαρτίνεθ, Πάβλοβετς, Αμπαντά, Σλίβκα, Σιμόν, Μπεχαράνο, Στάνκο, Ασκόφσκι, Βασιλαντωνόπουλος, Μανούσος, Ντε Βινσέντι, Βέργος, Κοντονίκος, Τσούκαλος και Μεντίνα.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σπύρος Ζαμπαλάς, με βοηθούς τους Θεόφιλο Μωυσιάδη και Γιώργο Στεφανή, ενώ τέταρτος θα είναι ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης. Στο VAR θα είναι ο Δημήτρης Καραντώνης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ