Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπαλτάκος: «Ό,τι προβλέπεται από την προκήρυξη»

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ με επίκεντρο τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet!

PAOK24

Μπαλτάκος: «Ό,τι προβλέπεται από την προκήρυξη»

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης στην εφημερίδα “Ελευθερία της Λάρισας”, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα, παραχώρησε ο Τάκης Μπαλτάκος, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

Για την έδρα του τελικού Κυπέλλου: «Ο τελικός θα γίνει όπως ακριβώς προβλέπεται στην προκήρυξη. Είχαμε πει ότι αν από τις δύο ομάδες είναι η μία από Θεσσαλονίκη και η άλλη από Αθήνα θα πρέπει να γίνει κάπου ενδιάμεσα και η πόλη είναι ο Βόλος.

Δεν δέχεται όπως γνωρίζουμε όλοι ο δήμαρχος του Βόλου να φιλοξενήσει οπαδούς των δύο ομάδων γιατί στο παρελθόν είχαν δημιουργηθεί επεισόδια. Και αυτό που ζητάει είναι να γίνει ο αγώνας στον Βόλο, αλλά ουσιαστικά κεκλεισμένων των θυρών. Δηλαδή με προσκλήσεις μόνο ονομαστικές που θα δώσει η ΕΠΟ. Δεν δέχεται καθόλου φιλάθλους.

Αυτό σημαίνει καταρχήν ότι εμείς πρέπει να αναζητήσουμε ένα γήπεδο άλλο όπως είναι το ΟΑΚΑ, αν βεβαίως είναι σε διαθεσιμότητα, κάτι που δεν ξέρουμε. Αλλά για να παιχθεί ο αγώνας στο ΟΑΚΑ θα πρέπει να συμφωνήσει ο ΠΑΟΚ γιατί η προκήρυξη δεν λέει Αθήνα, λέει Βόλος.

Άρα λοιπόν οι επιλογές είναι δύο, είτε στο ΟΑΚΑ αν συμφωνήσει ο ΠΑΟΚ είτε θα γίνει στον Βόλο, αλλά με τις προϋποθέσεις που θέτει ο δήμαρχος του Βόλου γιατί το γήπεδο είναι δημοτικό. Συνεπώς ο δήμαρχος έχει αποφασιστική αρμοδιότητα».

Για την ημερομηνία του τελικού Κυπέλλου: «Όχι πρέπει να βρούμε πρώτα το γήπεδο. Το γήπεδο προέχει γιατί εμείς μπορούμε να πούμε την ημερομηνία, αλλά να μην μπορεί να μας δοθεί το γήπεδο εκείνη την ημέρα. Πρέπει να βρούμε πρώτα το γήπεδο. . . Όλα αυτά θα γίνουν στις 27 Απριλίου, τότε που συνεδριάζει η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ. Τότε θα αποφασιστούν και το γήπεδο και η ημερομηνία.

Για να γίνει στην Ελλάδα ένας ποδοσφαιρικός αγώνας πρέπει να δώσει άδεια η Αστυνομία. Η Αστυνομία είναι κυβέρνηση. Εμείς είχαμε σκεφτεί να γίνει ο τελικός 21 Μαΐου, φυσικά δεν μπορεί να γίνει ούτε μπορεί να γίνει 20 Μαΐου γιατί απαγορεύονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις, αν θυμάμαι καλά. Σε κάθε περίπτωση δεν θα δώσει άδεια ούτε για τις 20 Μαΐου, ημέρα Σάββατο».

Για «το δώρο της φούστας από τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού»: «Η έργω εξύβριση χαρακτηρίζει πάντα αυτόν που τη διαπράττει. Ούτε απάντησα ούτε θα απαντήσω παρά μόνο θεσμικά».

Για το Μουντιάλ 2030 με προτεινόμενες πόλεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο: «Προτεινόμενες από ποιον; Πρέπει να τονίσουμε ότι η διεκδίκηση δεν γίνεται από τις κυβερνήσεις αλλά από την Ομοσπονδία. Η Ομοσπονδία δεν έχει ασχοληθεί, όταν η Ομοσπονδία ασχοληθεί τότε θα δούμε και ποιες πόλεις θα είναι».

Για τη Super League 2: «Θα έπρεπε να έχει λιγότερες ομάδες. Είναι ξεκάθαρο αυτό, δεν μπορεί η ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα να αντιμετωπίσει ένα πρωτάθλημα Β’ Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου τόσων ομάδων. Θα πρέπει κατά τη δική μου εκτίμηση οι ομάδες της Β’ Εθνικής να είναι 14 συν τις τέσσερεις ομάδες των μεγάλων ομάδων. Δηλαδή τις δεύτερες ομάδες ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ κατ’ αλφαβητική σειρά. Για μένα εκεί πρέπει να είναι ο αριθμός γιατί τότε μόνο θα είναι βιώσιμο. Έτσι όπως είναι τώρα το πρωτάθλημα, με τόσες ομάδες που έχει, δεν είναι βιώσιμο. Από εκεί ξεκινούν τα προβλήματα που βλέπουμε και πέρυσι και φέτος».

Για την οικονομική ενίσχυση των ΕΠΣ επί των ημερών του: «Θα σας πω, υπήρχαν χρήματα που η ΟΥΕΦΑ τα κρατούσε και δεν τα έδινε για λόγους που δεν θέλω να εκθέσω ούτε αφορούν εμένα. Κρατούσε τότε ένα ποσό πάρα πολύ μεγάλο και δεν το απέδιδε. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πάω εκεί στα γραφεία της ΟΥΕΦΑ, να συζητήσω με τους αξιωματούχους της, να τους πω ότι εκλέχθηκα τώρα και θέλω τα χρήματα που μας έχουν παρακρατήσει. Μου έδωσαν αυτά τα χρήματα και αποτέλεσμα αυτού είναι να έχει αυτή τη στιγμή η ΕΠΟ μια τεράστια οικονομική επάρκεια σε σχέση με ό,τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια…

Η επαρκής χρηματοδότηση των ΕΠΣ για μένα είναι θεμελιώδες για να έχουμε ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο είναι λαϊκό άθλημα, δεν είναι μόνο οι μεγάλες ομάδες. Το ποδόσφαιρο έχει 2.500 ενεργά σωματεία τώρα, είχε πριν μερικά χρόνια 4.300 σωματεία, τα οποία λόγω του μνημονίου και του κορονοϊού έχουν σταματήσει να λειτουργούν. Στόχος δικός μου μεγάλος είναι να επαναλειτουργήσουν και όσο μπορούμε να βοηθήσουμε. Και για να τα βοηθήσουμε πρέπει να βοηθήσουμε τις ΕΠΣ».

Για την Εθνική ομάδα και την πρόκριση στο Euro 2024: «Αυτό είναι τεράστιο θέμα να προκριθεί η Εθνική ομάδα. Έχουμε πολύ δύσκολη κλήρωση με Γαλλία, Ολλανδία, Ιρλανδία, αλλά ευχόμαστε να πάρει τέτοια θέση ώστε να προκριθεί στο Euro. Αυτός είναι δεύτερος μεγάλος στόχος. Συμπερασματικά το όραμά μου είναι η χρηματοδότηση των ΕΠΣ και η πρόκριση της Εθνικής».

Για την παρουσία ξένων διαιτητών: «Τη χρονιά που τελειώνει τώρα εννοείται ότι θα παίζουν, την επόμενη χρονιά έχει προβλεφθεί να παίζουν ξένοι διαιτητές και θα γίνει σε μικρότερο ποσοστό απ’ ότι τώρα. Ο δικός μου στόχος είναι από το 2024 να παίζουν Ελληνες διαιτητές και σπάνια να έρχονται ξένοι και μόνο σε σημαντικούς και πολύ μεγάλους αγώνες».

Για την αντικατάσταση των Πολωνών διαιτητών στον αγώνα ΑΕΚ – Άρης: «Δεν έκανα παρέμβαση στο έργο της ΚΕΔ και δεν πρέπει να παρεμβαίνω καθόλου γιατί η ΕΠΟ δεν μπορεί να παρεμβαίνει στο έργο της ΚΕΔ. Υπάρχει ολόκληρη φιλοσοφία πάνω σ’ αυτό η οποία αποτυπώθηκε στην ολιστική μελέτη την οποία έχει υπογράψει ο Πρωθυπουργός της χώρας. Προβλέπει με σαφήνεια ότι η ΚΕΔ πρέπει να είναι ανεξάρτητη. Αυτό υπάρχει και στο καταστατικό της ΕΠΟ στο άρθρο 46 που προβλέπει ακριβώς τα ίδια.

Δηλαδή για να καταλάβει ο κόσμος τη διαφορά που είναι ότι η ΕΠΟ μπορεί και πρέπει να ασχολείται με την ΚΕΔ στα διοικητικά. Δηλαδή η ΚΕΔ έχει ανάγκες διοικητικής φύσεως, να πληρώνονται οι αμοιβές τους, να μπορούν να έχουν ένα γραφείο να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, την επικοινωνία τους. Όλα αυτά τα φροντίζει η ΕΠΟ, αλλά στους ορισμούς των διαιτη τών με σαφήνεια λέει το καταστατικό ότι είναι αρμοδιότητα της ΚΕΔ. Εγώ λοιπόν σε αυτό το θέμα της ΚΕΔ θέλω να είμαι εναρμονισμένος στο καταστατικό. Είτε το πιστεύουν οι παράγοντες είτε δεν το πιστεύουν δεν με αφορά, αφορά εκείνους.

Δηλαδή οι ορισμοί δεν ανήκουν στην ΕΠΟ, ανήκουν μόνο στον αρχιδιαιτητή τον κ. Μπένετ και αυτός είναι ανεξάρτητος να κάνει αυτό που νομίζει. Ο κύριος Μπένετ έκρινε ότι αυτοί που είχε ορίσει ο ίδιος, οι Πολωνοί, δεν ήταν σε θέση να διαιτητεύσουν.

Αυτός απλώς ενημέρωσε και βγήκε η σχετική ανακοίνωση. Ούτε προσωπικά, ούτε η ΕΠΟ ασχοληθήκαμε με αυτό το θέμα, ούτε μπορούσαμε να ασχοληθούμε».

Για την έλλειψη νέων διαιτητών: «Αυτό είναι πολύ μεγάλο θέμα διότι όταν βλέπουν τα νέα παιδιά και αναφέρομαι στους νέους διαιτητές ότι δεν προχωρούν οι Έλληνες διαιτητές της Α’ Κατηγορίας ή οι διεθνείς, απογοητεύονται. Γιατί μην ξεχνάτε ότι ο κάθε πρωτοετής εύελπις, που είχε πει κάποτε ο’ Εβερτ, όταν μπαίνει στη Σχολή Ευελπίδων αυτό που σκέφτεται είναι να γίνει κάποτε αρχηγός Στρατού. Και αυτό είναι το λογικό και το φυσιολογικό.

Όταν λοιπόν κάποιος διαιτητής σε οποιονδήποτε νομό είναι 20 χρονών ξεκινάει και καταλαβαίνει ότι δεν θα φθάσει πουθενά και θα μείνει μόνο στον νομό, αντιλαμβάνεστε ότι το ενδιαφέρον του πέφτει και συρρικνώνεται διαρκώς. Για να έχουμε ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πρέπει να έχουμε διαιτητές και να βλέπουν ότι αυτοί που είναι Α’ Εθνικής και διεθνείς παίζουν παιχνίδια. Αν δεν παίζουν αυτοί, δεν θα συνεχίσουν, θα σταματήσουν και δεν θα έχουμε διαιτητές στην Ελλάδα γιατί δεν θα έχουν την εξέλιξη που επιθυμούν».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Επιστροφές ενόψει ΠΑΟΚ

Παίρνει τις αποφάσεις του ο Φατίχ Τερίμ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως ο ΠΑΟΚ, έτσι και ο Παναθηναϊκός ανεβάζει στροφές με φόντο το ντέρμπι της Κυριακής (18:00).

Πλέον, ο Φατίχ Τερίμ έχει στη διάθεσή τους και τους διεθνείς, που επέστρεψαν στην Αθήνα και ξεκίνησαν τη δουλειά.

Χθες, ακολούθησαν αποθεραπεία οι Μπακασέτας, Ιωαννίδης, Ζέκα, Ακαϊντίν, ενώ οι Μάγκνουσον και Πάλμερ – Μπράουν έκαναν το δικό τους πρόγραμμα, καθώς αμφώτεροι παραμένουν στα... pits.

Σήμερα αναμένεται να μπουν στο πρόγραμμα και οι Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς, με τον Τερίμ να καταλήγει στις τελικές του επιλογές ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Σερί υψηλών απαιτήσεων

Διαδοχικά παιχνίδια που κρίνουν πολλά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του έχουν ξεκινήσει ξανά τη δουλειά με φόντο ένα άκρως απαιτητικό διάστημα σε όλα τα επίπεδα.

Οι “ασπρόμαυροι” θα μπουν και πάλι σε λογική αγώνων, καθώς στο “κάδρο” μπαίνουν τα πλέι οφ και στην πορεία και το Europa Conference League. Αρχικά, στις 31 του Μάρτη θα ακολουθήσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και μετά, σειρά έχει ένας μήνας… “καυτός”!

Ο Απρίλιος θα είναι ένας πολύ-πολύ σημαντικός μήνας για τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του, καθώς εκτός από μεγάλες “μάχες” στα πλέι οφ, θα υπάρξουν και τα δύο παιχνίδια με την Κλαμπ Μπριζ στο UECL, ενώ ήδη έχει αναβληθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που επρόκειτο -βάσει προγράμματος- να πέσει ανάμεσα στα δύο ματς με τους Βέλγους.

Πώς διαμορφώνεται το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του Απρίλη; Δείτε τα παιχνίδια που περιλαμβάνει ο μήνας:

31/3 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

3/4 ΠΑΟΚ – Λαμία

7/4 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

11/4 Κλαμπ Μπριζ – ΠΑΟΚ (UECL)

18/4 ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ (UECL)

21/4 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

24/4 Λαμία – ΠΑΟΚ

28/4 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ημέρα του Γιώργου Σαββίδη

Κεντρικό πρόσωπο και ευχές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μία ημέρα μετά τα γενέθλια του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είχε χθες τα γενέθλιά του, σειρά παίρνει σήμερα ο Γιώργος Σαββίδης.

Ο μεγάλος γιος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κλείνει σήμερα το 32ο έτος της ηλικίας του, καθώς γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου του 1991.

Ο ΑΣ ΠΑΟΚ έστειλε τις δικές του ευχές στον Γιώργο Σαββίδη, αναφέροντας:

Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ, εύχεται στο επίλεκτο μέλος του Σωματείου μας, και συμπαραστάτη όλων των τμημάτων μας, Γιώργο Σαββίδη, χρόνια πολλά για τα 33α γενέθλιά του.

Μία ζωή γεμάτη υγεία, ευτυχία, και πολλές «ασπρόμαυρες» επιτυχίες!

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ