Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επτάψυχος ΠΑΟΚ!

Ανατροπή που τον κρατάει ζωντανό

Αγάπη Γαβριηλίδου

Επτάψυχος ΠΑΟΚ!

Ήταν ένα βράδυ που τα είχε όλα. Ένα βράδυ με ένταση, γκολ και εναλλαγές συναισθημάτων, αλλά και με έναν μεγάλο νικητή. Τον ΠΑΟΚ! Ο “Δικέφαλος” επικράτησε με 3-2 του Άρη στην Τούμπα για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League.

Πήγε να τα χάσει όλα, αλλά κατάφερε να το γυρίσει. Βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, ενώ ήταν αυτός που είχε την πίεση επάνω του, όμως ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον στόχο της 3ης θέσης ολοζώντανο, πηγαίνοντας στους 63 βαθμούς, στο -3 από τον Ολυμπιακό.

Ο “Δικέφαλος” ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, ωστόσο, έδειξε για μία ακόμη φορά τις γνωστές του αδυναμίες και σε όσες περιπτώσεις πλησίασε με αξιώσεις την εστία του Κουέστα, δεν μπόρεσε να γίνει ουσιαστικός, με τον Ζίβκοβιτς και τον Ντάντας να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, ενώ ο Κουλιεράκης είδε το δυνατό του σουτ να περνάει μόλις άουτ. Ο Άρης, σταδιακά ανέβασε στροφές κι απείλησε στο 35′, με τον Κοτάρσκι να βγάζει ένα ωραίο φάουλ του Πάλμα, ενώ δύο λεπτά μετά, ο Κροάτης είπε “όχι” και στον Πίρσμαν. Οι “κίτρινοι” -ωστόσο- βρήκαν το γκολ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, με τον Κουλιεράκη να κάνει σημαντικό λάθος και τον Ματέο Γκαρσία να κλέβει, για να κάνει το 1-0 ο Καμαρά με δυνατό σουτ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να αλλάξει τα δεδομένα στο δεύτερο μέρος κι απείλησε ξανά με το… καλημέρα, με τον Ντάντας να μην σκοράρει βγαίνοντας απέναντι από τον Κοτάρσκι, ωστόσο, αυτός που έδωσε τη λύση ήταν ο Τάισον. Ο Βραζιλιάνος έφερε το παιχνίδι στα ίσα με λόμπα μέσα από την περιοχή, ενώ λίγο μετά, ο “Δικέφαλος” κέρδισε πέναλτι, με τον Πίρσμαν να ανατρέπει καθαρά τον Ντάντας και τον Σβαμπ να αναλαμβάνει την εκτέλεση για το 2-1.

Ο Λουτσέσκου είδε τον Τάισον να αποχωρεί με πρόβλημα και… δάκρυα κι ο Άρης “πάγωσε” ξανά την Τούμπα, με τον Νταρίντα να πιάνει ένα απίστευτο σουτ, για το 2-2, αλλά στο 78′ ήρθε η λύτρωση! Ο Αντρίγια έκανε ένα σουτ, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Πίρσμαν και ο Κουέστα δεν είχε απάντηση, με τον “Δικέφαλο” να παίρνει ξανά το προβάδισμα. Το παιχνίδι απέκτησε μεγάλη ένταση, ο Αγκάγεφ έβγαλε δεύτερη κίτρινη στον Καμαρά, που προκαλούσε μονίμως και σε ΚΑΘΕ ευκαιρία, έχοντας ήδη κάρτα και κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη που ήθελε, μένοντας ζωντανός στη “μάχη” της 3ης θέσης.

Ενδεκάδα με Κεντζιόρα

Όπως αναμενόταν, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε τον Κεντζιόρα δίπλα στον Κουλιεράκη, με τον Σάστρε στα δεξιά και τον Ράφα Σοάρες στα αριστερά, ενώ στο τέρμα ήταν ο Κοτάρσκι.

Στη μεσαία γραμμή, ήταν ο Σβαμπ με τον Ντάντας και μεσοεπιθετικά οι Α. Ζίβκοβιτς, Τάισον, Κωνσταντέλιας και Μπράντον.

Ανωτερότητα, αλλά…

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να χάνει σημαντική ευκαιρία στο 6′, όταν ο Ντάντας σούταρε από το ύψος του πέναλτι, μετά από ωραία συνεργασία στα αριστερά και γύρισμα του Ράφα Σοάρες, ενώ στο 11′ ο Μπράντον πήρε μία κεφαλιά μετά από σέντρα του Αντρίγια, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 17′ ο Άρης απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Κοτάρσκι, με τον Νταρίντα να σεντράρει και τον Ματέο Γκαρσία να παίρνει την κεφαλιά, για να στείλει την μπάλα άουτ, ενώ τρία λεπτά μετά, ο Κουλιεράκης “άγγιξε” το γκολ, αλλά το δυνατό σουτ του πέρασε μόλις άουτ. Το παιχνίδι απέκτησε αρκετή ένταση, με τον ΠΑΟΚ να φωνάζει για κράτημα στον Κωνσταντέλια στην περιοχή και τον Άρη να ζητάει πέναλτι λίγο μετά στον Ματέο Γκαρσία, με τον Αγκάγεφ και το VAR να κρίνουν πως δεν υπάρχει τίποτα και στις δύο περιπτώσεις.

Ο Άρης απείλησε ξανά στο 35′, με τον Πάλμα να εκτελεί απευθείας φάουλ σε καλή θέση και τον Κοτάρσκι να έχει απάντηση, ενώ δύο λεπτά μετά, ο Κροάτης είπε “όχι” και στον Πίρσμαν, για να ανοίξουν τελικά το σκορ οι φιλοξενούμενοι λίγο πριν το φινάλε. Ο Κουλιεράκης έκανε τραγικό λάθος, με τον Ματέο Γκαρσία να κλέβει και να βγάζει τον Καμαρά μόνο του απέναντι από τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, για να στείλει αυτός την μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ.

Βρήκε απαντήσεις

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να απειλεί στο 52′, όταν ο Ντάντας βγήκε σε τετ α τετ, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει, αλλά τέσσερα λεπτά μετά, ο Τάισον έδωσε τη λύση. Ο Ζίβκοβιτς σούταρε από τα αριστερά, με τους “κίτρινους” να μπερδεύονται, για να φτάσει η μπάλα στον Τάισον που με λόμπα μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Ο ΠΑΟΚ πήρε ψυχολογία κι αυτοπεποίθηση και στο 60′, βρήκε και δεύτερο γκολ. Ο Πίρσμαν ανέτρεψε καθαρά τον Ντάντας, που μπήκε με πείσμα στην περιοχή, για να δώσει την παράβαση ο Αγκάγεφ και να αναλάβει την εκτέλεση ο Σβαμπ, που με ψυχραιμία έκανε το 2-1.

Τα χαμόγελα δεν κράτησαν για πολύ για τον ΠΑΟΚ, καθώς στο 68′ ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε τον Τάισον να αντιμετωπίζει θέμα, με τον Βραζιλιάνο να γίνεται αναγκαστική αλλαγή, για να μπει ο Ελ Καντουρί στη θέση του. Δύο λεπτά μετά, τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τον ΠΑΟΚ, με τον Νταρίντα να πιάνει ένα πολύ δυνατό σουτ, για να κάνει το 2-2, χωρίς να αφήσει κανένα απολύτως περιθώριο αντίδρασης στον Κοτάρσκι.

Κι όμως, ο ΠΑΟΚ επέμεινε και στο 78ο λεπτό ο Αντρίγια έκανε ένα σουτ, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Πίρσμαν και ο Κουέστα δεν είχε απάντηση, με τον “Δικέφαλο” να παίρνει ξανά το προβάδισμα, για να ξεσπάσει σε πανηγυρισμούς η Τούμπα. Ο Λουτσέσκου έκανε κι άλλες αλλαγές, βάζοντας στο παιχνίδι τους Βιεϊρίνια και Ολιβέιρα αρχικά και τον Φιλίπε Σοάρες στη συνέχεια, με το παιχνίδι να αποκτά μεγάλη ένταση στη συνέχεια. Ο Αγκάγεφ έβγαλε δεύτερη κίτρινη στον Καμαρά, που έχοντας κάρτα προκαλούσε συνεχώς, με τον ΠΑΟΚ να χαμογελάει στο φινάλε, παίρνοντας το τρίποντο σε ένα γεμάτο παιχνίδι.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Ντάντας, Σβαμπ (Φ. Σοάρες), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον και Μπράντον (Ολιβέιρα)

Άρης: Κουέστα, Μαζικού, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Εμπακατά, Ετέμπο (Ρουπ), Πάλμα (Ιτούρμπε), Νταμπό, Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία και Καμαρά

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ